Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλησπέρα,

Παρέλαβα πριν 4 μέρες την 48UEH6400 και ήθελα να ρωτήσω τι τεστ να κάνω για να δω αν έχει κάποιο πρόβλημα πριν περάσει το DOA για να μπορώ να την γυρίσω πίσω;Με μια ματιά δεν βλέπω να έχει κάποιο καμμένο πιξελ,προτείνεται κάποια τεστ ώστε να προλάβω αν έχει κάτι,ευχαριστώ.

Πέρασα κάποιες φωτογραφίες με χρώματα όπως κόκκινο,μαύρο,μπλε,πράσινο,άσπρο,κίτρινο για να δω μήπως έχει κανένα καμμένο pixel αλλά δεν είδα κάτι.Επίσης ανέβασα την φωτεινότητα της οθόνης και έβαλα μαύρο φόντο και αφαίρεσα καλώδιο πηγής για να είναι μαύρο και δεν είδα να ασπρίζει απο καμια γωνία η οθόνη.

Τι άλλο πρέπει να κάνω για να την τσεκάρω;Πχ το clouding και το bleeding καμια ιδέα;γιατί δεν γνωρίζω πολλά.

Επίσης έβαλα στικακι με 3,7GB ταινία έπαιξε κανονικά,έκανα και την ρύθμιση με τους υπότιτλους στα Ελληνικά αλλά κάποιες φορές παρατήρησα σπάσιμο της εικόνας σε απότομες σκηνές ή σκηνές τοπίων τραβηγμένες από μακρυά (δεν ξέρω πώς να το περιγράψω),δεν ξέρω αν σας συμβαίνει και έλεγα μήπως φταίει το μέσο το οποίο είναι ένα στικάκι sand disk cruzer 16bg Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό επειδή η ταινία είναι μεγάλη;

Ο media player της τηλεορασης δεν έχει θέμα μάλλον το στικακι φταίει. Με σκληρό έχει παίξει χωρίς θεμα και 20gb αρχείο mkv.

Πέρασα κάποιες φωτογραφίες με χρώματα όπως κόκκινο,μαύρο,μπλε,πράσινο,άσπρο,κίτρινο για να δω μήπως έχει κανένα καμμένο pixel αλλά δεν είδα κάτι.Επίσης ανέβασα την φωτεινότητα της οθόνης και έβαλα μαύρο φόντο και αφαίρεσα καλώδιο πηγής για να είναι μαύρο και δεν είδα να ασπρίζει απο καμια γωνία η οθόνη.

Τι άλλο πρέπει να κάνω για να την τσεκάρω;Πχ το clouding και το bleeding καμια ιδέα;γιατί δεν γνωρίζω πολλά.

Επίσης έβαλα στικακι με 3,7GB ταινία έπαιξε κανονικά,έκανα και την ρύθμιση με τους υπότιτλους στα Ελληνικά αλλά κάποιες φορές παρατήρησα σπάσιμο της εικόνας σε απότομες σκηνές ή σκηνές τοπίων τραβηγμένες από μακρυά (δεν ξέρω πώς να το περιγράψω),δεν ξέρω αν σας συμβαίνει και έλεγα μήπως φταίει το μέσο το οποίο είναι ένα στικάκι sand disk cruzer 16bg Υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό επειδή η ταινία είναι μεγάλη;

Πρόβλημα δεν είχα ποτέ με τον player της τηλεόρασης, για τεστ δες τα video στην υπογραφή του Link εδώ http://avclub.gr/forum/showthread.p...Σχόλια?p=1057132269&viewfull=1#post1057132269. Για dead pixels κανε pause στα διάφορα χρώματα, για clouding/bleeding δες το panel σε σκοτάδι και παρατήρησε για διαρροή φωτός στις ακρες (bleeding) και ανομοιομορφίες στο μαύρο που μοιάζουν με σύννεφα (clouding), για banding δες αν παρατηρείς κάθετες λωρίδες κατά την κίνηση και στο dirty screen για "μουτζούρες" σαν να είναι βρώμικο το panel.

Πρόβλημα δεν είχα ποτέ με τον player της τηλεόρασης, για τεστ δες τα video στην υπογραφή του Link εδώ http://avclub.gr/forum/showthread.p...Σχόλια?p=1057132269&viewfull=1#post1057132269. Για dead pixels κανε pause στα διάφορα χρώματα, για clouding/bleeding δες το panel σε σκοτάδι και παρατήρησε για διαρροή φωτός στις ακρες (bleeding) και ανομοιομορφίες στο μαύρο που μοιάζουν με σύννεφα (clouding), για banding δες αν παρατηρείς κάθετες λωρίδες κατά την κίνηση και στο dirty screen για "μουτζούρες" σαν να είναι βρώμικο το panel.

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.Έτρεξα τα παραπάνω βίντεο που μου έιπες με το στικάκι και φαίνεται να μην έχει κάτι από όλα αυτά.Πρέπει να ανησυχώ;

Επίσης έχω αυτόν τον αποκωδικοποιητή και τον σύνδεσα με Hdmi και με επιλογή βγάζει 1080p 50Η,αλλά να πω την αλήθεια δεν είδα μεγάλη διαφορά.Έχω βάλει αυτές τις ρυθμίσεις.

Υπάρχει κάποια συσκευή που να μου δώσει καλύτερο τηλεοπτικό αποτέλεσμα;

Σε ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.Έτρεξα τα παραπάνω βίντεο που μου έιπες με το στικάκι και φαίνεται να μην έχει κάτι από όλα αυτά.Πρέπει να ανησυχώ;

Αντιθέτως θα πρέπει να χαίρεσαι που σου έτυχε πολύ καλό panel.

Επίσης έχω αυτόν τον αποκωδικοποιητή και τον σύνδεσα με Hdmi και με επιλογή βγάζει 1080p 50Η,αλλά να πω την αλήθεια δεν είδα μεγάλη διαφορά.Έχω βάλει αυτές τις ρυθμίσεις.

Υπάρχει κάποια συσκευή που να μου δώσει καλύτερο τηλεοπτικό αποτέλεσμα;

Για ρυθμίσεις χρησιμοποίησα σαν βάση του ngxx από εδώ http://avclub.gr/forum/showthread.p...Σχόλια?p=1057228100&highlight=#post1057228100

Για τηλεοπτικό χρησιμοποιώ τον Ferguson Ariva T70 και είμαι ευχαριστημένος από το τηλεοπτικό με αρκετή διαφορά από τον ενσωματωμένο δέκτη. Η διαφορά με τον 750i είναι στο chipset (mstar o T70 και Ali ο Τ750i) οπότε ίσως να δοκιμάσεις κάτι σε mstar αν και δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει να ξοδέψεις χρήματα.

Αντιθέτως θα πρέπει να χαίρεσαι που σου έτυχε πολύ καλό panel.

Μπορεί απειδή το μάτι δεν είναι και έμπειρο σε αυτά να μην καταλαβαίνει και μικρές αστοχίες αλλά σε σκοτάδι που την δοκίμασα και στα άλλα τεστ δεν με ενόχλησε κάτι,μια χαρά φαίνεται.Και τελικά η ταινία από το στικάκι την έβαλα και σε pc και δείχνει το ίδιο σε κάποιες σκηνές που νόμιζα ότι είχε banding ακόμα και όταν έκανα αντιγραφή στο σκληρό στο pc πάλι το ίδιο εντόπισα σε monitor asus με 5ms απόκριση και αρκετά ισχυρό pc (εννοώ πώς κάτι άλλο με την ταινία πρέπει να παίζει ή εμένα μου φαίνεται υπερβολικό,πάντως η ταινία ήταν 1080p HDRip x264 AC3-JYK δεν έχω ιδέα από αυτά,AC3 νομίζω είναι ο ήχος,τέλος πάντων).

Για ρυθμίσεις χρησιμοποίησα σαν βάση του ngxx από εδώ http://avclub.gr/forum/showthread.p...Σχόλια?p=1057228100&highlight=#post1057228100

Για τηλεοπτικό χρησιμοποιώ τον Ferguson Ariva T70 και είμαι ευχαριστημένος από το τηλεοπτικό με αρκετή διαφορά από τον ενσωματωμένο δέκτη. Η διαφορά με τον 750i είναι στο chipset (mstar o T70 και Ali ο Τ750i) οπότε ίσως να δοκιμάσεις κάτι σε mstar αν και δεν είμαι σίγουρος ότι αξίζει να ξοδέψεις χρήματα.

Θα δοκιμάσω και τις ρυθμίσεις στο λινκ που μου έδωσες,απλά δεν έχω προλάβει να το ψάξω,γυρίζω σπίτι και απλά βάζω κάτι να δω οπότε με ρυθμίσεις δεν το έχω ψάξει πολύ.Το motion plus το χρησιμοποιείται;Νομίζω ότι με βοηθάει όταν βάζω την επιλογή ''ομαλή εικόνα'' να μην κουράζονται τα μάτια μου,αλλά κάτι χάνω νομίζω με αυτή την ρύθμιση κάπου είχα διαβάσει,δεν θυμάμαι.Πολλοί την έχουν απενεργοποιημένη σε callibration που βλέπω.

Για τον αποκωδικοποιητή,δεν ξέρω αν υπάρχει διαφορά πάντως με ενδιαφέρει μιας και το 70+ % είναι τηλεοπτικό και είναι κρίμα να μην αποδίδει κάπως καλά,και το κακό είναι ότι είμαι και σχετικά κοντά 2-2.30 και το 576i των καναλιών είναι πολλές φορές να μην το βλέπεις.Υπάρχει κάποιος άλλος που μπορεί να κάνει τόσο καλό upscaling που να φαίνονται σαν HD τα κανάλια και αν ναι αν μπορείται ανφέρεται κάποιο μοντέλο.

Να κάνει τα κανάλια της Digea σαν HD.

Ξέρεις τι ζητάς ?
Μια μαγική βενζίνη που να κάνει το Yugo Ferrari...

Δεν γίνεται να πάρεις 576i σήμα και να το κάνεις να φάινεται ούτε καν σαν 720p.
Δυστυχώς, το να "γεννάς" pixels δεν είναι ούτε τόσο αποδοτικό, ούτε εύκολο.
Ακόμα και σε πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών με τους πιο καλούς αλγορίθμους upscaling ΔΕΝ μπορείς να επιτύχεις κάτι τέτοιο που ζητάς.

Απάντηση: Re: Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ακόμα και σε πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών με τους πιο καλούς αλγορίθμους upscaling ΔΕΝ μπορείς να επιτύχεις κάτι τέτοιο που ζητάς.
Nαι, αλλα η sony, με τον x reality pro εχει πετυχει εντυπωσιακα αποτελεσματα, σε σχεση με τις samsung σειρα Η, οχι βεβαια στο full (hd), αλλα καμια σχεση με το 576i που εκπεμπετε.

Ε αν καίγεστε τόσο για το υπερπρόγραμμα των ελληνικών SD καναλιών πάρτε την Sony ρε παιδιά.

Μπορεί κάποιος να προσπαθήσει να κάνει εγκατάσταση ενα app απο το Smart Hub και να μου πει αν εγκαθίσταται??

Μια οποιαδήποτε απλά για δοκιμή.

Απο το πρωί μου λέει οτι το Smart Hub ενημερώνεται..!!
Άλλαξα σε άλλα regions (UK -USA) αλλά τα ίδια.

Απο Samsung (που μίλησα) δεν έχουν ιδέα...(μάλιστα όταν είπα οτι άλλαξα και region στο Smart Hub μου είπε με δόση έκπληξης..."Πειράξατε την τηλεόραση??) :worshippy:

Για δείτε κάποιος αν μπορεί να κάνει εγκατάσταση να δω αν είναι απο μένα η γενικό το θέμα.

Επειδή παίζει καλή προσφορα για την 65άρα JU6000, ήθελα αν ρωτήσω η σειρά 6χχχ έχει HDMI 2.0a, αν παίζει δηλαδή 4Κ/60p ;
Εχει δοκιμάσει κανείς στην 6400 είτε απο USB ή HDMI 4K/60;

Ε αν καίγεστε τόσο για το υπερπρόγραμμα των ελληνικών SD καναλιών πάρτε την Sony ρε παιδιά.

Πεστα ............

Παντως τη τηλεοραση μερικοι, οπως και εγω, δε την αγοραζουμε για να βλεπουμε στη τηλεοραση τηλεοπτικους σταθμους, απλο!

Απάντηση: Re: Samsung UE H6400 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Πεστα ............

Παντως τη τηλεοραση μερικοι, οπως και εγω, δε την αγοραζουμε για να βλεπουμε στη τηλεοραση τηλεοπτικους σταθμους, απλο!
Δικαιωμα σου, δεν σε ρωτησε κανεις...εισαι εκτος θεματος

Παντως εγω για το θεμα με το sd σημα το ελυσα με τον ariva 750...ρυθμισα και ξεχωριστα και πλεον βλεπω εικονα με οξυτητα και πολυ περισσοτερη καθαροτητα....και στο sd

Μπορεί κάποιος να προσπαθήσει να κάνει εγκατάσταση ενα app απο το Smart Hub και να μου πει αν εγκαθίσταται??

Μια οποιαδήποτε απλά για δοκιμή.

Απο το πρωί μου λέει οτι το Smart Hub ενημερώνεται..!!
Άλλαξα σε άλλα regions (UK -USA) αλλά τα ίδια.

Απο Samsung (που μίλησα) δεν έχουν ιδέα...(μάλιστα όταν είπα οτι άλλαξα και region στο Smart Hub μου είπε με δόση έκπληξης..."Πειράξατε την τηλεόραση??) :worshippy:

Για δείτε κάποιος αν μπορεί να κάνει εγκατάσταση να δω αν είναι απο μένα η γενικό το θέμα.

Σε εμενα την κανει εγκατασταση κανονικα.

Καλησπέρα,

σας παρακαλώ μία βοήθεια γιατί έχω μπερδευτεί...

θέλω να πάρω μία τηλεόραση για το χώρο μου, έχω βάλει στο μάτι μέχρι στιγμής την SONY KDL-W808C για την οποία ακούω πολύ καλά λόγια. είχα μια Samsung και αν εξαιρέσουμε την κίνηση που άφηνε είδωλα μερικές φορές, ήμουν ευχαριστημένος με το χρώμα της.
Λίγο που έχω δει την sony σε 2 μαγαζιά, δεν μπορώ να πω ότι έχω εντυπωσιαστεί και ιδιαίτερα βέβαια σκέφτομαι ότι η Samsung "σπρώχνει" τα χρώματά της. Με μερικές samsung που σύγκρινα την Sony, είδα ότι στην Samsung χάνεις ΠΟΛΥ λεπτομέρεια στις σκοτεινές σκηνές.

Διάβασα και μερικές σελίδες από αυτό το θέμα ώστε να δω τις απόψεις σας. Αλλά και εδώ λέτε πως σας αρέσει η τηλεόρασή σας (μετά από calibration). η 6400 είναι μοντέλο του 2014 ενώ η W808C του 2015. πέρα από το smart (android vs tizen?) βλέπω ότι η 6400 είναι 400Ηz ενώ η 808C είναι 1000Ηz. (τώρα τι είναι πραγματικό δεν ξέρω). Η Sony έχει VA panel αρα από ότι έχω διαβάσει έχει και καλύτερη αντίθεση? Νομίζω η 6400 έχει IPS?

Πολλοί φασαρία ακούω για το X-Reality ότι και καλά είναι φοβερό κτλ. Προσωπικά δεν έχω άποψη πάνω στο θέμα.

Την τηλεόραση θα την χρησιμοποιώ κυρίως με το htpc μου για home cinema. Αν έχετε κάποια άποψη θα το εκτιμούσα

Ευχαριστώ
Θοδωρής