Samsung UE55C7000/UE55C8000 3D LED TV 55''

H samsung απο τοτε που βγηκαν η lcd\plasma τηλεορασεις ηταν απο τις τοπ εταιριες στο ειδος ....παντα ηταν πρωτοκλασατη ειταιρια!!

Εγω θυμαμαι κατι CRT slimline (η καπως ετσι λεγοντουσαν) που εβγαζε και χαλουσε η γεωμετρια με αποτελεσμα να τις τρεχουν ολοι στο σερβις...

Δεν λεω οτι δεν ειναι απο τις καλυτερες εταιρειες τωρα στις LCD αλλα δεν εχει και τοση μεγαλη διαφορα απο την LG ωστε να καβαλαμε και το καλαμι...

Last edited:
Το ξερό οχι δεν καταλαβαινω ...δεν βλεπεις οτι εχει ενα παρεμφερες local dimming που το λεει precision dimming και κανει ,αν οχι οτι κανει ακριβως το local dimming αλλα το κανει σε ενα πολυ μεγαλο ποσοστο ...δεν ξερω γιατι λες ομως ξερα οχι ! Η C8000 εχει ενα συστημα που το ονομαζει precision dimming και ειναι σαν το local .

Αλλο σαν το local dimming και αλλο εχει local dimming...

UNTITLED.jpg

Αν ειχε κανονικο local dimming δεν θα ειχε το μετριοτατο μαυρο και αντιθεση (404:1) που μετρησε το FullHD.gr...

OK. Καλό το review της Samsung UE46C8000, αν και πιστεύω ότι για την UE55C8000 θα υπάρχουν μερικές, έστω και μικρές, διαφορές, αν γινόταν ένα αντίστοιχο review.
Για την LG 55LX9500 υπάρχει κάποιο αντίστοιχο review, ώστε να δούμε πως τα πάει στα αντίστοιχα πεδία και αυτή η τηλεόραση;;

Αλλο σαν το local dimming και αλλο εχει local dimming...

UNTITLED.jpg

Αν ειχε κανονικο local dimming δεν θα ειχε το μετριοτατο μαυρο και αντιθεση (404:1) που μετρησε το FullHD.gr...

Το διαβασες καθολου το review ή το σνομπαρισες γιατι συμπαθεις περισσοτερο καποιες αλλες φιρμες ? Μα για ποιο μετριοτατο μαυρο μας μιλας οταν στα θετικα της τηλεορασης το site αναφερει την σταθμη μαυρου και οτι το μαυρο ειναι απο τα ποιο δυνατα σημεια της εικονας της...επισης αλλο να λες οτι δεν εχει local dimming εντελως και αλλο οτι διαθετει μια αντιστοιχη τεχνολογια που εχει ομοιοτητες στο 90% ...αυτο θεωρειται νομιζω επιτυχημενη αποπειρα αντιστοιχης εφαρμοσμενης τεχνολογιας και θα επρεπε εστω να το αναφερεις και οχι να παραπληροφορεις και να λες σε καποιους που δεν γνωριζουν οτι απλα οχι δεν εχει ...δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον να κανετε τετοια σχολια χωρις να διαβαζετε πρωτα τι γραφετε !!

Πρεπει καποιος να διαβαζει τα "ψιλα" γραμματα...

Οταν σβηνει ο φωτισμος (με μαυρη κατρελα να προβαλεται στην οθονη) εχουμε μαυρο 0.03 nits , αν προσεξεις ομως απο κατω η πραγματικη σταθμη σε ταυτοχρονη προβολη ασπρου-μαυρου ειναι 0.32-0.43 nits με αντιθεση 261-404:1 , νουμερα τα οποια ειναι υπερβολικα μετρια...

Εσυ λοιπον που γνωριζεις τι γραφεις πες μας ποσες ζωνες local dimming εχει η τηλεοραση αυτη και αν αυτες ειναι αξιοποιησιμες η οχι...

Το διαβασες καθολου το review ή το σνομπαρισες γιατι συμπαθεις περισσοτερο καποιες αλλες φιρμες ? Μα για ποιο μετριοτατο μαυρο μας μιλας οταν στα θετικα της τηλεορασης το site αναφερει την σταθμη μαυρου και οτι το μαυρο ειναι απο τα ποιο δυνατα σημεια της εικονας της...επισης αλλο να λες οτι δεν εχει local dimming εντελως και αλλο οτι διαθετει μια αντιστοιχη τεχνολογια που εχει ομοιοτητες στο 90% ...αυτο θεωρειται νομιζω επιτυχημενη αποπειρα αντιστοιχης εφαρμοσμενης τεχνολογιας και θα επρεπε εστω να το αναφερεις και οχι να παραπληροφορεις και να λες σε καποιους που δεν γνωριζουν οτι απλα οχι δεν εχει ...δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον να κανετε τετοια σχολια χωρις να διαβαζετε πρωτα τι γραφετε !!

Εγω παλι βλεπω οτι διαβαζει πολυ καλα και γραφει αυτα που γραφει .
Ασχετα αν μερικα reviews ειναι "περιεργα" ως προς την αμεροληψια τους , νομιζω οτι το 99% των φιλων εδω , γραφει αντικειμενικα .
Αν εσυ θεωρεις πως η αποψη ειναι λαθος , με χαρα θα ακουσω αν τα επιπεδα μαυρου και η αντιθεση σε "μικτη" οθονη , εσενα σε ικανοποιουν...
:ernaehrung004:

Εγω παλι βλεπω οτι διαβαζει πολυ καλα και γραφει αυτα που γραφει .
Ασχετα αν μερικα reviews ειναι "περιεργα" ως προς την αμεροληψια τους , νομιζω οτι το 99% των φιλων εδω , γραφει αντικειμενικα .
Αν εσυ θεωρεις πως η αποψη ειναι λαθος , με χαρα θα ακουσω αν τα επιπεδα μαυρου και η αντιθεση σε "μικτη" οθονη , εσενα σε ικανοποιουν...
:ernaehrung004:

Αρα πιστευεις οτι η καινουρια σειρα της Samsung δεν αξιζει ε ?Μαπα οι τηλεορασεις που βγαζουν και τις υπερκοστολογουν χωρις ν αξιζουν !!! :laugh:

Αρα πιστευεις οτι η καινουρια σειρα της Samsung δεν αξιζει ε ?Μαπα οι τηλεορασεις που βγαζουν και τις υπερκοστολογουν χωρις ν αξιζουν !!! :laugh:

Γιατι , πρωτη φορα θα συμβαινει αυτο ??? Η μηπως οι περσινες 7000 και 8000 αξιζαν αντικειμενικα τα λεφτα τους ?
Θελεις να σου πω μια λιστα προιοντων που τα πληρωνεις "καραβισια" λογω μαρκετινγκ και η τιμη δεν αντικατοπτριζει το κοστος παραγωγης τους και την "αξια" τους ?
Μπορω , αλλα θα ειμαστε εκτος θεματος ...

underdog καταλαβαίνω γιατί τα βλέπεις όλα μαύρα! Γιατί έχασες το κύπελλο! :)
Πλάκα κάνω, μην με πάρεις στραβά, έτσι;; Από την Θεσσαλονίκη πιο πολύ συμπαθώ τον Άρη, ιδίως λόγω μπάσκετ, από εποχές Γκάλη, Γιαννάκη, που τότε όλη η Ελλάδα Άρης ήταν... βλέπεις έχουμε και κάποια ηλικία και προλάβαμε τη χρυσή εποχή σας, το Ευρωμπάσκετ 87, κτλ. ΟΚ, sorry για το off-topic!!

Επανέρχομαι στο θέμα μας, η Samsung δεν μπορεί κάποιος να πει ότι είναι και μάπα, αφού θεωρείται από τους κορυφαίους κατασκευαστές τηλεοράσεων στον κόσμο αυτή τη στιγμή και έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό όνομα όχι γιατί μόνο έχει ωραίο design, αλλά και γιατί προσφέρει ουσιαστικά και κορυφαία ποιότητα εικόνας.
Δεν λέω βέβαια ότι είναι καλύτερη από την LG 55LX9500, που αν κρίνουμε από τα χαρακτηριστικά της πρέπει να είναι Η κορυφαία 55-άρα LED που έχει κυκλοφορήσει μέχρι τώρα.

Θέλω όμως να τις πετύχω και τις δύο σε μαγαζιά στην έκθεση, να πάρει μια ιδέα το "μάτι" μου, γιατί, όπως είπα σε προηγούμενο post, είναι και εν μέρει υποκειμενικό τι αρέσει να βλέπει στον καθένα. Για παράδειγμα εγώ μπορεί να τρελαίνομαι με την εικόνα της LG και κάποιος άλλος να πορώνεται με την εικόνα που βγάζει μια από τις τελευταίες Sony LED. Μιλάμε πλέον, εδώ που έχει φτάσει η τεχνολογία στις τηλεοράσεις, για εικόνα απίστευτη σε όλες σχεδόν της κατηγορίας, που η κορυφή θα κριθεί στις λεπτομέρειες!

Ψάχνω λοιπόν μαγαζιά να πάω να τις δω να παίζουν, κατά προτίμηση HD περιεχόμενο (π.χ. ένα Bluray demo), για να μπορέσω να καταλάβω όσο γίνεται καλύτερα τι θα βλέπω σε HD (mkv, Bluray, κτλ.) αν την αγοράσω.

Για την LG έχω εντοπίσει μερικά και θέλω να πάρω τηλέφωνο να ρωτήσω αν την έχει κάποιος στην έκθεση.
Για την Samsung, δεν έχω βρει να την έχουν πολλοί, μάλλον αναμένεται να έρθει σύντομα, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμη και θα πρέπει να περιμένω λίγο για να τη δω από κοντά.

Αν γνωρίζει κάποιος που ακριβώς μπορούμε να τις δούμε, ας κάνει post εδώ να μου πει. Ευχαριστώ!

Και επειδη δεν απαντησα στην ερωτηση , μαπα σιγουρα δεν θα ελεγα , υπερτιμημενες ομως 100% ειναι...

Επανέρχομαι στο θέμα μας, η Samsung δεν μπορεί κάποιος να πει ότι είναι και μάπα, αφού θεωρείται από τους κορυφαίους κατασκευαστές τηλεοράσεων στον κόσμο αυτή τη στιγμή και έχει δημιουργήσει ένα πολύ καλό όνομα όχι γιατί μόνο έχει ωραίο design, αλλά και γιατί προσφέρει ουσιαστικά και κορυφαία ποιότητα εικόνας.

Βασικα ειναι γνωστο οτι η Samsung προσφερει κορυφαια ποιοτητα εικονας για τα δεδομενα ομως των CCFL LCD και Edge LED LCD...

Γιατι αλλο η κορυφαια ποιοτητα εικονας γενικα για τηλεοραση οπως πχ. Pioneer Kuro και αλλο κορυφαια εικονα στα πλαισια μια τεχνολογιας που εχει αρκετα προβληματα (oμοιομορφιας , κινησης , γωνιας θεασης κτλ) οπως ειναι οι LCD...και ειδικα οι edge LED που σε πολλα σημεια υστερουν εναντι τοσο των direct LED (ειδικα σε μαυρο αντιθεση) οσο και των CCFL (σε ομοιομορφια)...

ΥΓ. Αν θελουμε να μιλησουμε για υπερτιμηση δειτε αυτες τις δυο Samsung και πειτε μου για ποιον λογο η δευτερη εχει 400 ευρω παραπανω...

http://www.skroutz.gr/s/264891/Samsung-LE46C750-46".html
http://www.skroutz.gr/s/264705/Samsung-UE46C7000-46%27%27.html

Last edited:
Και επειδη δεν απαντησα στην ερωτηση , μαπα σιγουρα δεν θα ελεγα , υπερτιμημενες ομως 100% ειναι...

Υπερτιμημενες 100% οι Samsung τι λες ρε παιδι μου !!!Δλδ η Loewe ,η Bang and Olufsen και η Sony(καλα οχι τοσο αυτες ) τηλεορασεις ποσο τοις εκατο overated πρεπει να ειναι ?
Κατα την γνωμη σου ποιες δεν ειναι υπερτιμημενες οπως λες εσυ μπορεις να μας πεις για να μας ανοιξεις τα ματια ,γιατι τοσα χρονια ολοι οσοι εχουν αγορασει Samsung θα πρεπει να αισθανονται εντελως κοροιδα !

Βασικά value for money είναι οι πλάσμα τα τελευταία χρόνια. Ακολουθούν κάποιες LCD της LG, και μετά το χάος.... Ότι θέλει ο καθένας χρεώνει, βγαίνουν καινούρια μοντέλα συχνά υποδεέστερα των προηγουμένων, και οι κατασκευαστές ασχολούνται με το πάχος των πάνελς και τί νέα ορολογία να βάλουν στη διαφήμιση για να πουλήσουν. Είχαμε τα LED (που για να τελειώνουμε, έχουν αξία ακριβώς επειδή μπορούν να δώσουν local dimming αλλιώς μια χαρά κάναμε τη δουλειά μας με το CCFL), τώρα θα φάμε στη μάπα το 3D, και ταυτόχρονα οι γωνίες θέασης χειροτερεύουν, το μαύρο γκριζάρει, το clouding και το backlight bleeding βασιλεύουν, η κίνηση είναι βιντεοκλιπάτη σε στυλ MTV του 1980 αλλιώς βλέπεις με θολούρα, ήρθε και το halo, έρχεται και το 3D clouding, και οι τιμές τραβάνε την ανηφόρα καθώς για να βάλεις 50+ LCD στο σπίτι σου θέλεις χοντρικά 2.000 .

Εγώ λοιπόν προκαλώ οποιονδήποτε να βάλει δίπλα σε μια ταπεινή LG 550 μια Σάμσουνγκ side LED που κάνει τα διπλά, και να δει ταινία ή μπάλα το βραδάκι. Άμα διαλέξει τη Σάμυ θα την αγοράσω εγώ την 550. Άμα θέλετε ντε και καλά 55άρι desktop, τί να κάνουμε, καλορίζικη....

Βασικά value for money είναι οι πλάσμα τα τελευταία χρόνια. Ακολουθούν κάποιες LCD της LG, και μετά το χάος.... Ότι θέλει ο καθένας χρεώνει, βγαίνουν καινούρια μοντέλα συχνά υποδεέστερα των προηγουμένων, και οι κατασκευαστές ασχολούνται με το πάχος των πάνελς και τί νέα ορολογία να βάλουν στη διαφήμιση για να πουλήσουν. Είχαμε τα LED (που για να τελειώνουμε, έχουν αξία ακριβώς επειδή μπορούν να δώσουν local dimming αλλιώς μια χαρά κάναμε τη δουλειά μας με το CCFL), τώρα θα φάμε στη μάπα το 3D, και ταυτόχρονα οι γωνίες θέασης χειροτερεύουν, το μαύρο γκριζάρει, το clouding και το backlight bleeding βασιλεύουν, η κίνηση είναι βιντεοκλιπάτη σε στυλ MTV του 1980 αλλιώς βλέπεις με θολούρα, ήρθε και το halo, έρχεται και το 3D clouding, και οι τιμές τραβάνε την ανηφόρα καθώς για να βάλεις 50+ LCD στο σπίτι σου θέλεις χοντρικά 2.000 .

Εγώ λοιπόν προκαλώ οποιονδήποτε να βάλει δίπλα σε μια ταπεινή LG 550 μια Σάμσουνγκ side LED που κάνει τα διπλά, και να δει ταινία ή μπάλα το βραδάκι. Άμα διαλέξει τη Σάμυ θα την αγοράσω εγώ την 550. Άμα θέλετε ντε και καλά 55άρι desktop, τί να κάνουμε, καλορίζικη....

Συγνωμη αλλα τι ισοπεδωτικες γενικοτητες ειναι αυτες που ακουω !!Το μαυρο που γκριζαρει,το backlight bleeding,το halo effect ,την βιντεοκλιπατη κινηση,το 3d clouding και ολα οσα αναφερεις σε ποιο μοντελο τα προσαπτεις ,εχεις να μου πεις καποιο παραδειγμα ή τα διαβασες σε καποιο αρθρο που προβλεπει σαν τους δυσοιωνους κινδυνολογους που λενε λενε για επικειμενες καταστροφες χωρις να εχουν ιδεα?..γιατι εγω ,που ειδα με τα ματια μου 3d απο την c7000 μονο καλα λογια εχω να πω ,μια χαρα ηταν, καλυτερο και απο το Avatar που ειδα στο odeon ,τα κοσμητικα επιθετα που γραφεις λοιπον εμενα μου περισευουν ..

Υπερτιμημενες 100% οι Samsung τι λες ρε παιδι μου !!!Δλδ η Loewe ,η Bang and Olufsen και η Sony(καλα οχι τοσο αυτες ) τηλεορασεις ποσο τοις εκατο overated πρεπει να ειναι ?
Κατα την γνωμη σου ποιες δεν ειναι υπερτιμημενες οπως λες εσυ μπορεις να μας πεις για να μας ανοιξεις τα ματια ,γιατι τοσα χρονια ολοι οσοι εχουν αγορασει Samsung θα πρεπει να αισθανονται εντελως κοροιδα !

Δεν μιλησα για ολες τις samsung αλλα για τις περσινες και φετινες "led" ...
επειδη , δεν μου δινεται η εντυπωση οτι μιλαμε στο ιδιο υφος ,δε νομιζω οτι εχω κανενα λογο να συνεχισω τη συζητηση ,,,
samsung εχω γραψει πως αγορασα πριν 6 μηνες προσωπικα...
ciao

και ημουν ετοιμος για την c7000....απογοητευητκα..

τελικα ειμαστε καταδικασμενοι αν θελουμε μια μεγαλη οθονη πανω απο 42 να παμε σε projector..????