Samsung UE F5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τελικά μετά από τρεις βδομάδες απίστευτης ταλαιπωρίας και κωλυσιεργίας από τη πλευρά της Samsung και έχοντας ενημέρωση ΜΟΝΟ από τον τεχνικό της εταιρίας (χωρίς να είναι υποχρέωσή του) και αφού από την εξυπηρέτηση πελατών δεν ήξεραν απολύτως τίποτα (είχε κολλήσει η βελόνα στο "...το αίτημά σας εξετάζεται"-λες και έπρεπε να εγκριθεί από τον πρόεδρο της Samsung Hellas), μου δημιούργησαν πιστωτικό υπόλοιπο στο κατάστημα αγοράς. Φυσικά δε πρόκειται να αγοράσω ξανά την ίδια, αφού το πάνελ της θα είναι κατά πάσα πιθανότητα πάλι sharp. Αστοχίες υλικών μπορεί να συμβαίνουν, αλλά ο πελάτης θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με περισσότερο σεβασμό. Κρίμα γιατί μέχρι τότε ήμουν απόλυτα ικανοποιημένος με την αγορά μου.

Τελικα hs01 εχει της sharp.
Na την γυρίσω πίσω;;

Αν μπορείς, στο συνιστώ ανεπιφύλακτα. Τουλάχιστον προσπάθησε να μην έχει πάνελ sharp ( δύσκολο όμως για την ελληνική αγορά)

Last edited by a moderator:
Γεια σε όλους. Εγώ έχω την τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο και επειδή συνήθως είμαι σε κατάσταση ληθάργου, το τηλεχειριστήριο μου έχει ήδη πέσει στο πάτωμα 4-5 φορές-ευτυχώς χωρίς ζημιά ακόμα. Από που θα μπορούσα να αγοράσω ένα άλλο τηλεχ. που να το χρησιμοποιώ έστω για τις βασικές λειτουργίες ώστε να αυξήσω το χρόνο ζωής του κανονικού;
Ευχαριστώ.

Αν έχεις smart phone κατεβάζεις εφαρμογή τηλεχειριστηρίου, και χειρίζεσαι την TV μέσω wifi. Αν μάλιστα έχεις Samsung κινητό υπάρχει εφαρμογή της ίδιας εταιρίας με πολύ καλό χειριστήριο.

Γεια σε όλους. Εγώ έχω την τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο και επειδή συνήθως είμαι σε κατάσταση ληθάργου, το τηλεχειριστήριο μου έχει ήδη πέσει στο πάτωμα 4-5 φορές-ευτυχώς χωρίς ζημιά ακόμα. Από που θα μπορούσα να αγοράσω ένα άλλο τηλεχ. που να το χρησιμοποιώ έστω για τις βασικές λειτουργίες ώστε να αυξήσω το χρόνο ζωής του κανονικού;
Ευχαριστώ.

http://www.antoniadis.com.gr/product_info.php?products_id=2950
http://www.antoniadis.com.gr/product_info.php?products_id=4824
http://www.antoniadis.com.gr/product_info.php?products_id=4609

Και αν θέλεις να δεις και γενικότερα τι κυκλοφορεί...

http://www.skroutz.gr/c/291/tilexeiristiria.html?keyphrase=samsung+remote&order_dir=asc&page=1

Ναι υπάρχει, plex λέγετε, υπάρχει η εφαρμογή στο Samsung shop στην ΤV και κατεβάζεις το αντίστοιχο στο pc.
Περισσότερες πληροφορίες στο παρακάτω forum.
https://forums.plex.tv/index.php/forum/89-samsung-smart-hub/
μιλαμε για φανταστικη εφαρμογη δεν περιμενα να streamαρει τοσο καλα σχεδον απροβληματιστα!
Ωραιο k to smartview της Samsung για το android αλλα πιο πολυ για το youtube.οταν θες να σερφαρεις ειναι λιγο δραμα.το καλυτερο θα ταν να προβαλει κατευθειαν την εικονα του κινητου στην tv .

Καλησπέρα φίλοι μου. Να δηλώσω κι εγώ ευτυχής κάτοχος μιας Samsung F5500 40" πριν από λίγες ώρες την παρέλαβα και την έχω ακόμα στο ψάξιμο.
Κατάστημα Κωτσόβολου, τιμή 426 με έκπτωση και κουπόνι Dixon.
Πάνελ έχω μάλλον sharp καθώς γράφει πίσω ΗSO1 , πάντως δεν είμαι δυσαρεστημένος από την εικόνα, αντίθετα. Βέβαια αν είχα σύγκριση με της Samsung το πάνελ θα μπορούσε να πω περισσότερα. Την έβαλα σαν εικόνα στη "δυναμική" ρύθμιση, μου φαίνεται καλύτερη από την "φυσική". Ο ήχος δυνατός και πολύ καθαρός.
Αφού έπαιξα με την εικόνα είπα να δοκιμάσω και το smart και με εντυπωσίασε η ταχύτητα και η ευκολία, η είσοδος στο youtube έγινε χωρίς σπασίματα στη ροή του βίντεο, ενώ υπάρχουν και εφαρμογές -συνδέσεις με φανταστική εικόνα π.χ. redbull tv, eurosport Player κλπ. για να χαρείς την καινούργια τηλεόραση που πήρες :)
H τηλεόραση έχει αρκετές θύρες hdmi (3) και usb (2) ενώ έχει και pvr για να γράψεις δλδ σε φλασάκι, αυτό ακόμα δεν το έχω δοκιμάσει.
Απόστασή μου από τηλεόραση 2,2-2,5μ. σε καθιστικό, την βρίσκω ικανοποιητική για αυτή την τηλεόραση, βεβαίως πριν στον ίδιο χώρο είχα 32άρα.
Αν εχετε ερωτήσεις, ευχαρίστως.
Ευχαριστώ το φόρουμ και τους φίλους για τις συμβουλες.
Εγώ θα έλεγα μη φοβάστε το πάνελ δεν είναι πρόβλημα, άλλο αν έχει κάποια βλάβη από γεννησιμιού της. Ούτε clouding ούτε bleeding παρατήρησα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Samsung UE F5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εγώ θα έλεγα μη φοβάστε το πάνελ δεν είναι πρόβλημα, άλλο αν έχει κάποια βλάβη από γεννησιμιού της. Ούτε clouding ούτε bleeding παρατήρησα.

Μακάρι να μην αντιμετωπίσεις πρόβλημα γιατί ξέρω πόσο ψυχοφθόρο είναι.Και εγώ θεωρούσα (και ακόμα θεωρώ) ότι η F5000 που πήρα ήταν η καλύτερη για τα χρήματά της αλλά...Καλές θεάσεις, όπως και να 'χει.

μπορει καποιος να μου διξει με φωτο καποιο λινγ ισως που ακριβως γραφει τη πανε εχει καθε τν?
κ αν ειναι εφικτό αυτο να το δω πριν την αγορασω??
η εστω να ζητησω να μην ειναι τουλαχιστο καποιο πανελ που ειναι κατωτερης ποιοτητας?
ποια ειναι ταα ειδει πανελ που μπορει να συναντησω με σειρα καταταξεις?

Tα στοιχεία του πάνελ τα γραφει με μεγάλα γραμματα στο πίσω μέρος της οθόνης, στο κουτί δεν το αναζήτησα αλλά λένε ότι αναφέρεται κι εκεί
Κατά σειρά τα πάνελ από το καλύτερο στο χειρότερο είναι (σύμφωνα και με το συντάκτη του κειμένου που έκανε την έρευνα, όπου x μπαίνει ένα νούμερο):

1) TH0x or TS0x: Samsung S-PVA panel (possibly just a PVA, if you're less lucky): This is what you thought you were buying. Best color, best black, best viewing angles.
2) HS0x: Sharp ASV panel: Lower contrast ratio, more narrow viewing angle. I read HS02 in particular has terrible ghosting.
3) A_0X: AOU A-MVA panel: Even lower contrast ratio.
4) CH0x or CM0x or CS0x: Chimea S-MVA panel: You lost the lottery. Markedly worse in every way - way worse viewing angle, color reproduction, etc. Just a terrible rip-off.

Εχω το πάνελ HS01, δεν έχει όμως κανένα πρόβλημα με τη γωνία θέασης, βλέπεις από κάθε γωνία του χώρου χωρίς είδωλα και αντανακλάσεις, ενω έχει πολύ καλή αντίθεση και μαύρο. Με βάση πάντα τα 50hz που έχει πραγματικά το πάνελ όπως όλα. Με την εικόνα έπαιξα μια βδομάδα για να βρω την κατάλληλη ρύθμιση ώστε να δείχνει το καλύτερο δυνατό, παρότι προτείνεται η "κινηματογραφική" ρυθμιση από ξένους ειδικούς, την βρίσκω θολή με έντονο κίτρινο για την ελληνική πραγματικότητα και μειώνει την ευκρίνεια. Κατέληξα στην "δυναμική" εικόνα που δείχνει ζωηρα τα χρώματα και τις αντιθέσεις, αλλά και αυξομειωνοντας τα διάφορα στοιχεία ώστε να μην είναι έντονα. Είναι και θέμα προσωπικού γούστου.

Last edited:
Re: Απάντηση: Samsung UE F5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δοκίμασα να δω σε ένα μαγαζί στο πίσω μέρος μιας 32F5500 τον κωδικό για το panel σύμφωνα με τις οδηγίες που γράφτηκαν αλλά δεν είδα να γράφει κάτι παρόμοιο.Μπορεί κάποιος να πει πιο συγκεκριμένα σε ποιο σημείο της πλάτης (πχ δίπλα στα USB,δεξιά κλπ) το γράφει ή αντίστοιχα σε ποιο σημείο του κουτιού; Επίσης το INFO - MENU - MUTE - Power On αν και το δοκίμασα διαδοχικά και σε ανοιχτή και σε κλειστή τηλεόραση δε μου έβγαλε κάτι. Κάποια βοήθεια από κατόχους ή κάποιος που να του βγήκε panel Samsung από ένα συγκεκριμένο μαγαζί ώστε να θεωρήσω ότι από εκεί θα έχω λίγο μεγαλύτερες πιθανότητες "επιτυχίας";

Στην δική μου που είναι 40άρα F5500, έχει μια ταμπέλα τετράγωνη με άσπρο φόντο, δεξιά στην πλάτη και πάνω από το τροφοδοτικό, όπου το μοντέλο της τηλεόρασης και η βερσιόν του πάνελ όπως τη λέει, είναι γραμμένα κάθετα και αρκετά ευκρινώς. Θα έβαζα εδώ φωτό αλλά δεν έχει δυνατότητα το φόρουμ.
Επίσης έκανα το τεστ με κλειστή τηλεόραση και το INFO - MENU - MUTE - Power On και όταν άνοιξε έδειξε σε λίστα τα στοιχεία της τηλεόρασης και ανάμεσα σε πολλά άλλα και τα χαρακτηριστικά του sharp πανελ που έχω Option:40H6AFOS.
Antrea επειδή είναι σβηστή η τηλεόραση πρέπει να είσαι σίγουρος ότι έχει "δει" το υπέρυρθο μάτι όλη την πορεία των βημάτων, δεν θέλει βιασύνη. Δώσε μου αν θες το μέηλ σου σε μηνυμα να σου στείλω φωτό της πλάτης

Last edited:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Στο 9.21 φαίνεται η ταμπέλα με τον τύπο της τηλεόρασης και τη βερσιόν από το πάνελ (είναι παρόμοιο το μοντέλο αυτό). Εδώ έχει ΤS01 =τυχερός με Samsung πάνελ.

Last edited:
Thanx παιδιά,τελικά το ξανακοίταξα στο mediamarkt(δεν ξέρω αν επιτρέπεται που το γράφω,ας σβηστεί αν δεν έπρεπε)και ήταν sharp το panel. Κατά πόσο μπορεί να κρίνει κάποιος αν είναι έτσι όλη η παρτίδα ενός καταστήματος, άγνωστο...

Απάντηση: Re: Samsung UE F5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

η δικια μου 32f5500 γραφει (version 03). τι πανελ εχω;

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE F5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

η δικια μου 32f5500 γραφει (version 03). τι πανελ εχω;
Να ανατρεξεις λίγες σελίδες πισω να τσεκαρεις τι panel φοράει η δικια σου TV.
Σκέτο απο το version δεν μπορεί να γίνει εξακρίβωση του τύπου του panel.

Κοίταξα τώρα στην αποθήκη που έχω το κουτί της F5500 και δεν βρήκα γραμμένα τα στοιχεία του πάνελ (με το version) που είπαμε παρά μόνο το μοντέλο της τηλεόρασης, δηλαδή μάλλον δεν γίνεται να ξέρει κάποιος τι πάνελ φοράει μέσα αν δεν αποσυσκευάσει.

Last edited:
Η πιο ενδεικτική λύση,πάντως, για να δούμε το panel είναι μέσω servise menu (info-menu-mute-power on).
Στη μέση περίπου της δεξιάς στήλης που θα μας εμφανίσει αναφέρει option:πχ. 32R6AF0S
Το παράδειγμα είναι auo panel όπως μπορούμε να δούμε από τον παρακάτω πίνακα:

Type 32R6AF0S
32*- Inch - size
R*- Vendor
A*-*Samsung*Display*http://www.samsungdisplay.com/eng/index/
D*- CMO (Chimei Innolux /Chilin/)*http://www.innolux.com/Pages/en/Index_en.html
L or R*- AUO (Acer Unipac Optronics)
I*- CPT (Chunghwa Picture Tube)*http://www.cptt.com.tw/
Р*- CMO (Chimei Innolux)
Н*- Sharp Display

6*- Panel frequency

6*- 50/60Hz