Samsung UE F6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

επιβεβαιωνω και γω! τωρα την κατεβαζω μεσα απο το μενου της τηλεορασης (55F6400)

Ναι υπάρχει τρόπος. Στην τελευταία καρτελα πας αυτοδιαγνωση κ μετά ισχύς σήματος η κάτι τέτοιο. Εκεί σου λέει ποιότητα κ ισχύ. Δεν ειμαι δυστυχώς μπροστά στην tv αλλα θα το βρεις εκεί

Εχει και έξοδο οπτικής ίνας για να δώσεις στον ενισχυτή

σε ευχαριστώ πολύ. Οπότε μπορώ να παίξω MKV 3d από την usb θύρα και να δώσω out από την οπτική στον ενισχυτή για 5.1 Σούπερ

Ερώτηση

Αντί να δώσω στον ενισχυτή μου optical, μπορώ να δώσω HDMI από την έξοδο ARC της τηλεόρασης? Ο ενισχυτής (pioneer VSX-821) υποστηρίζει ARC.

Αντιγράφω από το Manual

This TV supports 3D and ARC (Audio Return Channel) functions via an HDMI cable. ARC enables
digital sound to be output using just an HDMI cable. However, ARC is only available through the HDMI
(ARC) port and only when the TV is connected to an ARC-enabled AV receiver. Connect the HDMI
cable to the TV's HDMI (ARC) connector and the device's HDMI output connector

το κατάλαβα σωστά????

Ερώτηση

Αντί να δώσω στον ενισχυτή μου optical, μπορώ να δώσω HDMI από την έξοδο ARC της τηλεόρασης? Ο ενισχυτής (pioneer VSX-821) υποστηρίζει ARC.

Αντιγράφω από το Manual

This TV supports 3D and ARC (Audio Return Channel) functions via an HDMI cable. ARC enables
digital sound to be output using just an HDMI cable. However, ARC is only available through the HDMI
(ARC) port and only when the TV is connected to an ARC-enabled AV receiver. Connect the HDMI
cable to the TV's HDMI (ARC) connector and the device's HDMI output connector

το κατάλαβα σωστά????

Μια χαρά κατάλαβες!
Εφόσον και ο ενισχυτής σου υποστηρίζει το "ARC" τότε ναι, μπορείς να το συνδέσεις με hdmi και να ακούς και με αυτό το τρόπο.
Απλά πρέπει να το συνδέσεις στην θύρα hdmi (arc) της τηλεόρασης (μόνο μια απο τις hdmi το υποστηρίζει -συνήθως η 2).

Μια χαρά κατάλαβες!
Εφόσον και ο ενισχυτής σου υποστηρίζει το "ARC" τότε ναι, μπορείς να το συνδέσεις με hdmi και να ακούς και με αυτό το τρόπο.
Απλά πρέπει να το συνδέσεις στην θύρα hdmi (arc) της τηλεόρασης (μόνο μια απο τις hdmi το υποστηρίζει -συνήθως η 2).

τέλεια ! σε ευχαριστώ πολύ για την επιβεβαίωση :)

Μια ιδέα που έχω και δεν ξέρω καν αν γίνεται και πως....
Θα μπορούσε να μεταφερθεί ασύρματα ήχος και εικόνα (ο ήχος με ενδιαφέρει πιο πολύ) σε ένα andoid τηλέφωνο, συγκεκριμένα κάποιο της samsung, ώστε να ακούω μεσώ του τηλεφώνου τον ήχο της τηλεόρασης από τα ακουστικά του τηλεφώνου (bluetooth) ???

Ευχαριστώ, αλλά δυστυχώς δεν είναι συμβατό ούτε με το Galaxy S2, ούτε με το Tab 2 παρόλο που γράφει ότι το υποστηρίζει.
Ίσως κάποιου τρίτου κατασκευαστή αν γνωρίζει κάποιος?

Last edited:
Μετά από 1000 μύρια, χθες προχώρησα στην αγορά της και ο Κoτσώβoλos παρείγγειλε την TV στην εταιρεία, καθώς δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη.... Ελπίζω να μην κάνει μήνα να έρθει διότι έχω το Iron Man 3 σε 3D και περιμένω να το δω εκεί :P (δεν το έχω δει καθόλου)

Οπότε μετά από 7+ χρόνια που με συντρόφευε η Samsung 40M86, με εκπληκτική εικόνα και αξιοπιστία, ήρθε η ώρα (ή μάλλον θα έρθει η ώρα) του αποχωρισμού

thanx :)

κάθομαι σε αναμένα κάρβουνα, ελπίζω η samsung να ανταποκρίνεται γρήγορα σε παραγγελίες :)

Να κάνω και μια επιπλέον πολύπλοκη ερώτηση?

Ως κάτοχος του S3, μπορώ να κάνω stream music στην TV μέσω του Samsung Link (all share) και η TV να κάνει pass τον ήχο στον ενισχυτή μέσω του HDMI ARC (ή worst case scenario optical?)

Ευχαριστώ :)

Καλησπερα και απο εμενα.εχω περιπου 2 μηνες την 40αρα 6400 και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος,σε ταινιες (παντα 1080p) παιχνιδια μεσω xbox360 και μουσικη.Επειδη καπου διαβασα αν διαβαζει αρχεια πανω 15gb σε ταινιες η απαντηση ειναι ναι χωρις κανενα προβλημα,εχω δει αρκετες 20 gb 3d!εχω 2 αποριες:

1)οταν ακουω μουσικη η τηλ ειναι συνδεδεμενη με arc και με οπτικη ινα σε ενισχυτη pioneer vsx 422 και ηχεια 5.1.ενω με την οπτικη ινα δλδ εξωτερικο ηχειο στις ρυθμισεις ηχου υπαρχει η δυνατοτητα περα απο το pcm το dts neo 2:5,μεσω hdmi arc δλδ δεκτης στις ρυθμισεις υπαρχει μονο pcm στο οποιο η ποιοτητα ειναι κατα πολυ υποδεεστερη του dts.πως διορθωνεται αυτο?????

2)σε καποιες ταινιες εκει που παιζουν ολα μια χαρα εμφανιζει το σημα "φορτωση" πανω δεξια οπως οταν ανοιγεις στην αρχη καποιο αρχειο,αναβοσβηνει και ταυτοχρονα ψιλοσερνεται η ταινια και τελικα κλεινει η προβολη,σε βγαζει στο φακελο του σκληρου δισκου και σου λεει οτι το αρχειο δεν υποστηριζεται,δεν θυμαμαι ακριβως πως το λεει και στο εικονιδιο εχει μια διαγωνιο κοκκινη γραμμη.αν πατησεις ομως πανω στο αρχειο αυτο ξαναανοιγει και συνεχιζει απο εκει που ηταν σαν να μην τρεχει τπτ.τι ειναι αυτο?εχει συμβει σε καποιον αλλο?διορθωνεται?

Ααα και η τηλ διαβαζει και 2.5" σκληρους χωρις εξωτερικη τροφοδοσια τελεια.εγω εναν 1tb και βλεπω απο εκει ταινιες μουσικη χωρις προβλημα!

Last edited:
Ξέρετε αν η τηλεόραση από τον ενσωματωμένο media player της μπορεί να στείλει σήμα DTS στον ενισχυτή? (ή το κάνει convert?)

Δεν ξέρω αν το έχετε δει ΑΥΤΟ, παραθέτουν full PRO calibration settings για την F6400. Ξέρω ότι οι παράγοντες είναι πολλοί που παίζουν ρόλο, αλλά διαβάστε το πριν αποφασίσετε :) Είναι κοντά στα δικά σας settings?

http://www.avsforum.com/t/948496/avs-hd-709-blu-ray-mp4-calibration

Καλύτερα κατέβασε το mp4 από εδώ και κάνε τις βασικές ρυθμίσεις παίζοντας το από τον media player της τηλεόρασης.

Δες θέλεις ένα μόνο σετ βέβαια αλλά παραπάνω , πχ. άλλες για τηλεοπτικό , άλλες για media player/bluray , άλλες για OTE TV κτλ. ανάλογα τι έχει ο καθένας συνδεδεμένο με την τηλεόραση και χρησιμοποιεί. Επίσης άλλες οι ρυθμίσεις για ημέρα και άλλες για νύχτα (αλλάζει κυρίως η ρύθμιση του backlight).