Samsung UE H6200 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

γεια σας κ απο μενα..υπαρχει καποιο προγραμματακι για το κινητο(samsung galaxy core) το οποιο να γινεται τηλεχειριστηριο για την samsung tv H6200? ευχαριστω

Δεν βλεπει τα mkv απο το nas ουτε απο το share φακελο του pc.
Δεν υποστηριζει mkv μεσω δικτυου;

Απο nas με ενδιαφερει περισσοτερο.
Εχω το zyxel το οποιο παιρνει μονο twonky, δεν γνωριζω για plex

Re: Απάντηση: Samsung UE H6200 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Υποστηρίζει κανονικά.
Για να βαλουμε καποια πραγματα στην θεση τους.

Οχι, η τηλεοραση δεν υποστηριζει .mkv playback διαμέσου DLNA Server ("μεσω δικτυου") που λεει κι ο φιλος. Ουτε αυτη ουτε καμια αλλη, πολυ απλα γιατι το προτυπο DLNA δεν υποστηριζει .mkv streaming αλλα ουτε και εξωτερικους υποτιτλους. Θα μπορουσες χρησιμοποιωντας εναν media server (plex, serviio, Universal Media Server, xbmc, PS3 Media Server κ.α.) να αναπαραγεις μια ταινια mkv αλλα θα πρεπει να θυμασαι τα εξης:
1)Η λειτουργεια transcoding (η αποκωδικοποιηση του mkv file και η επανακωδικοποιηση του σε μορφη κατανοητη για την τηλεοραση) ειναι μια CPU-intensive διαδικασια
2)οσο μεγαλυτερο το bitrate της ταινιας τοσο περισσοτερο το stuttering που θα εχεις
3)transcoding σημαινει πτωση ποιοτητας
4)δεν μπορεις να κανεις transcoding μεσω WLAN, ειναι πρακτικα αδυνατο

Γενικα, mkv ταινιες, με μεγαλη αναλυση, κορυφαια ποιοτητα, DTS ηχο, ειναι προτιμοτερο να τις αναπαραγεις απ'ευθειας στην τηλεοραση χρησιμοποιωντας τον built-in media player της συσκευης.

Ρε παιδια εχω την εντυπωση οτι μετα απο τα 2 τελευταια Update 2120 και το σημερινο 2121, δεν βρισκω πως κανεις uninstall μια εφαρμογη. ειχα την εντυπωση οτι οταν ειναι επιλεγμενη πατας tools και delete αλλα με αυτο τον τροπο δεν βγαζει τιποτα με το που πατας tools

Και μετά τις ρυθμίσεις με στόχο 2.2 gamma ένα ακόμα καλιμπράρισμα με 2.3.
Το αποτέλεσμα για εμένα προσωπικά ακόμα πιο εντυπωσιακό από πρίν και με περισσότερο punch στην εικόνα.
Και έχουμε και λέμε.

View attachment 108814View attachment 108815View attachment 108812View attachment 108813View attachment 108811View attachment 108810

Τα παραπάνω έγιναν με τις εξής ρυθμίσεις.

Λειτουργια εικονας: Ταινια
Οπ Φωτισμός: 9
Αντίθεση: 100
Φωτεινότητα: 46
Ευκρίνεια: 10
Χρώμα: 50
Απόχρωση: 50/50
Προχωρημένες
Δυν. Αντίθεση: Απενεργ.
Τόνος Μαύρου: Απενεργ.
Αποχρωση: 0
RGB: Απεν
Χρωματικη περιοχή: Προσαρμοσμένη (Δεν πείραξα τίποτα)
Ισορροπία λευκού
2 σημεια
R-O +1
G-O 0
B-O -1
R-G +8
G-G +1
B-G -6
10 Σημεία
30% R+7 G 0 B-20
40% R 0 G 0 B+4
50% R-1 G 0 B+7
60% R-2 G+1 B+3
70% R+3 G 0 B+2
90% R 0 B 0 G+3
100% R+1 G 0 B+2
Γαμμα: -2
Επιλογές εικόνας
Τόνος χρώματος: Θερμός 2
Βελτίωση Ψηφ Σημ: Απενερ
Φιλ Θορυβου MPEG: Απενερ
Λειτουργία Τανιας: Auto1
Motion plus: Προσαρμοσμένη
Μειωση Θολοτητας: 8
Μειωση τρεμοπ: 2
Led Απενερ

Η αντίθεση ανέβηκε και άλλο ενώ με το να κατέβει και άλλο ο οπίσθιος φωτισμός τα όποια ίχνη clouding υπήρχαν απλά εξαφανίστηκαν.
Το μαύρο έπεσε και άλλο στο 0.34 με την φωτεινότητα περίπου στα ίδια επίπεδα.
Χρωματική απόδοση απλά εξαιρετική.
Για άλλη μία φορά θα πω οτι για τα λεφτά της δεν υπάρχει ανταγωνισμός και την θεωρώ οτι καλύτερο.
Ωραίες οι ρυθμίσεις σου. Τις έκανα και έχω νομίζω πολύ καλύτερη εικόνα.

Απάντηση: Re: Samsung UE H6200 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

γεια σας κ απο μενα..υπαρχει καποιο προγραμματακι για το κινητο(samsung galaxy core) το οποιο να γινεται τηλεχειριστηριο για την samsung tv H6200? ευχαριστω

Υπαρχουν ενα σωρο στο market.
Απο το smart view μεχρι....
Δοκιμασε τα και δες ποιο σ αρεσει περισσοτερο.
https://play.google.com/store/search?q=samsung smart tv remote&c=apps

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για να βαλουμε καποια πραγματα στην θεση τους.

Οχι, η τηλεοραση δεν υποστηριζει .mkv playback διαμέσου DLNA Server ("μεσω δικτυου") που λεει κι ο φιλος. Ουτε αυτη ουτε καμια αλλη, πολυ απλα γιατι το προτυπο DLNA δεν υποστηριζει .mkv streaming αλλα ουτε και εξωτερικους υποτιτλους. Θα μπορουσες χρησιμοποιωντας εναν media server (plex, serviio, Universal Media Server, xbmc, PS3 Media Server κ.α.) να αναπαραγεις μια ταινια mkv αλλα θα πρεπει να θυμασαι τα εξης:
1)Η λειτουργεια transcoding (η αποκωδικοποιηση του mkv file και η επανακωδικοποιηση του σε μορφη κατανοητη για την τηλεοραση) ειναι μια CPU-intensive διαδικασια
2)οσο μεγαλυτερο το bitrate της ταινιας τοσο περισσοτερο το stuttering που θα εχεις
3)transcoding σημαινει πτωση ποιοτητας
4)δεν μπορεις να κανεις transcoding μεσω WLAN, ειναι πρακτικα αδυνατο

Γενικα, mkv ταινιες, με μεγαλη αναλυση, κορυφαια ποιοτητα, DTS ηχο, ειναι προτιμοτερο να τις αναπαραγεις απ'ευθειας στην τηλεοραση χρησιμοποιωντας τον built-in media player της συσκευης.

Να σου πω τι εγινε τωρα στην πραξη γιατι τελικα ειναι πολυ πιο αισιοδοξα τα πραγματα απο οτι τα ειπες.
Εχω τον nas zyxel 310.
Δεν ειχα κανει share τα αρχεια video στον media server (το zyxel χρησιμοποιεί τον townky), γι αυτο δεν επαιζαν
Η Tv ηταν προσωρινα συνδεδεμενη με wifi.
Δεν εγκατεστησα κανενα προγραμμα, κανενα αρχειο.
Απλα μπηκα στο smart hub της tv και επελεξα τον nas

Μου εκανε μεγαλη εντυπωση, γιατι τα αρχεια mkv του nas επαιξαν ολα νερο, ακομα και με το fast forward.
Τα αρχεια ηταν mkv 1080p με DTS master HD ηχο και με bitrate γυρω στα 15Mbps μέσω όρο.
Οι υπότιτλοι σε εξωτερικο srt, εμφανιστηκαν μια χαρα, με ωραια γραμματοσειρα και τοποθετημενη στο σωστο σημειο.
Κανενα κόλλημα, κανενα σπασιμο στην εικονα. Ολα νερο και ολα αυτα με wifi !!!!!

Οποτε κατι αλλο θα συμβαινει στον χωρο σου και δεν μπορεις να τα αναπαραγαγεις.

Βγηκε νεο firmware 2121.6
Πως μπορούμε να δουμε τι "νεο" εχει καθε firmware???

Επισης ενα αρνητικό που ειδα στην τηλεοραση μου ειναι οτι δεν εχει δυνατο σήμα wifi

Να πω και εγω δυο λόγια, μιας και τοποθετήθηκε χθες το βράδυ στον τοίχο. (Ακολουθουν φωτο)
Κατοχος 46αρας ηθελα να παω σε 60αρα για να καταλάβω την αναβάθμιση, με smart λειτουργίες.
Το htpc δεν βοηθουσε για καθημερινη χρηση και μια smart tv θα εκανε πιο φιλικη την χρηση της γι απρόσβαση στο net.
Επίσης λόγω του προβολέα, δεν πρόκειται να δω ταινιες, αντε καμια σειρα το πολυ.
Ετσι εψαχνα την πιο οικονομικη 60αρα με ομορφο design
Ειχα δει την sharp αλλα ηταν πολύ χαλι το design (τσιπικο πλαστικο), καθως και η εικονα της.
Μολις εβγαλαν την samsung σε προσφορα, την χτυπησα αμεσως.
Χαιρομαι πολυ για την επιλογη μου, γιατι οσο ασχοληθηκα χθες, ολα λειτουργησαν περιφημα.
Για το streaming τα ειπα πιο πανω.
Ολα αψογα ακομα και με συνδεση wifi. Συνδεσα ασυρματο ποντικι, πληκτρολογιο, ολα οκ
Σε τηλεοπτικο προγραμμα τα πάει σαφώς καλυτερα από την 6ετιας tv που είχα, αλλα σε σχεση με την 1800€ sony ειναι ενα σκαλι πιο κατω.
Το manual ειναι ελλιπες, εψαχνα να βρω τις διαστασεις για να παρω τα μετρα για τον τοιχο και δεν τις ειχε.
Επίσης το wifi σε τι παίζει; Σε n, σε g; Η θύρα ethernet ειναι 100Mbit ή 1Gbit;
Μοιαζει σαν να απευθυνεται η tv σε apple users. "Αφου παίζει σωστά τι σε νοιάζουν τα specs" :flipout:

Το smart view παιζει αψογα, δεν μπορουσα να στειλω φωτο από το κινητο μονο, μου εβγαζε μηνυμα ότι πρεπει να σεταρω το hub της tv.
Αν απο την Tv εμπαινα στο κινητο, εβλεπα κανονικα τις φωτο.
Δεν καταφερα να βγαλω ακρη, οποιος γνωριζει κάτι με ενημερωνει.

Attachments

• 20141120_091708.jpg
    20141120_091708.jpg
    86.8 KB · Views: 256
  • 20141120_091751.jpg
    20141120_091751.jpg
    132 KB · Views: 251
  • 20141120_091842.jpg
    20141120_091842.jpg
    92.7 KB · Views: 251
Να πω και εγω δυο λόγια, μιας και τοποθετήθηκε χθες το βράδυ στον τοίχο. (Ακολουθουν φωτο)
Κατοχος 46αρας ηθελα να παω σε 60αρα για να καταλάβω την αναβάθμιση, με smart λειτουργίες.
Το htpc δεν βοηθουσε για καθημερινη χρηση και μια smart tv θα εκανε πιο φιλικη την χρηση της γι απρόσβαση στο net.
Επίσης λόγω του προβολέα, δεν πρόκειται να δω ταινιες, αντε καμια σειρα το πολυ.
Ειχα δει την sharp αλλα ηταν πολύ χαλι το design (τσιπικο πλαστικο), καθως και η εικονα της.
Χαιρομαι πολυ για την επιλογη μου, γιατι οσο ασχοληθηκα χθες, ολα λειτουργησαν περιφημα.
Ολα αψογα ακομα και με συνδεση wifi. Συνδεσα ασυρματο ποντικι, πληκτρολογιο, ολα οκ
Σε τηλεοπτικο προγραμμα τα πάει σαφώς καλυτερα από την 6ετιας tv που είχα, αλλα σε σχεση με την 1800€ sony ειναι ενα σκαλι πιο κατω.
Το manual ειναι ελλιπες, εψαχνα να βρω τις διαστασεις για να παρω τα μετρα για τον τοιχο και δεν τις ειχε.
Μοιαζει σαν να απευθυνεται η tv σε apple users. "Αφου παίζει σωστά τι σε νοιάζουν τα specs" :flipout:

Το smart view παιζει αψογα, δεν μπορουσα να στειλω φωτο από το κινητο μονο, μου εβγαζε μηνυμα ότι πρεπει να σεταρω το hub της tv.
Εχεις κινητο samsung? Αν ναι κανε γρηγορη συνδεση του κινητου με την tv μεσω του plug in(οχι του smart view 2.0)
Ανοιξε μια φωτο στο κινητο σου και πατα πανω αριστερα ενα εικονιδιο σαν tv. Επελεξε την tv σου και θα εμφανιστει η εικονα σου απο το κινητο σου στην οθονη.
Αν θες περισσοτερες οδηγιες στειλε μου

Ρε παιδια εχω την εντυπωση οτι μετα απο τα 2 τελευταια Update 2120 και το σημερινο 2121, δεν βρισκω πως κανεις uninstall μια εφαρμογη. ειχα την εντυπωση οτι οταν ειναι επιλεγμενη πατας tools και delete αλλα με αυτο τον τροπο δεν βγαζει τιποτα με το που πατας tools

Πας επάνω στην εφαρμογή (app) που θες να διαγράψεις και πατάς συνεχόμενα δύο δευτερόλεπτα το OK ή ENTER (το κεντρικό πλήκτρο ανάμεσα στα βελάκια)

Σου βγάζει menu επιλογών για το τι θες να κάνεις... , επιλέγεις "Διαγραφή" ! :grandpa:

Απάντηση: Re: Samsung UE H6200 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εχεις κινητο samsung? Αν ναι κανε γρηγορη συνδεση του κινητου με την tv μεσω του plug in(οχι του smart view 2.0)
Ανοιξε μια φωτο στο κινητο σου και πατα πανω αριστερα ενα εικονιδιο σαν tv. Επελεξε την tv σου και θα εμφανιστει η εικονα σου απο το κινητο σου στην οθονη.
Αν θες περισσοτερες οδηγιες στειλε μου

Ναι samsung.
Ετσι παιζει οκ, ευχαριστω.
Απλα κολλησα να το κανω και με το smart view.

Απορια.
Δεν βρηκα αν μπορω να εχω διαφορετικες ρυθμισεις για καθε θεαση.
πχ σε θεαση 3D θα ηθελα να εχω αλλες ρυθμισεις για το motion flow

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE H6200 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εμεις που δεν εχουμε samsung κινητό, υπαρχει καποια εφαρμογή android που να μπορεί να το κανει αυτο με τη σύνδεση, να βλεπουμε και μεις φωτο στην tv

Αν ξερει κατι κανεις, ας ποστάρει

Ναι samsung.
Ετσι παιζει οκ, ευχαριστω.
Απλα κολλησα να το κανω και με το smart view.

Απορια.
Δεν βρηκα αν μπορω να εχω διαφορετικες ρυθμισεις για καθε θεαση.
πχ σε θεαση 3D θα ηθελα να εχω αλλες ρυθμισεις για το motion flow

Σε τηλεοπτικο προγραμμα τα πάει σαφώς καλυτερα από την 6ετιας tv που είχα, αλλα σε σχεση με την 1800 sony ειναι ενα σκαλι πιο κατω.

Καλοριζικη καλες θεασεις. με ενα απλο search στο net θα εβρισκες ολα τα στοιχεια που ζητουσες. Επισης εχει καλο manual και e-manual για τις συνδεσεις που θες να κανεις. τοπ ατακα: Μοιαζει σαν να απευθυνεται η tv σε apple users. "Αφου παίζει σωστά τι σε νοιάζουν τα specs"

Πας επάνω στην εφαρμογή (app) που θες να διαγράψεις και πατάς συνεχόμενα δύο δευτερόλεπτα το OK ή ENTER (το κεντρικό πλήκτρο ανάμεσα στα βελάκια)

Σου βγάζει menu επιλογών για το τι θες να κάνεις... , επιλέγεις "Διαγραφή" ! :grandpa:

Ευχαριστω θα το τσεκαρω

Healler, εγώ που έχω Sony z2 με Android 5 πέτυχα καταλαθος ότι μοιράζεται οθόνες με την εφαρμογή throw ενώ στην αρχή νόμιζα ότι δεν γίνεται λόγω άλλης μάρκας κινητού από samsung.
Οπότε τσέκαρε την εφαρμογή throw από το κινητό.
Τα αποτελέσματα είναι σαφώς καταπληκτικά.
Γενικά η τηλεόραση είναι θηρίο και κάθε μέρα ανακαλύπτω και κάτι καινούριο..