Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το καλύτερο μαύρο σε σύγκριση με τη σόνυ πως προέκυψε; Εγώ θα έλεγα στη καλύτερη εφάμιλλο των σόνυ, επίσης το φαινόμενο banding στα φετινά μοντέλα τουλάχιστον δεν έχει ακουστεί τόσο όσο τουλάχιστον σε αυτό. Για το 3D θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, αλλά όμως το μόνο καλύτερο στις LG είναι πως δεν κουράζει τόσο σαν παθητικό που είναι, αν και εγώ προτιμώ το ενεργητικό βλέποντάς το όμως με τις προϋποθέσεις που είπες ( απόλυτο σκοτάδι κτλ. )
Αρκετες sony φετος της σειρας 6/8 δεν φορανε ips?Εξου και το κατωτερο μαυρο.Η σειρα 9 νομιζω εχει va αλλα ειναι αρκετα ακριβες.

ευχαριστω για τις απαντησεις, παιδια.

το 3d δεν το εχω δοκιμασει ακομα, ουτε με τραβαει, να πω την αληθεια, ωστε να το θεωρησω πλεονεκτημα η μειονεκτημα. αν και διαβαζω οτι ειναι απ τα δυνατα της σημεια.

king2009, γυρω στα 1200 την πηρα λιγο μετα το ξεκινημα του μουντιαλ σε καποιο μαγαζι απ αυτα που βγαινουν στο σκρουτζ ψηλα στη σελιδα (δεν ξερω αν εχει νοημα να πω που, δεν εχει και σημασια νομιζω). δεν ξερω αν φτασει χιλιαρικο, παντως σε 2 μηνες εχει πεσει 2 κατοσταρικα περιπου, στα 1150 την βλεπω σημερα. σε συνδυασμο με τις εκπτωσεις, μαλλον θα την βρεις χαμηλοτερα.
για το μαυρο, τι να σου πω? δεν εχω δει ουτε σονυ, ουτε lg φετινες, απλα αυτο που βλεπω με τα ματια μου στην σαμσουνγκ με ικανοποιει απολυτα.

wave75, δεν υπαρχει καν συγκριση. ματσάρα με πιτσοσούβλακα και μπυρες με αντροπαρέα μαζι βαζουν κατω και 60 και 160 ιντσες. κι εγω με παρεα το ειδα και ουτε που με απασχολησε το banding, ειναι η αληθεια.

σορυ για την καταχρηση της καλοσυνης σας, αλλά καμμια απαντηση για το hd και γιατι "διαφερει" απο καναλι σε καναλι? ή απλα ειναι η ιδεα μου?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Αρκετες sony φετος της σειρας 6/8 δεν φορανε ips?Εξου και το κατωτερο μαυρο.Η σειρα 9 νομιζω εχει va αλλα ειναι αρκετα ακριβες.
Οι σειρές 6/8 του 2014 φοράνε VA πάνελ και από τις 50 ίντσες και πάνω είναι πραγματικά 100 Hz από πάνελ στη σειρά 8. Οι περσυνές 6/8 φορούσαν IPS.
Αυτή που φοράει IPS πάνελ του 2014, είναι η ναυαρχίδα τους στις Full HD η W955 ( ο Θεός να τη κάνει ναυαρχίδα, αλλά λέμε τώρα ).

Να σε καλα φιλε μου.Μια χαρα τιμη.Ελπιζω να πεσει και αλλο γιατι πανω απο 900-950 δεν μπορω να δωσω.Επισης μην το ψυριζουμε και τοσο.Και να εχει λιγο banding σε καθημερινη θεαση δεν θα το παρατηρεις καθολου.Απολαυσε την τηλεοραση σου που ειναι η τοπ σε αυτη την κατηγορια χρηματων και μην ψαχνεις για μειονεκτηματα.Οσον αφορα το hd υπαρχουν hd και hd.HD θεωρειτε και το 1920χ1080 με 10mb bitrate και το 1280χ720 με 3mb bitrate οπως και το ατοφιο bluray στα 20+mb.Σε 55" οτιδηποτε λιγοτερο απο 1080p με 10+ mb bitrate ειναι λιγο.Σε λιγοτερες ιντσες δεν βλεπεις καν διαφορα αλλα στις 50+ φαινετε.Δοκιμασε το avatar σε 3d στα 20gb που κυκλοφορει στο internet σε απολυτο σκοταδι και θα το αγαπησεις το 3d.

λες?
το 3d να το αγαπησω, το αβαταρ ομως αποκλειεται....
να μου λεγες τιποτα σε χομπιτ, αλλαζει το πραγμα... :D

λες?
το 3d να το αγαπησω, το αβαταρ ομως αποκλειεται....
να μου λεγες τιποτα σε χομπιτ, αλλαζει το πραγμα... :D
Όποιο και να δεις από αυτά και ειδικά από μια καλή πηγή με αυθεντικά δισκάκια 3D blu ray, είναι πραγματικά απίθανο το 3D τους.

Φέτος έχουν VA panel της AUO οι Panasonic (αν δεις και στο 3D λέει active).
Πιστευεις ειναι καλη περιπτωση η as640 στα 989 η να περιμενω λιγες μερες ακομα για καμια samsung του 2014?

Διαβασα στο review που εβαλες οτι εχει 59ms lag οποτε την απορριπτω λογω αρκετου gaming που θα παιζω μεσω ps3.

Last edited:
Λόγω εκπτώσεων και λόγω του ότι μάλλον θα ήθελα λίγο μεγαλύτερη σε ίντσες, επέστρεψα τη δική μου 48H6400 πίσω στο μαγαζί από όπου την πήρα, κάνοντας χρήση του δικαιώματος της υπαναχώρησης. Ήθελε αρκετό μπλαμπλα βέβαια και λίγο τσαμπουκά κάποια στιγμή, αλλά εντάξει όλα καλά.

Λόγω εκπτώσεων και λόγω του ότι μάλλον θα ήθελα λίγο μεγαλύτερη σε ίντσες, επέστρεψα τη δική μου 48H6400 πίσω στο μαγαζί από όπου την πήρα, κάνοντας χρήση του δικαιώματος της υπαναχώρησης. Ήθελε αρκετό μπλαμπλα βέβαια και λίγο τσαμπουκά κάποια στιγμή, αλλά εντάξει όλα καλά.
Επέλεξες τελικά κάποια άλλη και ποια;

Επέλεξες τελικά κάποια άλλη και ποια;

Θα περιμένω να δω τις τιμές, αλλά γενικά είμαι μεταξύ της 55H6400 και της Panasonic TX-55AS640. Περιγράφω δύο ενδοιασμούς που έχω εδώ, οπότε κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη! :)

Μετα και την τελευταια αναβαθμιση firmware 2113.4 (http://www.samsung.com/gr/support/model/UE55H6400AWXXH-downloads) που περασα με usb και οχι απο την τηλεοραση (που δεν ξερω γιατι μου ελεγε δεν υπαρχει νεα ενημερωση ενω τελικα υπηρχε) παρατηρησα οτι δεν υπαρχει σαν επιλογη πλεον στην υποστηριξη η ενημερωση λογισμικου (ειναι γκριζαρισμενο πλεον και δεν επιλεγεται η ασυρματη και αυτοματη ενημερωση) ......Παρατηρησα καποιος αλλος το ιδιο φαινομενο?????Παντως υπηρχε κανονικα η επιλογη πριν περασω την τελευταια αναβαθμιση.....

Όταν η τηλεόραση τρέχει την τελευταία υπάρχουσα έκδοση firmware, η σχετική επιλογή στο μενού είναι γκριζαρισμένη...

Μολις δηλαδη θα υπαρξει νεα διαθεσιμη ενημερωση θα ειναι παλι μπλε αντι για γκριζο πεδιο αυτο ωστε να μπορει να κανει την αναβαθμιση?Και κατι ακομα γιατι δεν εβρισκε την νεα ενημερωση η tv επειτα απο search που γινοτανε και μου εβγαζε δεν υπαρχουν νεες ενημερωσεις?????Εμενα παντως σαν bug μου μοιαζει, γνωμη μου δεν ξερω κιολας απλα στεκομαι σε αυτο το γεγονος οτι εχουν βγει μεχρι στιγμης 2 ενημερωσεις για το νεο μοντελο και αυτες τις εκανα μεσω usb και οχι απο την tv...(εννοειται οτι δικτυο και wi-fi δουλευουν σωστα)....

Μολις δηλαδη θα υπαρξει νεα διαθεσιμη ενημερωση θα ειναι παλι μπλε αντι για γκριζο πεδιο αυτο ωστε να μπορει να κανει την αναβαθμιση?

Ναι...

Re: Απάντηση: Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το καλύτερο μαύρο σε σύγκριση με τη σόνυ πως προέκυψε; Εγώ θα έλεγα στη καλύτερη εφάμιλλο των σόνυ, επίσης το φαινόμενο banding στα φετινά μοντέλα τουλάχιστον δεν έχει ακουστεί τόσο όσο τουλάχιστον σε αυτό

Με βάση τις μετρήσεις του avforums η 6400 έχει μεγαλύτερη αντίθεση από την 829 (άρα και από την 805 που είναι κατά βάση η ίδια τηλεόραση)...

From a checkerboard pattern the W829 produced an average black reading of 0.039 cd/m2 against an average white reading of 95.09 cd/m2 producing an ANSI contrast ratio of 2462:1...

http://www.avforums.com/review/sony-w8-kdl-50w829b-led-television-review.10178/page-2

That gives us an ANSI contrast of 2637:1, which is more than serviceable...

http://www.avforums.com/review/samsung-h6400-ue55h6400-3d-led-lcd-tv-review.10295

...τα πάνελ της Samsung συνεχίζουν να έχουν πλεονέκτημα έναντι των πάνελ της AUO στον τομέα αυτό έστω και χωρίς μεγάλη διαφορά.

Re: Απάντηση: Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Με βάση τις μετρήσεις του avforums η 6400 έχει μεγαλύτερη αντίθεση από την 829 (άρα και από την 805 που είναι κατά βάση η ίδια τηλεόραση)...

From a checkerboard pattern the W829 produced an average black reading of 0.039 cd/m2 against an average white reading of 95.09 cd/m2 producing an ANSI contrast ratio of 2462:1...

http://www.avforums.com/review/sony-w8-kdl-50w829b-led-television-review.10178/page-2

That gives us an ANSI contrast of 2637:1, which is more than serviceable...

http://www.avforums.com/review/samsung-h6400-ue55h6400-3d-led-lcd-tv-review.10295

...τα πάνελ της Samsung συνεχίζουν να έχουν πλεονέκτημα έναντι των πάνελ της AUO στον τομέα αυτό έστω και χωρίς μεγάλη διαφορά.

Δες και εδω για διαφορες με συγκριση http://www.youtube.com/watch?v=9gMWDM4uXpE

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παντως την προηγουμενη βδομάδα παραλάβαμε για λογαριασμό φίλου την 48'' Η6400. Με πρώτη ματιά έχει αρκετό dirty screen πράγμα που προσωπικά δεν μου άρεσε καθόλου και το 3d που ακούγεται ότι είναι απο τα καλά να πω ότι είχε αυξημένο crosstalk, αυτά τα ολίγα........

Στο site που πόσταρες παραπάνω η 6400 πήρε 8.5/10 screen uniformity και η Sony 8/10. Βέβαια ως γνωστόν στις LED LCD η ομοιομορφία είναι θέμα τύχης με το καλό ότι τα τελευταία 2 χρόνια έχει βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με παλιότερα.

Και αν στο 2D οι διαφορές των δυο τηλεοράσεων είναι μικρές στο 3D όμως υπάρχει ξεκάθαρη υπεροχή της 6400...

h6400-3d-medium.jpg

The 3D is great for an active set, there is almost no crosstalk.

http://www.rtings.com/reviews/tv/lcd-led/samsung/h6400

w800b-3d-medium.jpg

Like most active 3D LED TVs, there is some noticeable crosstalk in 3D. In the picture above, you can see that the letters appear slightly doubled.

http://www.rtings.com/reviews/tv/lcd-led/sony/w800b

ΥΓ. Η πλάκα είναι στο video με την LG για την οποία ακούγεται συνεχώς η φράση "is not good" καμία 10αριά φορές.:p

Εγω απλα ανέφερα τι είδα και τι δεν μου άρεσε, τόσο απλά !!!!! Και πάνω απ'όλα καλό είναι να διαβάζουμε και τα reviews γιατί σίγουρα είναι απόψεις επαγγελματιών, αλλά τον τελικό λόγο στην απόφαση το τι αρέσει στον καθένα είναι καθαρά τα δικά του μάτια. Επομένως και 10/10 να τις βάζανε, όταν εγώ βλέπω μία εικόνα σκονισμένη απο λεκέδες τι να τα κάνω τα review και όλα τα καλούδια της, οσο για το 3D της που αναφέρουν ότι δεν παρουσιάζει στιχομυθία, εγώ άλλα είδα !!!!!!!!!!! Και όσο για την LG μην αναφέρεις ούτε το όνομα γιατί βγάζω σπυράκια :twoguns::twoguns::twoguns:

Last edited:
Όταν συγκρίνουμε οι χομπύστες ή συγκρίνουν οι επαγγελματίες το crosstalk σε τηλεοράσεις με ενεργό 3D, καλό είναι να έχουμε/έχουν κατά νου, ότι αυτό επηρεάζεται και από τον τύπο των γυαλιών και την κατάσταση της μπαταρίας τους... ;)