Samsung UE H6200 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ήθελα να ξερα πώς βλέπετε μια χαρά αυτές τις φωτογραφίες.....
Τις βλέπουμε μια χαρά, όχι γιατί οι συγκεκριμένες φωτογραφίες δείχνουν καλή εικόνα, αλλά γιατί μπορούμε να καταλάβουμε πως η τηλεόραση του δεν έχει πρόβλημα και πως μπορεί με τις κατάλληλες - σωστές όσο το δυνατόν ρυθμίσεις να βελτιωθεί πολύ το αποτέλεσμα. Επίσης καταλαβαίνουμε από εμπειρία ότι τα όποια τέτοια φαινόμενα δείχνουν σχεδόν πάντα το πρόβλημα μεγαλύτερο και χειρότερο στις φωτογραφίες από ότι είναι στη πραγματικότητα.
Ελπίζω τώρα να κατάλαβες το γιατί!-bye-

υπαρχει καμια ξεχωριστή ρύθμιση για gaming με ps4??? οπως το football mode ας πουμε; Αν κ νομιζω ειναι τελεια η εικονα στο "φυσική εικονα"

Θα πρέπει να ενεργοποιήσεις την "λειτουργία παιχνιδιού" (game mode). Θα το βρεις στην κατηγορία Σύστημα -> Γενικά.

System_med.jpg
->
System_general_MED.jpg
->
General_Game-Mode_med.jpg

Μόλις το βάλεις σε λειτουργία η τηλεοράση παρακάμπτει κάποιες βαθμίδες της επεξεργασίας εικόνας ώστε να μειωθεί ο χρόνος αντίδρασης (lag).

Συμφωνώ ότι οι φωτογραφίες πολλές φορές είναι παραπλανητικές ,εντείνουν ή μειώνουν λανθασμένα το φαινόμενο.Όμως επειδή δεν είμαστε μάγοι να μαντέψουμε τι συμβαίνει με τις φωτογραφίες,κρίνουμε αυτό που βλέπουμε...Ε αυτό που εγώ βλέπω ειδικά στη δεύτερη φωτογραφία είναι έντονο μπλε σε μεγάλο μέρος του panel....

Aπο χθες ειμαι και εγω κατοχος της 55 h6200.Αντικατεστησα την 956.Με μια αλλαγη επιτοπου στο καταστημα η δευτερη ηταν αψογη.Η πρωτη ειχε πιξελ με το που την ανοιξα καρθωθηκε στο ματι μου.Απο ομοιομορφοια εμεινα πολυ ευχεριστημενος και πιστευω οτι περισσοτερες πιθανοτητες εχει καποιος με την σειρα 6 να πετυχει καλο σε ομοιομορφοια πανελ παρα με τα ultra clear των 7 και 8.Τωρα σε σχεση με την es8000 στο αλλο σαλονι του σπιτιου υστερει σε κινηση σε τηλεοπτικο ειναι κατωτερη αλλα εχει βελτιωθει ο mstar απο την εποχη των es6xxx.H κινηση με το που ενεργοποιησεις τα led απενεργοποιει το μενου να επιλεγεις πως θελεις να ρυθμισεις την κινηση.Αρα μιλαμε για αλλαγη στην λειτουργεια των led οσον αφορα το αναψε σβησε των προηγουμενων ετων.Επισης μειωνεται αρκετα η φωτεινοτητα του πανελ με το που ενεργοποιεις την κινηση των led.Μαυριζει καλυτερα το πανελΤα χρωματα με τιποτα δεν συγκρινονται με αυτα της es8000 οτι και να κανεις ειναι πιο smouth σε συτο δεν ξερω αν οφειλεται στην επεξεργασια η στο antiglare panel.Mε λιγα λογια εμεινα αρκετα ικανοποιημενος απο την tv και πιστευω πως φετος δεν εχει νοημα να πας σε 7 σειρα.Επισης πιστευω και σσε bd ταινιες παρολου που θα παρει ετοιμο 1080π η es8000 βγαζει καλυτερη εικονα.Ισως ιδεα μου.

Σε ευχαριστω Γιαννη.Θα την δοκιμασω το βραδυ σε σκουρα πλανα να δω τι κανει σε σχεση με την 8000.Ο Κωτσος την πηγε 1099 παλι.

παιδια μου εκανε upd πριν λιγο η τηλεοραση κ πλεον δεν δουλευει το stream απο iphone youtube στην τηλεοραση. υπαρχεη κατι που μπορω να κανω; μπορω να περασω το προηγουμενο fw καπως;

ολες οι αλλες ιντερνετ λειτουργιες ειναι οκ.

παιδια μου εκανε upd πριν λιγο η τηλεοραση κ πλεον δεν δουλευει το stream απο iphone youtube στην τηλεοραση. υπαρχεη κατι που μπορω να κανω; μπορω να περασω το προηγουμενο fw καπως;

τελικα αν κ μου εβγαλε μηνυμα για αναβαθμιση, κοιταζω κ βλεπω πως εχω την εκδπση που βγηκε πριν 2 βδομαδες (την οποια υποτειθεται πως ειχα..)
μπορω να στειλω απο την εφαρμογη utube (ios) βιντεακι στην τηλεοραση, μονο οταν ειμαι μεσα στην εφαρμογη youtube (της τηλεορασης).
ολα ειναι κανονικα ταιριασμενα, αναμεσα στις 2 συσκευες. παρολα αυτα μεχρι κ πριν λιγες ωρες, δεν ηταν προυποθεση να ειμαι μεσα στην εφαρμογη. οπου κ αν ημουν, απο το κινητο εστελνα την εικονα κ αυτοματως ανοιγε η εφαρμογη συην τηλεοραση.
εχω κ ενα br samsung ht5500 το οποιο δουλευει κατα τον ιδιπ τροπο, δεν απαιτει εφαρμογη youtube.
καμια ιδεα; δεν βρισκω τπτ στο ιντερνετ.
εχω δοκιμασει εγκατασταση/απεγκατασταση εφαρμογων, ειμαι στο ιδιο δικτυο. στελνω εικονα συην tv, παει να νιωσει, μαυριζει η οθονη και μετα με ξαναγυρνα στο καναλι που εβλεπα.

Παιδιά Επειδή μάλλον καταλήγω σε αυτό το μοντέλο πέστε μου σε τηλεοπτικό πως είναι;οχι Νόβα τα κανονικά τηλεοπτικά κανάλια....
Είμαι μεταξύ της 48h6400 και της 50h6200

Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ με iphone και με android!

Ρε παιδιά εσείς που την έχετε τώρα πέστε μου τις εντυπώσεις σας σε απλό αναλογικό σήμα...Όχι Νόβα κτλ...τα κανάλια της τηλεόρασης σταρ άλφα αντ1 πως τα δείχνει;

Ρε παιδιά εσείς που την έχετε τώρα πέστε μου τις εντυπώσεις σας σε απλό αναλογικό σήμα...Όχι Νόβα κτλ...τα κανάλια της τηλεόρασης σταρ άλφα αντ1 πως τα δείχνει;

εγω βλεπω τα κλασσικα καναλια μονο μεσω οτε tv (ψηφιακα οχι αναλογικα που θες). δεν εχει κατι το ιδιαιτερο εκει, καποια μαλιστα οπως ο απαραδεκτος αντ1 φαινονται οχι και τοσο καλα.
αλλα τα hd και οι ταινιες ειναι σουπερ.
αν σε απασχολει μονο τηλεοραση, μπορεις να δεις και κατι πιο οικονομικο ενδεχομενως, ισως δεν αξιζει η υπερβαση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το ίδιο πρόβλημα έχω κι εγώ με iphone και με android!

σου εβγαλε κ εσενα upd ε; το οποιο βεβαια δεν φαινεται πουθενα, στο about εχει την εκδοση που κυκλοφορησε 31/12/2014...

σε μενα μετα απο το τελευταιο update που εγινε σημερα η τηλεοραση συνεχεια αναβοσβηνει ενω παλια δουλευε κανονικα εχει καποιος αλλοσ το ιδιο προβλημα?

Το μονο που μου κανει μερικές φορες ειναι να γιβεται η εικονα πιο έντονη ( σα να το βαζω στο "πλούσια εικονα" χωρις να πατάω κατι.. Κ αν την κλεισω κ την ξανα ανοίξω επανέρχεται.. Το χει κανει 3-4 φορες στους 5 μηνες που την εχω..

εγω βλεπω τα κλασσικα καναλια μονο μεσω οτε tv (ψηφιακα οχι αναλογικα που θες). δεν εχει κατι το ιδιαιτερο εκει, καποια μαλιστα οπως ο απαραδεκτος αντ1 φαινονται οχι και τοσο καλα.
αλλα τα hd και οι ταινιες ειναι σουπερ.
αν σε απασχολει μονο τηλεοραση, μπορεις να δεις και κατι πιο οικονομικο ενδεχομενως, ισως δεν αξιζει η υπερβαση.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

σου εβγαλε κ εσενα upd ε; το οποιο βεβαια δεν φαινεται πουθενα, στο about εχει την εκδοση που κυκλοφορησε 31/12/2014...
Ναι φίλε μου έβγαλε το update το έκανε έκλεισε και μετά δοκίμασα με you tube και κρασαρε. Μονο οπως είπες αν έχεις ανοίξει το you tube στη τηλεόραση πρώτα Δεν κολλάει και το παίζει. Μόλις πάω σπιτι θα σου πω πια έκδοση μου λέει.

Θα ήθελα να κάνω μερικές ερωτήσεις όσον αφορά την ... 3D εμπειρία!!!

Καταρχήν έχω την 48άρα την 6200 και προχθές αγόρασα και τα 3D γυαλιά της Samsung (μοντέλο SSG-5100). Σπίτι έχω και το OTE TV (δορυφορικό, αλλά δεν νομίζω να έχει και κάποια σχέση αυτό, απλώς το αναφέρω).

Προχθές λοιπόν είχε Ρεαλ Μαδρίτης - Ατλέτικο Μαδρίτης και είπα να το δω σε 3D. Κάνω ζεύξη τα γυαλιά με την τηλεόραση και μου βγάζει κανονικά ένα σηματάκι, με την ένδειξη της μπαταρίας που απομένει στα γυαλιά, στην οθόνη της τηλεόρασης. Πατάω το κουμπί από το τηλεχειριστήριο που λέει KΕΥPAD, μετακινούμε στο εικονίδιο 3D και μου βγάζει τρεις επιλογές:
1) Ένα εικονίδιο που γράφει 2D->3D
2) Ένα εικονίδιο που έχει δύο ανθρωπάκια δίπλα-δίπλα
3) Ένα εικονίδιο που έχει δύο ανθρωπάκια πάνω-κάτω

Στο πρώτο εικονίδιο έβλεπα κανονικά σαν εικόνα θέασης (όταν δεν τα φορούσα είχε αυτήν την "θολούρα"), αλλά δεν μπορώ να πω ότι είχε καμιά διαφορά αν για παράδειγμα δεν είχα επιλέξει να δω μέσω 3D και έβλεπα κανονικά τηλεόραση. Απλώς είχε την καθαρότητα φορώντας τα γυαλιά, αλλά δεν είχα τον παίχτη μπροστά μου να κάνει τρίπλες, η μπάλα να περνάει δίπλα μου και γενικότερα δεν είχα την 3D εμπειρία του ... "Οάου!!!"

Στις άλλες δύο επιλογές τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα. Ανάλογα με το τι είχα επιλέξει έβλεπα τις εικόνες δίπλα-δίπλα ή πάνω-κάτω, αλλά στα 10 δευτερόλεπτα ήθελα δραμαμίνη για την ναυτία/ζαλάδα. Δεν μπορούσες να καταλάβεις που είναι ο παίχτης, η μπάλα και γενικότερα ήταν πολύ χάλια η όλη 3D απόδοση (αν μπορώ να το πω έτσι.)

Να αναφέρω επίσης ότι είχα και αναμμένα και σβηστά τα φώτα του σαλονιού για να δω που φαίνεται καλύτερα. Βέβαια δεν ξέρω αν παίζουν ρόλο τα φώτα αν θα πρέπει να είναι αναμμένα ή σβηστά, απλώς το αναφέρω ότι το δοκίμασα και έτσι και αλλιώς.

Οι απορίες/ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
α) έκανα κάτι λάθος εγώ;
β) αυτό είναι το 3D και να μην περιμένω κάτι καλύτερο;
γ) μήπως να βρω καμιά ταινία πχ σε 3D για να δω εάν υπάρχει διαφορά;
δ) μήπως δεν έκανα καλά την ζεύξη;
ε) έχει σχέση το OTE TV;
στ) αυτή είναι η απόδοση από 2D σε 3D; Δηλαδή την "θολούρα" την κάνει να φαίνεται καλά μόνο μέσα από τα γυαλιά, αλλά να μην περιμένω οι σκηνές να έρχονται μπροστά μου;
ζ) ποίες είναι οι διαφορές στα εικονίδια 2D σε 3D, δίπλα-δίπλα και πάνω-κάτω; Σε ποίες περιπτώσεις τα χρησιμοποιούμε;

Θα ήμουν ευγνώμων σε όποιον μπορούσε να μου λύσει τις απορίες μου!!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.