Samsung UE J6200 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Re: Samsung UE48J6200

ntaistavros καλώς όρισες στο forum-bye- Αν θες διευκρίνισε λίγο τι εννοείς με το "ρύθμιση οθόνης για χρήση σαλονιού"

Εννοω, αν γνωρίζει καποιος αν υπάρχουν προτεινόμενες ρυθμίσεις εικόνας για καλύτερη απόδοση, όσον αφορά "ευκρίνεια,χρωμα,αντίθεση κτλ" ή να παραμείνω στις εργοστασιακές ρυθμίσεις. Το "χρήση σαλονιού" ίσως ήταν άσκοπο...

Καλημέρα, νέος κάτοχος της 50".
Εντυπώσεις αναμεικτες, αλλά ακόμα δεν την έχω σεταρει λόγω έλλειψης χρόνου.Θα επανέλθω μετά το Σαββατοκύριακο που θα ασχοληθώ λίγο μαζί της.Προς το παρόν προσπαθώ να την συνδέσω με το υπόλοιπο σύστημα μου.

Αυτό που δεν έχω καταφέρει προς το παρόν είναι να πάρω ήχο από την HDMI arc σε τηλεοπτικό πρόγραμμα. Δε νομίζω πως έχω λάθος στη συνδεσμολογία . Ισως το splitter που παρεμβάλλεται μου κάνει τη ζημιά, αλλά εικόνα παίρνω οπότε με τον ενισχυτή έχει συνδεθεί.
Έψαξα όσες ρυθμίσεις μπορούσα να βρω σε ενισχυτή και tv , αλλά αρνείται να δώσει ήχο στον Pioneer vsx921
Στο μενού του ήχου δεν μου έχει να επιλέξω έξοδο από HDMI. Μόνο ηχεία τηλεόρασης , Bluetooth και μέσω οπτικής ,αν θυμάμαι καλά.
Με οπτική έχω ήχο.
Κάποια βοηθεια;

Πρεπει να ενεργοποιησεις το anynet+ στην τηλεοραση. Απο οτι εχω καταλαβει το anynet της samsung ειναι 2-1 cec και arc. Νομιζω χρειαζεται και ενεργοποιηση στον ενισχυτη. Μετα απο λιγο ταλαιπωρια το εκανα να δουλεψει αλλα να ειμαι ειλικρινης δεν με βολεψε και γυρισα πισω σε οπτικη. Με μπερδευε γιατι σε καποιες στιγμες οταν αλλαζα inputs στον ενισχυτη, αλλαζε μονη της input η τηλεοραση και πηγαινε σε θεαση digea. Ισως να μην εχω ρυθμισει κατι σωστα στον ενισχυτη, αλλα βαρεθηκα να το ψαξω, εβαλα την οπτικη κα ησυχασα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

με ενεργοποιημενο το arc σου βγαζει (ή γινεται αυτοματα νομιζω) επιλογη για ouput AV receiver.

....παντως με ηχομπαρα της samsung, συνδεδεμενη μεσω hdmi(arc), πολλες φορες ο ηχος αποσυγχρονιζοταν. Και επειδη βαριομουν να ασχοληθω, τη συνδεσα με οπτικη ινα και δουλευει αψογα.

Δυστυχώς δεν είναι αυτό. Το ενεργοποίησα πολλές φορές και δεν λέει να βρει τον ενισχυτή και καμία πηγή που είναι συνδεδεμένη πάνω του.
Εικόνα πάντως έχω.

Δεν βγάζω άκρη με τίποτα.Αν βάλω μόνη της την πηγή, πχ ps3 ,το αναγνωρίζει. Έβγαλα το splitter από την αλυσίδα μήπως αυτό κάνει τη ζημιά αλλά και πάλι δεν...
Θα δοκιμάσω και κανένα άλλο καλώδιο HDMI μπας και φταίει αυτό , αλλά δε νομίζω.

Ίσως είναι θέμα handshake του Pioneer. Σε αυτόν πάντως οι ρυθμίσεις είναι σωστές. HDMI control ON, TV sound via HDMI.

Ακόμα άκρη δεν βρήκα. Αλλη απορία που μου δημιουργήθηκε:
Από την οπτική δεν περνάει πεντακαναλο ήχο;

Περνάει. Έχω δοκιμάσει έως και dts 5.1

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Kατι πάει στραβά τότε, δεν μπορεί να είμαι τόσο άσχετος.
Έβαλα από τον σκληρό δίσκο στην TV για να αποκλείστει ενδεχόμενο να φταίει κάποιο από τα media player και έβαλα να παίξει mkv με dts. Eπελεξα να δίνει ήχο μέσω οπτικής, αλλά και πάλι στον ενισχυτή φτάνει δικαναλος ο ήχος. Και με επιλογή pcm και με bitstream.

Φίλε avpap , να κεράσω καφεδάκι ;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ok, πέρασα τελικά dts από την οπτική. Το θέμα με το HDMI arc παραμένει όμως...

Εχει παρατηρηθεί κάποιο θέμα με το wifi των Ue55ju6800; Την εχω σε απόσταση 4 μέτρων απο το ρόυτερ και δεν βλέπει με τίποτα το wifi ενώ οι δυο προηγούμενες δεν είχαν θέμα! Έκανα αναβάθμιση κ παλι τίποτα. Εβαλα το ρόυτερ στο ιδιο δωμάτιο και το βλέπει κανονικά. Τι προτείνετε; iPhone k iPad στο ιδιο δωμάτιο εχουν 4/5 γραμμές wifi και η τηλεόραση δεν το βλέπει καν :(

Sent from my iPhone using Tapatalk

Εχει παρατηρηθεί κάποιο θέμα με το wifi των Ue55ju6800; Την εχω σε απόσταση 4 μέτρων απο το ρόυτερ και δεν βλέπει με τίποτα το wifi ενώ οι δυο προηγούμενες δεν είχαν θέμα! Έκανα αναβάθμιση κ παλι τίποτα. Εβαλα το ρόυτερ στο ιδιο δωμάτιο και το βλέπει κανονικά. Τι προτείνετε; iPhone k iPad στο ιδιο δωμάτιο εχουν 4/5 γραμμές wifi και η τηλεόραση δεν το βλέπει καν :(

Sent from my iPhone using Tapatalk
Αλλαξε καναλι στο WiFi κατι δεν αρεσει στην TV

Παρήγγειλα την 60αρα απο public και την αναμένω απο εβδομάδα. Μήπως κάποιος που εχει την ίδια διάσταση μπορει να μου πει διαστάσεις της βάσης; Νομίζω οτι δεν θα με φτάσει το έπιπλο μου και πρέπει να αρχίσω να ψάχνομαι ...

Η τηλεοραση δεν φαινεται να παιρνει το KODI. Υπαρχει καποια παρομοια εφαρμογη?
Υπαρχει τροπος να παιξει URL απο IPTV?

Μολις χθες το βραδυ εγινα κατοχος τις 60αρας ue60j6200,απο τα public με την επιστροφη 200 ευρω εαν γινει η αγορα με καρτα eurobank.
Δηλαδη μου κοστισε μονο 800 ευρω!!!!!
Τις επομενες ημερες θα σας πω την γνωμη μου για την tv,γιατι ακομη ειναι πολυ νωρις (την "ψαχνω" ακομη).....φανταστειτε οτι δεν εχω πειραξει ακομη καθολου τις ρυθμισεις εικονας!!! Eιναι με τις "out of the box" ακομη!!

Χαιρετώ το forum και ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μας δίνετε !

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Έχω ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο δικτυακό Seagate Blackarmor NAS 110 που τρέχει DLNA server (δε ξέρω πιο, ούτε μπόρεσα να βρώ).
Δεδομένου ότι η τηλεόραση αυτή έχει DLNA client μπορώ να συνδεθώ στο δίσκο και να δω ταινίες χωρίς τη χρήση τρίτου προγράμματος (plex κ.τ.λ.) . Θέλω να έχω το PC κλειστό.

Ευχαριστώ

Γνωρίζει κάποιος με πιο τρόπο;
Δεν έχω βρει κάτι στο menu ή στο e-manual

Κλικαρεις το κουμπί source και σου βγάζει όλους τουςdlna servers του δικτύου.

sent from my mobile phone, i apologise for any spelling errors

Σωστά ! Τώρα το βλέπω...χθές δε ξέρω γιατί δε το εμφάνιζε..τώρα έχω το θέμα ότι δεν βρίσκει περιεχόμενο...θα το ψάξω..ευχαριστώ πάντως

Το είδε και το περιεχόμενο απλά ήθελε κάποια ώρα να κάνει indexing ο DLNA server. Έκανα και ένα restart το σκληρό μετά την ενεργοποίηση του DLNA. Η τηλεόραση πρεπει να ανοιχτεί μετά, διαφορετικά δε θα δει τη συσκευή.
Βέβαια δε παίζει τους υπότιτλους, αλλά αυτό μάλλον είναι αναμενόμενο καθώς από ότι διαβάζω δεν υποστηρίζονται από το DLNA.