Samsung UE55D8000, Sony KDL-55HX920 η Panasonic TX-P50VT30E

Yperion

Εχω κολλησει αγρια με την LG. Ψαχνω να βρω αντιπαλο δεος .... και η Samsung D8000, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ πια.
H Sony 920 θα ηταν ... αν μπορουσα να την βρω πουθενα ! Για Panasonic ... ας πουμε οτι ηταν ο πρωτος μου ερωτας !

Κostas

Low budget = χαμηλου προϋπολογισμου (ως εξοδο)
Entry level = εισαγωγικου επιπεδου (ως τεχνολογια)

Συνηθως πανε αγκαλιτσα αυτα τα δυο ! Συνηθως ....

(και μην εισαι τοσο αρπαγμενος,
περσι, ηταν και ο δικος μου προϋπολογισμος κατω απο τα 800 ευρω ....
εξωθεσμικοι παραγοντες τον "σηκωσαν" .... )

Γνωρίζω τί πάει να πει entry level και Low budget.
Αυτό που θέλω να πω είναι πως όταν κάποιος ψάχνει TV στις 40-42 και 100Ηz συνήθως του προτείνεται κάποια στα 500 με 600 Ευρώ άσχετα αν διαθέτει 1000 ή 1500.
Υπάρχει και το value for money που έχει να κάνει με το μέγεθος.

Συμφωνω με το Value for money = Net price / Diagonal size.
Αλλα, οπως ολα σε αυτη την ζωη ... ουκ εν το πολλω το ΕΥ !
(πολλω = ιντσες)

Τελικα, υπαρχει καμια ψυχη να με αποτρεψει απο το να παραγγειλω την LG ????
Καμια 920, ρε παιδια ..... μια 920, pleeeeeeeeeease ..... !!!

Last edited:
Θα πληρωσεις ips panel και επεξεργασια lg.To θεωρεις φυσιολογικο.Κινηση μαυρο χαλι

Εγω προσωπικα ... απο το λιγο που κοιταξα την 980 ... η κινηση της ΔΕΝ ειναι χαλια.
Δεν ειναι καν μετρια. Απο μετρια και πανω, θα την χαρακτηριζα.

Αλλα βρες μου (στην θεσσαλονικη) ενα μαγαζι που να εχει Sony 55HX920 η Philips 52PFL9606H
και καθομαι να φαω το ξυλακι μου, ευχαριστως ! (στα Carrefour, δεν την βρηκα την Philips !)

Πάρε την 46HX920 όσο ακόμα είναι διαθέσιμη και τα υπόλοιπα θα τα βρεις στην πορεία...μιλάμε για κορυφή!!!!!!
Αν είσαι σκοτεινός τύπος, βάλε την PANASONIC 50VT30 PLASMA στο σπίτι σου....

Θα συνηγορούσα κι εγώ υπερ της 46άρας 920. Ηθελα κι εγώ την 55άρα 820, στα ίδια λεφτά ήταν, αλλά προτίμησα να πάω στην ανώτερη και κορυφαία κατά πολλούς τηλεόραση του 2011, αντί για τις παραπάνω ίντσες. Ασε που πήρα και δύο ζευγάρια γυαλιά. Αν έβρισκα πάντως την 55άρα 920, νομίζω πως θα την έπαιρνα, παρά την τσουχτερή τιμή. Στα 1800 να δώσεις και 400, 500 παραπάνω δεν είναι και η τεράστια διαφορα...
Και με την 46άρα πάντως είμαι πολύ περισσότερο από ικανοποιημένος. Συγκλονιστικό HD και καλή εικόνα στα υπόλοιπα ψηφιακά της Nova

Η 46άρα σε Bluray με τις μαύρες μπάρες μετατρέπεται αυτόματα σε 43άρα.

Τουλάχιστον με την 55άρα θα μείνουν γύρω στις 52" καθαρά.

Το έχω ξαναπεί , όποιος αγοράζει 46" με "σούπερ εικόνα" απλώς πετάει τα λεφτά του.

Δλδ στις 40-46 ίντσες δεν αξίζει το Full HD; Ποιο το νόημα να πωλούνται αυτές οι τηλεοράσεις τότε;

pirates-of-the-carribean-at-worlds-end-20071115031617883.jpg

Οι ταινίες HD είναι στην συντριπτική πλεοψηφία 2.35:1 άρα πάνω κάτω έχουν μαύρες μπάρες.

Με λίγα λόγια χάνεται επιφάνεια της οθόνης και οι 46" γίνονται 43" , οι 40" γίνονται 37" κτλ.

Οπότε αξίζει να δώσεις 1800 ευρώ για να βλέπεις σε 43"?

Οτι αντεχει, θα δωσει ο καθενας !!
Εβλεπα ενα ολοκληρο χρονο 42αρα, με μαυρες μπαρες πανω και κατω.
ΔΕΝ ηταν δραματικα τα πραγματα. Το συνηθισα ! Χωρις να νιωθω οτι πεταξα χρηματα !
Αλλωστε, εαν ερχεσαι απο τον κοσμο των 21'" CRT 4:3 τοτε μαλλον .... δεν σε ενοχλει καθολου.
Εαν ερχεσαι απο αλλου κοσμους, πιο προσφατους, τοτε ξερεις απο ΠΡΙΝ το προβλημα στα 16:9
οποτε και τις λυσεις (21:9).

Το κακο ειναι οτι οι ελαχιστες τηλεορασεις με λογο πλευρων 21:9 (περιπου 2.35:1) ειναι ΤΣΟΥΧΤΕΡΟΤΑΤΕΣ
για τις ιντσες τους. Οχι οτι, καποτε, δεν θα πεσουν οι τιμες τους .... but not just yet .... not just yet !!!

Size does matter , όταν στα ίδια λεφτά παίρνεις άρα τότε ΔΕΝ πας σε 46άρα.

Όσο για τα λεφτά που λες κυκλοφορούν 50αρες με 500 ευρώ πλεον.

To μέγεθος, εξαρτάται πάντα και από την απόσταση θέασης.

Κάποιος που βλέπει σε 65άρα από τα 4 μέτρα, βλέπει μικρότερη εικόνα από κάποιον που βλέπει σε 42άρα από τα 2 μέτρα...

Το όλο ζήτημα είναι δηλαδή στο μέγεθος κυρίως της εικόνας που βλέπεις; Η ποιότητα παραμένει η ίδια έτσι δεν έιναι; (πχ. στα 3 μέτρα μαξ.)

Για τις 50άρες με 500 ευρώ πιστεύω ισχύει το οτι πληρώνεις παίρνεις..

Δηλαδη,
στα 3 μετρα αποσταση .... η 55αρα (και μονο 1080p χωρις 3D) ....
ειναι κουραστικη .... η .... απολαυστικη ???

(Θεωρω οτι η ποιοτητα μιας 50αρας στα 500 ευρω μαλλον αποτελει ανεκδοτο.
Αλλιως, εαν η ποιοτητα της ειναι εφαμιλλη μιας 50αρας στα 1800 ευρω,
τι νοημα εχει να πουλιεται η ακριβοτερη ???).

Υπερτίμηση και κερδοσκοπεία δεν υπάρχει δηλαδή καθόλου στον χώρο των τηλεοράσεων?
Καθαρά ό,τι πληρώνεις παίρνεις δηλαδή?
Κατά τη γνώμη μου 1800 για TV είναι πεταμένα λεφτά, άσχετα απ'το πορτοφόλι του καθενός.