SAT DISH 1,80: OFFSET H ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΟ?

To προβλημα ξεκινησε 16 του μηνα ξαφνικα στην 12012 και μονο. Απο signal quality 80-90% κατεβηκα κατω σε 20%. Τιο να υποθεσω? Το πιατο το ξανακεντραραμε αλλα βασικα δεν χρειαζοτανε ρυθμιση. Αλλο κατι να υποθεσω δεν μπορω περαν του να εκανε κατι ο broadcaster.
Για οσους εχουν ιδιοκτησιακο δεκτη και ειναι Θεσαλονικη η και Αθηνα ας δουν signal quality στην 12012 (sky premiere HD - MGMHD) και μετα σε οποιαδηποτε αλλη συχνοτητα να δουμε τη διαφορα.
Νικος

Κάτι δεν πρέπει να πηγαινει σωστά...εγώ απο Ηράκλειο Κρήτης με:
Gibertini op120 και Inverto Black Ulta High Gain
στην 12012 έχω σήμα απο 6.6db-41% εώς 7,6db-47%
εσεις που είστε πιο Βόρεια θα επρεπε να χτυπάτε παραπάνω
Μήπως η προσωρινή τοποθέτηση του Asta1n στις 28.2 για τους πειραματισμούς της SES Astra προκαλεί όλα τα παραπάνω?...

Κάτι δεν πρέπει να πηγαινει σωστά...εγώ απο Ηράκλειο Κρήτης με:
Gibertini op120 και Inverto Black Ulta High Gain
στην 12012 έχω σήμα απο 6.6db-41% εώς 7,6db-47%
εσεις που είστε πιο Βόρεια θα επρεπε να χτυπάτε παραπάνω
Μήπως η προσωρινή τοποθέτηση του Asta1n στις 28.2 για τους πειραματισμούς της SES Astra προκαλεί όλα τα παραπάνω?...

Ειλικρινα φιλε μου δεν ξερω,
Σε καταστημα δορυφορικων στον Πολυγυρο Χαλκιδικης που ζητησα βοηθεια μου μετρησε ποιοτητα σηματος με 1,80 πιατο και μου ειπε οτι οντως η 12012 εβγαινε με 30% ποιοτητα ενω ολες οι αλλες με πανω απο 73%.
Αυριο περιμενω αποτελεσμα παλι με 1,80 απο κεντρο Θεσσαλονικης να βγαλουμε πια ενα συμπερασμα.
Κατι δεν μου καθεται καλα μ αυτη την ιστορια.
Νικος

Σε καταστημα δορυφορικων στον Πολυγυρο Χαλκιδικης που ζητησα βοηθεια μου μετρησε ποιοτητα σηματος με 1,80 πιατο και μου ειπε οτι οντως η 12012 εβγαινε με 30% ποιοτητα ενω ολες οι αλλες με πανω απο 73%.
Αυριο περιμενω αποτελεσμα παλι με 1,80 απο κεντρο Θεσσαλονικης να βγαλουμε πια ενα συμπερασμα.
Νικος

Κάτι που ξέχασα να αναφερω πρίν είναι ότι στην συγκεκριμένη συχνότητα τα σήματα πρίν απο 3-4 εβδομάδες περίπου ήταν γύρω στο 27-30%...τώρα είναι σαφώς βελτιωμένη η λήψη με 41-47%...ρώτησε άν θές και για τη "θεωρία" του Astra 1N...γνώμη μου πάντως να μήν βιαστείς στην οποιαδίποτε κίνησή σου.
Τρομάζω στην ιδέα ότι άν απο Βόρεια Ελλάδα χρειάζεται 1.80 τί θα χρειάζεται στην Νότια.
Αυτά Νικόλα...ελπίζω να βοήθησα...ενημέρωσέ μας για τις εξελίξεις

Re: Απάντηση: SAT DISH 1,80: OFFSET H ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΟ?

Λέτε να έχει παρεμβολή στη συχνότητα ο Νίκος;

Serafeim καλησπέρα...και το κατάστημα που αναφέρει ο Νικος να εχει και αυτό?...κάτι άλλο πρέπει να παίζεται...ελπίζω να βρεί την ψυχραιμία να το ανακαλύψει και να μην χρειαστεί να ανοίξει "πορτοφόλι"

Ούτε εδώ έχει πρόβλημα η συχνότητα, 9,2dB SNR με 1.10. Το γμτ εδώ είναι ότι με την μετακόμιση των καναλιών της 11642V στην 11307V πριν 2 - 3 ημέρες, έχασα όλα τα μουσικά κανάλια...

attachment.php

Attachments

• 12012.jpg
    12012.jpg
    97.6 KB · Views: 71
φιλε νικο τελικα δεν μου απαντησες απο που εισαι και αν ειναι διαθεσιμο απο σεμπτεβριο που γυριζω

Απάντηση: Re: SAT DISH 1,80: OFFSET H ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΟ?

Νικος
Νίκο είμαστε πολύ κοντά γεωγραφικά,είμαι περιοχή Γιαννιτσών δεν πρέπει να έχουμε αισθητές διαφορές.
Kοίταξα προ λίγου ,με ένα πιάτο 1μ που έχω για τις 28Ε ,έχω 36% σήμα στην 12012V.

Re: Απάντηση: Re: SAT DISH 1,80: OFFSET H ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΟ?

Νίκο είμαστε πολύ κοντά γεωγραφικά,είμαι περιοχή Γιαννιτσών δεν πρέπει να έχουμε αισθητές διαφορές.
Kοίταξα προ λίγου ,με ένα πιάτο 1μ που έχω για τις 28Ε ,έχω 36% σήμα στην 12012V.

Καλησπερα
Δοκιμασε τωρα και την 12090. Θεωρητικα θα πρεπει να εχεις πανω απο 60%.
Σ ευχαριστω πολυ.
Νικος,

φιλε νικο τελικα δεν μου απαντησες απο που εισαι και αν ειναι διαθεσιμο απο σεμπτεβριο που γυριζω

Καλησπερα φιλε μου,
Συγγνωμη αν σε ξεχασα,
Ειμαι Θεσσαλονικη κοντα στο θεαγενειο νοσοκομειο και φανταζομαι μιλας για το πιατο. Ναι εφοσον αλλαξω και παω σε μεγαλυτερο (που ειναι και το πιο πιθανο) θα ειναι διαθεσιμο. Απο αυριο αρχιζω ψαξιμο.
Νικος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SAT DISH 1,80: OFFSET H ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΟ?

Καλησπερα
Δοκιμασε τωρα και την 12090. Θεωρητικα θα πρεπει να εχεις πανω απο 60%.
Σ ευχαριστω πολυ.
Νικος,
Δεν την είχε ο δέκτης περασμένη την 12090,την έβαλα τώρα.
Έχω 80% στον Spiderbox, σε πιάτο 1,05x1,15μ κεντραρισμένο στις 28Ε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SAT DISH 1,80: OFFSET H ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΟ?

Δεν την είχε ο δέκτης περασμένη την 12090,την έβαλα τώρα.
Έχω 80% στον Spiderbox, σε πιάτο 1,05x1,15μ κεντραρισμένο στις 28Ε.

Το περιμενα αυτο γι αυτο σε ρωτησα,
Θα δω σημερα το αποτελεσμα απο το 1,80 πιατο στο κεντρο Θεσσαλονικης και θα σου πω.
Σ ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σου.
Νικος

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: SAT DISH 1,80: OFFSET H ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΟ?

Παιδια καλησπερα και παλι,
Ξερει κανεις που μπορω να βρω Giberdini OP150S?
Δεν φαινεται να εχει κανεις απο Θεσσαλονικη ουτε ο Μαντζριδης που παντα ειχε διαθεσιμοτητα. Απο Σεπτεμβριο ειπε και αν.
Εχει κανεις καποιο μαγαζι υποψη του?
Νικος
Ευχαριστω

12012V, 11.5db σε Mabo 180 offset στην Πάτρα.
12090V, 11.7db

Ουσιαστικά παρόμοια σήμα.

Στην ερώτησή σου, αν θες πιάτο 180 πήγαινε είτε στο Mabo Offset 180 ή αν έχεις τα φράγκα, πας στο Prodelin 180 που είναι και πραγματικό 180 (το Mabo είναι 172*189). Αλλά νομίζω πρώτα πρέπει να το ψάξεις καλύτερα, δε βλέπω λόγο να έχει πέσει τόσο η ένταση του σήματος και μόνο στη Β. Ελλάδα.

12012V, 11.5db σε Mabo 180 offset στην Πάτρα.
12090V, 11.7db

Ουσιαστικά παρόμοια σήμα.

Στην ερώτησή σου, αν θες πιάτο 180 πήγαινε είτε στο Mabo Offset 180 ή αν έχεις τα φράγκα, πας στο Prodelin 180 που είναι και πραγματικό 180 (το Mabo είναι 172*189). Αλλά νομίζω πρώτα πρέπει να το ψάξεις καλύτερα, δε βλέπω λόγο να έχει πέσει τόσο η ένταση του σήματος και μόνο στη Β. Ελλάδα.

Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω τι εχει γινει.
Και τι να ψαξω φιλε μου?
Ακουγεται χαζο αλλα μαλλον η πτωση της ποιοτητας σηματος συμβαινει εδω στη Βορεια Ελλαδα.
Να ειναι προβλημα παρεμβολης δεν νομιζω αφου σημα κατεβαινει ενω σε παρεμβολη που ειχα στην 11223V δεν κατεβαινε τιποτα. Με ενα κομματι αλουμινιο λυσαμε το προβλημα της 11223.
Δεν ξερω τι αλλο να κανω. Το κινητο μου 1,05 οταν παρκαρει στiw 28E δεν κατεβαζει την 12012 με τιποτα ενω κατεβαζει με 70% ποιοτητα σηματος την 12090. Απεναντι οικοδομη παλι με πιατο 1,05 12012 παλι ουτε με σφαιρες. Το 1,40 (σταθερο στις 28Ε) κατεβαζει την 12012 απο 10-30% αναλογα με την ωρα της ημερας και πανω απο 80% (Μ.Ο) την 12090 αναλογα παλι με την ωρα.
Παραβολικο 1,80 πιατο απο Πολυγυρο οπως ξαναεγραψα 30% ποιοτητα στην 12012 πανω απο 70% στην 12090.
Αν μπορεις εσυ να βγαλεις συμπερασμα πες μου και μενα μπας και βγαλω ακρη.
Η μονη λυση μεχρι στιγμης που μαλλον ακολουθω ειναι η αγορα μεγαλυτερου πιατου για να μου επιστρεψει σε ποιοτητα σηματος ενα τουλαχιστο κομματι απο αυτο που χαθηκε.
Θεωρεις καλυτερο το mabo 180 απο το Giberdini 155 x 165?
Giati se rvtav?
Giati to giberdini 1,05 μου εδωσε καλυτερη ποιοτητα σηματος απο οτι το televes 1,20 που ειχα σαν δευτερο πιατο (κινητο)
Νικος

Last edited:
Νομίζω το Mabo θα είναι οριακά καλύτερο από το OP150, αλλά μη περιμένεις σημαντική διαφορά. Διαφορά θα δεις σίγουρα με το Prodelin, αλλά εκεί πας για 1200+ ευρώ.