Samsung UE J5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Δηλαδη αν πουμε οτι ο μισος πληθυσμος της γης εχει τηλεοραση, δηλαδη 3.7δις γνωριζεις την αποψη 2δις ανθρωπων...?
Μα ποιος εισαι δηλαδης?

Δεν γνωρίζω, όχι, και δεν εκτιμώ το ειρωνικό ύφος. Υπάρχουν όμως και στατιστικά τα οποία χρησιμοποιούμε για ακριβώς αυτόν τον λόγο. Γιατι δεν μπορούμε να κάτσουμε να ρωτήσουμε όλον το πληθυσμό... Απο αυτά που γράφω κρατα ότι θες αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μου απαντάς με ειρωνικό υφακι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επειδή αναφέρεσαι στο θέμα της κίνησης στη τηλεόραση, είναι σαν να λες ένα αυτοκίνητο με 150 άλογα δε με πολυπείθει ότι έχει σημαντική διαφορά μέ ένα που είναι 100 άλογα. Άν δε το << πατάς >> τότε μικρή η διαφορά, αλλά ακόμα και ´τοτε κάποια στιγμή θα το δεις. Έτσι και στη τηλεόραση. Αν βλέπεις ειδήσεις και σήριαλ γυρισμένα σε στούντιο, δε θα δεις μάλλον διαφορά. Αν δεις όμως αθλητικά ή ταινίες δράσης με έντονη κίνηση, θα παρακατάλβεις και θα πειστείς..... Επίσης η διαφορά ( μιλάμε πάντα για πραγματικά HZ ) 50 σε 100, είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι από 100 σε 200. Από τα 50 σε 100 είναι πολύ πιο σημαντικά.

Έχεις δίκιο αλλά μέσα σε στενάκια και σε κίνηση δεν μπα να χεις και 1000 άλογα πάλι με 30-40 θα πας...
Όταν όλα τα σήματα ειναι 50hz τα 100 θα βοηθήσουν μόνο για καλύτερο interpolation. Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται για τον υπολογιστή και την κονσόλα που ειναι 60hz. Αλλά γενικά τα ποσα herz ειναι "πραγματικά" ειναι ενανουμερο που βγήκε τα τελευταία χρόνια στην φορα και μάλλον για λόγους μάρκετινγκ. Εγώ προσωπικά χωρίς το motion interpolation σε μια h6200 έβλεπα το ίδιο motion blur με την j5500 που τις είχε διπλα διπλα το mediamarkt (στην Συγγρού οποιος θέλει να πάει να τις δει) Για μικρότερο motion blur θες γρήγορο πάνελ όχι γρήγορο refresh rate. Εκεί βρίσκεται ο περιορισμός στις τηλεοράσεις...

Δεν γνωρίζω, όχι, και δεν εκτιμώ το ειρωνικό ύφος. Υπάρχουν όμως και στατιστικά τα οποία χρησιμοποιούμε για ακριβώς αυτόν τον λόγο. Γιατι δεν μπορούμε να κάτσουμε να ρωτήσουμε όλον το πληθυσμό... Απο αυτά που γράφω κρατα ότι θες αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα να μου απαντάς με ειρωνικό υφακι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έχεις δίκιο αλλά μέσα σε στενάκια και σε κίνηση δεν μπα να χεις και 1000 άλογα πάλι με 30-40 θα πας...
Όταν όλα τα σήματα ειναι 50hz τα 100 θα βοηθήσουν μόνο για καλύτερο interpolation. Τώρα δεν ξέρω τι γίνεται για τον υπολογιστή και την κονσόλα που ειναι 60hz. Αλλά γενικά τα ποσα herz ειναι "πραγματικά" ειναι ενανουμερο που βγήκε τα τελευταία χρόνια στην φορα και μάλλον για λόγους μάρκετινγκ. Εγώ προσωπικά χωρίς το motion interpolation σε μια h6200 έβλεπα το ίδιο motion blur με την j5500 που τις είχε διπλα διπλα το mediamarkt (στην Συγγρού οποιος θέλει να πάει να τις δει) Για μικρότερο motion blur θες γρήγορο πάνελ όχι γρήγορο refresh rate. Εκεί βρίσκεται ο περιορισμός στις τηλεοράσεις...
Μιλάμε για πραγματικά Hz από πάνελ, και αν δεις αθλητικά ή βάλεις να δεις ταινία με γρήγορη κίνηση - δράσης από bluray player ή και από media player, η διαφορά βγάζει μάτι. Αν πάλι δε παρακολουθείς τέτοιου είδους υλικό, τότε ναι η διαφορά είναι μικρή ( υπαρκτή όμως ) και δε τίθεται θέμα. Αν όμως παρακολουθείς και τέτοια τότε......

Μιλάμε για πραγματικά Hz από πάνελ, και αν δεις αθλητικά ή βάλεις να δεις ταινία με γρήγορη κίνηση - δράσης από bluray player ή και από media player, η διαφορά βγάζει μάτι. Αν πάλι δε παρακολουθείς τέτοιου είδους υλικό, τότε ναι η διαφορά είναι μικρή ( υπαρκτή όμως ) και δε τίθεται θέμα. Αν όμως παρακολουθείς και τέτοια τότε......

Και γω για πραγματικά μιλάω. Εάν δεν έχεις ενεργοποιημένο το motion interpolation δεν βλέπεις διαφορα...Για να μην βγαίνουμε off topic οποιος θέλει μπορεί να μου στείλει τα επιχειρήματα του με πμ. Εγώ είπα ο καθένας μπορεί να πάει απο την Συγγρού και να συγκρίνει απο μόνος του.

Γιατι τωρα τελευταια χωρις να εχω αλλαξει κατι στις ρυθμησεις της τηλεορασης οταν ξεκιναω ενα youtube video πανω στη μεση μου βγαζει το σηματακι ενος ηχειου και σαν να δυναμονη ή χαμηλωνει η φωνη.

Πως το απενεργοποιω εντελως αυτο και τι ακριβως ειναι αυτο?

Σας προλαβαινω λεγωντας σας οτι εχω απενεργοποιημενη την αυτοματη ενταση στην τηλεοραση.

UΕ32J5500 :32B6AF0VJ ,PLS panel
UE43J5500 :43R6AF0VJ ,VA panel
UE48J5500 :48B6AFOVJ ,PLS panel

PLS (Plane to Line Switching,an alternative to the IPS technology ) panel sub pixel structure
sous-pix-samsung.jpg

Το ξερω το google αλλα θα ηθελα ενα αρθρο που να ειναι στα Ελληνικα οχι στα Αγγλικα γι' αυτο και ποσταρα εδω.

elamnte αν μπορεις γραψε μερικες εντυπωσεις πως τα παει σε γενικες γραμμες στο smart,τηλεοπτικο σημα,media player,και συνδεσεις αλλων συσκευων π.χ. ps3-tvbox
γιατι ψαχνω για αγορα καινουργιας τηλεορασης και θα με βοηθουσες πολυ.

Να σου πω εκτος του οτι εχω ξενερωσει απιστευτα με την βαση των νεων μοντελων τηλεορασεων samsung κατα τ' αλλα καλα θα ελεγα οτι πηγαινει αν και εχει το κλασικο lag που εχουν ολες οι samsung τηλεορασεις οσο αφορα το ποτε πατας το οποιοδηποτε κουμπι στο remote control και το ποτε αυτο γινεται στην τηλεοραση με καθυστερηση μερικων δευτερολεπτων.

Ωραια σε ευχαριστω για την απαντηση σου.
Αν επιτρεπετε απο που την αγορασες και ποσο σκεφτομαι να την παρω απο eshop στα 495 ευρω.

elamnte με εξαιρεση τη βαση μετα απο τοσο καιρο χρησης εισαι ευχαριστημενος απο εικονα ήχο gaming αθλητικα smart κλπ?Πες μου σε παρακαλω γιατι την εχουν βγαλει σε προσφορα και θελω να την παρω αμεσα...

Ναι αν εξαιρέσεις τη βαση που οκ με κατι πατεντες την φτιαχνεις ολα καλα με την τηλεοραση.

Το μονο που με ξενερωνει ειναι οτι χρησιμοποιει το λειτουργικο της samsung και οχι αυτο που ειχαν τα παλιοτερα μοντελα της.

Re: Απάντηση: Samsung UE J5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

γεια σας,
είμαι κάτοχος της συγκεκριμένης τηλεόρασης εδώ και 2 μήνες.
Σχετικά με τη βάση, εγώ δεν διαπίστωσα κάποια αστάθεια. elamnte χρησιμοποίησες τις βιδούλες που έχουν πιάσει με ζελοτέιπ μέσα την εσοχή της βάσης. Αν δεν είχα διαβάσει το post σου, δεν θα έψαχνα τόσο προσεκτικά. Είναι σαν να τις έχουν κρυμένες. Μετά το βίδωμα των 2 κομματιών η βάση σταθεροποιείται ικανοποιητικά (κατά τη γνώμη μου).
Σχετικα με την εικόνα, αν εξαιρέσεις το ότι δεν είναι PLS το panel και μετά από κάποιες μοίρες γωνίας θέασης γκριζάρει ελαφρώς, η εικόνα είναι πολλή καλή. Νομιζω ότι στην καηγορία τιμής 480- 499 είναι η καλήτερη αγορά.

Εννοεις τις δυο τρυπουλες που εχει στη βαση και δεχεται τις εξτρα βιδες που εχει η συσκευασια?

Re: Απάντηση: Samsung UE J5500 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Το πάνω άρθρωμα της βάσης βιδώνεται με 4 βίδες στον πλάτη της TV και άλλες 4 στην μεταλιζέ βάση Υ όπως φαίνεται στην παραακάτω εικόνα

4e093b209caa9293cd87fe09d7180835519eda43.jpg

Last edited:
Ρε εννοειτε οτι εχω βιδωσει αυτες τις βιδες δεν ειμαι κανενας αρχαριος.

Αλλα παρολα αυτα η τηλεοραση κουνιεται και χρειαστικε να βαλω χαρτακια στα δυο μπροστα ποδαρακια της βασης για να ειναι ποιο σταθερη η τηλεοραση.

Αγόρασα κι εγώ την τηλεόραση 32''

http://www.samsung.com/gr/consumer/tv-av/tv/full-hd/UE32J5500AWXXH

Aπο 379 ευρώ τελικά την είχε προσφορά σε 349 χωρίς να το ξέρει ούτε ο πωλητής του το έβγαλε στο σύστημα και μου έιπε οτι έιναι για λίγες μέρες ακόμα ίσως και για όλες τις SAMSUNG.

Σε σύγκριση με 2 LG που έχω η εικόνα την πρώτη στιγμή μου φάνηκε λίγο σκοτεινή αλλά έχει πολλές ρυθμίσεις και την βελτίωσα.
Πολύ ευαίσθητο tuner.
Μέχρι στιγμής μπήκε στο youtube με επιτυχία.Το μόνο μείον στο youtube είναι η έλλειψη ελληνικού πληκτρολογίου.

Το public μου έκανε δώρο το παρακάτω ασύρματο πληκτρολόγιο της MLS αλλά δεν το αναγνωρίζει , φταίει το wifi μου που είναι στην ίδια συχνότητα ;
https://www.germanos.gr/product/mls-tv/20321845/#

Βρίσκει τον δίσκο δικτύου απο το DLNA αλλά δεν εμφανίζει τα περιεχόμενα ξέρετε μήπως γιατί ;

Θα ψάξω να βρώ εφαρμογή για ελεύθερα ελληνικά κανάλια iptv.

Θα κοιτάξω να την αναβαθμίσω.Έχει αναβάθμιση 5/2/2016.

Ακλησπέρα και χρόνια πολλα μερες που είναι...θα ηθελα την βοήθειά σας σε ενα προβληματάκι που εχω με την 32j550 που αγόρασα πριν 15 μέρες...παρατηρώντας τα HD και τα μη HD κανάλια είδα οτι τα μη HD τα δείχνει με ενα μικρο ζουμ...πρεοσπαθησα να το ρυθμισω απο το μεγεθος εικονας->προσαρμογης οθόνης , αλλα δεφν με αφηνει...καθε βοηθεια δεκτη ..ευχαριστώ !!!