Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μην χρησιμοποιείς το δορυφορικό του ΟΤΕ για συγκρίσεις. Η digea έχει καλύτερο bitrate (καλύτερη εικόνα).

Επειδή βλέπω μέσω ΟΤE TV χθες λίγο στο ζάπινγκ έβαλα ANT1 και η εικόνα ήταν πραγματικά χάλια , δοκίμασα από περιέργεια και μεσώ DIGEA και ήταν σαφώς καλύτερη (δηλαδή στα γνωστά VHS δεδομένα του ANT1). Και το Alpha σε κάποια στιγμή είχε πέσει σαν ποιότητα αλλά μετά επανήλθε.

Κάποιο πρόβλημα πρέπει να υπάρχει γενικά με τα Ελληνικά κανάλια μέσω OTE γιατί στην συνέχεια βέβαια έβαλα να δω αγώνα NBA σε HD και η εικόνα ήταν καταπληκτική.

Δεν έχω επίγεια κεραία... πάντως 2-3 blu ray που είχα δει τις πρώτες μέρες η tv τα έσπαγε... άρα δεν είναι δικό της θέμα μάλλον ότι δείχνει χειρότερη τις τελευταίες μέρες...

Επειδή βλέπω μέσω ΟΤE TV χθες λίγο στο ζάπινγκ έβαλα ANT1 και η εικόνα ήταν πραγματικά χάλια , δοκίμασα από περιέργεια και μεσώ DIGEA και ήταν σαφώς καλύτερη (δηλαδή στα γνωστά VHS δεδομένα του ANT1). Και το Alpha σε κάποια στιγμή είχε πέσει σαν ποιότητα αλλά μετά επανήλθε.

Κάποιο πρόβλημα πρέπει να υπάρχει γενικά με τα Ελληνικά κανάλια μέσω OTE γιατί στην συνέχεια βέβαια έβαλα να δω αγώνα NBA σε HD και η εικόνα ήταν καταπληκτική.

Γενικά, η digea έχει καλύτερο bitrate και από τις 2 πλατφόρμες. Που σε συνδυασμό με το "upscaling" των δεκτών τους, δίνει χειρότερο αποτέλεσμα.
(Θα έλεγα ότι και για αυτό το λόγο το πως παίζει τηλεοπτικό μια τηλεόραση είναι σημαντικό, *αν* δεν βλέπαμε όλοι το upscale των δεκτών και βλέπαμε εκείνο της τηλεόρασης... :flipout:)

Δεν έχω επίγεια κεραία... πάντως 2-3 blu ray που είχα δει τις πρώτες μέρες η tv τα έσπαγε... άρα δεν είναι δικό της θέμα μάλλον ότι δείχνει χειρότερη τις τελευταίες μέρες...

Αν το κριτήριο είναι πως παίζει ένας δορυφορικός πάροχος, τότε δεν φταίει η τηλεόραση. Στους παρόχους μπαίνει το "γειτονιά tv" και χαλάνε και τα υπόλοιπα...

Last edited by a moderator:
Γιωργο ασχετη ερωτηση αν ξερεις φυσικα αν εχεις μια συσκευη dvd με κατωτερο scaler απο αυτον της tv και παιξεις δισκακι dvd το upscale γινεται απο την tv;

Που σε συνδυασμό με το "upscaling" των δεκτών τους, δίνει χειρότερο αποτέλεσμα.

Ο PVR του OTE μια χαρά upscaling έχει Γιώργο. Γενικά θεωρείται πολύ δυνατός ο επεξεργαστής του (1.3 GHz dual core , 1300 DMIPS).

Γιωργο ασχετη ερωτηση αν ξερεις φυσικα αν εχεις μια συσκευη dvd με κατωτερο scaler απο αυτον της tv και παιξεις δισκακι dvd το upscale γινεται απο την tv;

Σε οποιαδήποτε συσκευή αν ρυθμίσεις την έξοδο στα 1080p η τηλεόραση δεν κάνει upscaling (δεν χρειάζεται).

Έχω ένα bluray player της samsung, το οποίο είναι μετριότατο (και σε αναπαραγωγή dvd άθλιο). Αν παίζει dvd, και η έξοδος είναι 1080p, η εικόνα είναι σημαντικά χειρότερη από το να βάλω το player σε 576p, και να αναλάβει το upscale η φίλιπς 9705.
Σε ένα κακό δισκάκι πρόσφατα η διαφορά είναι τόσο μεγάλη, που σκεύτομαι να αλλάξω το samsung (ένα D6900).

Δεν μου ακούγεται φυσιολογικό αυτό. Η τηλεόραση δεν κάνει auto-power-off τα γυαλιά, μόλις βγει από τη λειτουργία 3D;

Αυτο νομιζω και εγω αλλα μαλλον δε θα πρεπει να εχει auto power off.τι να πω...

SSG-5100GB-XC-49576-0.jpg

Έως 150 ώρες είναι η διάρκεια της μπαταρίας , άρα κάτι συμβαίνει με τα γυαλιά σου.

Ο PVR του OTE μια χαρά upscaling έχει Γιώργο. Γενικά θεωρείται πολύ δυνατός ο επεξεργαστής του (1.3 GHz dual core , 1300 DMIPS).

Τι σχέση έχει η ταχύτητα του επεξεργαστή με την επεξεργασία εικόνας;
Επίσης, θυμάμαι ότι το upscale του δέκτη σου φάνηκε παραπλήσιο με αυτό της τηλεόρασης. Αυτό τον κάνει λίγο μέτριο, δεν τον κάνει;

Ευχαιστω και τους 2 για την απαντηση.Εγω παντως πηρα το f 6500 και δεν με τρελανε απο εικονα και απο θορυβο σαν να ξεκιναει αεροπλανο δεν εχω ξανα ακουσει τετοιο θορυβο ουτε στα πιο παλια bd, ενα σονυ 5100 που πηρε ο κουμπαρος μου πολυ καλυτερο μου φανηκε σε ολα.Σε ρωτησα γιατι στην 8000 οταν παιζω dvd φαινονται καλυτερα απο την ρυθμιση 576 παρα με ρυθμιση στο bd 1080.Στο 5100 διαφορετικη η εικονα του ακομα και σε βαθος δεν ξερω αν ηταν οι ρυθμισεις του

Τι σχέση έχει η ταχύτητα του επεξεργαστή με την επεξεργασία εικόνας;
Επίσης, θυμάμαι ότι το upscale του δέκτη σου φάνηκε παραπλήσιο με αυτό της τηλεόρασης. Αυτό τον κάνει λίγο μέτριο, δεν τον κάνει;

Όσο πιο ισχυρός είναι ένας επεξεργαστής τόσο καλύτερο δεν είναι το αποτέλεσμα?

Το upscale της F6500 δεν θα το έλεγα μέτριο. Το ότι δεν είναι κορυφαίο όπως στις ανώτερες σειρές ισχύει όμως.

Όσο πιο ισχυρός είναι ένας επεξεργαστής τόσο καλύτερο δεν είναι το αποτέλεσμα?

Για την ώρα όχι Γιάννη...

Οι αλγόριθμοι επεξεργασίας εικόνας (upscale, deinterlace, frame interpolation, noise reduction, κτλ.) είναι harcoded στο video block του SoC και τρέχουν από το σχετικό εξειδικευμένο chip που εδράζεται εκεί, χωρίς συμβολή από τη CPU.

Όταν μελλοντικά οι CPU των SoC γίνουν αρκούντως ισχυρές, ίσως να δούμε και υλοποιήσεις που να τρέχουν την επεξεργασία από software και εκεί μετά μάλλον θα παίζει ρόλο και η ταχύτητα τους. Προς το παρόν, ακόμα και οι τετραπύρηνοι επεξεργαστές κάποιων μοντέλων, είναι "λίγοι" για να τρέξουν σοβαρούς αλγόριθμους επεξεργασίας με έξοδο 1080p@120/240fps και σε real time... ;)

Κατανοητό Γιάννη , περιγράφεις την διαφορά CPU με GPU , συνήθως όμως οι ισχυρές CPU συνοδεύονται και από αντίστοιχες GPU.

Επίσης ρόλο εκτός από την ισχύ του επεξεργαστή βέβαια παίζει και ο αλγόριθμος του κάθε κατασκευαστή.

Το "συνήθως" από που προκύπτει; Τα τσιπάκια επεξεργασίας είναι λίγα και τα καλά δυσεύρετα, από cpu "βρομάει ο τόπος"...
Και ο λόγος για τα "Hz", είναι οι εφαρμογούλες που έχουν οι τηλεοράσεις πλέον, και όχι οι ανάγκες της τηλεόρασης.

Παιδια γιατι ενω μεχρι προτεινως οταν παταγα το κουμπι "smart hub" με πηγαινε κατευθειαν στις εφαρμογες και τωρα με το που το παταω με παει "η tv μου" ακομα και αν το εχω ανενεργο απο το μενου "λειτουργιες smart -> ρυθμ. η tv μου"???

Υπαρχει κοποιος τροπος να το κανω να πηγαινε κατευθειαν στις εφαρμογες μου παλι οταν παταω το κουμπι smart hub?

Λες να ΜΗΝ το ξερω αυτο.
Απλα ΔΕΝ με βολευει κατι τετοιο θελω να γινεται οπως πριν δεν μπορω να το κανω αυτο?

Και το δεξι βελακι να πατησεις αν το πατησεις περισσοτερες φορες σε παει στις εφαρμογες....
:music-smiley-005: