Samsung UE J6200 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γεια σας και Χρόνια Πολλά.
Ήθελα να ρωτήσω τι αλλαγές γίνονται στην τηλεόραση όταν κάνει κάποιος update στο firmware. Μου ήρθε (το οποίο και έκανα) μέσω WiFi αυτόματο update στο firmware ,to 1422. Που μπορώ να δω τι αλλαγές γίνονται στην τηλεόραση?

Αυτο ειναι λιγο δυσκολο να το διαπιστωσεις, εκτος αν κατι δεν λειτουργουσε πριν και τωρα λειτουργει, π.χ. δεν επαιζε καποια αρχεια video, η εικονας (jpg) και τωρα τα παιζει, η καποιες εφαρμογες, ανταποκρινονται πιο γρηγορα απο πριν.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η Samsung δεν ανακοινώνει ποτέ changelog σχετικά με τα updates που δίνει...
Γιατι, υπαρχει καμια αλλη, που ανακοινωνει λεπτομερειες σχετικα με το τι περιεχει καθε update, η sony αναφερει, οτι βελτιωνει την αποδοση της τηλεορασης, (ετσι αοριστα), να παρακαλας μην σου δημιουργησουνε και προβλημα απο πανω.

Καλησπέρα σε όλους. Μια ακόμα ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία PVR της J6200 (την οποία ακόμα περιμένω...). Για να έχω τις βασικές λειτουργίες PVR (παύση/time-shift TV προγράμματος, εγγραφή εκπομπών κτλ.), μπορώ να χρησιμοποιήσω απλό (γρήγορο) USB στικάκι ή πρέπει να συνδέσω απαραίτητα σκληρό δίσκο; Ευχαριστώ.

Καλησπέρα, πρώτο μου post εδώ. Έχω την UE40J6200 2 μήνες περίπου. Έχει firmware 1412, σήμερα είδα πως έχει και διαθέσιμο update σε 1422.

Για να έχω τις βασικές λειτουργίες PVR (παύση/time-shift TV προγράμματος, εγγραφή εκπομπών κτλ.), μπορώ να χρησιμοποιήσω απλό (γρήγορο) USB στικάκι ή πρέπει να συνδέσω απαραίτητα σκληρό δίσκο; Ευχαριστώ.

Ναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα στικάκι. Εγώ είχα ένα 8άρι πάνω, μέτριας ταχύτητας, και δούλευε μια χαρά. Το timeshift βέβαια είναι πολύ σπαστικό, κάθε φορά που αλλάζεις κανάλι εμφανίζει για 10" ένα πάνελ που καταλαμβάνει τη μισή οθόνη και καλά για να σε ενημερώσει πως ξεκίνησε το "recording". Το έβγαλα off, όταν αναβαθμίσω το firmware θα το ξαναδοκιμάσω. Για το recording, απλά πατάς το κουμπί στο remote. Το στικάκι το κάνει format η τηλεόραση σε XFS, οπότε θα το χρησιμοποιείς μόνο εκεί πλέον. Δεν διαβάζεται μετά σε κάποιο pc/mac αλλά και με driver να δοκιμάσεις, τα αρχεία video που θα έχει μέσα βλέπονται μόνο από την ίδια την τηλεόραση (όχι ίδιο μοντέλο/μάρκα, μόνο την μία και μοναδική τηλεόραση που έχεις εσύ).

Το firmware update 1422 δεν ξέρω κι εγώ τι ακριβώς προσφέρει, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μπορούμε πια να κάνουμε κάποια εφαρμογή install από usb, θα θέλει σύνδεση με developer account, IDE στον υπολογιστή και άλλα περίπλοκα.

Αν κάνει κάποιος το update ας μας πει αν λύνονται τα θέματα με το wifi - στην παρούσα φάση χάνει σε κάτι άκυρες φάσεις το connectivity και φτιάχνει μόνο ανοιγοκλείνοντας την tv. To "instant on" που έχει - που πραγματικά είναι πολύ γρήγορο - είναι τελικά κάπως άκυρο καθώς είναι κάτι σαν "sleep" που κάνουν και τα pc, δηλαδή δεν μετράει σαν restart αν την ανοιγοκλείσεις από το τηλεκοντρόλ, οπότε για να ξεκολλήσει το wifi θέλει είτε να την βγάλεις από την πρίζα και να την ξαναβάλεις μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, είτε να έχεις απενεργοποιήσει το "instant on", με αποτέλεσμα κάθε φορά που την ανοίγεις να πρέπει να περιμένεις κάνα λεπτό για να είναι λειτουργικό το smart (τα κανάλια της tv ξεκινάνε αμέσως να παίζουν).

Καλησπέρα, πρώτο μου post εδώ. Έχω την UE40J6200 2 μήνες περίπου. Έχει firmware 1412, σήμερα είδα πως έχει και διαθέσιμο update σε 1422.

Ναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα στικάκι. Εγώ είχα ένα 8άρι πάνω, μέτριας ταχύτητας, και δούλευε μια χαρά. Το timeshift βέβαια είναι πολύ σπαστικό, κάθε φορά που αλλάζεις κανάλι εμφανίζει για 10" ένα πάνελ που καταλαμβάνει τη μισή οθόνη και καλά για να σε ενημερώσει πως ξεκίνησε το "recording". Το έβγαλα off, όταν αναβαθμίσω το firmware θα το ξαναδοκιμάσω. Για το recording, απλά πατάς το κουμπί στο remote. Το στικάκι το κάνει format η τηλεόραση σε XFS, οπότε θα το χρησιμοποιείς μόνο εκεί πλέον. Δεν διαβάζεται μετά σε κάποιο pc/mac αλλά και με driver να δοκιμάσεις, τα αρχεία video που θα έχει μέσα βλέπονται μόνο από την ίδια την τηλεόραση (όχι ίδιο μοντέλο/μάρκα, μόνο την μία και μοναδική τηλεόραση που έχεις εσύ).
Καλησπέρα και ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστικότατη απάντηση. Προφανώς οι κατασκευαστές κρυπτογραφούν τα δεδομένα του PVR για να μη διαβάζονται εκτός της συγκεκριμένης συσκευής. Δεν με ενοχλεί τόσο πολύ αυτό, το σημαντικό για μένα είναι να μπορεί το PVR να λειτουργεί με USB στικάκι, που απ' ό,τι λες το κάνει. Έχω ένα 16 GB (είναι μια Class 10 microSD μέσα σε USB adaptor) που το είχα μέχρι τώρα σε έναν αποκωδικοποιητή και δούλευε μια χαρά εκεί, λογικά θα δουλεύει και στην J6200.

Καλησπέρα σε όλους. Μια ακόμα ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία PVR της J6200 (την οποία ακόμα περιμένω...). Για να έχω τις βασικές λειτουργίες PVR (παύση/time-shift TV προγράμματος, εγγραφή εκπομπών κτλ.), μπορώ να χρησιμοποιήσω απλό (γρήγορο) USB στικάκι ή πρέπει να συνδέσω απαραίτητα σκληρό δίσκο; Ευχαριστώ.

το "απλο" ειναι λιγο σχετικο Εχοθν τεραστιες διαφορες ακομα και στην ιδια κατηγορια (πχ usb3) Λογικα αν εινα usb3 θα σε καλυψει

Καλησπέρα σε όλους. Επειδή ενδιαφέρομαι για την TV, η 48αρα με την 50αρα και την 55αρα έχουν διαφορές στο panel (προέλευση), στα Hz ή άλλα τεχνικά, εκτός από τη διαφορά στις ίντσες???

UE60J6200: 60H1AF0S ,H=Sharp panel

UE55J6200: 55A1AF1V ,A=Samsung panel

UE50J6200: 50D1AF0V ,D=AU Optronics panel

UE48J6200: 48A1AF0V ,A=Samsung panel

UE40J6200: 40A1AF0V ,A=Samsung panel

Επιβεβαιώνω τα παραπάνω και εγώ.
Παρέλαβα το μεσημέρι και έκανα 2-3 δοκιμές ΔΕΝ άλλαξα τίποτα από τα presets αλλά έχει ερθει σε πολύ καλό επίπεδο..

Σε HD είναι ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ
Σε sd digea συγκεκριμένα, μια από τα ίδια, ίσως ίσως ίσως λίιιιγο καλύτερη από την H6400 που έχω στις ίδιες ίντσες.
ΟΜΩΣ χρησιμοποιώντας τον vu zero στις 3' -κάνοντας δηλαδη επεξεργασία και upscaling με αυτό- και βλέποντας από εκεί την digea η εικόινα ΚΑΙ στην digea είναι ΠΑΡΑ πολύ καλή..
Προσωπικά έπαθα πλάκα με το μαύρο της, την ομοιομορφία του πανελ και την έλλειψη διαχύσεων.. Είναι σίγουρα καλύτερη από την Η6400 που έχω στο σαλόνι.
Κατά τα άλλα, το σαρτ της είναι καλό και το μενού της πιο αναβαθμισμένο αισθητικά από το αντίστοιχο των περισυνών μοντέλων.
ΠΟΛΥ καλοδεχούμενο το ΒΤ που έχει. Ο ήχος ικανοποιητικός (περιμένω το J450 soundbar και θα γράψω και γι αυτό εντυπώσεις). Ποιότητα κατασκευής (βάση κτλ) ΠΟΛΥ καλή.
ΔΕΝ νομίζω ότι στα 529 υπάρχει καλύτερη αγορά... value for money 10/10..Εύγε..

ΥΓ παρατήρησα στην αρχή της πρώτη λειτουργίας της μια ψιλοκαθυστέρηση στην απόκριση, νομίζω ότι με το update και την έναρξη της λειτουργίας έφτιαξε..

Θα ψάξω για settingς όπως και το πως απενεργοποιείς αυτό το σπαστικό κλικ που κάνει κάθε φορά που πατάς κουμπί στο τηλεχειριστήριο (κάπου θαμμένο είναι, δεν το βρίσκω)

Δηλαδη στη J6200 εχεις καλυτερη εικονα απο την Η6400 ?
Στο rtings.com τα τεστ βγαζουν την Η6400 καλυτερη

Δηλαδη στη J6200 εχεις καλυτερη εικονα απο την Η6400 ?
Στο rtings.com τα τεστ βγαζουν την Η6400 καλυτερη
Έχε υπόψη σου ότι UExxJ6200 (EU model που μας ενδιαφέρει εμάς) = UΝxxJ6300 (USA model @ rtings.com). Αν και πάλι την H6400 βγάζει καλύτερη. Βέβαια μιλάμε για δύο διαφορετικές γενιές μοντέλων, οπότε δεν ξέρω αν έχει ιδιαίτερο νόημα η σύγκριση βαθμολογιών.

Έχε υπόψη σου ότι UExxJ6200 (EU model που μας ενδιαφέρει εμάς) = UΝxxJ6300 (USA model @ rtings.com). Αν και πάλι την H6400 βγάζει καλύτερη. Βέβαια μιλάμε για δύο διαφορετικές γενιές μοντέλων, οπότε δεν ξέρω αν έχει ιδιαίτερο νόημα η σύγκριση βαθμολογιών.

Aν το πανελ ειναι ιδιο θα ειναι και η εικονα ιδια απο ιδια πηγη πχ blueray Διαφορα θα εχουν στο τηλεοπτικο σημα γιατι θα εχουν και διαφορετικο αποκωδικοποιητή και σημα κτλ
Δε θα ειναι παντως η πρωτη φορα που το νεο μοντελο θα ειναι χειροτερο αφου και πριν την Η σειρα η F ειχε μια χαρα εικονα σε SD Απο την Η και μετα χαλασε σε SD και απο οτι διαβαζω εδω ειναι ιδια με την Η

UE60J6200: 60H1AF0S ,H=Sharp panel

UE55J6200: 55A1AF1V ,A=Samsung panel

UE50J6200: 50D1AF0V ,D=AU Optronics panel

UE48J6200: 48A1AF0V ,A=Samsung panel

UE40J6200: 40A1AF0V ,A=Samsung panel

Ευχαριστώ stamka, οπότε το ερώτημα είναι αν είναι καλύτερο το πάνελ της Optronics από της Samsung????

Ευχαριστώ stamka, οπότε το ερώτημα είναι αν είναι καλύτερο το πάνελ της Optronics από της Samsung????

Αυτο δεν ξερω αν μπορει να απαντηθεί. Σιγουρα θα ειναι λιγο διαφορετικο χωρις να ξερουμε ακομα πια θα ειναι καλυτερο. Ακομα ομως και αν γινει καποιο τεστ παιζει ρολο και τι πανελ θα ερθει στα χερια σου αφου ουτε τα ιδια μοντελα δεν ειναι 100% ιδια μεταξυ του Ενα τεστ βοηθαει για να ξερεις που βαδιζεις αλλα τιποτα δεν ειναι απολυτο. Για αθτο κιολας οι γνώστες λενε οτι οι ρυθμισεις σε μια τιβι δεν συμαινει οτι αποδιδουν το ιδιο σε μια αλλη ιδια

Απο σήμερα είμαι και εγω κάτοχος της 55'' και έχω χάσει λίγο την μπάλα. Είναι η πρώτη μου smart tv (μετάβαση απο Philips 37'' με το ambilight) και πάω ακόμα μπουσουλώντας :BXVZCBXZ6: ακολούθησα εν μέρει τις ρυθμίσεις από το avsite αλλά η εικόνα με την "ευκρίνεια στο 0 μου φαίνεται πολύ θολή η εικόνα και λέω να το ανεβάσω λίγο και οτι το άσπρο μου φαίνεται λιγάκι να γκρίζαρε με τις νέες ρυθμίσεις. Θα ήθελα λίγο τις συμβουλές σας
1) για το ποιες εφαρμογές αξίζουν να κατεβάσω,
2) με το plex έκανα streaming τα αρχεία μου αλλά υπάρχει κάποιο άλλο?
3) ασύρματα γίνεται να συνδέσω το laptop στην tv και να βλέπω την οθόνη του laptop στην tv, ή μόνο με HDMI?
4) Τα mode game κ sports μπορώ να τα "πειράξω" ? γιατί στο mode sports μου φαίνονται πολύ φωτεινά τα χρώματα.
και γενικά διάφορα tips και must do με τη τηλεόραση.

Απάντηση: Re: Samsung UE J6200 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Σε σήμα SD από δορυφόρο, μπορείς να κάνεις upscalling και πώς;;;
Λογικα το κανει η αυτοματα η τηλεοραση, εφ'οσον εχει καλο επεξεργαστη, γι'αυτη την δουλεια.

να ρωτησω λιγο κτ γν καταλαβω.με το συγκεκριμενο μοντελο μπορεις να δεις live streaming αγωνες πχ???ας μου απαντησει καποιος που την εχει στη κατοχη του παρακαλω

@ferox
"3) ασύρματα γίνεται να συνδέσω το laptop στην tv και να βλέπω την οθόνη του laptop στην tv, ή μόνο με HDMI?"

υποστηριζει wifi direct οποτε γινεται και ασυρματα (φτανει να το υποστηριζει το λαπτοπ). Δεν ξερω ομως αν θα μπορεις να δεις βιντεο χωρις σπασιματα. Δοκιμαζεις και βλεπεις.

Τσιμπησα και εγω αυτην την τηλεοραση καθως η τιμη ηταν πολυ ελκυστικη. Σαφεστατη αναβαθμιση απο την 46αρα που ειχα πιο πριν. Λιγο clouding εχω παρατηρησει μεχρι στιγμης, αλλα αυτο φαινεται μονο σε μεταβασεις καποιων μενου οπου ειναι ομοιομορφο το χρωμα σε ολη την οθονη. Δεν με ενοχλει παντως. Το αναφερει και το rtings στο review του.

Αυτο που μου εκανε εξαιρετικη εντυπωση ειναι οι δυνατοτητες software. Πρωτη μου επαφη με σμαρτ και στο παρελθον οτι ειχα δει σε φιλους δεν με εντυπωσιασε.
α) μπορεις να κανεις cast απο youtube app κινητου προς την τηλεοραση (οχι screen mirroring). Ακριβως οπως το chromecast, αλλα μονο για το youtube. Το Plex δεν αναγνωρισε την εφαρμογη της τηλεορασης και ουτε αλλες εφαρμογες που υποστηριζουν chromecaστ (π.χ pocketcasts).
β) εντυπωσιακο το plex app της. Γρηγορο στα μενου, σε επιπεδο ποιοτητας 12 (μεγιστο) κανει direct play (δοκιμασα x264 με DTS) ΚΑΙ το πιο εντυπωσιακο απο ολα, βγαζει ηχο dolby και DTS 5.1! Με βλεπω να αφηνω στην ακρη το raspberry που το ειχα με openelec+plexbmc για plex client.
γ) το netflix app της τηλεορασης δινει την επιλογη για 5.1, αλλα στο ενισχυτη δεν περναει. Το εχουμε συζητησει και σε αλλο θεμα και νομιζω οτι ειναι προβλημα του ενισχυτη μου. Ειναι παλιος (μοντελο '09) και δεν υποστηριζει dolby digital plus που χρησιμοποιει η netflix για τον 5.1 ηχο της.

Μια υποσημειωση μονο γιατι την πατησα με τη βαση της. Ειχα διαβασει το review στο rtings και ειχα δει τις διαστασεις της βασεις. Στην Ελλαδα η UE55j6200 που πωλειται (και οχι η UN55J6200) που εχει το rtings, εχει διαφορετικη βαση. Η ελληνικη ειναι πιο designατη, 2 διαγωνια ασημενια ποδαρακια και ενα μικρο ποδι προς τα πισω, αλλα ομως πιανουν πολυ περισσοτερο χωρο για να σταθουν.

και όσον αφορα τη βάση της, θέλει μια μικρή προσοχή γιατί παλαντζάρει λιγο μου φαίνεται προς τα μπροστά