SAT DISH 1,80: OFFSET H ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΟ?

Παραβολικο 1,80 πιατο απο Πολυγυρο οπως ξαναεγραψα 30% ποιοτητα στην 12012 πανω απο 70% στην 12090.

Νικόλα σύμφωνα με τις μετρήσεις που αναφέρεις...τι παραπάνω θα κερδίσεις άν ξοδευτείς και βάλεις 1.80...το 30%...?.

Anyway τηλεφώνησα σε φίλο απο Καλαμαριά με Gibertini 1.50 & Invacom Lnb για να μου στείλει μια αναφορά λήψης στις συχνότητες του 28Ε που σε ενδιαφέρουν , προκειμένου να τις συγκρίνεις με αυτές του Gibertini 1.20 που έχεις...δυστηχώς γυρνάει απο τις διακοπές του την Τετάρτη , άν μπορείς να περιμένεις ώς τότε...άν και προσωπικά πιστεύω ότι και αυτός 30% θα πέρνει.

Anyway είδωμεν

Νικόλα σύμφωνα με τις μετρήσεις που αναφέρεις...τι παραπάνω θα κερδίσεις άν ξοδευτείς και βάλεις 1.80...το 30%...?.

Anyway τηλεφώνησα σε φίλο απο Καλαμαριά με Gibertini 1.50 & Invacom Lnb για να μου στείλει μια αναφορά λήψης στις συχνότητες του 28Ε που σε ενδιαφέρουν , προκειμένου να τις συγκρίνεις με αυτές του Gibertini 1.20 που έχεις...δυστηχώς γυρνάει απο τις διακοπές του την Τετάρτη , άν μπορείς να περιμένεις ώς τότε...άν και προσωπικά πιστεύω ότι και αυτός 30% θα πέρνει.

Anyway είδωμεν

Ευχαριστω για την βοηθεια σου,
Να σου πω γιατι σκεπτομαι βασικα πλεον το Gibertini 1,55 x 1,65 apo to 1,25x1,35 που εχω τωρα.
Φαινεται οτι ακομα και μικρες αποκλισεις εννοω απο τοπο σε τοπο εχουν την σημασια τους. Για παραδειγμα οταν το mabo 1,80 στον Πολυγυρο βγαζει στην 12012 30% εγω με το κατα πολυ μικροτερο εβγαζα περιπου τοσο ενω με στην 12090 που εβγαζε 70% εγω χτυπουσα πανω απο 90%. Προσπαθω να διατηρησω το signal quqlity σε τετοιο σημειο ωστε να μην μηδενιζεται σε συννεφιες η βροχες. Επισης εχουμε διαφορες ακομα και με την ωρα της ημερας. Χτες βραδυ εβλεπα με 20% περιπου αλλα το μεσημερι εφτασα σε 40% ( το μεγαλυτερο σημα μετα την οποια αλλαγη εγινε μετα την 15η Αυγουστου)
Να δουμε τι θα μας δωσει και ο φιλος μας απο Τεταρτη μηπως βγαλουμε ακρη.
Τελος πολυ παραξενες αναφορες ερχονται απο Αθηνα και κατω οπου ενω το σημα επρεπε θεωρητικα να ειναι λιγοτερο ισχυρο εντουτοις μη σου πω οτι βγαινει και παραπανω σε σχεση με μας εδω πανω. Μιλαω παντα για την συγκεκριμενη συχνοτητα που μας ταλαιπωρει.
Σ ευχαριστω πολυ και παλι.
Νικος

Δεν είναι τόσο παράξενες οι αναφορές όσο φαίνεται αρχικά. Η north beam του Astra 2B (στην οποία ανήκει η 12012) έχει μία περίεργη "απόφυση" και με αυτήν καλύπτει μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου/Στερεάς. Το περίεργο είναι γιατί μειώθηκε πάνω το σήμα (όπως φαίνεται έως τώρα από τις αναφορές), ενώ νότια δεν παρατηρείται κάποια διαφορά...

astra2a2bnorthus6.jpg

Ευχαριστω για την βοηθεια σου,
Να σου πω γιατι σκεπτομαι βασικα πλεον το Gibertini 1,55 x 1,65 apo to 1,25x1,35 που εχω τωρα.
Φαινεται οτι ακομα και μικρες αποκλισεις εννοω απο τοπο σε τοπο εχουν την σημασια τους. Για παραδειγμα οταν το mabo 1,80 στον Πολυγυρο βγαζει στην 12012 30% εγω με το κατα πολυ μικροτερο εβγαζα περιπου τοσο ενω με στην 12090 που εβγαζε 70% εγω χτυπουσα πανω απο 90%. Προσπαθω να διατηρησω το signal quqlity σε τετοιο σημειο ωστε να μην μηδενιζεται σε συννεφιες η βροχες. Επισης εχουμε διαφορες ακομα και με την ωρα της ημερας. Χτες βραδυ εβλεπα με 20% περιπου αλλα το μεσημερι εφτασα σε 40% ( το μεγαλυτερο σημα μετα την οποια αλλαγη εγινε μετα την 15η Αυγουστου)
Να δουμε τι θα μας δωσει και ο φιλος μας απο Τεταρτη μηπως βγαλουμε ακρη.
Τελος πολυ παραξενες αναφορες ερχονται απο Αθηνα και κατω οπου ενω το σημα επρεπε θεωρητικα να ειναι λιγοτερο ισχυρο εντουτοις μη σου πω οτι βγαινει και παραπανω σε σχεση με μας εδω πανω. Μιλαω παντα για την συγκεκριμενη συχνοτητα που μας ταλαιπωρει.
Σ ευχαριστω πολυ και παλι.
Νικος

Νικόλα σήμερα μιλούσα με το φίλο απο Καλαμαριά όπου λαμβάνει στην συγκεκριμένη συχνότητα με Gibertini 1.50 και Invacom:: 43%- 7.0db
σταθερά καθόλη την διάρκεια της ημέρας-νύχτας (παίζει ένα ελάχιστο 1-2% , 0.5-1.0db) βέβαια αίσθηση προκαλεί και στον ίδιο το πόσο επεσε το σήμα τον τελευταίο μήνα σε σχέση με παλιά...και βέβαια το ότι εμείς εδώ στο Νότο έχουμε ευνοηθεί απο την όλη κατάσταση!...εγώ συνεχίζω και ανεβαίνω...46%-7.5db με Gibertini 1.20 και Inverto Black Ultra High Gain:a0210:
Υπομονή σύντροφοι!...
Κάτι λέγεται (χωρίς να είναι δεδομένο) ότι o Astra 1N που είναι πλεόν παρακαρισμένος στις 28Ε ανοίγει τους transporters του μέσα Σεπτεμβρίου και πολλά θα αλλάξουν και πάλι για ενα μικρό διάστημα (προς το καλύτερο) μεχρι να μετακινηθεί μόνιμα στις 19Ε όπου θα γυρίσουμε στα παλιά...
Δεν θα πρότεινα την οποιαδίποτε κίνηση απο μεριάς σου μέχρι ότου γίνουν όλα τα παραπάνω...αλλά εσύ αποφασίζεις Νιck!