Samsung UE F5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μετά από ένα περίπου δίμηνο χρήσης μιας F5500 40'' θα κάνω μια αναφορά στο PVR (personal video recorder) για όσους φίλους ενδιαφέρονται να μάθουν και έχουν απορίες όπως είχα κι εγώ πριν πάρω το συγκεκριμένο μοντέλο με αυτή τη δυνατότητα.

1) Το PVR (personal video recorder) δίνει τη δυνατότητα να γράψεις σε φλασάκι ή σε σκληρό δίσκο που συνδέεται με Usb, εκπομπές ΜΟΝΟ ψηφιακής τηλεόρασης.

2) Μπορείς εκτός από το να γράψεις εκείνη την ώρα, να λείπεις και να προγραμματίσεις την ώρα εκκίνησης και τέλους εγγραφής.

3) Αν έχεις και αναλογικό δέκτη και ψηφιακό δέκτη στην τηλεόραση, ΔΕΝ μπορείς να μεταβείς από τα ψηφιακά κανάλια στα αναλογικά την ώρα της εγγραφής , δεν σε αφήνει, βγάζει μηνυμα αν θες να σταματήσεις την εγγραφή για να κάνει την μετάβαση. Αντίθετα από ψηφιακό σε ψηφιακό δεν έχει πρόβλημα. Αν βλέπεις κανάλι αναλογικό την ώρα που έχεις προγραμματίσει εγγραφή σε ένα ψηφιακό τότε γυρίζει μόνο του στο ψηφιακό της εγγραφής.

4) Η ποιότητα εγγραφής είναι τέλεια, ακριβώς όπως το έβλεπες ζωντανά.

5) Το φλασάκι που θα μπει στη θύρα usb για τη δραστηριότητα του PVR πρέπει να είναι αρκούντως ευρύχωρο σε χωρητικότητα (Προσωπικά πήρα 32GB USB) Nα έχεις υπόψη ότι μια εγγραφή μιάς ώρας ψηφιακής εκπομπής SD καταναλώνει περίπου 4GB. (στη ΔΤ το δοκίμασα)

6) Κάτι πολύ σημαντικό. Το USB με την γραμμένη εκπομπή μόνο στην τηλεόρασή σου μπορείς να το δεις μετά. ΔΕΝ γίνεται να το διαβάσει π.χ. ένα pc, σου ζητάει αμέσως να κάνεις διαμόρφωση και σου δηλώνει ότι θα σβήσει όλα τα αρχεία. Αντίστοιχα το usb όταν μπει στην τηλεόραση για χρήση pvr σου αναφέρει ότι θα του κάνει διαμόρφωση γι αυτή τη δουλειά, και θα σβήσει ότι άλλο έχει γραφτεί με άλλο τρόπο.

7) Αν το φλασάκι είναι μεγάλο σαν το 32άρι το δικό μου είναι πιθανό να είναι γραμμένο σε φορμάτ 32FAT ή κάτι άλλο FAT και να σου δείξει ότι δεν μπορεί με αυτό να κάνει εγγραφή ούτε μπορεί να το αλλάξει-διαχειριστεί. Τότε το βάζεις στο pc και με δεξί κλικ στη διαμόρφωση αλλάζεις το φορμάτ από 32FAT σε ΝTFS. Το ΝΤFS το διαβάζει η τηλεόραση.

8) Η Samsung προτείνει -αντί για φλασάκια- να χρησιμοποιούμε εξωτερικό σκληρό δίσκο (που έχει και ευρωχωρία).

9) Λίγο πριν εξαντλήσει το χώρο στο usb κατά τη διάρκειά της εγγραφής σου βγάζει μηνυμα ότι τελειώνει ο χώρος και αν θες να σβήσεις κάποια παλιά εγγραφή, χωρίς να κάνεις διακοπή της νέας εγγραφής σου, αυτό είναι πολύ εξυπηρετικό.

10) Γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτή τη δυνατότητα και από την ενημέρωση για κάθε βήμα από το σύστημα της Samsung αλλά και την ευκολία χρήσης. Εφόσον φορμαριστεί το usb για εγγραφή αρκεί ένα πάτημα στο τηλεκοντρόλ για να γράφει και ένα για να σταματήσει. Εννοείται ότι είναι ακόμα πιο χρήσιμο σε περιοχές που έχει γίνει κανονική και ολική ψηφιακή μετάβαση και δεν μπλέκεσαι με τον αναλογικό δέκτη.

Last edited:
Re: Απάντηση: Samsung UE F5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ευχαριστούμε midas. Πολύ κατατοπιστικός!!!

Σχεδόν ένα μήνα με τη τηλεοραση κι εγώ και μπορώ να δηλώσω ευχαριστημένος. Γενικά όλα καλά αλλά ένα μεγάλο παράπονο. Οι υπότιτλοι είναι τόσο μικροί που δε μπορείς να διαβάσεις. Με αποτέλεσμα πάλι να αναγκάζομαι να συνδεω τον υπολογιστή πράγμα που ήθελα να αποφύγω...

Ρε παιδια εκει που ολα καλα παω να δω 3d το iron man 3 ενω ειχαν προηγηθει thor 2 κ gravity στο ps3 ,μου βγαζει ενα μηνυμα οτι δεν μπορει να παιξει περιεχομενο 3d επειδη δεν ειναι συμβατη η συσκευη κτλ κτλ το εχει ξανακανει σε κανεναν?

Σχεδόν ένα μήνα με τη τηλεοραση κι εγώ και μπορώ να δηλώσω ευχαριστημένος. Γενικά όλα καλά αλλά ένα μεγάλο παράπονο. Οι υπότιτλοι είναι τόσο μικροί που δε μπορείς να διαβάσεις. Με αποτέλεσμα πάλι να αναγκάζομαι να συνδεω τον υπολογιστή πράγμα που ήθελα να αποφύγω...

Ενώ παίζει η ταινία, αν πατήσεις tools και πας στο τελευταιο κουμπί "ρυθμίσεις" και στη συνέχεια διαλέγεις "υπότιτλοι", το νέο μενού σου δίνει τη δυνατότητα να αυξήσεις το μέγεθος της γραμματοσειράς καθώς και να τους συγχρονίσεις.

Ενώ παίζει η ταινία, αν πατήσεις tools και πας στο τελευταιο κουμπί "ρυθμίσεις" και στη συνέχεια διαλέγεις "υπότιτλοι", το νέο μενού σου δίνει τη δυνατότητα να αυξήσεις το μέγεθος της γραμματοσειράς καθώς και να τους συγχρονίσεις.

Ναι τρία μεγέθη έχει εκεί. Το μεγάλο και πάλι παραμένει αρκετα μικρό για να παρακολουθήσεις ξεκούραστα μια ταινία δυστυχώς. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει επιλογή για μεγαλύτερο.

Απάντηση: Re: Samsung UE F5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

@ akishellas Είναι φυσικό να σου βγάζει το μηνυμα γιατί το μοντέλο αυτό το UE F5500 ΔΕΝ έχει δυνατότητες 3D!

Oι υπότιτλοι σε μένα είναι πολύ καλοί σε 40''. Δεν προβληματίστηκα καθολου με ρυθμίσεις.
Ενα θέμα που προβληματίζει με την τηλεόραση είναι η γωνία θέασης, παρότι στην αρχή δεν μου είχε φανεί τόσο. Όσο απομακρύνεσαι από την τηλεόραση σε γωνία χάνει η αντίθεσή της, τα χρώματα κάπως ξεθωριάζουν. Βλέπεις μεν αλλά για λίγο αναρωτιέσαι αν κάτι δεν πάει καλά στις ρυθμίσεις στα χρώματα. Αντίθετα στην παλιά και καλή Samsung LCD που έχω όσο και να απομακρύνεσαι δεν χάνει καθόλου. Ένα ντεζαβαντάζ της Samsung το θέμα αυτό. Αλλά να το τονίσω ότι με σωστή τοποθέτηση απέναντι ή με μικρή γωνία, η αντίθεση, τα χρώματα και το βάθος που βγάζει η εικόνα είναι εντυπωσιακά.

Last edited:
αν κάποιος έχει την οθόνη συνδεδεμένη με pc μέσω hdmi, μπορείτε να μου πείτε ποια ρύθμιση έχετε επιλεγμένη στο μέγεθος εικόνας?
σε 16:9 στη TV και 1920x1080 στη κάρτα γραφικών μου βγαίνει εκτός η επιφάνεια εργασίας.
πρέπει να επιλέξω "screen fit" για να εμφανιστεί σωστά αλλά δεν μου φαίνεται οτι είναι σωστό αυτό.

πρέπει να επιλέξω "screen fit" για να εμφανιστεί σωστά αλλά δεν μου φαίνεται οτι είναι σωστό αυτό.

Γιατί δεν σου φαίνεται σωστό; Η επιλογή aspect που βγάζει εκτός το overscan στις Samsung, είναι η "Screen fit/Σε πλήρη οθόνη"...

smileys-easter-809846.gif

μου φαίνεται σαν η επιλογή 16:9(σε συνδυασμό 1920χ1080 απο κάρτα γραφικών) να είναι η 1:1 απεικόνιση
ενώ το screen fit σαν να κάνει η τηλεόραση κάποιο scaling. κάτι που κανονικά δεν θα έπρεπε εφόσον δίνω 1080p.

μου φαίνεται σαν η επιλογή 16:9(σε συνδυασμό 1920χ1080 απο κάρτα γραφικών) να είναι η 1:1 απεικόνιση
ενώ το screen fit σαν να κάνει η τηλεόραση κάποιο scaling. κάτι που κανονικά δεν θα έπρεπε εφόσον δίνω 1080p.

Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να ελέγξεις στις ιδιότητες της κάρτας γραφικών, μήπως είναι ενεργό κάποιο over/underscan εκεί, απ' όπου θα προέρχεται το scalling...

Καλησπέρα
διάβασα όσα αναφέρθηκαν για τον προσδιορισμό του πάνελ τελικά με βάση το μοντέλο π.χ. SAMSUNG UE40F5500AWXZH , SAMSUNG UE39F5000AWXXH μπορούμε να προσδιορίσουμε το πανελ ;
Θέλω να αγοράσω SAMSUNG UE40F5500AWXZH από Media markt ή Πλαίσιο ;

Δεν ξέρω τι λέτε αλλά προχτές Τετάρτη πήρα 2 τηλεοράσεις 32" από MediaMarkt και είχαν πάνελ Sharp και η εικόνα ήταν πολύ κακή. Πριν είχα την 32D550 (LCD, όχι LED) και είχα πολύ καλύτερη εικόνα.
Σε ταινίες 720 η D550 ήταν πολυ ανώτερη από την F5500. Πραγματικά δεν περίμενα τόσο χάλια τη F5500.
Έχω τηλεφωνικό ραντεβού με τη Samsung τη Δευτέρα για απομακρυσμένο έλεγχο να δώ τι θα μου πουν. Δεν περιμένω πολλά πράγματα γιατί δεν μπορούν να δουν το πάνελ. Πάντως, μέχρι στιγμής είναι ευγενικότατοι, ελπίζω μόνο να μη μείνουμε στην ευγένεια.

Τη δεύτερη τηλεόραση δεν την έχω ανοίξει και θα την επιστρέψω στο MM.

Την πρώτη τηλεόραση δεν ξέρω αν μπορώ να την επιστρέψω στο ΜΜ. Ελπίζω να μου την αλλάξει η Samsung ή έστω να αλλάξουν το πάνελ.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ πάντως να μην ξέρουμε τι πάνελ έχει η τηλεόραση που αγοράζουμε. Ήμουν φανατικός Samsung αλλά τώρα αλλάζω γνώμη. Οι άλλες εταιρίες τα ίδια κάνουν?

Ναι και οι άλλες ανάλογα το μοντέλο , λίγο πολύ τα ίδια κάνουν.
Γιατί δεν επιστρέφεις και αυτή που άνοιξες με χρήση DOA, λογικά δεν έχει λήξη όπως λες. Τη πακετάρεις όπως ήταν τη πας και αυτή μαζί με την άλλη που δεν έχεις ανοίξει και τις επιστρέφεις μαζί. Έχεις αυτό το δικαίωμα, εκτός και αν δεν έχεις τα υλικά συσκευασίας και τα πέταξες.

Παιδιά, είχα αγοράσει και εγώ τον Δεκέμβρη την συγκεκριμένη τηλεόραση (40)... Έχω δει άπειρες ταινίες μέσω usb και την έχω και συνδεδεμένη πάνω στο pc. Όλα καλά (όχι τόσο για την ποιότητα του μαύρου) μέχρι που πριν ένα μήνα σχεδόν άρχισε να αχνοφαίνεται επάνω αριστερά μια γραμμή μαύρη. Για να καταλάβετε βρίσκεται ακριβώς δέκα πόντους από την αριστερή γωνία.. Και εδώ και μια βδομάδα τώρα φαίνεται και από την δεξιά πλευρά στο ίδιο ύψος. Στο κέντρο δεν εμφανίζεται. Το καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για την ίδια γραμμή και εμφανίζεται ποιο έντονα σε φωτεινά χρώματα. π.χ. μπλε. Δεν ξέρω πραγματικά τι είναι αυτό. Αλλά είναι απαράδεκτο 4 μηνών τηλεόραση και για τα χρήματα της να βγάζει τέτοια προβλήματα.. ΕΛΕΟΣ! Ξενέρωσα... Επικοινώνησα με την samsung και θα έρθει τεχνικός να την πάρει και θα δούμε τι θα βγάλει το πόρισμα. Γνωρίζεται τι μπορεί να είναι αυτό? Και μπορώ να ζητήσω αλλαγή τηλεόρασης με κάποιο άλλο μοντέλο? Θα το δεχτεί η samsung? Η θα την επισκευάσουν και μου την στείλουν πίσω? Τουλάχιστον αν είναι να αλλάξουν οθόνη να βάλουν μία δικιά τους και όχι πάλι sharp (Άλλο και τούτο).

Λοιπόν, μίλησα με Samsung και την απομακρυσμένη βοήθεια και τα βρήκαν όλα οκ, πράγμα λογικό γιατί το πρόβλημα είναι το πάνελ. Μου είπαν να την πάω σε εξουσιοδοτημένο service και πήγα σήμερα. Ο τεχνικός που είπε ότι η εικόνα είναι οκ και είναι λογικό που είναι χειρότερη από την D550 γιατί θεωρείται καλύτερο μοντέλο και δεν δίνουν πολύ σημασία στις 32άρες πλέον. Και την 6100 ή 6200 να έπαιρνα θα είχα το ίδιο αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν με κάλυψε η απάντηση αυτή. Δηλαδή δεν μπορώ να πάρω τηλεόραση και εικόνα σαν την D550 και smart TV?
Θα πάω αύριο να τις επιστρέψω και τις 2 και ελπίζω να πάρουν και τη 2η που έχω ανοίξει. Και να δώ τι θα πάρω τώρα...

Απάντηση: Re: Samsung UE F5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παιδιά, είχα αγοράσει και εγώ τον Δεκέμβρη την συγκεκριμένη τηλεόραση (40)... Έχω δει άπειρες ταινίες μέσω usb και την έχω και συνδεδεμένη πάνω στο pc. Όλα καλά (όχι τόσο για την ποιότητα του μαύρου) μέχρι που πριν ένα μήνα σχεδόν άρχισε να αχνοφαίνεται επάνω αριστερά μια γραμμή μαύρη. Για να καταλάβετε βρίσκεται ακριβώς δέκα πόντους από την αριστερή γωνία.. Και εδώ και μια βδομάδα τώρα φαίνεται και από την δεξιά πλευρά στο ίδιο ύψος. Στο κέντρο δεν εμφανίζεται. Το καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για την ίδια γραμμή και εμφανίζεται ποιο έντονα σε φωτεινά χρώματα. π.χ. μπλε. Δεν ξέρω πραγματικά τι είναι αυτό. Αλλά είναι απαράδεκτο 4 μηνών τηλεόραση και για τα χρήματα της να βγάζει τέτοια προβλήματα.. ΕΛΕΟΣ! Ξενέρωσα... Επικοινώνησα με την samsung και θα έρθει τεχνικός να την πάρει και θα δούμε τι θα βγάλει το πόρισμα. Γνωρίζεται τι μπορεί να είναι αυτό? Και μπορώ να ζητήσω αλλαγή τηλεόρασης με κάποιο άλλο μοντέλο? Θα το δεχτεί η samsung? Η θα την επισκευάσουν και μου την στείλουν πίσω? Τουλάχιστον αν είναι να αλλάξουν οθόνη να βάλουν μία δικιά τους και όχι πάλι sharp (Άλλο και τούτο).

Λοιπόν φίλε, μην αγχώνεσαι και ΜΗΝ την πας σε τεχνικό γιατί μπορεί να την χάσεις για κάνα μήνα και στο τέλος να σου φέρουν καμιά άλλη με χειρότερο πάνελ!
Κατά 99% το "πρόβλημα" διορθώνεται με ευκολία! Το έπαθε ένας φίλος μου σε μια LG 55ρα και μάλιστα στο 5μηνο, περίπου σαν και σένα!
Του έβγαλε μια μαύρη γραμμή , στην κάτω μεριά της οθόνης (μερικά εκατοστά πάνω από το πλαίσιο) και φαινόταν μόνο σε συγκεκριμένα έντονα χρώματα!
Με ρώτησε την συμβουλή μου πριν την πάει σε τεχνικό και ταλαιπωρηθεί άδικα και του πρότεινα το εξής!!
Θα στα πω βήμα βήμα!
Πρώτα απ' όλα βάλε τον firefox στο PC σου ή laptop!
Βάλε τον download helper ---> https://addons.mozilla.org/el/firefox/addon/video-downloadhelper/
Μετά με το πρόγραμμα αυτό , κατέβασε σε "υψηλή ανάλυση" αυτό το βίντεο !!! --> https://www.youtube.com/watch?v=L4q2rzx1MAw

Το ίδιο και αυτό !!! -->> https://www.youtube.com/watch?v=VcyR_FE-09I

(Την ώρα που παίζουν τα βίντεο θα δεις πάνω αριστερά στον firefox το σηματάκι του προγράμματος, θα πατήσεις δεξιά του και θα σου βγάλει τι ανάλυση θες να κατεβάσεις! Εσύ διάλεξε [720p]XXXXXX. mp4 )
Βάλε τα 2 αυτά αρχεία σε ένα στικάκι και όποτε φεύγεις από το σπίτι βάζε τα να παίζουν σε πλήρη οθόνη! (Ο media player της LG αν τελειώσει το ένα αρχείο πάει αυτόματα στο επόμενο! Δεν ξέρω στην samsung αν το κάνει αυτό! Αλλιώς βάζε το ένα και την άλλη μέρα το άλλο!) Σε μια εβδομάδα αν το κάνεις κάθε μέρα η γραμμή θα την κάνει τελείως με ελαφρά πηδηματάκια! Στο λέω με σιγουριά γιατί έτσι όπως το περιγράφεις έχει το ΊΔΙΟ ακριβώς πρόβλημα!!
Μέχρι και σε μένα που δεν το έχει κάνει, το κάνω κάπου κάπου το παραπάνω για να έχω σε .... φόρμα τα πίξελ !!! χαχαχα.... :grandpa:

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Samsung UE F5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δυστυχώς φίλε δεν με πρόλαβες. Ήρθαν και την πήραν. Σε ευχαριστώ πάντως, θα το έχω υπόψιν μου. Μου είπαν αυτοί ότι μάλλον για αλλαγή panel πάει. Τους είπα τουλάχιστον αν την αλλάξουν να βάλουν της samsung panel. (χλωμό το βλέπω). Οπότε περιμένω και θα δούμε. Αν αλλάξουν το πάνελ θα μπορέσω να δω τι βάλανε? μέσω των κουμπιών info menu mute και power on δεν θα μπορέσω να δω? η παραμένουν τα ίδια αυτά τα στοιχεία? Ελπίζω να μην έκανα βλακεία... Άλλα μου την δίνει στα νεύρα καινούρια τηλεόραση να κάνει αυτά τα πράγματα. Ακόμα και να λυνόταν με τον τρόπο που μου λες εσύ, είναι βλακεία για τον καθένα μας να αγοράζει κάτι καινούριο και μετά από πέντε μήνες να κάθεται να κάνει τον τεχνικό και να ψάχνεται δεξιά και αριστερά.

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE F5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δυστυχώς φίλε δεν με πρόλαβες. Ήρθαν και την πήραν. Σε ευχαριστώ πάντως, θα το έχω υπόψιν μου. Μου είπαν αυτοί ότι μάλλον για αλλαγή panel πάει. Τους είπα τουλάχιστον αν την αλλάξουν να βάλουν της samsung panel. (χλωμό το βλέπω). Οπότε περιμένω και θα δούμε. Αν αλλάξουν το πάνελ θα μπορέσω να δω τι βάλανε? μέσω των κουμπιών info menu mute και power on δεν θα μπορέσω να δω? η παραμένουν τα ίδια αυτά τα στοιχεία? Ελπίζω να μην έκανα βλακεία... Άλλα μου την δίνει στα νεύρα καινούρια τηλεόραση να κάνει αυτά τα πράγματα. Ακόμα και να λυνόταν με τον τρόπο που μου λες εσύ, είναι βλακεία για τον καθένα μας να αγοράζει κάτι καινούριο και μετά από πέντε μήνες να κάθεται να κάνει τον τεχνικό και να ψάχνεται δεξιά και αριστερά.
Έχεις δίκιο και σε καταλαβαίνω, όμως μ τόσες χιλιάδες κομάτια παραγωγή, είναι λογικό να συμβούν και αστοχίες, το θέμα είναι να μην είναι κανόνας για κάποια μοντέλα.
Ευχομαι να σου πάνε όλα καλά.

Η συγκεκριμένη στις 40 ίντσες από ότι φαίνεται έχει πολλά θέματα. 1 και κύριο σε μεγάλο ποσοστό όλες οι 40 της f5500 φοράνε sharp πάνελ. Όσα πολυκαταστήματα είχα πάει για να τις δω από κοντά (πριν την αγοράσω) sharp πάνελ είχαν πάνω. Δεν ξέρω οι 42 f5500 που τις διέκοψαν τι είχανε. Μου φαίνεται έπρεπε να δώσω 70 ευρώ ποιο πάνω για να πάρω αυτήν. Όποιος γνωρίζει ας μου απαντήσει. Αν μου αλλάξουν πάνελ στην τηλεόραση θα μπορέσω να δω τι βάλανε???