Samsung UE37D5500 LED TV 37'' vs Panasonic TX-L37E30E LED TV 37"

Παιδιά μην ασχολείστε με υπότιτλους και πατέντες. 60 Ευρώ έχει ένας καλός Player που παίζει τα πάντα.
Φροντίστε να σας αρέσει η εικόνα της TV που θα πάρετε.

Last edited:
Ψάχνομαι να απαλλαγώ από τη παλιά μου τηλεόραση ενόψει και της επικείμενης (???) εγκατάστασης ψηφιακού σήματος στον τόπο διαμονής μου και έχω καταλήξει σε 37'' τηλεόραση με κριτήριο την απόσταση και της προτίμησής μου. Τα 2 αυτά μοντέλα πληρούν τα κριτήρια τιμής-αξίας. έχει κάποιος να κάνει κάποιο σχόλιο όσον αφορά την επιλογή μεταξύ των 2 αυτών μοντέλων?

Είχα τη Panasonic στις 42", οπότε σου λέω τα εξής: αν σκοπεύεις να βλέπεις πολύ τηλεοπτικό προσπέρασε με βήμα ταχύ. Η τηλεόραση δεν βλέπεται.
Αν βλέπεις τανίες HD, η εικόνα είναι εξαιρετική.
Αν βλέπεις ταινίες DVD η εικόνα είναι αποδεκτή.
Για games είναι ιδανική, το input lag είναι μηδενικό.
Η τηλεόραση εμφανίζει και κάποια προβληματάκια στην κίνηση.
Σττην τιμή που βρίσκεται τώρα, αν δεν σε απασχολεί πρωτίστως το τηλεοπτικό, είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση.

Είχα τη Panasonic στις 42", οπότε σου λέω τα εξής: αν σκοπεύεις να βλέπεις πολύ τηλεοπτικό προσπέρασε με βήμα ταχύ. Η τηλεόραση δεν βλέπεται.
Σττην τιμή που βρίσκεται τώρα, αν δεν σε απασχολεί πρωτίστως το τηλεοπτικό, είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση.

Ευχαριστώ πολύ! Τηλεοπτικό όσο λιγότερο τόσο το καλύτερο για μενα!

Τα τρία πρώτα που γράφεις, τηλεοπτικό, HD,DVD ισχύουν για το 90% των LCD.

Εστίασα κυρίως στο τηλεοπτικό που αποτελεί το αγκάθι της τηλεόρασης, όπως είπα δεν βλέπεται.
Διαφωνώ κάθετα ότι όλες οι LCD έχουν ίδιο τηλεοπτικό, έχω μια Panasonic 37LXD85F μοντέλο 2008 που έχει άψογο τηλεοπτικό. Τα μεσαία και κορυφαία μοντέλα της Samsung έχουν επίσης άψογο τηλεοπτικό.
Και οι LG και οι Sony καλό σε γενικές γραμμές τηλεοπτικό, η συγκεκριμένη tv πάσχει φανερά για αυτό άλλωστε και την πούλησα.
Έχει όμως και τα καλά της που δεν παραγράφονται.
Λέγοντας ότι το HD είναι εξαιρετικό, εννοώ ότι στέκεται άξια δίπλα στα κορυφαία μοντέλα της Panasonic και της Samsung. Aυτό το λέω υπεύθυνα ως κάτοχος Panasonic GT30.
Δεν νομίζω πολλές τηλεοράσεις στην ίδια τιμή να έχουν ανάλογες επιδόσεις.
Για θέαση DVD είναι καλή, αλλά και μάλλον πιο φωτεινή από όσο πρέπει. Σημειωτέον ότι η τηλεόραση δεν σου επιτρέπει σημαντικές αλλαγές στην εικόνα, δεν έρχεται ποτέ στα μέτρα σου.
Ιδανική για games, αρκετοί ενδιαφέρονται και για αυτό.
Τέλος έχει και ελάχιστη κατανάλωση, απο τις πιο οικονομικές tv της αγοράς.

Μήπως το πρόβλημα με το τηλεοπτικό έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις του IFC ? Πιο συγκεκριμένα, μήπως στα σήματα 50 Hz το IFC στο μέγιστο εξομαλύνει υπερβολικά την κίνηση ? Αν είναι αυτό το πρόβλημα, εφόσον απενεργοποιηθεί εντελώς το IFC δε βλέπω πως η εν λόγω τηλεόραση είναι τόσο μέτρια, όσο αναφέρεις, στο τηλεοπτικό σήμα.

Επειδή την έχω δει σε τηλεοπτικό είναι παρόμοια με τα μοντέλα της LG όπως η LW4500 και η LV4500 και λίγο χειρότερη από τις Samsung D6000 , D6100.

Όλες οι παραπάνω είναι 1-2 σκαλιά κάτω από την Panasonic G30.

Re: Απάντηση: Samsung UE37D5500 LED TV 37'' vs Panasonic TX-L37E30E LED TV 37"

Μήπως το πρόβλημα με το τηλεοπτικό έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις του IFC ? Πιο συγκεκριμένα, μήπως στα σήματα 50 Hz το IFC στο μέγιστο εξομαλύνει υπερβολικά την κίνηση ? Αν είναι αυτό το πρόβλημα, εφόσον απενεργοποιηθεί εντελώς το IFC δε βλέπω πως η εν λόγω τηλεόραση είναι τόσο μέτρια, όσο αναφέρεις, στο τηλεοπτικό σήμα.

Δεν είνα θέμα IFC. Θα έλεγα ότι πρόκειται για άσχημη διαχείριση χρώματος (αφύσικα χρώματα), καθώς και για χονδροειδή περιγράμματα.

Τα ποστ σου ήταν πολύ σημαντικα..Εγω ειμαι αναμεσα σε αυτη που είχες και την LV5500..Απο χρώματα πως ηταν?Την έχω δει δίπλα σε LG και μου φανηκε λίγο πιο σκουρο το χρώμα της π.χ. το πρασινο,μαυρο , κτλ. Εσυ για τα χρώματα της τι λες?

Τα ποστ σου ήταν πολύ σημαντικα..Εγω ειμαι αναμεσα σε αυτη που είχες και την LV5500..Απο χρώματα πως ηταν?Την έχω δει δίπλα σε LG και μου φανηκε λίγο πιο σκουρο το χρώμα της π.χ. το πρασινο,μαυρο , κτλ. Εσυ για τα χρώματα της τι λες?

Σε γενικές γραμμές τα χρώματά της είναι πολύ ζωηρά. Για το τηλεοπτικό γράφω παραπάνω, στο ψηφιακό υπήρχε κάποια βελτίωση, αλλά πάλι δεν έμεινα ικανοποιημένος.
Κοίταξα εν τάχει και στο νήμα της τηλεόρασης, δεν βρήκα κατόχους με παρόμοιες ενστάσεις, οπότε μπορείς να απευθυνθείς και σε αυτούς (μη σε πάρω και στο λαιμό μου).

παιδια γεια χαρα.ξεθαψα το θεμα γιατι ψαχνωντας ετυχε να δω σε φιλικο σπιτι την παραπανω panasonic TX-L37E30E να παιζει τηλεοπτικο προγραμμα, (συγκεκριμενα ελληνικη ταινια χτες,το "ραντεβου στον αερα").

εμεινα με το στομα ανοιχτο σχεδον.ειχα κατσει κ παρακολουθουσα μια ταινια που οκ,την εχω χιλιοδει,αλλα την ανακαλυπτα σχεδον απτην αρχη,μιας κ η κινηση της εικονας ειχε κατι το πολυ ομαλο,χωρις τρεμουλο κ ειδωλα,ενω παραλληλα οι ηθοποιοι-οντας κινουμενοι- φαινονταν σαν η τηλεοραση να εστιαζει σαυτους κ να ξεχωριζουν απτο φοντο.με αλλα λογια μια πολυ ζωντανη αναπαρασταση εικονας οπως σχεδον θα την εβλεπες ζωντανα με τα ματια σου.καμια σχεση με οσες ειδα ως τωρα.πλην μιας toshiba που ειχε παρομοιο "εφε".

ισως ακουγεται υπερβολικο ολο αυτο,αλλα ρε παιδια,εχω γυρισει 50 μαγαζια.εχω δει του κοσμου τα μοντελα.οσες ειδα να παιζουν τηλεοπτικο προγραμα ηταν επιεικως μετριοτητες για να μη πω για τα μπαζα.ξεχειλωμενες εικονες λογω χαμηλης αναλυσης,τιγκα στο θορυβο κ τη θολουρα.κ διπλα ταμπελακια 850 ..1200 κ παει λεγοντας..οκ πως να δωσεις τοσο χρημα οταν δειχνουν χειροτερα ακομα κ απο μια CRT 25ετιας που εχω?

δε ξερω αν γινομαι αντιληπτος,εχω διαβασει αρκετα,δεν ειμαι κανας τσαντιροβλαχος που βρηκε την αμερικη,αλλα πραγματικα,η πλειοψηφια των τηλεορασεων εχει μια φλατ αδιαφορη εικονα.εκτος απο την συγκεκριμενη panasonic,κ μια toshiba οπως ειπα,που παλι επαιζε σε display μαγαζιου (media συγγρου) blue ray ταινια απο switch και χωρις καποια εξτρα ρυθμιση(αυτα κατα δηλωση του πωλητη) κ διπλα της κυριολεκτικα οι υπολοιπες ωχριουσαν τραγικα.κ κοστιζε 530ε αν θυμαμαι καλα,περσι.42? ιντσες?καπου κει.η ιδια ομαλοτητα κ αμεσοτητα στην κινηση που νομιζα οτι στεκομουν πανω στο jimmy jib.

αν παρ'ελπιδα εχετε καταλαβει τι περιγραφω τοση ωρα,προτεινετε μου καποιο αναλογο μοντελο,με wifi-smart menu-κ ποιοτικο 3D,για υ/δ.2-2,5 μετρα.40-46αρα?
αν υπαρχει κ δορυφορικος δεκτης κ ικανο media player ακομα καλυτερα.

ευχαριστω προκαταβολικα.

επισης αν υπαρχει καποιο λινκ για καποιο μικρο video 1080p να το περασω στο στικακι να το εχω για αναφορα.κατι με δυνατα χρωματα-αντιθεσεις κ λεπτομερειες.

Ενδεχομένως να ήταν ενεργοποιημένο το motion interpolation και να σε εντυπωσίασε αυτό. Αν μπορείς να δώσεις 800 ευρώ περίπου, κοίτα τις Panasonic ET60 και Samsung F6500.

χμ..μαλλον εχεις δικιο.εκανα μια ψαχτικη κ οντως υπαρχει κ ενα vid στο youtube που δειχνει καπως παρομοια κινηση με και χωρις το motion interpolation. http://www.youtube.com/watch?v=882c25af2hM οπως γραφει κ αυτος the difference is day and night :2thumb22sup:

υπαρχει κατι συγκεκριμενο ως προς την ποιοτητα αυτου του εφε,η ειναι το ιδιο σε ολες τις εταιρειες?νταξει καθε μια το λεει με το δικο της ονομα,αλλα στην ουσια χωνει εξτρα πλαισια αναμεσα..ετσι καταλαβα.οποτε παλι βολτα στα μαγαζια κ να τους λεω να το βαλουν ΟΝ λοιπον?.. χαχαχα

η 6500 εχει αν δε κανω λαθος δορυφορικο δεκτη αντι της 6400 που δεν εχει.τα πανελ ιδια?

η 6400 που ειδα με τηλεοπτικο σημα δεν με εντυπωσιασε,μια απτα ιδια.ουτε καποιες ακριβοτερες που ειχε διπλα.νομιζω 7000?τωρα θα μου πεις,φταιει η αναλυση κ η ληψη,δε λεω οχι,απλα,επειδη ειναι τηλεοραση,θελω να παιζει υπεραρκετα καλα ετσι.νταξει τουλαχ για μενα θα ειναι 60% τηλεοραση κ μετα τα υπολοιπα (hd video playback,internet κλπ ευκολιες).

με αλλα λογια,αν η αναπαραγωγη καναλιων δεν ειναι τουλαχιστον ικανοποιητικη,θα απογοητευτω.κ δε ξερω τι μπορει να κανει η καθε τηλεοραση πανω σαυτον τον τομεα απο αποψη βελτιωσης κατι αντιστοιχο του εφε που ειπαμε παραπανω.γιατι αν κρινω απο οσες ειδα ως τωρα..εχω κανει παρα πολλα βηματα πισω κ το τρεναρω πολυ καιρο.κ απορω γιατι τις εχουν να παιζουν ετσι.(βαλε να δειχνει το κ@λοστικακι της εταιριας με το display video στη τελικη.)

πιστευω ειναι κ αλλοι σε παρομοια φαση με μενα.

οσο για την panasonic δεν την εχω δει.επιφυλασσομαι.