Samsung UE F6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τα ίδια επαθα και γω με την 6500. Μακρυά απο το Πλαίσιο, το ξαναλεω !
Ιδίως αυτοι στη Μεταμόρφωση δεν παλευονται με τίποτα ...

μετα σου λεει μην δινεις λεφτα σε Γερμανους οπως media markt που τωρα θα σε ειχαν κανει 2 αλλαγες οχι μια.

Εννοείται! Εμένα μου κάνανε και δωράκι έναν 500αρι εξωτερικό δίσκο. Το φωνάζω, μακριά από το νέο πλαίσιο.

'Ηθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος για το clouding αν αυξάνεται με την συνεχόμενη ώρα χρήσης. Το λέω διότι με φώναξαν απο το Πλαίσιο να δούμε μαζί το πρόβλημα και εκει δεν φαινόταν να το κάνει τοσο έντονα. Την έφερα πάλι πίσω στο σπίτι και την άφησα απο χθές να δουλεύει συνεχώς. Ενώ στην αρχή δεν φαινόταν όντως υπερβολικό, σήμερα το πρόβλημα χειροτέρεψε πάλι. Με το που πέφτει μαύρο background άσπρα σύννεφα σε 4 μεριές. Παρόλα αυτά μου είπαν από το Πλαίσιο οι τεχνικοί να την πάω στο service της SAMSUNG και ότι αν βεβαιώσουν αυτοί γραπτά οτι η τηλεόραση εχει πρόβλημα θα μου την αλλάξουν.

Δηλαδή φίλε Jotheo εσ'ενα δεν στην άλλαξαν τελικά??? Σου παρουσίασε και σένα το ίδιο πρόβλημα..???

Last edited by a moderator:
Άλλοι έχουν αναφέρει ότι χειροτερεύει όταν ζεσταθεί μια τηλεόραση LED LCD και άλλοι ότι καλυτερεύει! Επειδή δεν έχω εμφανές (υπό νορμάλ συνθήκες θέασης) clouding στην δικιά μου F6500 δεν μπορώ να σου επιβεβαιώσω τίποτα από τα δύο.

το clouding μεταβαλλεται μονο αν συσκευη αλλαξει χωρο και δουλευει κοντα σε πηγη που παραγει θερμοτητα η σε χωρο με υγρασια.Μονο τοτε φαινεται αλλαγη γιατι θα υπαρχει μεγαλυτερη διαρροη φωτος απο τους υγρους κρυσταλους που σε τετοιες συνθηκες υπαρχει περιπτωση να στρεβλωσουν.Οσοι βλεπουν καλυτερευση στο μισαωρο ειναι απλα επειδη το συνηθιζουν και παιζουν ρολο και οι εικονες που δειχνει η tv σε καθε ταινια

το clouding μεταβαλλεται μονο αν συσκευη αλλαξει χωρο και δουλευει κοντα σε πηγη που παραγει θερμοτητα η σε χωρο με υγρασια.Μονο τοτε φαινεται αλλαγη γιατι θα υπαρχει μεγαλυτερη διαρροη φωτος απο τους υγρους κρυσταλους που σε τετοιες συνθηκες υπαρχει περιπτωση να στρεβλωσουν.Οσοι βλεπουν καλυτερευση στο μισαωρο ειναι απλα επειδη το συνηθιζουν και παιζουν ρολο και οι εικονες που δειχνει η tv σε καθε ταινια

σε μια d7000 που ειχα ηταν τοσο ενοχλητικο που φαινοταν και στην ημερα!!!εγινε επιστροφη μεσω καταστηματος και μαλιστα τοπικο αφου εγινε η αναφορα προβληματος ανθημερον

Σήμερα επέστρεψα στο Πλαίσιο με νέες φωτογραφίες απο χθές το βράδυ όπου το clouding ήταν ορατό και σε φωτισμένο δωμάτιο. Τελικά δέχθηκαν το πρόβλημα και μου ζήτησαν να επιστρέψω την τηλεόραση για αντικατάσταση. Σε γενικές γραμμές μου φέρθηκαν σωστά. Θέλω να πώ ότι χρειάστηκε να τους πιέσω αρκετά αλλά δεν ήρθαμε και στα χέρια. Ελπίζω να μην έχω το ίδιο πρόβλημα και σε τέτοια έκταση στην καινούργια. Απο ότι κατάλαβα το clouding γενικά δεν το γλυτώνω σε αυτό το μοντέλο (f6400). Υπ´αρχουν πολλά παράπονα σε πολλά forums.

Σήμερα επέστρεψα στο Πλαίσιο με νέες φωτογραφίες απο χθές το βράδυ όπου το clouding ήταν ορατό και σε φωτισμένο δωμάτιο. Τελικά δέχθηκαν το πρόβλημα και μου ζήτησαν να επιστρέψω την τηλεόραση για αντικατάσταση. Σε γενικές γραμμές μου φέρθηκαν σωστά. Θέλω να πώ ότι χρειάστηκε να τους πιέσω αρκετά αλλά δεν ήρθαμε και στα χέρια. Ελπίζω να μην έχω το ίδιο πρόβλημα και σε τέτοια έκταση στην καινούργια. Απο ότι κατάλαβα το clouding γενικά δεν το γλυτώνω σε αυτό το μοντέλο (f6400). Υπ´αρχουν πολλά παράπονα σε πολλά forums.

ειναι γενικο το φαινομενο και ειναι και θεμα τυχης να πεσεις σε καλο πανελ...το ειχα περασει και ειναι πολυ εκνευριστικο...απο clouding μονο στην d7000 ειχα θεμα..(b7000,d7000,d8000,es7000)

η σειρα d ειχε αλλα σε σχεση με την es και f ηταν πολυ καλυτερη στον οπισθιο η λειτουργεια σκιας βοηθουσε αρκετα.οι es και f δεν παλευονται εχουν μονιμα φωτισμενο πανελ με clouding.H d αγκομαχουσε να μαυρισει ηταν πιο καλη σε σκουρα πλανα η es και f ειναι στα αρχ@δια τους.

η σειρα d ειχε αλλα σε σχεση με την es και f ηταν πολυ καλυτερη στον οπισθιο η λειτουργεια σκιας βοηθουσε αρκετα.οι es και f δεν παλευονται εχουν μονιμα φωτισμενο πανελ με clouding.H d αγκομαχουσε να μαυρισει ηταν πιο καλη σε σκουρα πλανα η es και f ειναι στα αρχ@δια τους.

η σειρα d ειχε πιο καλο μαυρο αλλα προτιμω να εχω καλη ομοιογενεια σε πανελ παρα αυτο...εκτος απο την es που ειναι 55 ιντσες ολες οι αλλεσ ηταν 46..η d800,b7000 ειχε banding .η d7000 clouding η es ειναι καθαρη...

Last edited:
καλυτερη ομοιογενεια εχεις γιατι το πανελ μενει ανοιχτο και χανεται το εντονο clouding.με 0% λευκο δες πως ειναι το πανελ

καλυτερη ομοιογενεια εχεις γιατι το πανελ μενει ανοιχτο και χανεται το εντονο clouding.με 0% λευκο δες πως ειναι το πανελ

εχω κανει ολα τα δοκιμαστικα...ειναι καθαρο..εννοειται οχι 100% ειναι edge led..σε αναλογο τεστ για clouding δεν φαινεται σχεδον τιποτα

'Ηθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος για το clouding αν αυξάνεται με την συνεχόμενη ώρα χρήσης. Το λέω διότι με φώναξαν απο το Πλαίσιο να δούμε μαζί το πρόβλημα και εκει δεν φαινόταν να το κάνει τοσο έντονα. Την έφερα πάλι πίσω στο σπίτι και την άφησα απο χθές να δουλεύει συνεχώς. Ενώ στην αρχή δεν φαινόταν όντως υπερβολικό, σήμερα το πρόβλημα χειροτέρεψε πάλι. Με το που πέφτει μαύρο background άσπρα σύννεφα σε 4 μεριές. Παρόλα αυτά μου είπαν από το Πλαίσιο οι τεχνικοί να την πάω στο service της SAMSUNG και ότι αν βεβαιώσουν αυτοί γραπτά οτι η τηλεόραση εχει πρόβλημα θα μου την αλλάξουν.

Δηλαδή φίλε Jotheo εσ'ενα δεν στην άλλαξαν τελικά??? Σου παρουσίασε και σένα το ίδιο πρόβλημα..???

Δες το thread της F6500 από τη σελίδα 144 εώς σήμερα και θα διαβάσεις αρκετές αναφορές κατόχων για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Οι τεχνικοί της Samsung ήρθαν και διαπίστωσαν κάνοντας τεστ μέσα από το service menu ελαφρό clouding και bleeding στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Απ'όσο μου είπαν θα έπρεπε να την πάρουν ,να την ελέγξουν στο εργαστήριο και μετά να αποφασίσουν αν θα κάνουν αλλαγή πάνελ ή όχι. Φυσικά με προειδοποίησαν ότι κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί αν το νέο πάνελ θα είναι όντως καλύτερο από το ήδη υπάρχον. Επίσης είπαν πως κρίνοντας από την εμπειρία τους δεν έδειχνε να έχει κάτι σοβαρό και ότι αυτα τα προβλήματα φαίνονται πιο πολύ με ζεσταμένο πάνελ. Πρότειναν λοιπόν να το σκεφτώ και όποτε το αποφασίσω να τους ξανακαλέσω. Είμαι λοιπόν στη σκέψη ακόμη ...
Από το πλάισιο μου είχαν πει ότι δεν την αλλάζουν γιατί αυτοί δεν παρατήρησαν κάποιο πρόβλημα στην οθόνη. Μόνο σε περίπτωση αλλαγής μοντέλου και κατόπιν συννενοήσεως με τον προιστάμενο του τμήματος. Και ερωτώ τώρα , τι να πάρω για να την αντικαταστήσω? Οι LG είναι χειρότερες σε θέματα clouding/bleeding (η 660 του αδερφού μου, στις 47"(!) έχει πολύ έντονο πρόβλημα) ,το ίδιο πάνω κάτω και οι Panasonic ΕΤ60 και Sony 805Α που χρησιμοποιούν πάνελ IPS . Η νέα Sony 805B με VA πάνελ, κυκλοφορεί στις 50" ,να πέσω από τις 55" στις 50" ? Είμαι αρκετά μπερδεμένος δυστυχώς .

Last edited:
Τα πάνελ IPS εκτός από αυξημένο clouding σε σχέση με τα VA έχουν πολύ συχνά και dirty screen. Αν την αλλάξεις πήγαινε για την Sony W805B και γενικά προτίμησε ξανά πάνελ VA.

Παρέλαβα την νέα f6400 σήμερα απο το Πλαίσιο. Την έστησα, έκανα update και την έχω αφήσει να δουλέψει καποιες ώρες. Μέχρι στιγμής φαίνεται να μην έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα clouding όπως η προηγούμενη. Βέβαια πρέπει να περάσουν κάποιες ώρες πρώτα ώστε να είμαι σίγουρος.

Καλημέρα παιδιά. Χτές παρέλαβα και γω την 6400. Πολύ εντυπωσιακή TV ομολογουμένως. Ρυθμίσεις εικόνας δεν έχω κάνει κάτι το ιδιαίτερο ακόμα, θέλει σίγουρα "πείραγμα". Αυτό που μου έκανε αρνητική εντύπωση είναι ο ενσωματωμένος DVB. Παιδιά, δεν ξέρω αν έχει ξαναγραφτεί αλλά είναι για...φάπες. Δοκίμασα με τον ξεχωριστό δέκτη που είχα με την άλλη τηλεόραση και τα κανάλια της Digea είναι η μέρα με την νύχτα...

Last edited:
Καλημέρα παιδιά. Χτές παρέλαβα και γω την 6400. Πολύ εντυπωσιακή TV ομολογουμένως. Ρυθμίσεις εικόνας δεν έχω κάνει κάτι το ιδιαίτερο ακόμα, θέλει σίγουρα "πείραγμα". Αυτό που μου έκανε αρνητική εντύπωση είναι ο ενσωματομένος DVB. Παιδιά, δεν ξέρω αν έχει ξαναγραφτεί αλλά είναι για...φάπες. Δοκίμασα με τον ξεχωριστό δέκτη που είχα με την άλλη τηλεόραση και είναι η μέρα με την νύχτα...

ισως μια βελτιωση ειναι να απενεργοποιησεις τα φιλτρα θορυβου...

Δεν έχω ψάξει ακόμη ρυθμίσεις, θα το κάνω και θα σας πω. Καθαρά σαν πρώτη σύνδεση η διαφορά εικόνας είναι αρκετά αισθητή, ο εξωτερικός είναι πολύ λεπτομερής και καθαρός ενώ ο DVB της TV είναι λιγο ομελέτα τα χρώματα...

Αλήθεια, άσχετο, κάπου είχε γραφτεί ενας τρόπος για απενεργοποίηση dimming...

Σ'ευχαριστω για τη συμβουλές σου Υπερίων. Μάλλον θα την κρατήσω.

@Satrianius.
Πράγματι υπάρχει διάφορα στο τηλεοπτικό, αλλά αυτό συμβαίνει σχεδόν σε όλες τις τηλεοράσεις. Κακώς φυσικά.

@Istathis
Τελικά στην άλλαξαν χωρίς να την δουν οι τεχνικοί της Samsung?
Καλοριζικη η καινούργια και πες μας εντυπώσεις...