Samsung vs Philips 4 μοντελα υπο σκεψη...

Απ' την μία αναφέρεσαι στο μαύρο και απ' την άλλη δεν κοιτάζεις τηλεόραση plasma. Το μαύρο που έχει η G10 η V10, ακόμη και η 50Β650 δεν το έχει καμία LCD (ίσως να πλησιάζει η 9704 που όμως είναι και σε άλλα επίπεδα τιμής).

Για την ακριβεια οι καλες LCD της Samsung εχουν καλυτερο μαυρο απο την 50Β650 ενω η 9704 εχει καλυτερο μαυρο απο ολες τις πλασμα (ακομα και Kuro) ομως εχει αλλα προβληματα με shadow detail και blooming/halo...

Για την ακριβεια οι καλες LCD της Samsung εχουν καλυτερο μαυρο απο την 50Β650 ενω η 9704 εχει καλυτερο μαυρο απο ολες τις πλασμα (ακομα και Kuro) ομως εχει αλλα προβληματα με shadow detail και blooming/halo...

Xμ! Μήπως υπερβάλεις λίγο;

Τι σχέση έχει το μαύρο της 9704 το οποίο έχει μετρηθεί στα 0,02 cd/m2:

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=993398&postcount=74

με το μαύρο της kuro που έχει μετρηθεί στα 0,0031 cd/m2 ;

"Using the Macam L203 Photometer, we measured idling luminance (which also represented the calibrated black level) on the Pioneer PDP-LX5090 Kuro plasma to be 0.0031 cd/m2. This comprehensively smashes the previous black level record held by its predecessor the PDP-LX508D (0.015 cd/m2)"

http://www.hdtvtest.co.uk/Pioneer-PDP-LX5090/Calibration.htm

Το μαυρο σε οποιαδηποτε LCD με local dimming ειναι μηδεν (σβηνουν ολα τα LED αρα δεν υπαρχει φως)...αλλωστε το λεει και στο λινκ που εβαλες οτι ειναι κατω απο την μετρηση του οργανου...

At 9704H meter I sort of 0.02 cd/m2, but in practice is even lower. A measurement of 0.02 cd/m2 is an expression of our measuring equipment is off.

Υπαρχουν ομως οπως ξαναειπα αλλα προβληματα οπως "διαρροες" φωτος που ονομαζονται halo η blooming....

Quiz: Eκτός από τις καρτέλες ελέγχου, υπάρχει ποτέ περίπτωση σε πραγματικό περιεχόμενο βίντεο να βρεθεί σκηνή όπου το led κάποιας περιοχής να σβήσει εντελώς; :chinscratch:

Quiz: Eκτός από τις καρτέλες ελέγχου, υπάρχει ποτέ περίπτωση σε πραγματικό περιεχόμενο βίντεο να βρεθεί σκηνή όπου το led κάποιας περιοχής να σβήσει εντελώς;

Αυτο ειναι ενα καλο ερωτημα , ακομη ομως και αν σβησουν καποια LED απο τα υπολοιπα που θα ειναι αναμενα δεν θα εχουμε απωλειες φωτος?

Quiz: Eκτός από τις καρτέλες ελέγχου, υπάρχει ποτέ περίπτωση σε πραγματικό περιεχόμενο βίντεο να βρεθεί σκηνή όπου το led κάποιας περιοχής να σβήσει εντελώς; :chinscratch:

Σπάνιες, αλλά υπάρχουν (π.χ. η σκηνή στο I am Legend, που με το φακό ψάχνει τον σκύλο στο σκοτάδι). Όμως δεν είναι μόνο το σβήσιμο, είναι και η αυξομείωση...

Φίλε zerocool, εχω την αισθηση ότι περιμένεις κάποιον να σου πει καλά λόγια και για τη philips.
Νομίζω λοιπόν ότι πρόκειται για κορυφαία φετινη lcd. Θα βρεις καλά λόγια και από τον φίλο Yperion στο link:

Sony 46z5500 ή Philips 46PFL9704H ή κάτι άλλο?

Aπό εκεί και μετά αν δε καιγεσαι για το 300άρι που στοιχιζει παραπανω, ειναι και θέμα το τι αρεσει στα ματια του καθενος, οπως εχει πολλες φορες ειπωθει στο avforum...Για πολυ κοσμο η εικονα των κορυφαιων μοντελων της philips, εχει αυτο το κατι παραπανω ..πιο φιλικο...πιο εντυπωσιακο στην πρωτη ματια να το πω, δεν ξερω...(μαζι με τα παραπανω ευρωπουλα φυσικα).
Τώρα για το πια εχει την καλυτερη εικονα, θα σου πω (αν και βγαινω off topic) πρωινό συμβάν:
4 άτομα(εκ των οποιων εγω και ενας φιλος μου) ετυχε να δουνε σκηνη σε πρωιναδικο, οπου ειχαν μια κοπελιτσα με φυσικη ομορφια ενω επρόκειτο καποιος να τη βάψει.
Για εμενα και τον 3ο τύπο η κοπέλλα ήταν κουκλαρα, αφου έψαχνα να βρω ελαττωμα στο προσωπο της-ματαρες, ωραιες γωνιες, χειλαρες, μοιραιο μαλλι κά... Για τον φίλο μου και τον 4ο τύπο η εν λόγω κοπέλλα, όχι απλά δεν έλεγε-αλλά ηταν και μπάζο ! :twoguns:
Στα δικά τους τα ματια ηταν πολύ γκομεναρα, μια σκυλομούρα ξανθιά, με τεράστιο στομα, στραβή μυτη, ξεβαμμενο χρωμα μαλλιων και ματιων κλπ... Αυτη ήταν πολύ καλύτερη... :damnyou:Τη δικια μου γνωμη την καταλαβες !
Τι να πει κανείς για το πια εχει την καλυτερη εικονα...

Last edited:
Φίλε zerocool, εχω την αισθηση ότι περιμένεις κάποιον να σου πει καλά λόγια και για τη philips.

Εχεις πιασει ΑΚΡΙΒΩΣ το νοημα της σκεψης μου!!! Ακριβως ομως...
Ενω η λογικη (αποθεμα εικονας) και η τσεπη μου λενε Β750, η καρδια και τα ματια (απο θεμα ντιζαιν) μου λενε 9664...

Νομιζω ότι μεγαλύτερη σημασία από τη γνώμη - άποψη - συμβουλή του καθενός μας, έχει το δικό σου χαμόγελο, όταν θα την κρεμάσεις στον τοίχο σου !!! :music-smiley-005:
Σου ευχομαι να είναι τεράστιο και νομιζω οτι τα παιδια κανουν καταπληκτικη δουλεια βοηθώντας οι επιλογες μας να είναι οι καλυτερες.

Last edited:
Νομιζω ότι μεγαλύτερη σημασία από τη γνώμη - άποψη - συμβουλή του καθενός μας, έχει το δικό σου χαμόγελο, όταν θα την κρεμάσεις στον τοίχο σου !!! :music-smiley-005:
Σου ευχομαι να είναι τεράστιο και νομιζω οτι τα παιδια κανουν καταπληκτικη δουλεια βοηθώντας οι επιλογες μας να είναι οι καλυτερες.

Σ αυτο εχεις απολυτο δικαιο!!!
Και τη προηγουμενη φορα εδω κατεφθασα για εντυπωσεις και αποψεις και σιγουρα βγηκα κερδισμενος απο την τοτε επιλογη μου αφου ακομα με ικανοποιει!!!

Τελικα τι εγινε;

Ρωτω γιατι ειμαι και γω σε παρομοιο διλημμα...εχοντας αγορασει την 40b7000 για την κρεβατοκαμαρα και σκεφτομαι αν θα παρω μια απο τις Samsung 55β7000, LE52B750 και Philips 52'' 9704 για σαλονι.

Η αληθεια ειναι οτι σημερα παρηγγειλα την b750 αλλα το ξανασκεφτομαι μηπως εκανα λαθος και μιας και εχω περιθωριο μεχρι τη δευτερα να αλλαξω γνωμη ειπα να ρωτησω και αλλες αποψεις (για δευτερη φορά :frusty:...)

Αρα 9704,b750 ή b7000 ?

Την καλυτερη επιλογη εκανες νομιζω απο τις τρεις...

Αν και στην θεση σου θα σκεφτομουν και την λυση των πλασμα 50B650 η 50G10....

Συμφωνω μαζι σου οσον αφορα τις πλασμα και μαλιστα πριν παρω οτιδηποτε ειδα και την 58Β850 (που ανεκαθεν αυτη ηθελα και ξετρελαθηκα απο την εικονα της,ασε που την επαιρνα και 2800),αλλα λογοι διαφοροι με αποτρεπουν απο το παω σε plasma...Τελος παντων.

Στις Lcd τωρα,απλως με δελεαζει το local dimming της philips (που ειδα και αυτη να παιζει και προσωπικα δεν μου φανηκε να εχει περιορισμενη γωνια θεασης οπως διαβαζω) και το μεγεθος της b7000,το πολυ λεπτο προφιλ της καθως και οτι εκπεμπει τη μιση τουλαχιστο θερμοτητα σε σχεση με την B750.

Πεντε μηνες το ψαχνω και δεν μπορω να αποφασισω.Με τους ανθρωπους στο καταστημα που πηγα να αγορασω γιναμε σχεδον φιλοι...

depmode κι εγω προς τα εκει προσανατολιζομαι (Β740 σε 46 ιντσες ομως) αφου εχει πολυ καλη εικονα, αρκετες multimedia αρετες, πολυ καλη τιμη...
Ειδα απο κοντα τις 3 απο τις 4 (πλην της 9704) αλλα ειναι αρκετα μεγαλη η διαφορα χρηματων τελικα σε σχεση με τις 9704 και Β800. Και οσο για την 9664 εκτος του οτι δεν εχει και τις καλυτερες των κριτικων δε μπορω να πω οτι με ενθουσιασε το sd σημα της (γιατι απο HD ολες σκιζουν).
Να δουμε τωρα ποτε θα ναι διαθεσιμη και απο που θα την τσιμπησουμε με οσο το δυνατον καλυτερη τιμη...

Καλησπερα.
Θα ηθελα να επισημανω οτι ολες οι επιλογες ειναι πραγματικα παρα πολυ καλες.
Αλλα απο την πλευρα την δικη μου που ειμαι κατοχος μιας 47pfl9664 εχω να πω οτι ειναι σε ολα της super ειδικα σε hd σημα αλλα και σε sd ειδικα αμα εχεις και ενα καλο bd player σαν το bdp-320 τοτε τα πραγματα αλλαζουν αρδην.
Μιλαμε για πεντακαθαρη εικονα και πραγματικα εντυπωσιακη κινηση (ειδικα αμα εχεις ανοιχτο και το hd natural motion) αν και κανει ΛΙΓΑ τεχνουργηματα.
Αλλα ακομα και αν το εχεις κλειστο η κινηση της τηλεορασης ειναι καταπληκτικη κανοντας απλα τις θολουρες των 24p και τιποτα παραπανω.
Το μονο αρνητικο ειναι και παλι στην τιμη...αλλα ασ μην ξεχναμε οτι πληρωσεις θα αγορασεις.
Και ενα review http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/12/02/Philips-47PFL9664-47in-LCD-TV/p1.

Η 9704 βγηκε εκτος μιας και τελικα θα ειναι διαθεσιμη μετα το Γεναρη και δε μπορω να περιμενω τοσο...
Αρα 55Β7000 ή 52Β750.
Σκεψη τελευταιας στιγμης η Sony 55x4500 αλλα ειμαι εκτος θεματος...
Αυριο παιρνω παντως καποια.

Η B7000 ειναι μια απο τις αγαπημενες μου τηλεορασεις αλλα οπως εχω ξαναπει μονο για 46" και κατω καθως η ομοιομορφια στις 55" δεν ειναι καλη , τα ακρα ειναι σαφως πιο φωτεινα απο το κεντρο...

Αρα Β750 απο εμενα που εχει παρομοια εως καλυτερη εικονα και με καλυτερη ομοιομορφια...

Εχω παρει τηλεφωνο σε 4 μαγαζια και κανενα δεν εχει κανενα απ τα 4 αυτα μοντελα...Μαλιστα λενε οτι οι αντιπροσωπειες τους εχουν αφησει στο κενο αφου δεν υπαρχει επησιμη ενημερωση ποτε και ποσα κομματια θα παραλαβουν...
Μια και εχουμε περιορισει τις επιλογες σε 2 (Β750 και 9664 με ποσοστα 70/30 υπερ της πρωτης) εχει κανεις υποψην του ΠΟΥ ειναι διαθεσιμες και σε τι τιμες???