Samsung UE H6200 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ναι εκεί θα μπει πρόχειρα. Γιατί θα χάνω σε εικόνα;
Λόγω της μεγάλης γωνίας που θα υπάρχει από κάτω προς τα πάνω, είναι κάτι ανάλογο και χειρότερα ακόμα σαν να βλέπεις από μεγάλη γωνία στην ευθεία.

Πρέπει να μπει σε ευθεία;
Το ιδανικό είναι από τη θέση που κάθεσαι το μάτι σου με το κέντρο της οθόνης , να είναι σε μια νοητή ευθεία. Τώρα αν υπάρχει απόκλιση λίγες μοίρες πάνω κάτω ή δεξιά αριστερά, δε τρέχει και τίποτα, αλλά εσένα είναι πολύ μεγάλη η απόκλιση.

Επίσης παρατηρώ ότι η κίνηση είναι πιο φυσική στην οθόνη αν και μερικές φορές νιώθω ότι έχει και τραβηγμένη η ταινία από βιντεοκάμερα φθηνή.

Τελικά πήρα και εγώ την 48Η6200. Όλα καλά σε πρώτη φάση ευχαριστημένος (δίχως βέβαια προηγούμενη εμπειρία σε Smart tv). Πολύ καλή ανάλυση , το 3D παίζει καλά (αγόρασα 2 ζευγάρια γυαλιά) και η συνδεσιμότητα της άψογη στο δίκτυο. Το παλιό wireless set , keyboard κ mouse παίζει μια χαρά αλλά χρειάζεται προέκταση USB ώστε ο δέκτης να μην παρεμποδίζεται από το panel (~3μ απόσταση).
Έχω τα εξής προβληματάκια που εν μέρει εχω βρεί λύσεις :
1) Δεν βλέπει τους υπότιτλους (ίδιος φάκελος , ίδιο filename). Αναγκάζομαι να παίζω μέσω chromecast.
2) Δεν υπάρχει app για κινητά εκτός samsung. Το Smart view 2.0 δεν εγκαθίσταται στο Nexus 5. Δοκίμασα .apk αρχείο αλλα δεν κατάφερα κάτι. To smart view 2.0 παίζει κανονικά στο laptop.

καμιά συμβουλή;

Τελικά πήρα και εγώ την 48Η6200. Όλα καλά σε πρώτη φάση ευχαριστημένος (δίχως βέβαια προηγούμενη εμπειρία σε Smart tv). Πολύ καλή ανάλυση , το 3D παίζει καλά (αγόρασα 2 ζευγάρια γυαλιά) και η συνδεσιμότητα της άψογη στο δίκτυο. Το παλιό wireless set , keyboard κ mouse παίζει μια χαρά αλλά χρειάζεται προέκταση USB ώστε ο δέκτης να μην παρεμποδίζεται από το panel (~3μ απόσταση).
Έχω τα εξής προβληματάκια που εν μέρει εχω βρεί λύσεις :
1) Δεν βλέπει τους υπότιτλους (ίδιος φάκελος , ίδιο filename). Αναγκάζομαι να παίζω μέσω chromecast.
2) Δεν υπάρχει app για κινητά εκτός samsung. Το Smart view 2.0 δεν εγκαθίσταται στο Nexus 5. Δοκίμασα .apk αρχείο αλλα δεν κατάφερα κάτι. To smart view 2.0 παίζει κανονικά στο laptop.

καμιά συμβουλή;

Σχετικά με το 1ο πρόβλημα, νομίζω υπάρχει επιλογή για on/off στους υπότιτλους. Και προφανώς τσέκαρε σε υπολογιστή ότι οι επεκτάσεις είναι σωστές (με απενεργοποιημένο το "hide extensions for known file types windows").

ξερετε πως στελνω μπορω να κανω straming αρχεια απο υπολογιστη στην tv
Ο ποιο καλός τρόπος που εχω βρει ειναι να εγκαταστήσεις το plex media server στο pc σου και να κατεβάσεις την αντίστοιχη εφαρμογή στην τηλεόραση . Έτσι θα τα εχεις ολα οργανωμενα με εξώφυλλα κτλ

Ο ποιο καλός τρόπος που εχω βρει ειναι να εγκαταστήσεις το plex media server στο pc σου και να κατεβάσεις την αντίστοιχη εφαρμογή στην τηλεόραση . Έτσι θα τα εχεις ολα οργανωμενα με εξώφυλλα κτλ

Ήθελα ένα πιο απλό τρόπο για βίντεο όχι ταινίες. Βρήκα το Samsung Link

Και εγω οσα apps για τηλεχειριστηριο και να κατεβασα κανενα δεν δουλεψε..μεσω WiFi παντα μιλαω.
Δυστιχως και ενα smart control που μου εδωσε ενας συναδελφος ο οποιος εχει την 40 h4600 δεν δουλεψε στην δικια μου την 60h6240 ...εκτος απο την λειτουργεια on off .Ειχα ενεργοποιησει μεσα απο το κρυφο κενου το smart control και την καμερα αλλα τιποτα..ισως να δουλευουν σε διαφορετικη συχνοτητα δεν ξερω..??
Θα ηθελα να ρωτησω και κατι ακομα και θα παρακαλουσα να μου απαντησει καποιος που γνωριζει. Εχω ρυθμισει την εικονα της τν με τις τιμες που εχουν δωθει εδω μεσα. Εκει που λεει για το λευκο ρυθμισεις 10 σημειων περναω τις τιμες απο το 10 μεχρι και το 100% .μεχρι εδω ολα καλα .τσεκαρω πχ το 80% βγαινω απο το μενου και οταν ξαναπαω στις συγκεκριμενες ρυθμισεις αυτο με δειχνει παντα τσεκαρισμενο το 10%.Ειναι φυσιολογικο αυτο?? Σε τι αποσκοπουν αυτες οι ρυθμισεις απο το 10% εως το 100%?? Εαν ειναι καποιος γνωστης του θεματος ας με απαντησει σας παρακαλω.

κατ'αρχας δεν κανουν οι ιδιες ρυθμισεις για ολες τις τηλεορασεις,ασχετως αν ειναι το ιδιο μοντελο.
Αυτες οι τιμες που πειραξες,θα πρεπει να δωθουν μονο μετα απο μετρησεις και μονο για το δικο σου πανελ.

Και εγω οσα apps για τηλεχειριστηριο και να κατεβασα κανενα δεν δουλεψε..μεσω WiFi παντα μιλαω.
Δυστιχως και ενα smart control που μου εδωσε ενας συναδελφος ο οποιος εχει την 40 h4600 δεν δουλεψε στην δικια μου την 60h6240 ...εκτος απο την λειτουργεια on off .Ειχα ενεργοποιησει μεσα απο το κρυφο κενου το smart control και την καμερα αλλα τιποτα..ισως να δουλευουν σε διαφορετικη συχνοτητα δεν ξερω..??
Θα ηθελα να ρωτησω και κατι ακομα και θα παρακαλουσα να μου απαντησει καποιος που γνωριζει. Εχω ρυθμισει την εικονα της τν με τις τιμες που εχουν δωθει εδω μεσα. Εκει που λεει για το λευκο ρυθμισεις 10 σημειων περναω τις τιμες απο το 10 μεχρι και το 100% .μεχρι εδω ολα καλα .τσεκαρω πχ το 80% βγαινω απο το μενου και οταν ξαναπαω στις συγκεκριμενες ρυθμισεις αυτο με δειχνει παντα τσεκαρισμενο το 10%.Ειναι φυσιολογικο αυτο?? Σε τι αποσκοπουν αυτες οι ρυθμισεις απο το 10% εως το 100%?? Εαν ειναι καποιος γνωστης του θεματος ας με απαντησει σας παρακαλω.

Το remote δουλεύει.
Δες μήπως είχες κάνει την αλλαγή στο service menu πριν πάρεις το remote. Αν στο ενδιάμεσο περασες αναβάθμιση, η αλλαγή που έκανες χάθηκε. Μπες, βάλτο στο on και κάνε pairing.
Το on/off είναι ir γιαυτό δουλεύει ανεξάρτητα.
Στο μενου για το λευκό, αν κάνεις scroll down θα σε πάει και σε όλες τις ρυθμίσεις.

Προσπάθησα να δω το Avatar σε 3D μέσω Plex αλλά ενώ η εικόνα εμφανίζεται "διπλή" οριζόντια δεν μου δίνει την αντίστοιχη επιλογή στο menu Picture/3D ενώ από στικάκι η επιλογή υπάρχει και το 3D λειτουργεί κανονικά. Μήπως υπάρχει κάποια άλλη ρύθμιση στο Plex ?

BTW διάβαζα ότι το 3D δεν αξίζει και σκεφτόμουν ότι ίσως είναι πεταμένα τα χρήματα για τα γυαλιά, τελικά όμως το ευχαριστηθήκαμε και περισσότερο τα πιτσιρίκια που ξετρελάθηκαν.

Για κοιτα τις ρυθμισεις αν ειναι ενεργοποιημενο το 16:9, μηπως το εχεις στο λογο 4:3
απο το youtube ειναι το video; γιατι υπαρχουνε και εκει ορισμενα τετοια θεματα

Σκέφτομαι να αγοράσω γυαλιά 3d και διαβάζω διαφορα για τους υπότιτλους σε 3d τι ακριβως παίζει ? Βλεπεται κανονικά ή υπαρχει οντως θέμα με τους υπότιτλους.

Re: Απάντηση: Samsung UE H6200 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Για κοιτα τις ρυθμισεις αν ειναι ενεργοποιημενο το 16:9, μηπως το εχεις στο λογο 4:3
απο το youtube ειναι το video; γιατι υπαρχουνε και εκει ορισμενα τετοια θεματα

ειναι ρυθμισμενο σε wide screen απο το media player. δοκιμασα αλλαξω ρυθμιση εικονα απο tv αλλα δεν ειδα διαφορα ισως πρεπει πειραξω ρυθμιση απο media player