Samsung UE ES8000 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Φιλε pboll καθισε μπροστα στην οθονη σε ευθεια σε ταινιες.Απο πλαγια το πανελ φιανεται σαν τα γραφεια της νεας δσημοκρατιας (ΜΠΛΕ)

Φυσικά υπάρχει συμβατότητα προς τα πίσω στην χαμηλότερη προδιαγραφή, δηλαδή τα USB 3.0 τα βλέπει σα USB 2.0.

Η τηλεόραση δεν μπορεί να το κάνει παρά μόνο ο δίσκος. Αν ο δίσκος το κάνει τότε τον βλέπει η τηλεόραση. Αυτό που έχει να κάνει είναι να δει ότι ο δίσκος έχει συμβατότητα και σε usb 3 και σε usb 2.

Η τηλεόραση δεν μπορεί να το κάνει παρά μόνο ο δίσκος. Αν ο δίσκος το κάνει τότε τον βλέπει η τηλεόραση. Αυτό που έχει να κάνει είναι να δει ότι ο δίσκος έχει συμβατότητα και σε usb 3 και σε usb 2.

Δεν έχει καμία σχέση η διεπαφή με τον δίσκο. Απο τη στιγμή που ο δίσκος συνδέεται μέσω USB τότε αν ο δίσκος είναι usb3 είναι backward compatible με usb2 ενω αν είναι usb2 είναι forward compatible με usb3. Η μόνη διαφορά είναι οτι και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει περιορισμός στo μέγιστο της ταχύτητας του usb2 (εφόσον φυσικά δεν υπάρχει περιορισμός ανάγνωσης/εγγραφής των δεδομένων στο δίσκο - που στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει). Για full ταχύτητα usb3/usb3 σύδεση. Θέμα compatibility δεν υπάρχει.

Δεν ξέρω αν θες να μπεις σε διαδικασία να φωνάξεις για αντικατάσταση, αλλά δεν ξέρεις τι μπορεί να σου τύχει στην επόμενη τηλεόραση.[/QUOTE]

Βασικα φοβαμαι και αυτο ...τι θα μου τυχει μετα.επισης κατι αλλο που γινεται... ενω βλεπω ταινια σε σκοτεινο χωρο ενεργοποιειται το motion control (εχει γινει κανα 2 φορες).συμβαινει και σε αλλους αυτο?

Last edited:
Ναι αυτό έχει συμβεί και σε μένα μια φορά. Πιο συχνά (3-4 φορές) μου ενεργοποιείται ο φωνητικός έλεγχος της τηλεόρασης. Ωραίες είναι αυτές οι δυνατότητες αλλά σκέφτομαι να τις απενεργοποιήσω για αυτό τον λόγο.

Δεν ξέρω αν θες να μπεις σε διαδικασία να φωνάξεις για αντικατάσταση, αλλά δεν ξέρεις τι μπορεί να σου τύχει στην επόμενη τηλεόραση.

Βασικα φοβαμαι και αυτο ...τι θα μου τυχει μετα.επισης κατι αλλο που γινεται... ενω βλεπω ταινια σε σκοτεινο χωρο ενεργοποιειται το motion control (εχει γινει κανα 2 φορες).συμβαινει και σε αλλους αυτο?[/QUOTE]

Προσπάθησε μήπως καταφέρεις να σου στείλουν μια άλλη, να την ανοίξεις, και να αποφασίσεις αν θα κρατήσεις την παλιά ή την νέα.
(Βέβαια δύσκολα θα δεχθεί ένα κατάστημα κάτι τέτοιο).

Έχω ήδη απευθυνθεί στην Samsung, έστειλαν έναν τεχνικό από ένα εξουσιοδοτημένο service, ο οποίος μου είπε ότι αυτό που είδε είναι φυσιολογικό. Εγώ του είπα ότι δεν θεωρώ πως είναι φυσιολογικό, οπότε τράβηξε κάποιες φωτογραφίες και τις έστειλε στην Samsung. Περιμένω τώρα απάντηση από αυτούς….
Δεν πιστεύω πως η Samsung θα κάνει κάτι, το πιθανότερο είναι να μου πει και αυτή πως είναι κάτι φυσιολογικό. Στην απίθανη περίπτωση που προχωρήσουμε σε αντικατάσταση, ομολογώ πως φοβάμαι μήπως πέσω σε χειρότερο κομμάτι.
Σε κάθε περίπτωση πάντως πιστεύω πως η τηλεόραση θα έπρεπε να έχει καλύτερη συμπεριφορά όταν βλέπεις πρόγραμμα 21:9 και όχι να μου προτείνουν σαν λύση από την Samsung να παραμορφώσω την εικόνα ώστε να πιάνει όλο το ύψος της οθόνης και να μην φαίνεται το πρόβλημα…

Έχω ήδη απευθυνθεί στην Samsung, έστειλαν έναν τεχνικό από ένα εξουσιοδοτημένο service, ο οποίος μου είπε ότι αυτό που είδε είναι φυσιολογικό. Εγώ του είπα ότι δεν θεωρώ πως είναι φυσιολογικό, οπότε τράβηξε κάποιες φωτογραφίες και τις έστειλε στην Samsung. Περιμένω τώρα απάντηση από αυτούς….
Δεν πιστεύω πως η Samsung θα κάνει κάτι, το πιθανότερο είναι να μου πει και αυτή πως είναι κάτι φυσιολογικό. Στην απίθανη περίπτωση που προχωρήσουμε σε αντικατάσταση, ομολογώ πως φοβάμαι μήπως πέσω σε χειρότερο κομμάτι.
Σε κάθε περίπτωση πάντως πιστεύω πως η τηλεόραση θα έπρεπε να έχει καλύτερη συμπεριφορά όταν βλέπεις πρόγραμμα 21:9 και όχι να μου προτείνουν σαν λύση από την Samsung να παραμορφώσω την εικόνα ώστε να πιάνει όλο το ύψος της οθόνης και να μην φαίνεται το πρόβλημα…

Αν σου είπε ο τεχνικός πως την θεωρεί φυσιολογική νομίζω ότι δεν θα στην αλλάξουν από την Samsung. Αν την έχεις λιγότερες από 10 μέρες και δεν εχεις πετάξει κουτιά και παρελκόμενα, προσπάθησε να την αλλάξεις από το κατάστημα αγοράς. Πάντα υπάρχει περίπτωση αυτή που θα πάρεις να είναι πιο προβληματική από αυτή που έχεις, αλλά πάλι θα έχεις 10 μέρες να την ξαναλλάξεις, μέχρι να μείνεις ευχαριστημένος. Κατά την άποψη μου λοιπόν απευθύνσου στο κατάστημα αγοράς.

Τώρα πρόσεξα ότι την τηλεόραση την έχεις πάνω από μήνα, άρα δεν μπορείς να κάνεις κάτι μέ το κατάστημα αγοράς. Προσπάθησε με την αντιπροσωπεία και καλή τύχη.

Last edited by a moderator:
παρατηρησα πως αναλογα την ευθεια που κοιταω μεταφερεται το προβλημα του bleeding.και πως οταν κοιταω στην ευθεια τα προβληματικα σημεια εξαφανιζεται το φαινομενο.ειναι φυσιολογικο αυτο??

Δεν εξαφανίζεται, απλά δεν το παρατηρείς. Από τα πλάγια το φαινόμενο γίνεται εντονότερο, αλλά δεν παύει να υπάρχει και όταν κοιτάς από μπροστά το πάνελ...

Μιας και ετοιμάζομαι για να αγοράσω τη 55' , θα ήθελα να ρωτήσω αν αναγνωρίζει κοινά ασύρματα/ενσύρματα πληκτρολόγια η ακόμη και κάποιο ποντίκι η πρέπει να πάρω αποκλειστικά κάποιο της εν λόγω εταιρίας?

Με logitech παιζει σιγουρα.Δοκιμασμενο. Για δικτυα παιζει αρκει να εχεις καλο σημα. Εχω δει καποιες προβλημα με συνδεση μεσω repeater.

Εγώ αγόρασα το mini πληκτρολόγιο με ενσωματωμένο ποντίκι της Trust. Σε γενικές γραμμές λειτουργεί αλλά δεν είναι απόλυτα συμβατο. Έχω παρατηρήσει προβλήματα στην εναλλαγή γλώσσας και σε κάποια σύμβολα.
Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω, δεν έχω καταλάβει ακόμα ποια η χρησιμότητα του μαύρου κωνικού εξαρτήματος IR. Αν μπορεί κανείς να μου εξηγήσει....

arial;1056629321ποια η χρησιμότητα του μαύρου κωνικού εξαρτήματος IR. Αν μπορεί κανείς να μου εξηγήσει....[/QUOTE said:
μέσω αυτού γίνεται ο έλεγχος από το τηλεχειριστήριο άλλων συσκευών

Από σημερινή δημοσίευση του fullhd.gr

Samsung ES8000 Backlight problems

Αρκετοί είναι οι αναγνώστες που επικοινωνούν μαζί μας, αναφέροντας εμφανείς σκιάσεις στον οπίσθιο φωτισμό ειδικά της σειράς ES8000 της Samsung. Έχετε δίκιο. Ποτέ δεν είπαμε το αντίθετο...

Η συγκεκριμένη ατέλεια, είναι ένα κουσούρι των premium τηλεοράσεων της Samsung που καλά κρατεί εδώ και χρόνια.

Συγκεκριμένα από την σειρά B8000, είχαν σημειωθεί τέτοιες ανωμαλίες στην κατανομή της φωτεινότητας στην οθόνη.

Είναι σαν οι φωτοδίοδοι να μην έχουν τοποθετηθεί σωστά και κάποιες να φέγγουν περισσότερο από άλλες.

Το πρόβλημα δεν είναι 'standard'. Υπάρχουν τηλεοράσεις που δεν το έχουν διόλου και άλλες που το έχουν έντονο.

Eμείς στο Golden Sample που δοκιμάσαμε δεν είδαμε τίποτα. Δεν παίρνουμε όμως και όρκο για τις market συσκευές.

Aπό παλαιότερες επιστολές που είχαν στείλει αναγνώστες του FullHD.gr, η αντιπροσωπεία δεν το αναγνωρίζει ως πρόβλημα.

Επομένως μην ελπίζεται σε αντικατάσταση της τηλεόρασης, εάν είναι έντονο.

Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση...

www.fullhd.gr/item/14719-samsung-es8000-backlight-problems.html

Μα είναι σαφές ότι υπάρχει εδώ και χρόνια. Άλλωστε, έχουμε βαρεθεί να το διαβάζουμε στο συγκεκριμένο site...

(Σαν τις αστρολόγες ένα πράγμα... Μόλις γίνει το κακό, όλες το είχαν προβλέψει. Πριν γίνει το κακό βέβαια, εμείς φταίμε που δεν το είχαμε ακούσει...)