Samsung vs Philips 4 μοντελα υπο σκεψη...

Zer0cooL

New member
28 January 2007
91
Πύργος Ηλείας
Καλισπερα!
Μετα απο αρκετο καιρο (δυστυχως...) ξαναμπαινω στη διαδικασια επιλογης νεας μεγαλυτερης τηλεορασης και οπως ειναι φυσικο θελω ΞΑΝΑ να ακουσω τις αποψεις σας, μια και στην προηγουμενη επιλογη μου πριν απο 2 1/2 χρονια περιπου ηταν καθοριστικες στην αγορα της τοτε Sasmung LE32M71B (απ τις πρωτες 100Hz) και η οποια ακομα και σημερα με ικανοποιει απολυτα αναλογιζομενοι τα χρονια που περασαν + οτι παει ομως προς κρεβατοκαμαρα μερια...)
Διαβασα αρκετα στο φορουμ για αολα τα παρακατω μοντελα, ηθελα ομως μια πιο "προσωπικη" αποψη ως προς την επιλογη μου
Το διλλειμα αυτη τη φορα ειναι διπλο οσον αφορα την εταιρια (Samsung vs Philips) και 4πλο οσον αφορα τα μοντελα...
Τα αναφερω με τη σειρα που μου "κανουν" καλυτερα
Philips 46PFL 9704
Samsung UE46B8000 (το κοκκινακι στην 7000 με χαλαει τοσο που δεν τη βαζω στις επιλογες μου...-ειμαι ανωμαλος! :p)
Philips 47PFL 9664H
Samsung LE 46B750

1.Αν υποθετικα θεωρουσαμε οτι και οι 4 εχουν την ιδια τιμη και οτι εμφανισιακα μας αρεσουν το ιδιο, ποια ειναι η καλυτερη απο αυτες και γιατι? Δηλαδη υπαρχει σε μια απο τις ανωτερω που να τη διαφοροποιει τοσο απο τις υπολοιπες ωστε να πουμε "εδω ειμαστε" ??
2.Θεωρειτε πως η διαφορα τιμης μεταξυ των 2 Philips αντικατοπτριζεται και στα χαρακτηριστικα τους??
3.Ακομα δεν τις εχω δει ολες σε μαγαζι. Τα δικα σας ισως και ποιο εμπειρα ματι τι λενε? Ποια εχει καλυτερο επιγειο τηλεοπτικο σημα και ποια υπερτερει σε HD? Υπαρχει καποια που να υπερτερει σαφως και στα 2?
4.Τα μαγαζια που βρισκουμε τις κατωτερες τιμες στο σκρουτζ ειναι αξιοπιστα??Με τις εγγυησεις ειναι ολα οκ?
5.Θεωρειτε οτι οι τιμες τους θα πεσουν τοσο ωστε να αξιζει η αγορα τους προς τα Χριστουγεννα μερια και οχι τωρα?

Ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας και στον οποιο χρονο αφιερωσετε για να μου απαντησετε...

Εγω θα κανω την εκπληξη και θα προτεινω την 46Β750 , η οποια εχει τον καλυτερο δεικτη value for money απο ολες τις παραπανω...κατα την γνωμη μου πανω απο 1600-1700 ευρω για 46" ειναι πεταμενα λεφτα...

Εγω θα κανω την εκπληξη και θα προτεινω την 46Β750 , η οποια εχει τον καλυτερο δεικτη value for money απο ολες τις παραπανω...κατα την γνωμη μου πανω απο 1600-1700 ευρω για 46" ειναι πεταμενα λεφτα...

Σιγουρα ειναι η φθηνοτερη απ ολες τις παραπανω με παρομοια χαρακτηριστικα πλην του LED και σιγουρα εν συγκρισει με τις υπολοιπες αποτελει ισως την πιο τιμια επιλογη...
Αν αφησουμε ομως το οικονομικο στην ακρη τελειως ποια θεωρεις καλυτερη αντικειμενικα?? Και το λεω αυτο γιατι ο καθενας εχει τις προτιμησεις του σε καποια εταιρια για τους χ ψ λογους...

και μαλιστα στα 1700Ε υπαρχει η Sony 46Z5500 που εχει την καλυτερη υλοποιηση 200Hz

http://www.skroutz.gr/s/82620/Sony-Bravia-KDL-46Z5500.html?keyphrase=46z5500

Εχω κατι με τις Sony και για εναν αδιευκρινιστο λογο δεν τις πολυπροτειμω χωρις αυτο να μειωνει την αξια τους...
Αντιστοιχα απο τις παραπανω κι εσυ ποια θεωρεις καλυτερη ανεξαρτητως τιμης??
Κι αν θεσουμε και την τιμη στη σκεψη μας στο ερωτημα 2 τι γινεται? Αξιζει τα παραπανω χρηματα η 9704 απο την 9664? Κι αν ναι γιατι?

Σιγουρα ειναι η φθηνοτερη απ ολες τις παραπανω με παρομοια χαρακτηριστικα πλην του LED και σιγουρα εν συγκρισει με τις υπολοιπες αποτελει ισως την πιο τιμια επιλογη...
Αν αφησουμε ομως το οικονομικο στην ακρη τελειως ποια θεωρεις καλυτερη αντικειμενικα?? Και το λεω αυτο γιατι ο καθενας εχει τις προτιμησεις του σε καποια εταιρια για τους χ ψ λογους...

Η Β750 δεν ειναι απλα τιμια επιλογη , εγω την θεωρω σιγουρα καλυτερη απο την 9664 για πολλους λογους , πχ. πραγματικα 200 Hz εναντι "κατι σαν 200 Hz" , αντιθεση , μαυρο κτλ.

Για τις αλλες δυο γραφω οτι ειναι υπερβολικα ακριβες οταν με αρκετα λιγοτερα λεφτα παιρνεις 50" πλασμα με κορυφαια εικονα οπως Panasonic 50V10 και Samsung 50B850...μην ξεχναμε οτι ολες οι σημερινες τηλεορασεις θα ειναι ξεπερασμενες το πολυ σε 2-3 χρονια , ηδη βλεπουμε στα σκαρια 3D , ultra HD κτλ.

Αποψη μου αν θελεις να παρεις side LED παρε την Β7000 και αν θελεις direct LED την LG 47LH9000...

Εχω κατι με τις Sony και για εναν αδιευκρινιστο λογο δεν τις πολυπροτειμω χωρις αυτο να μειωνει την αξια τους...
Αντιστοιχα απο τις παραπανω κι εσυ ποια θεωρεις καλυτερη ανεξαρτητως τιμης??
Κι αν θεσουμε και την τιμη στη σκεψη μας στο ερωτημα 2 τι γινεται? Αξιζει τα παραπανω χρηματα η 9704 απο την 9664? Κι αν ναι γιατι?

γιατι αν επιτρεπεται?ειναι πραγματικα κορυφαια τηλεοραση!Αλλιως απο τις πρωτες B750 θα επερνα και παλι

Γραφω μονο για το λογο οτι εχω αγορασει την 42''9664 και ειμαι ενθουσιασμενος.-bye-
Μονο που ειναι μικρη. Το μαυρο ειναι καλο για μη LED και η κινηση παρα πολυ καλη.

Last edited:
Σημερα εβλεπα εδω ενα συγκριτικο 9664 με V10...καντε συγκριση τι χρωμα εχουν τα ξυλα στο ταβανι λογω μετριου contrast της Philips...

obj.phpi

http://www.dinside.no/823473/test-philips-pfl-9664-panasonic-tx-p42v10e

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

Βεβαια τελικα δινουν και στις δυο τηλεορασεις 5/5 , προτιμουν λιγο την Philips με HD και λιγο παραπανω την V10 με τηλεοπτικο σημα (αυτο το τελευταιο θα αρεσει του Χρηστου...:D)...

ποιο ειναι το 'σωστο' χρωμα των ξυλων?

εγω βλεπω το λευκο και το μαυρο στη μπλουζα στη βαση του μικροφωνου στην ταστιερα και μου φαινεται πολυ καλυτερο στη philips
στη V10 βλεπω παντου μια κιτρινιλα...

δεν ξερω αν μπορουμε να κρινουμε απο μια φωτο αλλα μου φαινεται καλυτερη η philips κι ας εχει φαει και τη φλασια απο τη φωτογραφικη σε χειροτερη γωνια.

πρεπει καποιος να τις δει να παιζουν μαζι για να κρινει κατα την αποψη μου

Απάντηση: Re: Samsung vs Philips 4 μοντελα υπο σκεψη...

....και λιγο παραπανω την V10 με τηλεοπτικο σημα (αυτο το τελευταιο θα αρεσει του Χρηστου...:D)...

:flipout:.....βρε συ, αφού μου αρέσει αυτό που βλέπω εγώ, μου περισσεύει το τι λένε αυτοί, ούτως ή άλλως επιτυχημένη αγορά είναι αυτή που ικανοποιεί τον κάτοχο μιας συσκευής, όποια κι αν είναι αυτή, όποιος κι αν είναι ο κάτοχος...

...καλημέρα...-bye-

Επανερχομαι στο θεμα μια και το αμελησα λιγο λογω δουλειας και λογω του οτι πλησιαζουν οι γιορτες ελπιζοντας σε πτωση τιμων...
Μαλλον αποκλειουμε απ τις επιλογες μας τις 2 ακριβες δηλαδη 9704 και Β8000...
Και μας μενουν η "φθηνη" πλην ομως εξαιρετικη λυση, και η "ελαφρως τσιμπημενη" αλλα ακρως ερεθιστκη λογω ντιζαιν, αμπιλαιτ κτλ...
Αραγε να κανω εκπτωση στην εικονα (αν οντως η 9664 εχει χειροτερη εικονα απ την Β750 λογω 100+100 HZ εναντι πραγματικων 200) και να επενδυσω στην ομορφια και το εφε του αμπιλαιτ, η να κανω εκπτωσεις εκει και να παω σε μια τηλεοραση με πολυ καλη εικονα???
Αν δεν κανω λαθος απο Multimedia δυνατοτητες ειναι στα ιδια επιπεδα...

Αγαπητέ πατριώτη, υπάρχει κάποιος λόγος που δεν κοιτάζεις προς plasma μεριά; H Panasonic 46G10 είναι καλύτερη απ' αυτές που κοιτάζεις (αν εξαιρέσεις λίγο το design).......

Καλυτερη σε τι ειναι? Γιατι ειδικα σε τηλεοπτικο σημα νομιζω οτι ολες οι Samsung και ειδικα η B750 δεν εχει αντιπαλο...

Καλυτερη σε τι ειναι? Γιατι ειδικα σε τηλεοπτικο σημα νομιζω οτι ολες οι Samsung και ειδικα η B750 δεν εχει αντιπαλο...

Εχεις φαγωθεί με αυτό το τηλεοπτικό σήμα στις Panasonic. Αφού μια χαρά δείχνει......
-bye-

Αν δεν κανω λαθος απο Multimedia δυνατοτητες ειναι στα ιδια επιπεδα...

Εδώ είσαι λίγο λάθος φίλε μου...Η Β750 (όπως και η Β650 και η UExxB8000) υποστηρίζουν από τη θύρα USB αρχεία mkv, δηλαδή "ματριόσκες" (υψηλής ανάλυσης), ενώ η Philips όχι!

Εχεις φαγωθεί με αυτό το τηλεοπτικό σήμα στις Panasonic. Αφού μια χαρά δείχνει......

Υπαρχει το καλο , υπαρχει και το καλυτερο , βεβαια με τις υπαρχουσες τιμες και εγω την G10 θα αγοραζα σε σχεση με την 52B750 αλλα πρεπει να τα λεμε ολα...:D

Αγαπητέ πατριώτη, υπάρχει κάποιος λόγος που δεν κοιτάζεις προς plasma μεριά; H Panasonic 46G10 είναι καλύτερη απ' αυτές που κοιτάζεις (αν εξαιρέσεις λίγο το design).......

http://www.skroutz.gr/s/73328/Panas...6%27%27.html?keyphrase=Panasonic+Viera+ΤX-P46

Θα ακουστει χαζο αυτο που θα πω αλλα οι πλασμα μου ακουγεται στα αυτο σαν περασμενη τεχνολογια ασχετα με το αν εξελισεται μαζι με τις LCD...Δηλαδη δεν το χω ψαξει καθολου το θεμα!
Οσο για τις multimedia ικανοτητες των 2 (9664 και Β750) μπορει να εχουν διαφορα οπως ανεφερε κι ο φιλος παραπανω αλλα πλεον στις μερες μας υπαρχουν τοσοι media players συνδεδεμενοι με HDMI που οκ, εμενα προσωπικα δε με πολυαπασχολει...
Το διλλειμα ειναι που να κανω την εκπτωση (μια και τα καταστηματα ακομα δεν κανουν...). Στην εικονα (9664<Β750) η στο ντιζαιν (και να παω σε Β750 αντι για 9664).
Επισης ειναι πολυ δυσκολο να εντοπισω κυριως τις Φιλιπς στα μαγαζια να τις δω και απο κοντα...

Τελος ολοι αναφερονται στο μαυρο κυριως της 9664 το οποιο λενε δεν ειναι και οτι καλυτερο...Αυτο δεν επηρεαζει και τη συνολικη της εικονα? Στα δικα μου ματια η συγκριση η αρχικη θα ειναι με την 32 που ηδη εχω (LE32M71 100Hz)...Απο αυτην ειτε η Β750 ειτε η Β750 καλυτερη σε εικονα δε θα ναι?????

Last edited:
Θα ακουστει χαζο αυτο που θα πω αλλα οι πλασμα μου ακουγεται στα αυτιά σαν περασμενη τεχνολογια ασχετα με το αν εξελισεται μαζι με τις LCD.............

Mπορείς αν θέλεις, να ρωτήσεις ποιά τηλεόραση είναι αυτή την στιγμή καλύτερη από Pioneer Kuro. Ολοι συμφωνούν ότι καλύτερη τηλεόραση απ' αυτήν (όσον αφορά την εικόνα, όχι multimedia κ.λ.π. δυνατότητες) προς το παρόν δεν υπάρχει. Συνεπώς δεν ισχύει αυτό που σου έχει μπει στο μυαλό ότι η τεχνολογία plasma είναι ξεπερασμένη. Απλά, οι τηλεοράσεις LCD δεν είναι αυτές που ήταν πριν λίγα χρόνια, και έχουν βελτιωθεί σημαντικά ώστε να πλησιάσουν και σε μερικές περιπτώσεις να ξεπεράσουν κάποιες απ' τις plasma......

Τελος ολοι αναφερονται στο μαυρο κυριως της 9664 το οποιο λενε δεν ειναι και οτι καλυτερο...Αυτο δεν επηρεαζει και τη συνολικη της εικονα? Στα δικα μου ματια η συγκριση η αρχικη θα ειναι με την 32 που ηδη εχω (LE32M71 100Hz)...Απο αυτην ειτε η Β750 ειτε η Β750 καλυτερη σε εικονα δε θα ναι?????

Απ' την μία αναφέρεσαι στο μαύρο και απ' την άλλη δεν κοιτάζεις τηλεόραση plasma. Το μαύρο που έχει η G10 η V10, ακόμη και η 50Β650 δεν το έχει καμία LCD (ίσως να πλησιάζει η 9704 που όμως είναι και σε άλλα επίπεδα τιμής).