Σας ήρθαν οι περικοπές στον μισθό..και πόσο;

Re: Απάντηση: Σας ήρθαν οι περικοπές στον μισθό..και πόσο;

5K μηνιαίο και "καθαρό" νοικοκυριό? Δε ξέρω κανένα.

Μιλάω για τον κανόνα, και προσωπική μου εκτίμηση.

Καθαρό εννοώ χωρίς να έχει υποχρεώσεις σε δόσεις δανείων κλπ.

Δεν δουλεύω στο δημόσιο απλά ρωτάω από περιέργεια (όταν θα ρθει και η δική μας σειρά) τι είδους μαγείρεμα έκαναν και δεν είναι 30% και είναι σχεδόν το μισό;

Η δική μας σειρά (Ιδιωτικός τομέας) δεν θα έρθει Τάσο.
Στον ΙΤ θα παίξουν άλλα έργα (απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση ΣΣ κλπ).

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Σας ήρθαν οι περικοπές στον μισθό..και πόσο;

αν σου αρέσει .. εάν όχι δρόμο

τα 200 ήταν τα λεγόμενα bonus η και μαύρα ...

ααα μαλιστα....
ειναι οι "αυτοματες" περικοπες που επηρεαστηκαν απ`αυτες του δημοσιου...

Η δική μας σειρά (Ιδιωτικός τομέας) δεν θα έρθει Τάσο.
Στον ΙΤ θα παίξουν άλλα έργα (απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση ΣΣ κλπ).

Και χωρις αποζημιωση...

Παντως και δανεια να μην εχει καποιος, αν υπαρχουν παιδια με σχολεια/φροντιστηρια κλπ αστα βραστα... οι υποχρεωσεις σε κυνηγανε ανελεητα...

Last edited:
Παιδιά δεν υπάρχει κανένα μαγείρεμα...Εγώ σας το λέω από πρώτο χέρι.Ήταν 505,00 ευρώ,με την περικοπή του 30% μείον 151,50,στο χέρι 353,50 ευρώ το δώρο Πάσχα για φέτος...Εννοείται ότι και πριν δεν ήταν το μισό του βασικού μισθού,έτσι να μην γελιόμαστε.

Δεν γίνεται να μην είναι το μισό του βασικού, εκτός και αν θεωρείς βασικό όλο το μισθό που παίρνεις !!!!

Απάντηση: Re: Σας ήρθαν οι περικοπές στον μισθό..και πόσο;

Δεν γίνεται να μην είναι το μισό του βασικού, εκτός και αν θεωρείς βασικό όλο το μισθό που παίρνεις !!!!

Όχι βέβαια..Για βγάλτο μου εσύ το μισό..Βασικός λέει το χαρτί της μισθοδοσίας μου 1206,00.Πως βγαίνει το μισό μείον το 30% περικοπή 353,50 ευρώ στο χέρι?

Re: Απάντηση: Re: Σας ήρθαν οι περικοπές στον μισθό..και πόσο;

Όχι βέβαια..Για βγάλτο μου εσύ το μισό..Βασικός λέει το χαρτί της μισθοδοσίας μου 1206,00.Πως βγαίνει το μισό μείον το 30% περικοπή 353,50 ευρώ στο χέρι?

Προφανώς τα 1206 είναι μαζί με τα επιδόματα, ο βασικός σου ήταν αυτός που έπαιρνες σαν δώρο τα Χριστούγεννα !!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σας ήρθαν οι περικοπές στον μισθό..και πόσο;

Προφανώς τα 1206 είναι μαζί με τα επιδόματα, ο βασικός σου ήταν αυτός που έπαιρνες σαν δώρο τα Χριστούγεννα !!!

Άστα έτσι όπως τα κάνανε,είχα πει ότι θα έπαιρνα μία μπαγαζιέρα της Thule να χωράνε τα πράγματα για τα πιτσιρίκια,πάει και αυτό στον καιρό...Afam δεν πάμε δορυφορικά που είναι ποιο ευχάριστα?:flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σας ήρθαν οι περικοπές στον μισθό..και πόσο;

Άστα έτσι όπως τα κάνανε,είχα πει ότι θα έπαιρνα μία μπαγαζιέρα της Thule να χωράνε τα πράγματα για τα πιτσιρίκια,πάει και αυτό στον καιρό...Afam δεν πάμε δορυφορικά που είναι ποιο ευχάριστα?:flipout::flipout:

Άσε τη μπαγκαζιέρα και γύρνα το στο παλιό καλό σεντόνι που τύλιγαν οι μαμάδες τα ρούχα !!!!!!!!:flipout:

Τα έχετε μπερδέψει λιγάκι.

Το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται επί του συνολικού μισθού, ενώ του Πάσχα μόνο επί του βασικού.

Eίναι θέμα συλλογικής,κλαδικής σύμβασης.Δεν ισχύει γενικά αυτό.

Παιδιά δεν υπάρχει κανένα μαγείρεμα...Εγώ σας το λέω από πρώτο χέρι.Ήταν 505,00 ευρώ,με την περικοπή του 30% μείον 151,50,στο χέρι 353,50 ευρώ το δώρο Πάσχα για φέτος...Εννοείται ότι και πριν δεν ήταν το μισό του βασικού μισθού,έτσι να μην γελιόμαστε.

Kαι τις κρατήσεις που έχει..στα 505 εννοώ,οι οποίες αυξήθηκαν και αυτές δεν τις υπολόγισες;

Last edited:
Απάντηση: Re: Σας ήρθαν οι περικοπές στον μισθό..και πόσο;

Τα έχετε μπερδέψει λιγάκι.

Το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται επί του συνολικού μισθού, ενώ του Πάσχα μόνο επί του βασικού.

Δεν είναι έτσι jim
Λογαριάζεται επι του βασικού μόνο κι αυτό..

Είναι δύσκολες οι καταστάσεις, σιγά-σιγά θα το νοιώσουμε στο πετσί μας για τα καλά.

Υπάρχουν και συνάνθρωποι μας που δεν έχουν πάρει ποτέ δώρα και άδειες, ας αναλογιστούμε αυτό.

Άσχετα με το πόσα λεφτά παίρνεις, αν είσαι στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα όταν σου κουτσουρεύουν το μισθό είναι δύσκολα.
Ειδικά αν έχεις υποχρεώσεις βασισμένες σε αυτόν (πχ στεγαστικά δάνεια κλπ).
Δε συζητάμε για ΝΟΒΑ και τσιγάρα και εξόδους, αυτά είναι αστεία πράγματα.

Είτε παίρνεις 700 και σου τα κάνουν 600, είτε από 3000 πας στα 2000 είναι δύσκολα...

Την υγειά μας να'χουμε και ας ελπίσουμε ότι με αυτό βοηθάμε στο να έρθουν πιο γρήγορα οι καλύτερες μέρες...

Γιατί θα έρθουν.

Φυσικά χάριν αστεισμού βρε Στέργιο ανέφερα περί ΝΟΒΑ,τσιγάρων και λοιπων...αλλά αν το σκεφτείς καλύτερα απο κάπου πρέπει να βγεί αυτή η "χασούρα" έτσι δεν είναι;
Οταν έχεις προγραμματίσει που θα δώσεις και πόσο και δε σου βγαίνουν,λογικό δεν είναι;

Στους συνταξιούχους δεν έχουν γίνει περικοπές....

Λοιπόν το βρήκα ακριβώς.Για το δικό μου δώρο Πάσχα.Βασικός 1206,00.Το μισό 603,00 μείον το 30% 180,90=422,10.Βγάλε τις κρατήσεις για τα ασφαλιστικά ταμεία τρομάρα τους,που θα κλείσουνε και αυτά 64,71,καθαρά στο χέρι 357,39.Εγώ λοιπόν ξεκίνησα και βοηθάω την Ελλάδα μας να σωθεί...:flipout::flipout::flipout:Να θέσω ένα προβληματισμό και θα ήθελα την γνώμη σας.Με τα παλιά δεδομένα,όπως έγραψα και ποιο πάνω,θα πήγαινα να αγοράσω με το δώρο μου,μία μπαγκαζιέρα οροφής για το αυτοκίνητο μου,την οποία τώρα δεν θα πάρω,διότι προηγούνται άλλες ανάγκες,δηλ.τα παιδιά μου.Άρα δεν θα καταναλώσω,όπως και πολλοί άλλοι δεν θα καταναλώσουν.Με την αγορά τι γίνεται?