Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημέρα τι λέτε θα πάρουμε update το tizen σε εμάς ??
Πολύ χλωμό το κόβω..... δυστυχώς.
Όχι ότι ξέρω κάτι για να είμαι ειλικρινής, αλλά προαίσθηση πες το, απλή λογική να το πω, πάντως δε το νομίζω, όπως ούτε και εμείς με τη σόνυ δε πρόκειται να πάρουμε το android.

Ειμαι σε αναζητηση tv, και διαβασα ολες τις σελιδες του θεματος, μιας και η 6400 ειναι αναμεσα στις....υποψηφιες μου
Να κανω δυο-τρεις ισως...χαζες ερωτησεις; Ο player της tv παιζει 3d ταινιες; Και ο browser ειναι ευχρηστος; δηλ. μπορεις ευκολα να σερφαρεις σε ιστοσελιδες;
Εδω και 6-7 χρονια εχω την...θρυλικη panasonic 42px80 (plasma hd ready). Σε συγκριση με την 6400, σε γενικες γραμμες παντα, με ποια θα εχω καλυτερη εικονα οσο αφορα sd-hd-mkv 720p/1080p;

Χαιρετώ το forum.
Από σήμερα, εδώ και τρεις ώρες, είμαι κάτοχος και εγώ μίας ue50h6470 τηλεόρασης.
Την πήρα 699 και συν 90 επέκταση εγγύησης 5χρόνια.Νομίζω ήταν καλό το deal..
Δεν την έχω πολύ επεξεργαστεί πολύ, παρά μόνο λίγο τηλεοπτικό, λίγο mkv από usb και τα test για clouding,dse,banding, και dead Pixel έτρεξα..

Τηλεοπτικό έτσι και έτσι..βέβαια ρυθμίσεις εικόνας δεν πείραξα(μόνο το eco απενεργοποίησα) και θα ήθελα κάποιοι κάτοχοι να προτείνουν κάποιες

Το usb το αναγνώρισε κατευθείαν, ταινία και υπότιτλοι έτρεξαν απροβλημάτιστα, οι υπότιτλοι κανονικό το μέγεθος και χωρίς σκούρα απόχρωση από πίσω.Γενικά με τον Player δεν περίμενα να είναι τόσο καλός

Το smart δεν πρόλαβα να το επεξεργαστώ καλά, αλλά λίγο που μπήκα ήταν ταχύτατο.Το smart control όλα τα λεφτά..

Clouding (Αυτό που με έκαιγε..) ευτυχώς δεν έχω,banding δεν έχω,dse αν και δεν έχω καταλάβει τι πρέπει να προσέξω στο βίντεο, στα σημεία που ήταν "σημαδεμένα" δεν είδα κάτι περίεργο..

Στο τεστ με τα πιξελ πρόσεξα δύο μαύρα πιξελ σε μπλε φόντο και σε κόκκινο, τα οποία εμφανίζονται ένα πάνω αριστερά και ένα πάνω δεξιά.Το αριστερό εμφανίζεται μόνο στο μπλε φόντο και το δεξί μόνο στο κόκκινο φόντο.Το δεξί που εμφανίζεται μόνο στο κόκκινο φόντο το πίεσα λίγο με το δάκτυλο και ξεκόλλησε.Δοκίμασα και το δεξί που εμφανίζεται μόνο στο μπλε φόντο αλλά εξακολουθεί να είναι μαύρο.
Είναι κολλημένο ή είναι νεκρό;
Αν ήταν νεκρό δεν έπρεπε να δείχνει μαύρο σε όλα τα φόντα;
Κάτι βίντεο που υπάρχουν στο YouTube και υποστηρίζουν ότι στρώνουν τα πιξελ κάνουν δουλειά;
Όχι ότι με ενοχλεί ένα πιξελ, ούτε καν φαίνεται σε κανονική θέαση, αλλά έτσι για το γαμώτο..

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές,χαίρομαι που έπεσα σε καλής ομοιομορφίας πάνελ και δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθώ με επιστροφές

Με γεια και ξεχασε το πιξελ αφού δε σε ενοχλεί σε κανονική θέαση!

Χαιρετώ το forum.
Από σήμερα, εδώ και τρεις ώρες, είμαι κάτοχος και εγώ μίας ue50h6470 τηλεόρασης.
Την πήρα 699 και συν 90 επέκταση εγγύησης 5χρόνια.Νομίζω ήταν καλό το deal..
Δεν την έχω πολύ επεξεργαστεί πολύ, παρά μόνο λίγο τηλεοπτικό, λίγο mkv από usb και τα test για clouding,dse,banding, και dead Pixel έτρεξα..

Τηλεοπτικό έτσι και έτσι..βέβαια ρυθμίσεις εικόνας δεν πείραξα(μόνο το eco απενεργοποίησα) και θα ήθελα κάποιοι κάτοχοι να προτείνουν κάποιες

Το usb το αναγνώρισε κατευθείαν, ταινία και υπότιτλοι έτρεξαν απροβλημάτιστα, οι υπότιτλοι κανονικό το μέγεθος και χωρίς σκούρα απόχρωση από πίσω.Γενικά με τον Player δεν περίμενα να είναι τόσο καλός

Το smart δεν πρόλαβα να το επεξεργαστώ καλά, αλλά λίγο που μπήκα ήταν ταχύτατο.Το smart control όλα τα λεφτά..

Clouding (Αυτό που με έκαιγε..) ευτυχώς δεν έχω,banding δεν έχω,dse αν και δεν έχω καταλάβει τι πρέπει να προσέξω στο βίντεο, στα σημεία που ήταν "σημαδεμένα" δεν είδα κάτι περίεργο..

Στο τεστ με τα πιξελ πρόσεξα δύο μαύρα πιξελ σε μπλε φόντο και σε κόκκινο, τα οποία εμφανίζονται ένα πάνω αριστερά και ένα πάνω δεξιά.Το αριστερό εμφανίζεται μόνο στο μπλε φόντο και το δεξί μόνο στο κόκκινο φόντο.Το δεξί που εμφανίζεται μόνο στο κόκκινο φόντο το πίεσα λίγο με το δάκτυλο και ξεκόλλησε.Δοκίμασα και το δεξί που εμφανίζεται μόνο στο μπλε φόντο αλλά εξακολουθεί να είναι μαύρο.
Είναι κολλημένο ή είναι νεκρό;
Αν ήταν νεκρό δεν έπρεπε να δείχνει μαύρο σε όλα τα φόντα;
Κάτι βίντεο που υπάρχουν στο YouTube και υποστηρίζουν ότι στρώνουν τα πιξελ κάνουν δουλειά;
Όχι ότι με ενοχλεί ένα πιξελ, ούτε καν φαίνεται σε κανονική θέαση, αλλά έτσι για το γαμώτο..

Οι πρώτες εντυπώσεις είναι θετικές,χαίρομαι που έπεσα σε καλής ομοιομορφίας πάνελ και δεν χρειάζεται να ταλαιπωρηθώ με επιστροφές
Από πού ρε αδερφέ την πήρες τόσο;

Από πού ρε αδερφέ την πήρες τόσο;

Από Mediamarkt Γερμανίας

http://www.mediamarkt.de/mcs/product/SAMSUNG-UE50H6470,48353,460667,1189009.html?langId=-3

Εδώ δεν έχουν την h6400 αλλά μόνο την h6470 που η διαφορά τους είναι ότι η 6470 έχει και δορυφορικό δέκτη διότι οι περισσότερες πολυκατοικίες έχουν πιάτο στην ταράτσα και κάθε διαμέρισμα βύσμα για sat
Βέβαια Εγώ την συνδεσα στην κεραία μόνο διότι δεν είχα καλώδιο και ίσως γι αυτό μου φάνηκε κάπως το τηλεοπτικό.Και το σήμα της κεραίας εδώ είναι sd.Τα hd κανάλια είναι στην δορυφορική

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με γεια και ξεχασε το πιξελ αφού δε σε ενοχλεί σε κανονική θέαση!
Ευχαριστώ! Να σαι καλά..
Δεν με ενοχλεί γιατί δεν φαίνεται καν, μόνο στο μπλε χρώμα, στα υπόλοιπα δουλεύει...Αλλά έτσι για το γαμωτο θα προσπαθήσω μήπως και..

Last edited:
Μολις αγορασα κι εγω την 50h6400!Δεν εχω προλαβει ουτε 2 ωρες ακομα να την επεξεργαστω.

Δυο ερωτησεις γρηγορες αν μπορει καποιος να βοηθησει.
Για hdmi ωστε να υποστηριει το 3d πρεπει να προσεξω μονο να ναι 1.4??Καμια προταση συγκεκριμενη σε μοντελο?Η δεν παιζει ρολο?
Και κατι ακομα για το 3d.Εβαλα πχ το uncharted 3 στο ps3.Οταν ενεργοποιω το 3d στην τηλεοραση,πρεπει να επιλεξω αυτο που λεει 2d-3d??

Μολις αγορασα κι εγω την 50h6400!Δεν εχω προλαβει ουτε 2 ωρες ακομα να την επεξεργαστω.

Δυο ερωτησεις γρηγορες αν μπορει καποιος να βοηθησει.
Για hdmi ωστε να υποστηριει το 3d πρεπει να προσεξω μονο να ναι 1.4??Καμια προταση συγκεκριμενη σε μοντελο?Η δεν παιζει ρολο?
Και κατι ακομα για το 3d.Εβαλα πχ το uncharted 3 στο ps3.Οταν ενεργοποιω το 3d στην τηλεοραση,πρεπει να επιλεξω αυτο που λεει 2d-3d??
Με γειά.
- Καλώδιο Hdmi και 1.3 να είναι αλλά High speed ( το 99,9% είναι ) σου κάνει μια χαρά για το 3D. Πάρε κάποιο όχι ακριβό, πχ στα 10 - 15 ευρώ ένα του 1,5μ είναι μια χαρά.
- Αν έχεις ρυθμίσει τη τηλεόραση να γυρίζει αυτόματα σε 3D όταν λαμβάνει τέτοιο σήμα, όταν βάζεις 3D διασκάκι στο player θα γυρίζει μόνη της σε 3D προβολή. Αν όμως βάζεις υλικό από media player mkv σε μορφή BSB or down - under, τότε θα χρησιμοποιείς το κουμπί αυτό της τηλεόρασης και θα επιλέγεις το αντίστοιχο για προβολή 3D.

Μπήκαν τα ψηφιακά και τα HD..
Εντάξει για τα HD δεν το συζητώ..χαίρεσαι να βλέπεις..αλλά για τα ψηφιακά 576i γιατί τόσος ντόρος ότι οι Samsung δεν έχουν καλό upscaler;
Βέβαια απενεργοποίησα κάποια ψηφιακά φίλτρα και εν συγκρίσει με την 50w829b ενός φίλου μου, οι εικόνες είναι παρόμοιες.

Anyway
Έχω μία ερώτηση..Αυτή την στιγμή έχω την έκδοση λογισμικού 2122 και μου βγάζει αναβάθμιση για την 2130.
Αν κάνω αναβάθμιση θα χαθούν προσωπικές ρυθμίσεις;
Και το πιο βασικό, θα χαθούν τα αποθηκευμένα κανάλια;
Πιο πολύ για τα κανάλια διότι αν χρειαστεί ξανα αναζήτηση, είναι κάπου στα 320 κανάλια και 120 ραδιοφωνικοί σταθμοί και μετά πρέπει ξανά να διαγράψω 200+ που δεν έχουν σήμα διότι είναι σε paid πλατφόρμες

Re: Απάντηση: Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα στην παρέα.Κάτοχος και γω πλέον της 48αρας εδώ και 2 μέρες και το μόνο που έχω να πω είναι ότι η τηλεόραση τα σπάει.Το panel που μου έτυχε πρέπει να είναι από τα καλύτερα αφού μετά από τα διάφορα test patterns που έγιναν δεν διαπίστωσα(όσο έμπειρο είναι το μάτι μου και σε σχέση με μια c650 που είχα πριν και μια sony του γαμπρού μου)ούτε clouding,banding,dse κτλ.Μετά από 2 μέρες ρυθμίσεων και παιδέματος έφερα την τηλεόραση στα μέτρα μου και το αποτέλεσμα φυσικά με αποζημίωσε με το παραπάνω.Με τις υπόλοιπες λειτουργίες της δεν έχω ασχοληθεί ακόμα οπότε το σ/κ μου δίνεται η ευκαιρία να το κάνω.Πάντως συνιστώ στην αγορά της για οποιόν το σκέφτεται.Η καλύτερη τηλεόραση για το 14 σε σχέση απόδοσης-τιμής.

Μια περίεργη διαπίστωση..
Σήμερα αντέγραψα από τον εσωτερικό σκληρό του vu solo2 την ταινία στρουμφάκια που είχε παίξει πέρισυ το mega. Εν συνεχεία κούμπωσα τον εξωτερικό σκληρο στην 6400 και αναπαρήγαγα την ταινία από τον σκληρό.
Παρατήρηση: Η εικόνα αναπαραγωγής από τον σκληρό είναι ΠΟΛΥ μα ΠΑΡΑ πολύ πιο detailed και με πολύ καλά χρώματα σε σχέση με του δέκτη.
ΤΙ γίνεται?? Καμία ιδέα?? Δεν είναι περιεργο??

Re: Απάντηση: Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα στην παρέα.Κάτοχος και γω πλέον της 48αρας εδώ και 2 μέρες και το μόνο που έχω να πω είναι ότι η τηλεόραση τα σπάει.Το panel που μου έτυχε πρέπει να είναι από τα καλύτερα αφού μετά από τα διάφορα test patterns που έγιναν δεν διαπίστωσα(όσο έμπειρο είναι το μάτι μου και σε σχέση με μια c650 που είχα πριν και μια sony του γαμπρού μου)ούτε clouding,banding,dse κτλ.Μετά από 2 μέρες ρυθμίσεων και παιδέματος έφερα την τηλεόραση στα μέτρα μου και το αποτέλεσμα φυσικά με αποζημίωσε με το παραπάνω.Με τις υπόλοιπες λειτουργίες της δεν έχω ασχοληθεί ακόμα οπότε το σ/κ μου δίνεται η ευκαιρία να το κάνω.Πάντως συνιστώ στην αγορά της για οποιόν το σκέφτεται.Η καλύτερη τηλεόραση για το 14 σε σχέση απόδοσης-τιμής.

Καλησπέρα, σου ειναι ευκολο να αναφερεις καποιες απο τις ρυθμισεις που εκανες κ εφερες την εικονα σε ικανοποιητικο για σενα επιπεδο? εχω 3 μερες που την αγορασα κ οσο κ να παιδευομαι το αποτελεσμα δεν με ενθουσιαζει. Δοκιμασα κ καποιες ρυθμισεις που αναφερθηκαν παλιοτερα στον παρον νημα αλλα οσο και να τις πειραξα δεν.... Το προβλημα μου ειναι κυριως στην εικονα των αθλητικων καναλιων του οτε τβ ( hd και μη)

Καλησπέρα, σου ειναι ευκολο να αναφερεις καποιες απο τις ρυθμισεις που εκανες κ εφερες την εικονα σε ικανοποιητικο για σενα επιπεδο? εχω 3 μερες που την αγορασα κ οσο κ να παιδευομαι το αποτελεσμα δεν με ενθουσιαζει. Δοκιμασα κ καποιες ρυθμισεις που αναφερθηκαν παλιοτερα στον παρον νημα αλλα οσο και να τις πειραξα δεν.... Το προβλημα μου ειναι κυριως στην εικονα των αθλητικων καναλιων του οτε τβ ( hd και μη)

Μπορεί και να μην σου αρέσουν οι ρυθμίσεις του..
Εμένα πχ οι ρυθμίσεις που έχουν ανεβάσει κάποια site λέγοντας ότι είναι ρυθμισμένες με calibration tools βάση κάποιων προτύπων τις θεωρώ άχρωμες, θολές,με κιτρινωπό άσπρο..
Really?warm2 στο άσπρο;
Είδα το the adaption που είναι γυρισμένο σε χιονισμένο τοπίο με τέτοιες ρυθμίσεις και το χιόνι φαινόταν καραμελέ και μόλις το γύρισα στην δυναμική εικόνα, που την έχω πειράξει λίγο, είδα χιόνι..
Εγώ πάντως δίνω πολύ σημασία στο άσπρο..θέλω να είναι άσπρο

Ξέρει κανείς της ρυθμίσεις της δυναμικής στις ρυθμίσεις εικόνας για προχωρημένους διότι δεν μου αφήνει να μπω εκεί ώστε να κάνω κάποιες μικροαλλαγές που θέλω1;

Καλησπέρα στην παρέα.

Έχω μια 40H6400 απο την άνοιξη του 14. Απο την αρχή είχε διάφορα προβλήματα.

Είχε έναν "λεκέ" όπου το χρώμα φαινόταν διαφορετικό και επίσης είχε πολύ clouding και αρκετές φορές έκανε restart μόνη της.

Μετά απο αλλαγή panel ο λεκές έφυγε, μετά απο factory reset σταμάτησαν (για λίγο) οι επανεκκινήσεις αλλά το clouding συνεχίζει να υπάρχει.

Άλλαξε 2η φορά panel αλλά είναι ακόμα χειρότερα τώρα. Επίσης, τον τελευταίο καιρό, που και που κολλάει εντελώς και πρέπει να τη βγάλω απο την πρίζα για να ξεκολλήσει και άλλες φορές εκεί που βλέπω κάτι απο τον εξωτερικό σκληρό παγώνει ο ήχος και μόνο έχω εικόνα, παγώνει και η εικόνα και θέλει επανεκκίνηση για να δουλέψει γενικά πολύ μυστήρια πράγματα.

Μίλησα πολλές φορές με τη Samsung και με ταλαιπωρούν συνεχώς θέλουν όλο να πάει στο service για αλλαγή panel παρόλο που έχει ένα σωρό προβλήματα και δε μου τα λύνουν ποτέ. Απαίτησα αντικατάσταση τηλεόρασης αφού πρόκειται για ελαττωματικό μοντέλο και έχει πάει τόσες φορές για service αλλά αρνούνται να την αλλάξουν και λένε οτι η βλάβη είναι "μέσα στα αποδεκτά όρια". Αν είναι δυνατόν.

Έχει τύχει και σε κάποιον απο εσάς κάτι παρόμοιο? Ευχαριστώ!

Συνδέω το usb reader με την micro sd πάνω στην tv, το αναγνωρίζει η τηλεόραση σαν android συσκευή και βλέπω-παίζω όλους τους φακέλους
Συνδέω το παλιό sony x8 smartphone με gingerbread με το καλώδιο του σαν συσκευή mass storage το βλέπει
Πάω να συνδέσω το lg g2 σαν συσκευή mass storage (MTP) και δεν βλέπει την εσωτερική μνήμη(ήθελα να δω ένα βίντεο που τράβηξα με το κινητό σε 1080p)

Κάπου διάβασα ότι το android από την 4 και κάτω χρησιμοποιούσε άλλο πρότυπο (MSC) και από την 4 και πάνω ΜΤΡ Η h6400 υποστηρίζει MTP??

Hey Jim..χαθήκαμε από το thread του x8..
Εγώ προτείνω να ρωτήσεις στο topic των βλαβών-επισκευών καλύτερα..
http://www.avclub.gr/forum/forumdisplay.php/61-Service-Βλάβες-Επισκευές

Last edited:
Συνδέω το usb reader με την micro sd πάνω στην tv, το αναγνωρίζει η τηλεόραση σαν android συσκευή και βλέπω-παίζω όλους τους φακέλους
Συνδέω το παλιό sony x8 smartphone με gingerbread με το καλώδιο του σαν συσκευή mass storage το βλέπει
Πάω να συνδέσω το lg g2 σαν συσκευή mass storage (MTP) και δεν βλέπει την εσωτερική μνήμη(ήθελα να δω ένα βίντεο που τράβηξα με το κινητό σε 1080p)

MTP δεν είναι το ίδιο με USB Mass Storage, γιαυτό δεν σου το βλέπει η τηλεόραση. Αν η συσκευή σου δεν υποστηρίζει απλό Mass Storage τότε απλά είσαι άτυχος.

http://www.howtogeek.com/192732/android-usb-connections-explained-mtp-ptp-and-usb-mass-storage/

Την βοήθεια σας. Αυτός ο κύκλος που φαινεται τι μπορεί να είναι ? στην αρχή δεν υπήρχε ,εμφανίστηκε πριν μια εβδομάδα . Την τηλεόραση την έχω 7 μήνες . Να ανησυχώ ? υπάρχει τρόπος βελτίωσης ?. Σε μαύρο φόντο δεν φαίνεται καθόλου

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    37.4 KB · Views: 235