Σαν (όχι Senn) ΙΕ800

Άκουσα και εγώ τις μαϊμούδες...

Θέλω να ανακοινώσω ότι παίρνω πίσω την δήλωση μου ότι είναι μέχρι κατηγορίας 50 ευρώ... είναι σίγουρα κατηγορίας Κινέζικης ψείρας στα χρήματα που αγοράσθηκε εκεί στα 15-20 ευρώ, και τίποτε παραπάνω.

Εν αντιθέσει με πχ τα RHA 750 (τα οποία και έχω στη κατοχή μου, και θα αντικαταστήσουν μόνιμα όλες τις άλλες ψείρες μου...) και είναι ένα ολοκληρωμένο ακουστικό στα 90 ευρώ (λιανική) το οποίο αξίζει κάθε ευρώ...

Η δική μου συμβουλή είναι μην αγοράζετε Κινέζικες (ή οποιασδήποτε άλλης υπηκοότητας) απομιμήσεις, είναι φτηνά κακέκτυπα των αυθεντικών.

Και για να ξεκαθαρίζουμε το θέμα οδήγησης που τόσο αναφέρεται... δεν γίνεται άλλο ακουστικό ποτέ το ακουστικό που υποοδηγείται... σφίγγουν τα μπάσα ίσως, ναι, γίνεται πιο γρήγορο (prat), ναι, αλλά να αλλάξει η τονικότητα ποτέ...

τα παραγγειλα τη περασμενη εβδομαδα και μετα απο λιγο μου ακυρωσαν τη παραγγελια γιατι δε τους αρεσε..η χρεωστικη..τεσπα

να είμαι ειλικρινής ,στο κινητό μου με κομμάτι που γνωρίζω σαν τις τσέπες μου, οι τσίτες ήταν μια χαρά σε όλα, εκτός από τα ψεύτικα και υπερβολικά υψηλά .... με λίγο πειραματισμό με βύσματα και τοποθέτηση ίσως είναι σούπερ ...

νομίζω αυτές οι δοκιμές στα όρθια δε λένε.
Ακόμα και από χρυσά αυτιά.
Η δοκιμή θέλει νηφαλιότητα και υπομονή.
Δεν τα λέω επειδή τα έχωσα (σιγά το χώσιμο, ένα 20αρικο), αλλά θεωρώ επιπόλαιο με ό,τι κινητό έχουμε, ή ότι καλό (πλην άγνωστο βρίσκεται δίπλα μας) εκφέρουμε ακραίες απόψεις.

Πιο ακραία μου φαίνεται η άποψη ότι αυτά τα κινεζάκια είναι άρτια αντιγραφή και στέκονται σε ψηλά αλώνια... :guitarist:

Ποιος το είπε αυτό?

Μιας και το έφερε η κουβέντα, ας πω και εγώ την άποψή μου (μια ακόμη φορά).

Αν εξαιρέσουμε τις υπερβολικές υψηλές (κάτι το οποίο ξεκαθάρισα εξαρχής), με το συγκεκριμένο ακουστικό - και με τη συγκεκριμένη πηγή - ευχαριστιέμαι μουσική.

Πιστεύω ότι όσοι τολμήσουν, δεν θα χάσουν....

Έχουν παρατεθεί όλες οι απόψεις και ο καθένας μπορεί άνετα να βγάλει το συμπέρασμά του.

Πιο ακραία μου φαίνεται η άποψη ότι αυτά τα κινεζάκια είναι άρτια αντιγραφή και στέκονται σε ψηλά αλώνια... :guitarist:

γιατί σου φαίνεται αυτό?
επαναλαμβάνω: μήπως επειδή δεν είναι πολιτικά ορθό?
δεν στέκει η πιθανότητα ο κινέζος (αφού ο γερμανός έχωσε τα μύρια στο r&d) να τον αντέγραψε στεγνά και να μαζεύει 20αρικα?
ή μήπως δεν είναι ηθικό για κάτι που κοστίζει 10$ και ο κινέζος κάνει τη δουλειά του με 20 (με μεταφορικά) να βγάζει ο γερμανός +700? με ένα φάνσυ κουτάκι και ένα ιδιόχειρο πιστοποιητικό?

Δεν μιλάω καθόλου για τα περι πολιτικαλυ κορεκτ.
Και με τα χαϊεντιλίκια επίσης εγώ δεν έχω καμία κόμπλα...

Απλώς δεν πιστεύω ότι ο Κινέζος αντέγραψε σωστά και πουλάει με 20.

Αν πάμε στην τηλεφωνία για παράδειγμα, θα δούμε ότι ο Κινέζος που αντέγραψε τα 700, ζήτησε 100-200.
Και σε άλλες συσκευές παρατηρώ τα ίδια.

Aν πράγματι λοιπόν ο Κινέζος έχει κάνει καλή δουλειά, είναι χαζός να πάρει 20 ενώ άνετα (και με το ίδιο ευτυχείς κατόχους) θα μπορούσε να τσιμπάει 50-100-150?
Με 600 ευρά κάτω, ποιός δεν θα ήτο happy?

Δεν είναι πιστή αντιγραφή!

Αν δείτε το τελείωμα του ακουστικού, εκεί που φοριέται το tip (δεν έχει την κλίση του original), θα καταλάβετε.

Ε λοιπόν τι αλλάζει? Εξάλλου ο Κινέζος το αναφέρει σαν DIY.

Εξ 'ου και ο τίτλος του νήματος "Σαν ΙΕ800"!.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και λίγο σοβαρότης. Για μένα ο Κινέζος είναι χαζός που το πουλάει 16 μαζί με τα μεταφορικά... :)

μιλάς για σκεπτόμενους κινέζους, ενώ εγώ για πολύ σκεπτόμενους:η κινεζικη οικονομία είναι οικονομία κλίμακας.
όταν υπάρχουν χιλιάδες κατασκευαστές που πουλάνε πολύ πιό φάνσυ ακουστικάκια με 3-5 δολάρια (και όχι γκουμουτσοειδή κακάσχημα με δυό ακροφύσια όπως αυτό) σιγά μη τολμήσει να τα βάλει 150 για να πιάσει τους 5-10 τρελλαμένους του χεντφαι (άσε που εκεί σε μπανάρουν και σου κόβουν τα λινκς αν δεν είσαι επώνυμος ή αν τα βάζεις με επώνυμους πχ. newavguy κλπ κλπ....)
Τα βάζεις λοιπόν 15 λες ότι είναι κλώνος των 700 και ό,τι αρπάξει ο τουτ μας.
Διότι όσο είναι το ρίσκο του να δώσεις 3 για κάτι που στην πιάτσα κάνει 100 έτσι είναι να δώσεις 15 για κάτι που κάνει 700.
(Α και μην ξεχαστούμε: Κυριακάς και εορτάς το αφεντικό τρελλαίνεται και χτυπάει 75...)
Εγώ το ρισκάρισα.
Τον Σταύρο τον έχω μια α εμπιστοσύνη (όχι παραπάνω :music-smiley-005:) και γουστάρω τέτοιες ξεβρακωτικές φάσεις έστω και αν στηρίζονται σε πλασίμπο ψυχολογίες.
Το ρισκάραμε όλοι με τα σόνυ, έχω πάρει 3 ζεύγη. Τόσο άχρηστα είναι ή τόσο δεν ξέρω να ακούω?
Εχω 3 κορυφαία (κατά καιρούς) ακουστικά του παραδοσιακά μεγαλύτερου και σοβαρότερου κατασκευαστή εξειδικευμένου σε ακουστικά και μικρόφωνα (μόνο) και δεν βγάζω γρήγορα συμπεράσματα.

και κάτι παραπάνω: δεν πιστεύω το ό,τι δίνεις παίρνεις.
Ναι μεν το παραπάνω ισχύει, αλλά στον χώρο του χόμπυ μας εδώ και χρόνια αναιρείται κατά συρροή έναντι του "βάλε ακριβή τιμή για να σε σεβαστούν". Και ασχολούμαι με το χόμπυ πολλά χρόνια..... :music-smiley-005:

και χωρίς να θέλω να θίξω κανένα αλλά το σκεπτικό:
κάνει 700, το αντιγράφω και το πουλάω από 15-600 διότι είναι πιό φτηνό από το μανίσιο, μου κάνει για ελληνική διανόηση.
Ναι το κάνεις στην Ελλάδα, που έχεις ενα αγοραστικό κοινό χ.
Στην Κίνα που έχεις 100000χ, ΔΕΝ το κάνεις.

(αλλά λέω τα ίδια....)

Μόλις έβαλα - για πλάκα - τα ακουστικά απευθείας στο κινητό (Sony Neo V, Neutron) μπας και καταλάβω τι ακούσατε (δεν θα το έκανα ποτέ αυτό)...

Τι 50, 20 και 10. Ούτε για 5 δεν ακούγονται!!!!!

Είχατε δίκιο Χρήστο και Πάνο!

Συνοψίζω και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι:

- Μόνο καλή πηγή / DAP - από κινητό θα ακουστούν χάλια - χρειάζονται οπωσδήποτε ισοστάθμιση ή σύνδεση OTG με εξωτερικό dac ή ακόμη καλύτερα, και τα δύο (το έχω ήδη αναφέρει)!

- Οπωσδήποτε καλή εφαρμογή μέσα στο αφτί.

Αυτά... :)

...πράγμα που σημαίνει ότι μόνο όταν οι παραπάνω συνθήκες εκπληρωθούν, τότε θα ακούσετε τις πραγματικές δυνατότητες του ακουστικού!

Ευχαριστώ για το λινκ.

Τα ακουστικά είναι όντως "hot" (στην περιοχή των μεσουψηλών και πάνω) και μια τέτοια λύση φαντάζει ίσως ιδανική.

Σε κινητό - αναλογική έξοδο - προτείνω οπωσδήποτε ισοστάθμιση.

Αλλά πίστεψέ με, με λίγο ψάξιμο και υπομονή θα αποζημιωθείς!

Re: Sennheiser MX-365 Πρίγκηπες της φτηνής κατηγορίας!

πάντως, τώρα που έχουμε διαπιστευτήρια, το έβαλα στα μπουκμαρκς και όταν τα ξαναπάει 16 θα παραγγείλω ...

πάντως, να σας γράψω ακόμη μια φοβερή ευκαιρία : αυτά των 109 δολαρίων (κάποτε), με πολύ καλές κριτικές στο head-fi και αλλού, επειδή η εταιρεία φούνταρε τα ξεστοκάρει στο γνωστό sportsdirect έναντι ενός ευρώ ... πήρα 5 ζευγάρια να βρίσκονται για hands-free ...μόλις τώρα είδα ότι τα ανέβασαν στα 1,8 ευρώ και έμεινε μόνον το χαζούλικο σχέδιο, αλλά και πάλι : http://www.sportsdirect.com/quarkie-earphones-759048

πήρα 4 για να βρίσκονται, για να ακούνε τα παιδιά βίντεο στο youtube με το λάπτοπ και το κινητό. Ξετρελάθηκαν με το σχέδιο-φιδάκι. Ειδικά η κόρη λέει ότι θα το πετάξει το Mh1 γιατί δεν αντέχει τους μικροφωνισμούς. Θα πάρω κάνα δύο ακόμη. Κάπου πέτυχα και το σχέδιο με το μάτι Χαμαιλέοντα, αλλά είναι ακριβό, 10 ευρώ.:jester:

Ήρθαν και τα δικά μου, η κατασκευή πολύ καλή, αλλά σε μιά πρώτη ακρόαση από το κινητό τσιρίζουν ανυπόφορα. Θα τα στρώσω, πειραματιστώ με μαξιλαράκια κλπ, και βλέπουμε.

Ήρθαν και τα δικά μου, η κατασκευή πολύ καλή, αλλά σε μιά πρώτη ακρόαση από το κινητό τσιρίζουν ανυπόφορα. Θα τα στρώσω, πειραματιστώ με μαξιλαράκια κλπ, και βλέπουμε.

μην ντρέπεσαι τον Σταύρο ... πεσ' του ότι τα χαμαιλεοντάκια είναι καλύτερα ... που είναι φοβερά τα άτιμα ...

Τα έβαλα να στρώνουν στο κινητό. Ας περάσουν κάνα δυό μέρες και θα το ξαναδώ. Τα φιδάκια παίζουν πολύ καλά, αλλά ταιριάζουν καλύτερα στο κινητό, στο Astrapi σε μιά πρώτη ακρόαση δεν έκατσαν καλά. Πάντως για τα "Senn" παράγγειλα και ανταπτοράκι για να τα ακούσω και από το Geek Pulse, να δω κι εκεί τι ψάρια πιάνουν.