Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Απάντηση: Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Παρέλαβα την 40άρα από eshop. Τοποθετήθηκε στο υπνοδωμάτιο και ομολογώ ότι μου άρεσε πολύ. Είναι όμορφη, συμπαγής, clouding εμφανές σε σημείο που να πέφτει το μάτι δεν παρατήρησα. Το μαύρο είναι ικανοποιητικό, σε σχέση με τις ips (LG) που σκεφτόμουν πολύ καλύτερο. SD σήμα δεν μου φάνηκε άσχημο, αποδεκτό προς καλό και σίγουρα δεν με ξενίζει κάτι, εκτός και αν ελλείψει ιδιαίτερης εμπειρίας τα βλέπω όλα καλά. Συγκρίνω με την sony kdl 46ex720 που έχω στο σαλόνι, αν και δεν ξέρω αν η σύγκριση είναι εκτός τόπου μιας που και αυτή πάλιωσε πια. Ταινία από usb (χαμηλής ανάλυσης) προβάλλεται ικανοποιητικά. Σήμα hd δεν έχω. Περιμένω την αγορά bluray player για να δω απόδοση εκεί που πρέπει. Να πω ότι ο ήχος είναι πολύ καλύτερος από την sony ex720 καθώς αποδίδει κάποιο έστω υποτυπώδες μπάσο που στη sony απλά δεν υπάρχει. Το smart control είναι εύχρηστο και το συνηθίζεις εύκολα ακόμα και στο σκοτάδι. Το κανονικό control είναι λίγο ξεπερασμένο σχεδιαστικά ή μου φαίνεται? Γενικά η μέχρις στιγμής εικόνα είναι θετική.
Σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες!

Τώρα που μιλάτε για δέκτες, ξέχασα να αναφέρω ότι η δική μου χρησιμοποιεί τον DVB-C στα ψηφιακά διότι στην πολυκατοικία έχουμε κεντρική καλωδιακή Kabel Deutschland σε όλα τα διαμερίσματα.Είναι 2.80 τον μήνα αλλά βλέπουμε όλα τα HD.Εδώ τα HD προβάλλονται σε καλωδιακά και δορυφορικά πακέτα(συμφωνίες..).Η επίγεια έχει μόνο τα sd

Τώρα αν έχει διαφορά το DVB-T από το DVB-T2 στην ποιότητα του ελληνικού σήματος καλύτερα να μας πει κάποιος τεχνικός που γνωρίζει καλύτερα

Re: Απάντηση: Re: Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα σε όλους, σήμερα παρέλαβα την 48" h4600, από E-Shop, σε αρκετά καλή τιμή (crazy Sundays).Εως τώρα μόνο θετικές εντυπώσεις μου έχει αφήσει.Μια ερώτηση θα ήθελα να κάνω, εύχομαι οι πιο έμπειροι να μπορέσουν να με βοηθήσουν.Στο smart hub δεν βρίσκω πάρα μόνο ξένα apps,έχει σχέση ότι η τηλεόραση είναι από Σλοβακία? Πως μπορώ να κατεβάσω εφαρμογές όπως sport24, skai, novasports και τα λοιπά?

Επειδη με ενδιαφερει και μενα η συγκεκριμενη απιο e-shop, μπορεις να επιβεβαιωσεις αν στο model type (στη πλατη της τηλεορασης) εχει στο τελος τα γραμματα xxh.

Ωχ...αυτό δεν το ήξερα! Δεν είναι DVB-T2 ο δέκτης της H6400??? Δηλαδή σε λίγα χρόνια θα χρειαστούμε εξωτερικό δέκτη???

Επειδή δεν μου αφήνει να κάνω edit..

Μπα δεν νομίζω..θα συνυπάρχουν μαζί προφανώς
Ένα καλό άρθρο που εξηγεί:
https://www.digitaltvinfo.gr/articles/cover-story/item/2858-

Ευχαριστώ Suser, όντως πολύ διαφωτιστικό το άρθρο.

επιβεβαιώνω, το model type αναφέρει στο τέλος XXH.Με τι έχει να κάνει?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

...και ομως εχουν αλλιως τα πραγματα.....
Οφείλω να σας ανακοινώσω τα αποτελέσματα της έρευνας που έχω κάνει, σχετικά με την δυνατότητα της αποκωδικοποίησης του επίγειου τηλεοπτικού σήματος DVB-T2, για τις τηλεοράσεις της SAMSUNG που εισάγονται και κυκλοφορούν στην Ελλάδα, εκ μέρους της SAMSUNG Electronics Hellas.
Ύστερα από ερώτημα που υπέβαλα στην επίσημη αντιπροσωπεία και αφού το επεξεργάστηκαν, μου απήντησαν ότι:
"Κανένα μοντέλο τηλεόρασης Samsung, δεν έχει την προδιαγραφή DVB-T2"
Επίσης ανέφεραν ότι σε περίπτωση που κυκλοφορήσει μοντέλο της εταιρίας με αυτό το χαρακτηριστικό, θα αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα.
Δεν γνωρίζουν κάτι σχετικό με την εφαρμογή της συγκεκριμένης πλατφόρμας στην Ελλάδα και λογικό μου ακούγεται.
Εκείνο όμως που πιστεύω ότι πιθανόν να γίνει στο μέλλον, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, είναι ότι λόγω ανταγωνισμού, πιθανότατα ή εταιρία να προτείνει την εισαγωγή συσκευών με την διπλή δυνατότητα DVB-T/T2. Οι λοιπές εταιρίες που εισάγουν συσκευές με αυτή την διπλή δυνατότητα, πιστεύω απλά ότι φροντίζουν εισαγωγές για όλη Ευρώπη, με ενιαίο σύστημα. Έχω την εντύπωση πάντως ότι η εταιρία έχει αφουγκραστεί την ανησυχία που έχει εκδηλωθεί. Το αναφέρω για ακόμη μία φορά, "όποιος έχει καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι", μπορεί οι φοβίες μου να φαίνονται αδικαιολόγητες, αλλά στην Ελλάδα ζούμε...
Λαμβάνοντας υπόψη την αναφορά του Yperion, ο οποίος ανέφερε ότι η συσκευή που αγόρασε το 2013, F6500, έχει την διπλή δυνατότητα, μπορεί στο παρελθόν η εταιρία να έκανε την εισαγωγή και μετά να την σταμάτησε για δικούς της λόγους, ή μπορεί ακόμη και να ήταν εισαγωγή από χώρα που έχει αυτή την κωδικοποίηση.
Παρόμοια ανησυχία βλέπω επικρατεί σχετικά με την αγορά συσκευών σήμερα, με το ερώτημα αν κάποιος πρέπει να αγοράσει FHD ή 4Κ. OLED κλπ.
Σας ευχαριστώ
http://avclub.gr/forum/showthread.p...p-2015?p=1057277398&viewfull=1#post1057277398

Μα ούτε Γερμανία..όλα τα μοντέλα του '14 της Samsung δεν έχουν DVB-T2 δέκτη.
Και ίσως,όπως είπα και πιο πάνω ότι,δεν την απασχολεί καν διότι το εύρος 256QAM το καλύπτει από το DVB-C και DVB-S για την αγορά της Γερμανίας

Από το άρθρο που παρέθεσα..
""Η απάντηση είναι η συνύπαρξη
Εφόσον το περιοδικό μας περιλαμβάνει τεχνικά άρθρα και όχι αστυνομικά μυθιστορήματα, μπορούμε από την αρχή να αποκαλύψουμε την απάντηση στο θολό τοπίο της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, που όπως δείχνουν τα πράγματα δε θα είναι άλλη από τη συνύπαρξη των δύο προτύπων DVB-T και DVB-T2. Σε αυτήν την κατεύθυνση προσανατολίζεται το ίδιο το DVB Project, το οποίο ανακοινώνει το DVB-T2 ως μια βελτίωση του υπάρχοντος προτύπου DVB-T για την καλύτερη εκμετάλλευση του πάντα πολύτιμου εύρους ζώνης. Σύμφωνα με ανακοινώσεις, δεν προβλέπεται η αντικατάσταση του ώριμου πλέον και σχετικά καθιερωμένου DVB-T από το DVB-T2, αλλά η συνύπαρξή τους για πολλά χρόνια στην αγορά""

Άρα δεν θα χρειαστεί αποκωδικοποιητής σε πρώτη φάση

επιβεβαιώνω, το model type αναφέρει στο τέλος XXH.Με τι έχει να κάνει?

Απο οτι εχω διαβασει εδω xxh σημαινει εισαγωγη απο samsung hellas η αλλη samsung in europe, που σημαινει εγγυηση απο samsung hellas. Ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος.

Απάντηση: Re: Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Μα ούτε Γερμανία..όλα τα μοντέλα του '14 της Samsung δεν έχουν DVB-T2 δέκτη.
Και ίσως,όπως είπα και πιο πάνω ότι,δεν την απασχολεί καν διότι το εύρος 256QAM το καλύπτει από το DVB-C και DVB-S για την αγορά της Γερμανίας

Από το άρθρο που παρέθεσα..
""Η απάντηση είναι η συνύπαρξη
Εφόσον το περιοδικό μας περιλαμβάνει τεχνικά άρθρα και όχι αστυνομικά μυθιστορήματα, μπορούμε από την αρχή να αποκαλύψουμε την απάντηση στο θολό τοπίο της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, που όπως δείχνουν τα πράγματα δε θα είναι άλλη από τη συνύπαρξη των δύο προτύπων DVB-T και DVB-T2. Σε αυτήν την κατεύθυνση προσανατολίζεται το ίδιο το DVB Project, το οποίο ανακοινώνει το DVB-T2 ως μια βελτίωση του υπάρχοντος προτύπου DVB-T για την καλύτερη εκμετάλλευση του πάντα πολύτιμου εύρους ζώνης. Σύμφωνα με ανακοινώσεις, δεν προβλέπεται η αντικατάσταση του ώριμου πλέον και σχετικά καθιερωμένου DVB-T από το DVB-T2, αλλά η συνύπαρξή τους για πολλά χρόνια στην αγορά""

Άρα δεν θα χρειαστεί αποκωδικοποιητής σε πρώτη φάση

Δεν διαφωνουμε καπου.....απλως το παραπανω αρθρο σου μιλαει γενικοτερα για τον τροπο σηματος και οτι δεν προκειται να αλλαξει ουσιαστικα,που συμφωνω και ετσι ειναι...αλλα εγω το ανεφερα σε σχεση με το τι πλασαρουν οι εταιριες(εν λογω SAMSUNG)σε διαφορες εκδοσεις τους και ανα χωρα...ειναι περιεργο αλλου να το εχει και αλλου οχι...το πως και γιατι δεν το ξερω.....μενει να δουμε τι θα γινει...στο αποτερο μελλον...

Έκανα το update ( που δεν ξέρω τι διορθώνει ) και ΞΑΝΑχαλασε το smart view.παλι δεν δουλεύει.και καλά χάνεται η σύνδεση . Έλεος .συνβαινει και σε σας ?

Το εχω παρατηρηση και εγω και μονο την πρωτη φορα που θα πλοηγηθω με smartview...αλλα μολις πας και ξανασυνδεθεις με το παροχο σου ολα οκ...γιατι γινεται δεν ξερω ουτε και εγω...

κατεβασα το αρχειο του update. το αποσυμιεσα στο φλασακι και μου δημιουργησε το παρακατω αρχειο g:\T-MST14DEUC\image\upgrade.msd . Οταν παω να κανω ενημερωση λογισμικου μου βγαζει μηνυμα "Κανενα εγκυρο αρχειο ενημερωσης. Ελεγξτε τη συσκευη USB και δοκιμαστε μετα". To φλασακι ειναι φορμαρισμενο σε fat32. Τι λαθος κανω;

Αν και το κανω μεσα απο την τηλεοραση την αναβαθμιση οταν ειχα παρει τηλ. την samsung μου ειχαν πει για ntfs

κατεβασα το αρχειο του update. το αποσυμιεσα στο φλασακι και μου δημιουργησε το παρακατω αρχειο g:\T-MST14DEUC\image\upgrade.msd . Οταν παω να κανω ενημερωση λογισμικου μου βγαζει μηνυμα "Κανενα εγκυρο αρχειο ενημερωσης. Ελεγξτε τη συσκευη USB και δοκιμαστε μετα". To φλασακι ειναι φορμαρισμενο σε fat32. Τι λαθος κανω;

ξανακατεβασε το αρχείο αποσυμπίεσε το στον υπολογιστή και κάντο, copy στο φλασακι

Δεν παίζει ρόλο που είναι FAT32

ξανακατεβασε το αρχείο αποσυμπίεσε το στον υπολογιστή και κάντο, copy στο φλασακι

Δεν παίζει ρόλο που είναι FAT32

Το αρχειο να ειναι χυμα στο φλασακι ή στο path που λενε οι οδηγιες;
Η καταληξη του αρχειου που εχω ειναι σωστη; Σε ολες τις οδηγιες που εχω διαβασει ειναι με αλλη καταληξη.

Όταν κάνεις extract το συμπιεσμένο αρχείο στον υπολογιστή , δημιουργείται ένας φάκελος.Ε σε αυτόν τον φάκελο(Όχι το περιεχόμενο του φακέλου αλλά όλο τον φάκελο) θα κάνεις δεξί κλικ και αποστολή στο στικάκι και ο υπολογιστής θα το στείλει στο default-root σημείο(εκεί που πρέπει δηλαδή..) του usb stick
Το απόγευμα θα την κάνω και εγώ αναβάθμιση και θα την κάνω με στικακι να σου πω λεπτομερώς..

Edit:
Μόλις την έκανα και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα
1.Κατέβασα το Update
2.Μόλις κατέβηκε τα Windows με ρώτησαν αν θέλω extract
3.Πάτησα ναι και έγινε εξαγωγή στην θέση Downloads
4.Σύνδεσα το κινητό με τον υπολογιστή που το έχω μία external micro sd
5.Πάτησα δεξί κλικ στον αποσυμπιεσμένο φάκελο και έκανα αποστολή στο κινητό
6.Έβγαλα την micro sd από το κινητό, την έβαλα στο microsd usb reader,συνδεσα το usb reader στην τηλεόραση
7.Και από το μενού της τηλεόρασης/Υποστήριξη/Ενημέρωση λογισμικού και σε 3 λεπτά έκανε την ενημέρωση επιτυχώς

Και η micro sd σε FAT32 είναι φορμαρισμένη..

*Την βάζω σε usb reader διότι η tv αναγνωρίζει μόνο το mass storage protocol και το android από την 4.2 έκδοση και μετά έχει σταματήσει αυτό το πρότυπο μεταφοράς αρχείων(νομίζω ότι τα licences είναι της Microsoft και είναι στα μαχαίρια με την Google) και χρησιμοποιεί το MTP το οποίο δεν υποστηρίζεται από το λογισμικό της Samsung tv

σε εμενα δεν το κανει με τιποτα. ειτε ετσι g:\T-MST14DEUC\image\upgrade.msd
ειτε g:\image\upgrade.msd
ειτε g:\upgrade.msd
τιποτα.