Samsung UE J6200 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

menu->picture->picture size-> fit to screen ON

δοκιμασε το με picture size 16:9 και custom
Θα το δοκιμάσω,σε ευχαριστώ!!

Στάλθηκε από το SM-T710 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πλήρης απογοήτευση! Μου έβγαλαν λέει πιστωτικό από το κατάστημα που αγοράστηκε η tv (Public).
Αμέσως τηλεφωνω στο public που υποτίθεται έχει και την σούπερ εγγύηση και μάλιστα τους λέω και τα στοιχεία της.
Η απάντηση τους τραγική. Να φέρετε από εδώ την τηλεόραση και θα δούμε τι θα γίνει. Θα σας καλέσουμε πίσω μου λέει (ακόμα περιμένω από τη Δευτέρα)

Επειδή προφανώς δεν μπορώ να πηγαίνω φέρνω μια 60 άρα, μιλάω ξανά με Samsung και το τοπικό εξουσιοδότημενο που είναι το μόνο εξυπηρετικο στην ιστορία και τους κράζω ζητώντας άμεσα λύση έστω και με αλλαγή πάνελ (είδες πως βγήκε μόνη της η αρχική τους πρόταση;)
Την επόμενη με καλούν από το εξουσιοδότημενο και με ενημερώνουν για την παραγγελία του νέου πάνελ.
Σήμερα με κάλεσαν ξανά ότι το πάνελ έχει έρθει και να φτιάξουμε την τηλεόραση.
Ήρθε ο τεχνικός με εξοπλισμό και έκανε την αλλαγή επιτόπου και πολύ προσεκτικά.
Πρώτη έκπληξη ότι το πάνελ είχε παραγωγή 2014 ενώ αυτό που φόραγε ήδη ήταν φετινό.
Κλασσικό περίπτωση refurbished σκέφτηκα.
Πράγματι με που τη βάλαμε να ένα αναμμένο pixel πάλι.
Αργότερα που την έψαξα καλύτερα υπάρχουν και άλλα πολλά αναμμένα (3-4 τουλάχιστον) που φαίνονται μόνο στο μαύρο καθώς και μια πλάγια σκιά στο πάνω αριστερό τεταρτημοριο....
Ο τεχνικός προλαβε να φωτογραφίσει το ένα pixel μόνο αλλά μετά με κάλεσαν από το εξουσιοδότημενο και τους ανέφερα και τα άλλα.
Αύριο θα έρθουν να πάρουν την τηλεόραση για να της ξανά αλλάξουν πάνελ και να της βάλουν το αρχικό της.
Τους είπα να την κρατήσουν μέχρι να βρουν και δοκιμάσουν ένα που θα δουλεύει αν και μου ανέφεραν ότι μάλλον η εταιρεία μπορεί να δώσει εντολή για πιστωτικό για να μην ασχολειται.
Προφανως εγώ θα μείνω χωρίς τηλεόραση και θα χάσω την ευκαιρία που είχα βρει όταν τη βρήκα. Σκέφτομαι να μην πάρω κάτι άλλο και να μεταφέρω μια άλλη στο σαλόνι.

Απογοήτευση πλήρης από την ποιότητα Samsung πλέον. Τραγικό quality control.
Καλά για το public δεν το συζητάω....
Εγγύησεις του κ....

Last edited by a moderator:
Πλήρης απογοήτευση! Μου έβγαλαν λέει πιστωτικό από το κατάστημα που αγοράστηκε η tv (Public).
Αμέσως τηλεφωνω στο public που υποτίθεται έχει και την σούπερ εγγύηση και μάλιστα τους λέω και τα στοιχεία της.
Η απάντηση τους τραγική. Να φέρετε από εδώ την τηλεόραση και θα δούμε τι θα γίνει. Θα σας καλέσουμε πίσω μου λέει (ακόμα περιμένω από τη Δευτέρα)

Επειδή προφανώς δεν μπορώ να πηγαίνω φέρνω μια 60 άρα, μιλάω ξανά με Samsung και το τοπικό εξουσιοδότημενο που είναι το μόνο εξυπηρετικο στην ιστορία και τους κράζω ζητώντας άμεσα λύση έστω και με αλλαγή πάνελ (είδες πως βγήκε μόνη της η αρχική τους πρόταση;)
Την επόμενη με καλούν από το εξουσιοδότημενο και με ενημερώνουν για την παραγγελία του νέου πάνελ.
Σήμερα με κάλεσαν ξανά ότι το πάνελ έχει έρθει και να φτιάξουμε την τηλεόραση.
Ήρθε ο τεχνικός με εξοπλισμό και έκανε την αλλαγή επιτόπου και πολύ προσεκτικά.
Πρώτη έκπληξη ότι το πάνελ είχε παραγωγή 2014 ενώ αυτό που φόραγε ήδη ήταν φετινό.
Κλασσικό περίπτωση refurbished σκέφτηκα.
Πράγματι με που τη βάλαμε να ένα αναμμένο pixel πάλι.
Αργότερα που την έψαξα καλύτερα υπάρχουν και άλλα πολλά αναμμένα (3-4 τουλάχιστον) που φαίνονται μόνο στο μαύρο καθώς και μια πλάγια σκιά στο πάνω αριστερό τεταρτημοριο....
Ο τεχνικός προλαβε να φωτογραφίσει το ένα pixel μόνο αλλά μετά με κάλεσαν από το εξουσιοδότημενο και τους ανέφερα και τα άλλα.
Αύριο θα έρθουν να πάρουν την τηλεόραση για να της ξανά αλλάξουν πάνελ και να της βάλουν το αρχικό της.
Τους είπα να την κρατήσουν μέχρι να βρουν και δοκιμάσουν ένα που θα δουλεύει αν και μου ανέφεραν ότι μάλλον η εταιρεία μπορεί να δώσει εντολή για πιστωτικό για να μην ασχολειται.
Προφανως εγώ θα μείνω χωρίς τηλεόραση και θα χάσω την ευκαιρία που είχα βρει όταν τη βρήκα. Σκέφτομαι να μην πάρω κάτι άλλο και να μεταφέρω μια άλλη στο σαλόνι.

Απογοήτευση πλήρης από την ποιότητα Samsung πλέον. Τραγικό quality control.
Καλά για το public δεν το συζητάω....
Εγγύησεις του κ....

Δυστυχώς έχει καταντήσει αηδία πια.Έχουν περάσει απο τα χέρια μου τα τελευταία χρόνια τουλάχιστον 3 μοντέλα και άλλα τόσα που έχω δεί απο δω και απο 'κει.Η πρώτη ήταν η Samsung EH6030(πρόβλημα με ελλατωματικό τροφοδοτικό στον πρώτο χρόνο και αδυναμία του τοπικου service να εντοπίσει το πρόβλημα με αποτέλεσμα να την στείλω εκτός νομού για επισκευή) η δεύτερη Samsung F6320(Light Bleeding και έντονο φαινόμενο Banding) και η τρίτη η Samsung J6200 σε προσφορά απο Public (σκοτεινά σημεία σε διάφορα σημεία του πάνελ που προσπαθούσα να δικαιολογήσω σκεφτόμενος οτι όλες εχουν απο κάτι).

Δόξα το Θεό ξεμπερδεψα γρήγορα μιας και έκανα χρήση DOA.Nα αναφέρω οτι η δικιά μου τηλεόραση δεν έχει να κάνει με την τηλεόραση που παρουσιάσα πρώτος σε αυτο το νήμα αφου τότε ειχα παραλάβει για λογαριασμο ενός Ξαδέλφου και η οποία αργότερα χρησιμοποιηθηκε για να βρω διαφορες σε σχέση με την δικιά μου.Kαι καπου εδώ είπα να κάνω την υπέρβαση και να πάω σε ένα θεωρητικά ανώτερο μοντέλο διαφορετικής εταιρίας.Την Sony 50w808C και μπορω να πω οτι άξιζε την διαφορά τιμής στο 100%.Καθόλου Banding(το εννοώ) ελάχιστο light bleeding, ´λίγο καλύτερο τηλεοπτικό , καλύτερη εφαρμογή του frame interpolation(προσθήκη καρέ) πιο παιχνιδιάρικο λειτουργικό(Android).

Ισως να ήμουν και τυχερός αφού ίδια μοντέλα με ίδιες ίντσες μπορει να ειναι διαφορετικά.Κούρασα λίγο αλλα έπρεπε να τα αναφέρω για ένα και μόνο λόγο.Και οι 3 παραπάνω τηλεοράσεις ηταν τα καλύτερα Value for money της εποχής τους.Kάποιοι μείναν ικανοποιημένοι άλλοι πάλι όχι και ο λόγος είναι ότι συνεχώς προτείνονται τα VFM μοντέλα ακόμα και αν ο άλλος διαθέτει παραπάνω χρήματα μόνο και μόνο επειδή οι διαφορές είναι μικρες και δεν αξίζουν την διαφορά τιμής σε σχέση με αποδεδειγμένα έστω και λίγο ανώτερα μοντέλα.

Και ναι αν με ρωτούσατε οταν πήρα την J6200 αν δίνω 100 ευρώ για να εξαφανίσω την κάθε μαυρη κυλίδα θα τα έδινα γιατί είχα απελπιστεί με την επιλογή μου.Και δεν υπαρχει χειρότερο πραγμα απο το να έχεις παρει τηλεόραση και αντί να βλέπεις την εικόνα της το μάτι σου να πηγαίνει στις κάθετες γραμμές στα πίξελ και στα Clouding και να ψάχνεις να βρείς αν το χουν και άλλοι(οπου μετά μαθαίνεις οτι δεν το χουν) και να τρελαίνεσαι.Μακάρι να μην πέσω και εγώ στο Service της Sony γιατί είναι 10 φορές χειρότεροι.Εγω σου εύχομαι καλή υπομονή και καλή τύχη με το πρόβλημα σου.

Σε ευχαριστώ πολύ! Προσωπικά ως πελάτης Samsung επι χρόνια και συχνές αλλαγές συσκευών έχω πάθει πλακα με το θέμα της ανυπαρξιας ποιοτικού ελέγχου.
Εδώ φτάσαμε να στέλνουν άλλο panel που ανοιχθηκε μπροστά μου με ημερομηνία παραγωγής πριν δύο χρόνια και να βγαίνει πολύ χειρότερο με πάνω από 5 pixels με πρόβλημα....
Ειλικρινά απορώ τι θα μου φέρουν πάλι. Αν και τους βλέπω να πάει κανονικά σε doa και να μου δίνουν πιστωτικό που σημαίνει ότι θα μείνω χωρίς tv ή θα βάλω καμία ψοφια στο σαλόνι γιατί όλες οι άλλες είναι στο Θεό οι τιμές άσε που δεν είσαι σίγουρος τι λαχείο θα τραβήξεις πάλι...

Από εχθές είμαι και εγώ κάτοχος του μοντέλου των 48". Είναι η πρώτη μου τηλεόραση οπότε δε ξέρω τι να περιμένω. Για τα λεφτά του (499) θα έλεγα οτι είναι πολυ καλό deal. Πρώτη κίνηση ήταν να γίνει update. Τώρα αυτό που λέτε με το τηλεοπτικό δεν έχω άποψη, οταν έρχεσαι από "κουτί" 20ετιας όλα είναι μαγικά, οπότε μια χαρά μου φάνηκε. Το μενού όντως κολλάει και μετά το update. Ρύθμισα plex μεσω wifi και ενώ στα μικρά αρχεία mkv δεν έχει θεμα σε κάτι 40gb προς απογοητευση μου ειχε διακοπες. Λογικα με ethernet δε θα εχει θεμα. Γενικά αν και νωρίς είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Επίσης δε παρατήρησα κάποιο καμμένο πιξελ. Αυτα για τωρα.

Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk

Καλές θεασεις! Πράγματι όταν έρχεσαι από ντουλάπα όλα δείχνουν τέλεια! Σιγά σιγά δημιουργούνται και άλλες απαιτήσεις!

Μετά από 5 μέρες θεάσεων αρχείων 40+ GB mkv μπορώ να πω ότι η εικόνα μου έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις. Χρώμα, βαθύ μαύρο, κίνηση. Εκεί που απογοητεύτηκα λίγο είναι ο ήχος. Για αρχή το movie preset μετά από λίγη ώρα αποφάσισα ότι δε μου άρεσε τελικά καθώς κόβει υπερβολικά τους διαλόγους. Εκτός αν δε κάνω κάτι καλά. Οπότε κατέληξα στο standard. Αλλά και κει η ποιότητα ήταν μέτρια, και υποψιάζομαι ότι είναι αρκετά καλή αυτή του αρχείου ταινίας με αποτέλεσμα να μην αναπαραγάγεται όπως πρέπει. Οπότε ναι @iceman. Αν είχα λεφτά θα τα ριχνα σε έναν ενισχυτή και 2 κολωνάκια, αλλά μάλλον θα μου τα πάρει η SONY με το BDP6500 ;) Γενικά, ερχόμενος από θέαση ταινιών/σειρών σε PC monitor τα τελευταία 16 χρόνια, μπορώ να πω ότι, βασικά ότι και να πω δε περιγράφει τη διαφορά εμπειρίας.

menu->picture->picture size-> fit to screen ON

δοκιμασε το με picture size 16:9 και custom
Το fit to screen δεν με αφήνει να το επιλέξω..καμια ιδέα;;

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

το γυρισες σε custom πρωτα;

Custom δεν μου βγάζει στο λειτουργία εικόνας, μόνο στο auto motion plus
a0720f6398690ad819fb8c35fde10a70.jpg
2af6ef847f1f7a6e4c8ae0f2af0d811a.jpg

@andrewk

στο μεγεθος εικονας δεν εχεις επιλογη custom?
Ναι, αλλά και πάλι δεν με αφήνει..μονο το μεγέθυνση/θέση μου δίνει σαν επιλογή

http://www.cnet.com/forums/discussions/wide-fit-and-screen-fit-are-greyed-out-374362/

και πιο συγκεκριμενα

"Input Signal:

This is one example - with my MacBook connected to HDMI 3, the Picture Size "Screen Fit" option is not available, and this is the one you need - where it the input displays dot-for-dot on the panel. It turned out that my Mac was sending a 1080p signal (as it should be), but the Samsung would only show the other options if the input signal was 1080i (or 720p). So if you temporarily switch to one of those output modes, you will be able to select the settings you want. Then you can switch back to the correct output mode, and settings you are not allowed to change will still remember the values you set when you were allowed to change them."

παρανοια.. αν ειναι αυτο το προβλημα, ειναι να τραβας τα μαλλια σου!!!!
εχω την εντυπωση οτι τις ρυθμισεις τις εκανα με τον media player μου που οταν ειναι στα μενου του βγαζει 1080i και για αυτο δεν αντιμετωπισα προβλημα.

Τελικα ειναι περιπου η επιλογή τηλεόρασης λιγο λαχείο. Ανεξάρτητου μάρκας. Εγω την 55" την εχω εδω κ 6 μήνες και ειμαι πολυ ευχαριστημένος απο γενικής άποψης. Το μονο που με χαλάει θεωρώ την βάση της λιγο ασταθή.δεν την συνηστω για ατομα με παιδια παντως.

May the force be with you

Μετά από 5 μέρες θεάσεων αρχείων 40+ GB mkv μπορώ να πω ότι η εικόνα μου έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις. Χρώμα, βαθύ μαύρο, κίνηση. Εκεί που απογοητεύτηκα λίγο είναι ο ήχος. Για αρχή το movie preset μετά από λίγη ώρα αποφάσισα ότι δε μου άρεσε τελικά καθώς κόβει υπερβολικά τους διαλόγους. Εκτός αν δε κάνω κάτι καλά. Οπότε κατέληξα στο standard. Αλλά και κει η ποιότητα ήταν μέτρια, και υποψιάζομαι ότι είναι αρκετά καλή αυτή του αρχείου ταινίας με αποτέλεσμα να μην αναπαραγάγεται όπως πρέπει. Οπότε ναι @iceman. Αν είχα λεφτά θα τα ριχνα σε έναν ενισχυτή και 2 κολωνάκια, αλλά μάλλον θα μου τα πάρει η SONY με το BDP6500 ;) Γενικά, ερχόμενος από θέαση ταινιών/σειρών σε PC monitor τα τελευταία 16 χρόνια, μπορώ να πω ότι, βασικά ότι και να πω δε περιγράφει τη διαφορά εμπειρίας.

Για θέαση ταινιών υπάρχουν αυτές οι ρυθμίσεις από το rtings Είναι άλλος κωδικός μοντέλου αλλά οι ρυθμίσεις ταιριάζουν. Βελτιώνει πάρα πολύ την εικόνα για ταινίες. Για τον ήχο δυστηχώς όπως είχε πει και κάποιος άλλος είναι
σα να έχεις βάλει τα ηχεία μεσα σε κουτί, αλλά μάλλον είναι χαρακτηριστικό όλων των επίπεδων τηλεοράσεων λόγω έλλειψης χώρου.

Re: Απάντηση: Samsung UE J6200 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Επειδή είμαι σε αναζήτηση τηλεόρασης θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για τη συγκεκριμένη.
Έχει HDMI ARC; Βασικά θέλω να βγάζω τον HD ήχο σε ενισχυτή.

Ευχαριστώ.

Last edited:

Επειδή είμαι σε αναζήτηση τηλεόρασης θα ήθελα να ρωτήσω κάτι για τη συγκεκριμένη.
Έχει HDMI ARC; Βασικά θέλω να βγάζω των τον HD ήχω σε ενισχυτή.

Ευχαριστώ.

Ναι εχει

Ναι εχει

Ευχαριστώ. Ειναι πολύ καλή προσφορά και λέω να θυσιάσω το 4Κ της 50KU6000 για το 100αρι πάνελ της και τις +5" της J6200.

Το μεσημέρι είδα μήνυμα για νέο update με επιλογές για εγκατάσταση τώρα, αργότερα και καθόλου (αν θυμάμαι καλά).
Επειδή είχα μεγάλο πρόβλημα πριν μήνες με update λογισμικού στο κινητό, δεν προχώρησα στην εγκατάσταση.
Πήρε άλλος παρόμοιο μήνυμα και εγκατέστησε την αναβάθμιση;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ανοίγοντας την τηλεόραση, αφού έγραψα το παραπάνω, κατάλαβα ότι είχε πάρει την αναβάθμιση (1460), την έψαξα και βρήκα στο http://siptv.eu/news/ τα εξής:

07/21/2016
App crashing on unstable streams on Samsung Tizen TVs (J / JU / JS series)
If you have problems with the application crashing on unstable streams after the stream goes into "buffering" state, try updating your TV's firmware (Menu -> Support -> Software Update) to the latest version ( 1460 in a case of J series).

Εάν φτιάχνει και τα συχνά κολλήματα στο VoD, τότε αξίζει σαν αναβάθμιση.

Το plex παίζει καλά στην J6200 σας; Έχω στήσει plex σε nas και 4 τηλεοράσεις συνολικά το βλέπουν. Στην 40J6200 δεν παίζουν όλα τα έργα (κολλάει στον κύκλο αναμονής και δεν ξεκινάνε) ενώ στις άλλες (πιο παλιές όλες) παίζουν κανονικά. Αν πάω δικτυακά και βρω το έργο, μέσω του player της J6200 το βλέπω κανονικά και με υπότιτλους. Άρα ούτε δίκτυο είναι, ούτε video codec.
Τι να φταίει άραγε...