Samsung UE HU8500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Εχω φαει απειρα ξενυχτια ψαχνοντας το ολο θεμα. Αυτο που λες Βασιλη στεκει...συγκεκριμενες ταινιες ειναι αψογες , την ιδια ακριβως στιγμη αλλες με την ιδια αναλυση /ποιοτητα κτλ κανουν μλκιουκες. Ρυθμισεις οπως digital clean view κτλ ειναι παραδοξως οι αιτιες των ειδωλων και κοληματων. Ολα στο off και η ποιοτητα πλεον τελεια.

Το μονο που μενει ειναι να βρω τα σποραδικα κοληματα του καρε γιατι γινονται.

Παρατγρησα πως στα καταστηματα ολο το genuine 4Κ υλικο τρεχει απο usb. Ως γνωστον το usb δεν εχει κινουμενα μερη...οπως επισης και το μεγεθος ειναι πολυ μικροτερο ενως σκληρου δισκου πχ 1Τ. Εχει λογικη πως ενας μεγαλου μεγεθους σκληρος δισκος παιζει ρολο στην ποιοτητα/ταχυτητα αναπαραγωγης;
Σαφεστατα εδω παιζουμε με την λεπτομερια, οποτε πρεπει ολα να τα λαβουμε υποψη.

Αντιμετωπίζω και εγώ το ίδιο θέμα με τη συγκεκριμένη τηλεόραση, και συγκεκριμένα ανά σποραδικά διαστήματα σε προβολή πχ. 1080p ταινίας κάνει ένα μικρό κολληματάκι, σα να χάνει ένα frame, και πηδάει λίγο η εικόνα. Το digital clean view εννοείται το έχω κλειστό. Έχω προσπαθήσει τα πάντα αλλά αυτό το θέμα δε φεύγει. Μπορεί να μην είναι τραγικό αλλά στο έμπειρο μάτι φαίνεται και μιλάμε για τηλεόραση που αυτή τη στιγμη έχει παραπάνω (ή ίδια) λεφτά με τις OLED της LG στις ίδιες ίντσες. Υποψιάζομαι ότι είναι η ρύθμιση για την αποφυγή του judder (που έχω μόνο στο 2 ή το πολύ στο 3) αλλά, αν την μηδενίσεις, η κίνηση χαλάει εμφανώς και παρουσιάζεται έντονο ghosting.
Ένα άλλο θέμα που θεωρώ ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα και κάνει αμέσως μπαμ είναι το εμφανές clouding που κάνει στις κάτω γωνίες, και ειδικά όταν βλέπεις ταινίες με μπάρες. Το πράγμα χειροτερεύει όταν παίζουν και υπότιτλοι, οπότε κυριολεκτικά το ψευδοdimming που έχει τα κάνει μαντάρα και "γκριζάρει" το κάτω μέρος της τηλεόρασης. Είχα πάρει αρχικά την 8200 και νόμιζα ότι με την 8500 θα είναι καλύτερα, αλλά δυστυχώς τα ίδια. Αυτό το πρόβλημα είναι ΕΜΦΑΝΕΣΤΑΤΟ και απορώ γιατό δεν έχει αναφερθεί διεξοδικά εδώ...

Πέρασα την καινούρια αναβάθμιση 1220.4 και το θέμα με τα σποραδικά κολλήματα παραμένει. Παρεπιπτόντως ξέρει κανείς τι αλλάζει με τη νέα αναβάθμιση; Γιατί εγώ δε βλέπω κάτι εμφανές να μου άλλαξε.
Επίσης αν μπορεί κανείς να το επιβεβαιώσει σε αλλαγή ονομάτος σε hdmi είσοδο σε PC η ρύθμιση του backlight στο entertainment πάει εσωτερικά στο φουλ, έστω και αν δείχνει ότι μπορείς να το αλλάξεις. Και όταν το αλλάζεις παραμένει η ίδια, δεν αλλάζει τίποτε (στο φουλ δηλαδή), παρόλο που δείχνει ο δείκτης να κουνιέται κανονικά. Έτσι χειροτερεύει ακόμη περισσότερο στο ούτως ή άλλως πολύ clouding που έχει η δικιά μου.