Samsung UE HU8500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Είπαμε βρε συ Link, εμείς είμαστε , εμπαθείς ανόητοι και άσχετοι, κυρίως αυτό.
Αλλά όλα αυτά μπορούν να αλλάξουν αν πάρουμε μια 4Κ, και ειδικά αυτή που πήρε ο φίλος voukefalas, ή ακόμα καλύτερα αν δηλώσουμε πως είμαστε ανίκανοι να την αγοράσουμε αλλά παραδεχτούμε ότι αυτή που πήρε είναι η καλύτερη που υπάρχει. Αν τονώσεις έτσι το εγώ του, μετά θα είσαι φίλος και αδερφός και γνώστης μέγας.
Τι να πω κρίμα.
Οι περισσότεροι εδώ μέσα μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας από την αγάπη μας για το χόμπυ μας, με το σκεφτικό κάποιοι που ενδιαφέρονται πραγματικά να πάρουν το καλύτερο δυνατό βάσει των χρημάτων που διαθέτουν και αν τύχη αυτά που θα πούμε να διαφωνούν με τις επιλογές κάποιων είμαστε εμπαθείς και δε ξέρω και γω τι άλλο.
Αντε καλό βράδυ σε όλους....

Λεωνίδα συμφωνώ σε ότι γράφεις.Έμαθα και μαθαίνω πολλά μέσα από αυτό το Φόρουμ απο όλα τα μέλη και ειδικά απο τα έμπειρα για το χόμπι μου που είναι η τηλεοράσεις τα δορυφορικά και γενικά την τεχνολογία.Κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι καινούργιο και χαίρομαι για αυτό.
Από εκεί και περα όλες οι απόψεις είναι δεκτές αρκεί να λέγονται με επιχειρηματα.Όλοι μας προσπαθούμε να στηρίζουμε τις αγορές μας και εγώ το κάνω αρκεί το προϊόν να με ικανοποιεί πλήρως.Αλλά πάντα με σωστά επιχειρήματα όχι με στυλ αυτό είναι το καλύτερο εσείς δεν ξέρετε δεν μιλάω μαζί σας κτλ.Αυτά είναι παιδικά-εκνευριστικά.Τέλος παντον ας δούμε λίγο μπάλα τωρα στις ποταπες-ξεπερασμένες FHD τηλεοράσεις μας. :slapface:-bye-

Last edited:
Χωρις να θελω να τοποθετηθώ στο εαν ειναι η καλύτερη tv η οχι, τα παει πολυ καλά οτι και να παίξει. Το οτι ειναι κυρτή και αυτο χαλα την ομοιομορφία του λευκού ειναι γεγονος.

Παρόλα αυτα τοσο σε HD οσο και σε απλο SD τα παει πολυ καλα. Μερικά τεστ εδω.
http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue55hu8500-201404163710.htm

Και μερικά highlights. Τα σημαντικά με κόκκινο.

Motion

The 55-inch HU8500 delivered some of the sharpest motion clarity we’ve seen from an LED LCD display, thanks to Samsung’s much-improved black frame insertion (BFI) technology which can be enabled by setting [Motion Plus] to “Custom“, then switching on [LED Clear Motion]. Sony has been leading the pack with its BFI system (namely the “Impulse” mode on Bravia TVs) over the past couple of years, but it’s now been eclipsed by the one Samsung implemented on the UE55HU8500 (at least until we get the chance to test a 2014 Sony Ultra HD 4K TV).

SD & HD Video Processing

The UE55HU8500 reinforced our opinion that Samsung owns the best in-TV scaling solution on the market. It couldn’t work miracles with ropey standard-definition broadcasts, but those who have bought a 4K UHD television would probably do a vast majority of their viewing in HD anyway. High-definition content was upconverted beautifully to the 3840×2160 screen, presenting the details crisply and cleanly without introducing undue ringing and noise.

Video- and film-based deinterlacing was top-notch, in both SD and HD. With [Film Mode] engaged, the Samsung HU8500 correctly detected and processed 3:2 cadence over 480i and 1080i; and 2:2 over 576i. The higher “Auto1” setting was required to pass 2:2 over 1080i, but it caused combing in standard-def mixed edits (e.g. scrolling video text overlaid upon film material). The bottom line? [Film Mode] “Auto2” for SD; “Auto1” for HD.

http://www.avforums.com/review/sams...hu8500-curved-4k-ultra-hd-led-tv-review.10332

Και μερικά highlights. Τα σημαντικά με κόκκινο.

HD & SD

Of course, most of the above is all a bit pie in the sky and there’s nothing like enough 4K content to satisfy anyone for a sustained period so it’s how the TV handles the bread and butter content that really counts, at this stage. Fortunately – well, by design - the 55HU8500 does a splendid job with all of it. As noted above, the scaling is so good that even a decent quality DVD can look very watchable and material with 1080 lines of resolution can actually give the impression it’s something more. That’s only really the case with Blu-rays, as broadcast HD is probably still best viewed on a quality Full HD TV but there has been progression with 1080i handling since the F9000 last year.

Μια χαρά τηλεόραση είναι, τουλάχιστον για τους περισσότερους... απλά υλικό να παίξει υπάρχει ελάχιστο, οι προδιαγραφές του φόρμα 4κ δεν έχουν οριστικοποιηθεί και η τιμή είναι αρκετά υψηλή. Προσωπικά πιστεύω ότι τα πράγματα είναι πιο ρευστά από ότι το 2010 με τις πρώτες 3d TV. Αν δεν έχει κάποιος λόγο ή κυνηγάει το καινούριο απλά περιμένει ....επίσης 'μαύρο' δεν έχουν, τουλάχιστον για τους κακομαθημένους πλασματακιδες, το σοβαρό πρόβλημα με την κίνηση το εχουν,σχεδον,λυσει μόνο στα ακριβά, όπως το συγκεκριμένο μοντέλο. Προσωπική γνώμη από κάποιον που πήρε 3000 ευρώ 3d πλάσμα τηλεόραση το 2010..αλλά έβλεπα πολλά δορυφορικά 3d κανάλια και θα άλλαζα έτσι και αλλιώς τηλεόραση.

Last edited:
Φίλε graphist83 σωστά το έθεσες εσύ παραθέτεις τα στοιχεία που έχεις και από εκεί και πέρα ο κάθε ένας κρίνει. Απόψεις του τύπου αγόρασα την καλύτερη τηλεόραση η αφού αγόρασες 4k τηλεόραση είσαι χαζός ,δεν είναι σωστά πράγματα. Για μένα ειδικοί στο θέμα είναι αυτοί που έχουν μηχανήματα και κάνουν τεστ η αυτοί που διαβάζουν αυτά τα τεστ και μπορούν να αξιολογήσουν για να μας δώσουν μια ολοκληρωμένη άποψη.
Ένα άλλο τεστ εδω
http://www.fullhd.gr/reviews/tv-rev/item/16989-samsung-ue65uh8500-review.html

Ήμουν ο πρώτος εδω μέσα που έκραζε τις 4Κ. Όπως ειχα πει απο 60'' και κατω δεν έχει νόημα. Δυστυχώς ομως οι ίδιες οι εταιρίες αποφάσισαν να το προωθήσουν και το κάνουν επιτυχώς. Αν κάποιος θέλει μια καλή premium TV δυστυχώς η ευτυχώς (δεν ξερω) ''ωθείται'' προς τις 4Κ. Γιατι αυτό όμως? Εξηγούμαι κάτωθεν:

Οι ηδη υπάρχουσες FHD TV έχουν υποβιβασθεί πολυ σε σχέση με αυτές του παρελθοντος (γιατι άραγε?). Και οι πολυ καλές FHD εχουν πολυ κοντινές τιμές με τις νέες 4Κ.

Οι νεες 4Κ επίσης ειναι οι μονες που διαθέτουν τα νεα σύνολα επεξεργασίας ωστε να έχουμε ανώτερη εικονα. Πχ στην samsung τα auto depth enhancer και η προχωρημένη βελτίωση χρωματικής παλετας συναντάται στα 4Κ μοντελα. Το πιο σημαντικό όμως το HDMI 2.0, το HEVC ή H.265 και το HDCP 2,2 επίσης υπάρχει μόνον σε 4Κ μοντελα.

Υλικό οι εταιριες αναφέρουν οτι θα βγει απότομα γρήγορα και οτι θα ''αγκαλιαστεί'' απο την βιομηχανία του σινεμά άμεσα. Δεν ξερω εαν ειναι marketing αλλα μακάρι. Μερικά βήματα εχουν γινει στο εξωτερικό.

Τελος εαν κάποιος θελει την καλύτερη tv σήμερα και να την κρατήσει χρονιά μάλλον ειναι μονόδρομος. Η samsung μάλιστα με το one connect μπορει να αναβαθμιστεί και σε hardware. Αρα ενας λογος να μην φοβομαστε το μελλον.

Εαν οι τιμες ηταν σαν τις περσινές δεν θα το συζήταγα για 4Κ μονο και μονο για την ανάλυση. Αλλα εφοσον φετος εχουμε 4Κ πιο φθηνα απο τα περσινά FHD στις ιδιες ίντσες τοτε δεν νομίζω οτι υπερβάλλουμε πολυ.

65"...[hdfever.fr]...Samsung UE65HU8500 in receipt of test...http://www.hdfever.fr/2014/07/02/reception-du-samsung-hu8500-en-test/

μετάφραση google fr to en

Teardown Samsung One Connect box (2014) UExxHU8500.

One-Connect-2-597x398.jpg

One-Connect-8.jpg

Silicon Image SIL9779 HDMI interface
One-Connect-7.jpg

Panasonic chipsets MN864778P
One-Connect-6.jpg

source photos:[hdfever.fr]...-bye-

65"...[cnet.com]...Samsung UN65HU9000 review...http://www.cnet.com/products/samsung-un65hu9000/

Samsung UN65HU9000 picture settings ...http://forums.cnet.com/7723-19410_102-622431/samsung-un65hu9000-picture-settings/

Samsung UN65HU9000 CNET Review Calibration Report...http://www.scribd.com/doc/232472871/Samsung-UN65HU9000-CNET-Review-Calibration-Report

--------

[cnet.com]...Trouble with the curve: What you need to know about curved TVs...http://www.cnet.com/news/trouble-with-the-curve-what-you-need-to-know-about-curved-tvs/

Καλημέρα σε όσους έχουν Sony τους εύχομαι καλή τύχη . Γιατί ; εγώ είχα μια Sony πολύ ακριβή και σε βλάβη που παρουσιάστηκε αναγκάστηκα να την πετάξω. Δεν με κάλυψαν επειδή είχαν περάσει λίγες μέρες από την λήξη της εγγύησης και μου ζήτησαν τρελά χρήματα.
Αγόρασα Samsung και σε ίδια βλάβη με κάλυψαν και όταν τους ρώτησα ποσό θα πλήρωνα αν δεν με κάλυπταν η τιμή ήταν λογική και ανεχτή. Έτσι και η τρίτη τηλεόραση που αγόρασα ήταν πάλι Samsung. Όλα αυτά που σας περιγραφώ έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια και οι τηλεοράσεις είναι από τα κορυφαία μοντέλα των εταιριών.

Re: Απάντηση: Samsung UE HU8500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Καλημέρα σε όσους έχουν Sony τους εύχομαι καλή τύχη . Γιατί ; εγώ είχα μια Sony πολύ ακριβή και σε βλάβη που παρουσιάστηκε αναγκάστηκα να την πετάξω. Δεν με κάλυψαν επειδή είχαν περάσει λίγες μέρες από την λήξη της εγγύησης και μου ζήτησαν τρελά χρήματα.
Αγόρασα Samsung και σε ίδια βλάβη με κάλυψαν και όταν τους ρώτησα ποσό θα πλήρωνα αν δεν με κάλυπταν η τιμή ήταν λογική και ανεχτή. Έτσι και η τρίτη τηλεόραση που αγόρασα ήταν πάλι Samsung. Όλα αυτά που σας περιγραφώ έγιναν τα τελευταία τρία χρόνια και οι τηλεοράσεις είναι από τα κορυφαία μοντέλα των εταιριών.
Φίλε μου και γω σόνυ έχω τη 55W905, τη πήρα πριν 3,5 μήνες περίπου και μέχρι στιγμής όλα καλά, αλλά με άλλους φίλους ( δύο ) που είχαν θέματα από παραλαβή μάλιστα ο ένας , από sony center, τους έψησαν το ψάρι στα χείλη για πάνω από 1,5 μήνα και πάλι δεν τους αντιμετώπισαν σωστά.
Δυστυχώς σε επιβεβαιώνω, η αντιμετώπισή τους είναι πολύ άσχημη, πονηρή και καβαλιμένο καλάμι. Ειδικά αν έχεις αγοράσει από sony center, έχω διαβάσει και από αλλού πολλά παρόμοια κρούσματα και όχι μόνο σε τηλεοράσεις. Το DOA ας πούμε για αυτούς δεν υπάρχει, πρέπει να ξέρεις καλά τα δικαιώματά σου και να πας έτοιμος για φασαρία.
Πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξει η συμπεριφορά τους και η νοοτροπία τους στην αντιμετώπιση των πελατών στο after sales service.
Άσχετο, αλλά ένας πολύ σημαντικός λόγος που από προχθές που μου χάλασε το PS3 Fat που έιχα ( κράτησε επτά χρόνια ευτυχώς ) και που σκέφτομαι να μη ξαναπάω σε σονυ games, είναι η πολύ κακή τους αντιμετώπιση στις εγγυήσεις και αυτό το κακό να συνεχίζουν απτόητοι τον ΕΝΑ χρόνο εγγύησης.

Φτου φτου, χτυπα ξυλο γιατι καηκαμε!! Παντως σε γενικες γραμμες απ'οτι εχω παρατηρησει ειναι να μη πετυχεις κακη παρτιδα σε ολα τα brands.. εμενα ο κουμπαρος μου εχει αλλαξει εως τωρα 3 φορες πανελ σε samsoung es8000 και τη 4η φορα την αντικατεστισαν σε καινουργια.. η πιο 'τιμια' εως τωρα ειναι η lg.. εχει μακραν το καλυτερο service απο θεμα υποστηριξης..

Εμενα προσωπικα δε μου αρεσει καθολου.. κι απ'οτι εχω διαβασει παραμορφωνει τα αντικειμενα στα πλαινα.. δε το βλεπω να κραταει πολυ αυτη η μοδα, στις 55 σιγουρα δεν αξιζει πιστευω οτι απο τις 75 και ανω αξιζει πιστευω, σε αυτα τα μεγεθη εχεις την αισθηση πως σε αγκαλιαζει.. εκει ναι..

Re: Απάντηση: Samsung UE HU8500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Θα με βοηθουσατε πολυ αν μου προτεινατε ρυθμισεις. Επιλεγω τυπικη εικονα.

65"...[hdtvtest.co.uk]...Samsung UE65HU8500 review...http://www.hdtvtest.co.uk/news/ue65hu8500-201412093960.htm

ue65hu8500.jpg

Verdict

Difficult as it is to believe, Samsung has improved the already outstanding picture quality on its HU8500 series of curved UHD television just by releasing a software update. With deep blacks, accurate colours and excellent upscaling, it’s no wonder that the UE65HU8500 was voted as one of the best 4K Ultra HD TVs of 2014 in a recent side-by-side comparison event.

highly-recommended.gif

Η αλήθεια βέβαια είναι πάνω-κάτω ίδια όταν αναφερόμαστε (γενικά) σε αγορές high end tv's:

Θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι ο ευτυχής νέος ιδιοκτήτης της super-high-end-tv των 4k+ ευρώ για να "χρειαστεί" (πραγματικά όμως να χρειαστεί) να αποκτήσει νέο πιο εξελιγμένο μοντέλο, με 8Κ ή 18Κ panel, με supertrumothionenhancerplus σύστημα στα 70000hz, με μαύρα μαύρης τρύπας και ομοιομορφία λευκού να τείνει στο μείον άπειρο, και που ταυτόχρονα θα δείχνει καλύτερα από το παλαιό (πλέον) απόκτημα της πενταετίας-οκταετίας που θα έχει, και επιπλέον θα είναι σε θέση να καταλάβει την διαφορά ποιότητας – σοβαρά όμως να την καταλάβει.

Και σας το λέω εγώ που έχω ακόμη μια ταπεινή pioneer plasma 7ης γενιάς - 8 ετών έχουμε γενέθλια σε μερικές ημέρες :) - και δεν μπορώ να δω τα ταπεινά sd/hd κανάλια και το ποδόσφαιρο σε tv κάτω του 1000ρικου χωρίς να κάνω 7εκατομήρια ρυθμίσεις προηγουμένως. Μάλλον μπορώ βέβαια... αλλά αρνούμαι να παραδεχτώ ότι «πρέπει» / «χρειάζεται» / «θα γούσταρα τρελά» να αλλάξω μια τηλεόραση που για να την αποκτήσω έδωσα ένα σκασμό λεφτά και η τεχνολογία της - αν και αρχαία - αντέχει ακόμη στο χρόνο.

Συνοπτικά λοιπόν οι απόψεις μου: (1) παίρνεις το panel που αντέχει η τσέπη σου (2) το διαρκές κυνήγι της νέας τεχνολογίας είναι σίγουρα κυνήγι μαγισσών (3) η αγορά τηλεόρασης και οποιουδήποτε άλλου καταναλωτικού προϊόντος δεν είναι επένδυση – σε χρηματοοικονομικούς όρους (4) δεν είναι και να το καυχιέσαι δηλαδή δημοσίως ότι έδωσες ένα ή και δύο σκασμούς λεφτά για τηλεόραση – άμα είχες πάρει Ferrari θα την έβγαζες βόλτα για πουλ-μουρ, την 4Κ τι θα την κάνεις; Να σου πω τι: θα βλέπεις ολομόναχος στη σαλονάρα σου τα uhd υλικά σου και θα μονολογείς πόσο γ..τη αγορά έκανες (5) είδα εχθές τυχαία την 65HU8500 με υλικό UHD και μου έφυγαν τα σαγόνια (6) είδα την τιμή και μου έφυγαν και άλλα μέλη…. (7) δεν δείχνουν στην εν λόγω tv, άλλο, ας πούμε πιο εγκόσμιο υλικό (8) θα πουλήσω ένα χωραφάκι στην κάτω καρφιτσομαγούλα 50 στρέμματα που έχω από τον συχωρεμένο τον μπάρμπα μου για να την πάρω (και έτσι θα ξαναγράψω στο forum μετά από 8 χρόνια) – κανένας που να ενδιαφέρεται;

πρώην-high-end-tv-owner και νυν-low-end-tv-owner