Τι εννοείς με αυτό; Ότι η Samsung ρυθμίζει κάθε τηλεόραση ξεχωριστά στη γραμμή παραγωγής;
Λάμπα; Που έχει λάμπα;
Κάθε τηλεόραση έχει ένα σωρό υλικά μέσα.
Το καθένα από αυτά έχει κάποιες διαφορές από τα ίδια που μπαίνουνε στο επόμενο κομμάτι.
Οι πυκνωτές π.χ. έχουνε ένα 10% tolerance στις προδιαγραφές.
Η λάμπα, τα LED δηλαδή που έχει η συγκεκριμένη, και αυτά έχουνε ένα σχετικό tolerance. Η θερμοκρασία λευκού της κάθε λάμπας διαφέρει κατά λίγο.
( τα LCD panel δεν είναι αυτόφωτα, για να δείς θες από πίσω κάποιο μέσο να του δίνει φως, αυτό είναι είτε λάμπα CCFL στις παλιότερες LCD, είτε LED λαμπάκια στις νεότερες )
Το panel από κομμάτι σε κομμάτι συμπεριφέρεται διαφορετικά.
Ακόμα και με military grade υλικά να φτιάχνονταν, ακόμα και αυτά έχουνε 2%-3% tolerance.
Για να στο συγκεκριμενοποιήσω, στην δικιά μου H6400 για να έχω τις ιδανικές ρυθμίσεις για θέαση ταινιών στο σκοτάδι θέλω το backlight στο 6, brightness στο 48, contrast στο 96, και για να έρθει σωστά το grayscale θέλω π.χ. στο IRE30 Red @ -12, Green @ -3, Blue @ 0, στο IRE60 Red -9, Green -2, Blue -9.
Στου ξαδέρφου μου, ίδιο ακριβώς μοντέλο, το backlight θέλει να είναι στο 8, brightness στο 50, contrast @ 94, και στο grayscale στο IRE30 στο Red 0, Green + 1, Blue +6, στο IRE60 Red -1, Green +11, Blue +3.
ίδιο μοντέλο, εντελώς διαφορετικά settings.