Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Τώρα τα διαγράφεις ή δε τα διαγράφεις κε πρόεδρε?

Τα μεταφέρεις ή δεν τα μεταφέρεις...κι αν τα μεταφέρεις, που να τα πας?

Τεσπα, ας τ' αφήσουμε και αν μαζευτούν κι άλλα.... "θα τα φάει όλα μαζί η μαρμάγκα"...

...η μαρμάγκα είναι φίλη μας !:BDGBDGB53::BDGBDGB53:
Αν μου επιρέπεται,να θυμίσω κι εγώ ότι καλό είναι να κριτικάρουμε (θετικά ή αρνητικά) τις τηλεοράσεις για τις οποίες συζητάμε κι όχι να κριτικάρουμε ο ένας τον άλλον και μάλιστα με ειρωνικό τρόπο χωρίς να υπάρχει λόγος !

@music_lover: τα ωραία σου λεφτουδάκια να τα δίνεις αλλά να έχεις απαιτήσεις ανάλογες αυτών που διαθέτεις. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που άλλες τηλεοράσεις έχουν 500 ευρώ και άλλες ανάλογες 1.500 και 2.000. Κάποιος λόγος θα υπάρχει.

Να σου θυμησω πως η f6500 ειναι value for money απο τον δεκμβρη και μετα καθοτι πριν ειχε 1000 ευρω η 40αρα,1200 η 46αρα, 1500 η 50αρα και 1800 ευρω η 55αρα..αν την επαιρνες σε αυτες τις τιμες δεν θα λεγες το ιδιο.

Να σου θυμησω πως η f6500 ειναι value for money απο τον δεκμβρη και μετα καθοτι πριν ειχε 1000 ευρω η 40αρα,1200 η 46αρα, 1500 η 50αρα και 1800 ευρω η 55αρα..αν την επαιρνες σε αυτες τις τιμες δεν θα λεγες το ιδιο.

Εγώ την 40άρα την πήρα το καλοκαίρι, Ιούνιο, 730 ευρώ. Δεν νομίζω να πήρε αύξηση μετά. Συνήθως πέφτουν.

Μάλλον δεν έγινα αντιληπτός προηγουμένως.....

Ό,τι ειπώθηκε έως τώρα παραμένει καταγεγραμμένο ως αναφορά, για τους αναγνώστες του νήματος (όσο κι αν την έχουν πληρώσει και όποτε κι αν την έχουν πάρει).

Συνεχίζουμε με την F6500 και όχι με αντιπαραθέσεις, που αφορούν προσωπικές επιλογές, εκτιμήσεις και ενέργειες του καθενός μας.

Ελπίζω τώρα να έγινα αντιληπτός και να μην χρειαστούν περαιτέρω διευκρινήσεις και παρεμβάσεις από την Δ.Ο. της κατηγορίας.

Ευχαριστώ για την κατανόηση.

1 καμένο pixel είναι σαφώς ευκολότερο να το αγνοήσεις απο οτι ένα κολλημένο.
προσωπικά για ένα καμένο pixel δεν θα τη γύριζα πίσω. μιλάμε για 1/2 εκατομμύρια περίπτωση.
είχα λαπτοπ και οθόνες υπολογιστή με καμένο pixel και πέρα απο το αρχικό ψιλοξενέρωμα, δεν τα παρατήρησα ποτέ.

πάντως η επιστροφή για ένα pixel δεν καλύπτεται στην εγγύηση της Samsung, γιαυτό όποιος δεν το ανέχεται θα πρέπει να την επιστρέφει μέσα στα χρονικά όρια της πολιτικής επιστροφών του καταστήματος αγοράς και να μην περιμένει για αργότερα με την ιδέα οτι έχει 2ετή εγγύηση.

τέλος να πω οτι βγήκαν τιμές για την Η6470 σε Γερμανία και ξεκινάει απο τα 1500.
http://www.mediamarkt.de/mcs/product/SAMSUNG-UE55H6470,48353,460667,1190155.html?langId=-3
αυτό σαν ινφο σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος στο δίλημμα αν θα αγοράσει την F6500 τώρα σε νέα προσφορά ή θα περιμένει για τα μοντέλα του '14.

Last edited:
καλησπέρα σε όλους και καλώς σας βρήκα.
Εχω την 6500 στις 46".το πανελ ειναι αυτο ( f46a1f60a ) μαλλον samsung. to clouding ειναι σε πολυ χαμηλα επιπεδα και πιξελιασματα σε σπανιες περιπτωσεις .
βλεπω μεσω οτε tv και εχω παρατηρήσει κατι ενοχλητικό και περιεργο.
οταν παιζει διαφημίσεις σε οποιοδήποτε καναλι τα γράμματα πού περνανε γρηγορα στο κατω μερος της οθονης τρεμοπαιζουν τοσο πολυ που ειναι σχεδον αδυνατο να τα διαβασεις.Σε ολες τις γρηγορες σκηνες σε ταινιες η αθλητικα δεν γινεται αυτο.στις ειδησεις που περνανε τα crowl ειναι οκ.μονο στην γρηγορη οριζοντια κινηση των γραμματων ειναι τοσο ενοχλητικο.
Εχει κανείς παρατηρήσει κατι αντιστοιχο ?

ευχαριστω
μανετ

Θα ήθελα να μοιραστώ κι εγώ τις εμπειρίες μου με τη Samsung και τις εντυπώσεις μου για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Πριν από 2 χρόνια τέτοια εποχή αποφάσισα στα τελειώματα των μοντέλων του 2011 να αγοράσω σε καλή προσφορά μια 40άρα D6000. Μετά από επιστροφή 2 τηλεοράσεων σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας λόγω προβληματικών panel (σκιές στην εικόνα και κολλημένα pixel) ζήτησα επιστροφή χρημάτων και την πήρα από ένα σκρουντζομάγαζο όπου έμεινα ικανοποιημένος. Λόγω κακής μου τύχης μετά από 10 μήνες εμφανίστηκε μια κάθετη και μια οριζόντια γραμμή κολλημένων pixel. Μετά το service η βλάβη διορθώθηκε αλλά η οθόνη παρουσίαζε έντονο light bleeding. Για να μη μακρηγορώ τελικά μου έκαναν πιστωτικό στο κατάστημα που την είχα πάρει κι επειδή τα μοντέλα ES του ’12 είχαν τελειώσει κατέληξα να είμαι από τους πρώτους κατόχους μιας 40F6500.

Εδώ κι ένα χρόνο έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος με την τηλεόραση. Έχει τρομερές δυνατότητες και ευτυχώς έχω panel Samsung με ελάχιστο clouding. Όμως συγκρίνοντάς την πιστεύω πως η D6000 είχε πολύ καλύτερη εικόνα στα τηλεοπτικά και γενικά καλύτερη απεικόνιση χρωμάτων με πιο φυσικό contrast και πιο φωτεινή εικόνα. Δηλαδή φθηνότερο μοντέλο του 2011 είχε καλύτερο αποκωδικοποιητή MPEG4 και πιο καλή εικόνα (πέρα των τεχνικών προβλημάτων που μου έτυχαν) από ένα ακριβότερο μοντέλο του 2013. Ίσως βέβαια να ήταν και πιο «έτοιμη» στις ρυθμίσεις της και εγώ να μην έχω καταφέρει να ρυθμίσω ακόμα την F6500.
Είδα στο forum ρυθμίσεις για 50άρα και 55άρα. Έχουμε καλές ρυθμίσεις για 40άρα;

Last edited:
Εχει κανείς παρατηρήσει κατι αντιστοιχο ?

ευχαριστω
μανετ

Επιλογές εικόνας -> motion plus -> Προσαρμοσμένη -> 10/0/Ενεργ.

Αν και πάλι υπάρχει πρόβλημα τότε αυτό προέρχεται από το συγκεκριμένο τρέιλερ που περνάει και δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.

640 ευρώ η 40" πριν 6 μήνες , 783 η 46" και 1252 η 55" , όλα τα στοιχεία είναι από το skroutz. Οι τιμές που αναφέρεις είναι του Μαρτίου 2013.

Last edited:
Re: Απάντηση: Samsung UE F6500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σχετικά με την δοκιμή που έκαναν οι τεχνικοί....

Μπήκαν στο Service Menu και προβάλαν από εκεί black pattern με μαύρη εικόνα (σβηστά όλα) σε όλη την οθόνη?

Ναι ,αυτό έκαναν, έβαλαν ένα black pattern σε όλη την οθόνη από το service menu και καθήσαμε 3-4 λεπτά να την κοιτάμε. Το δωμάτιο ήταν σκοτεινό,με όλες τις πόρτες και τα πατζούρια κλειστά.

Μου είπαν επίσης ότι έχουν δει χειρότερες περιπτώσεις -χωρίς να σημαίνει κάτι αυτό- και ότι αλλαγές πάνελ γίνονται συνήθως ,σε όσες έχουν έντονο clouding στο κέντρο.Επίσης παρατήρησαν ένα ελαφρό bleeding στην αριστερή κάτω πλευρά,το οποίο όμως δε με ενοχλεί καθώς δε φαίνεται κατά την παρακολούθηση ταινιών
2.35 : 1,παρά μόνο όταν παρατηρήσω την οθόνη υπό γωνία και από πολύ κοντά.

Θελω να ρωτήσω οποίος έχει συνδέσει την tv με δορυφορικό δεκτη οτε ποιά ειναι η μέγιστη αναλυση που του δινει; Γιατι σε μενα ειναι 1080i.
Και στους κατόχους ασύρματου πληκτρολογίου logitech k400 στην εφαρμογη YouTube στο search γραφει κανονικα;
Ευχαριστώ.

Θελω να ρωτήσω οποίος έχει συνδέσει την tv με δορυφορικό δεκτη οτε ποιά ειναι η μέγιστη αναλυση που του δινει; Γιατι σε μενα ειναι 1080i.

Μόνο ο PVR του ΟΤΕ δίνει 1080p , οι λοιποί δέκτες OTE και NOVA δίνουν 1080i.

Και στους κατόχους ασύρματου πληκτρολογίου logitech k400 στην εφαρμογη YouTube στο search γραφει κανονικα;
Ευχαριστώ.

Γράφει αλλά με lag.

Last edited:
Μερικές ερωτήσεις:

Στο "motion plus" πόσο σημαντική ειναι η "καθαρή κίνηση led"; Διότι χαμηλώνει κατά πολύ η φωτηνότητα.

Η "βελτιστοποίηση μαύρου" τι ακριβώς κάνει;

Στη "χρωματική περιοχή" η επιλογή "πλήρες" ειναι λάθος;

Η "ισορροπία λευκού" με την "ισορρ. λευκού 10p" σχετίζονται μεταξύ τους;

Έχει δοκιμάσει κανείς ρυθμίσεις για τηλεοπτικό ή για OTE TV μέσω internet;

Αν βάλουμε μια δορυφορική κεραία στον δεκτή της τηλεόρασης υπάρχει τίποτα καλό ελεύθερο να δούμε;

Last edited:
Yperion υπάρχει κάποια ρύθμιση; γιατί στην εφαρμογη του YouTube, (οχι μεσω browser) μου βγάζει στο search το κενό πλαίσιο πανω και κατω τα γράμματα αλφαβητικα στην σειρα , και το μονο που μπορω να κανω με το πληκτρολόγιο ειναι να κινούμαι με τα βελακια πάνω στα γράμματα και να επιλέγω με το enter.

Last edited:
Μπορεί να μου πει κάποιος πως διαπιστώνουμε τι panel φοράει η τηλεόρασή μας ;

Μπορεί να μου πει κάποιος πως διαπιστώνουμε τι panel φοράει η τηλεόρασή μας ;

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/107688-Samsung-UE-F6500-Reviews-Εντυπώσεις-Σχόλια/page105

Yperion υπάρχει κάποια ρύθμιση; γιατί στην εφαρμογη του YouTube, (οχι μεσω browser) μου βγάζει στο search το κενό πλαίσιο πανω και κατω τα γράμματα αλφαβητικα στην σειρα , και το μονο που μπορω να κανω με το πληκτρολόγιο ειναι να κινούμαι με τα βελακια πάνω στα γράμματα και να επιλέγω με το enter.

Δεν το θυμάμαι να σου πω την αλήθεια , θα το κοιτάξω κάποια στιγμή αύριο με την ησυχία μου και θα σου πω.

Στο "motion plus" πόσο σημαντική ειναι η "καθαρή κίνηση led"; Διότι χαμηλώνει κατά πολύ η φωτηνότητα.

Η "βελτιστοποίηση μαύρου" τι ακριβώς κάνει;

Στη "χρωματική περιοχή" η επιλογή "πλήρες" ειναι λάθος;

Η "ισορροπία λευκού" με την "ισορρ. λευκού 10p" σχετίζονται μεταξύ τους;

Έχει δοκιμάσει κανείς ρυθμίσεις για τηλεοπτικό ή για OTE TV μέσω internet;

Αν βάλουμε μια δορυφορική κεραία στον δεκτή της τηλεόρασης υπάρχει τίποτα καλό ελεύθερο να δούμε;

Μπορείς να ανεβάσεις λίγο τον οπ. φωτισμό ώστε να αντισταθμίσεις την πτώση , την βέλτιστη κίνηση πάντως στην τηλεόραση θα την δεις μόνο εφόσον το ενεργοποιήσεις.

Χρωματική περιοχή στο πλήρες κάνει τα χρώματα να είναι πιο κορεσμένα αλλά και πιο λάθος σε σχέση με τα πρότυπα χρώματα ταυτόχρονα.

Μετά από κουβέντα που προηγήθηκε, έτρεξα ένα τεστ και βρήκα ένα κολλημένο πίξελ (στο πράσινο αν δεν κάνω λάθος). Υπάρχει περίπτωση να επανέλθει?

Γεια σας και από εμένα. Νέος κάτοχος μιας 55αρας. Μία ερώτηση ρε παιδιά. Όταν συνδέω ένα εξωτερικό σκληρό (Western Digital) απευθείας στην τηλεόραση όλα ok. Όταν το συνδεώ με προέκταση καλωδίου USB δεν το διαβάζει. Καμία ιδέα?

Γεια σας και από εμένα. Νέος κάτοχος μιας 55αρας. Μία ερώτηση ρε παιδιά. Όταν συνδέω ένα εξωτερικό σκληρό (Western Digital) απευθείας στην τηλεόραση όλα ok. Όταν το συνδεώ με προέκταση καλωδίου USB δεν το διαβάζει. Καμία ιδέα?

Μήπως η προέκταση usb είναι χαλασμένη!