Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

Να κάνω τον σύμβουλο γάμου;

steeltech360dishwasher.jpg

Μιλησες για εγωισμουλη ... και οτι συνηθως τα περισσοτερα αγορακια εχουν αυτη την ιδιοτητα.

Νομιζω οτι ολο αυτο ειναι ΜΥΘΟΣ. Η κορη διδαχτηκε απο την μανα της πως να αποφευγει
αντρες σαν τον πατερα της, ενω τα συγχρονα αγορακια εβγαιναν ολοενα και πιο υποχωρητικα.
Ομως, η κορη οσμωθηκε σε μια πολιτικη προληπτικης επιθεσης, ακομα και αν το αγορι που
εχει διπλα της ... ΔΕΝ ειναι ο πατερας της.

Κατανοητοτερο ? -bye-

Kαι δεν τα ριχνω ολα αποκλειστικα σε διαφορες της φυσης. Προστιθενται και αλλα αγκαθια.
Καλως η κακως, την συμπεριφορα μας την διαμορφωνει η κοινωνια (και ΟΧΙ η Φυση).

Τίγκα στις στερεότυπες απόψεις είναι όλο σου το ποστ. Και ψάχνεις και άλλες δικαιολογίες τώρα.

Τίποτε από αυτά δεν ισχύει. Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Όταν αρχίζεις να σκέφτεσαι το εγώ, αντίο σχέση. Αυτό είναι και τίποτε άλλο.

Απάντηση: Re: Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

...Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Όταν αρχίζεις να σκέφτεσαι το εγώ, αντίο σχέση. Αυτό είναι και τίποτε άλλο.

Ομορφα λόγια, αλλά ξέρεις πολλές σχέσεις απ'όπου να απουσιάζει το εγώ ? Εγώ όχι και σύμφωνα με τα λεγόμενά σου δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σχέσεις, γιατί το 99% των σχέσεων του πλανήτη είναι "εγώ". Κι αν δεν είναι ο καθένας μόνος του, αρκεί ο 1 απο τους 2 στο ζευγάρι να είναι εγώ για αντίο σχέση όπως λες... Δεν συμβαίνει όμως... Ψάξε αλλού την αιτία του αντίο σχέση...

Δηλαδή τι μου λες ακριβώς τώρα; Τίποτε απολύτως. Αντίο σχέση, δηλαδή αντίο ουσιαστική σχέση. Από καταναγκασμό και μένω γιατί βολεύει, να φαν κι οι κότες. Δεν συζητάμε αυτό όμως. Συζητάμε τι οδηγεί εκεί.

Δεν είναι πουθενά αλλού η αιτία. Μπαίνει το εγώ πιο πάνω από το εμείς. Οπότε φυσικά αντίο σχέση. Τι άλλο δηλαδή θα μπορούσε να είναι; Ο "γενετικός προγραμματισμός" των δύο φύλων που διαφέρει; Όχι βέβαια. Αυτό είναι μια απλή δικαιολογία για να ρίξεις τα βάρη σε κάποιον άλλον εκτός από το ξερό σου το κεφάλι.

Πως ειναι δυνατον να μην βλεπεις το ΕΓΩ της γυναικας στην "εξισωση" ? :chinscratch:

Επειδή δεν διάβασες πιο πριν που έγραψα ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο του ανδρός. Αν και συνήθως είναι.

Σε κάθε περίπτωση, θα βρείς ελάχιστες σχέσεις διαρκείας που δεν υπάρχει κάπου το "εγώ". Αν ο καταναγκασμός και το βόλεμα βασιλεύει στις υπόλοιπες, τότε κάθε πετυχημένη σχέση θα έπρεπε να βραβεύεται απο την unesco.

Επειδή δεν διάβασες πιο πριν που έγραψα ότι δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνο του ανδρός. Αν και συνήθως είναι.
Τελικα, στην δικη σου ταπεινη εμπερια ... ειναι του ανδρος η της γυναικος περισσοτερο ?
Ασε τι βιωσαμε εμεις ! Εσυ πως το αντιλαμβανεσαι .....

Τελικα, στην δικη σου ταπεινη εμπεριια ... ειναι του ανδρος η της γυναικος περισσοτερο ?
Ασε τι βιωσαμε εμεις ! Εσυ πως το αντιλαμβανεσαι .....

Να το γράψω για τρίτη φορά; Του ανδρός είπαμε.

Τι εννοείς τι βιώσατε "εσείς" δεν κατάλαβα;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε κάθε περίπτωση, θα βρείς ελάχιστες σχέσεις διαρκείας που δεν υπάρχει κάπου το "εγώ". Αν ο καταναγκασμός και το βόλεμα βασιλεύει στις υπόλοιπες, τότε κάθε πετυχημένη σχέση θα έπρεπε να βραβεύεται απο την unesco.

Να καταλαβαίνεις τι γράφει ο άλλος και να μην γενικολογείς. Έγραψα όταν μπαίνει το εγώ πιο πάνω από το εμείς. Δηλαδή όταν υπερισχύει το εγώ του εμείς.

Απάντηση: Re: Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

...
Να καταλαβαίνεις τι γράφει ο άλλος και να μην γενικολογείς. Έγραψα όταν μπαίνει το εγώ πιο πάνω από το εμείς. Δηλαδή όταν υπερισχύει το εγώ του εμείς.

...Όταν αρχίζεις να σκέφτεσαι το εγώ, αντίο σχέση. Αυτό είναι και τίποτε άλλο.

Ε, τι να κάνουμε, δεν είναι οτι δεν καταλαβαίνω, είναι οτι σε 5 λεπτά είπες 2 διαφορετικά πράγματα... Αποφάσισε επιτέλους...

Να το γράψω για τρίτη φορά; Του ανδρός είπαμε.

Υποψιαζομαι οτι ... η διχογνωμια μας πηγαζει απο εντελως διαφορετικες βιωματικες διαδρομες.
Δεν υπεκφευγω. Εξακολουθω να πιστευω οτι οι ρολοι αλλαξαν και η πραγματικη ισχυρογνωμοσυνη
ειναι απο την πλευρα των γυναικων. Απλα ειναι σε αλλο επιπεδο. Πιο εξυπνο και παρασκηνιακο.
Ομως η δικη σου εμπειρια απαγορευει να συμφωνησεις μαζι μου. Δεν μπορω να κανω τιποτα αλλο
... απο το να σεβαστω την εμπειρια σου.

Τι εννοείς τι βιώσατε "εσείς" δεν κατάλαβα;

Εμεις, εννοω ΕΓΩ .... και μερικοι ακομα στην ηλικια μου.
Γιατι, να σαι σιγουρος ... οτι υπαρχουν και μερικοι που συμφωνουν μαζι μου.
ΟΧΙ επειδη ειναι γεροντοπαληκαροι και αρτηριοσκληρωτικοι (οπως ηδη υποψιαζεσαι) αλλα γιατι
... εζησαν τα ιδια πραγματα.

hint για εναν (ανάμεσα σε πολλούς άλλους) πιθανό εχθρό της σχέσης...

Δεν είναι εγωιστής/ρια αλλά δεν πηδάει καλα
Είναι εγωιστής/ρια αλλά πηδάει καλά

Μαντέψτε ποιά σχέση κινδυνεύει περισσότερο...

Re: Απάντηση: Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

hint για εναν (ανάμεσα σε πολλούς άλλους) πιθανό εχθρό της σχέσης...

Δεν είναι εγωιστής/ρια αλλά δεν πηδάει καλα
Είναι εγωιστής/ρια αλλά πηδάει καλά

Μαντέψτε ποιά σχέση κινδυνεύει περισσότερο...

Θα μπορουσαμε να πουμε οτι η δευτερη κινδυνευει λιγοτερο :p

Μιας και ανεφερες αυτο το παραδειγματακι στα πλαισια της κουβεντας,κατι αλλο που εχω παρατηρησει οτι επισης ισχυει σε ενα μεγαλο βαθμο (συγγνωμη αν εχει ξανααναφερθει στο νημα,δε το παρακολουθω συνεχεια),ειναι το παρακατω.

Σε πιο μικρη ηλικια,ανδρες και γυναικες αναζητουν πιο εντονα τη σεξουαλικη απολαυση και την επιβεβαιωση του αρχεγονου συναισθηματος οτι λειτουργουν οπως η φυση εχει καθορισει.Δηλαδη οι ανδρες θα κυνηγουν ως επι το πλειστον ομορφες και πολυ ελκυστικες σεξουαλικα κοπελες,ωστε να επιβεβαιωσουν την ανδρικη τους υποσταση οτι κερδισαν το ομορφο θυληκο,και να απολαυσουν εντονα το σεξ.Οι γυναικες απο την αλλη,θα ψαξουν να βρουν το μαγκακι,το δυναμικο αρσενικο ας ειναι και λιγο αλητακι,για να επιβεβαιωθουν αφενως ως θυληκα,οτι ελκυουν το δυνατο αρσενικο αρα λειτουργουν οπως προγραμματισε η φυση.Και φυσικα να απολαυσουν εντονα το σεξ που κατα πασα πιθανοτητα το παραπανω στυλ αγοριων θα τους δωσει πιο καλα και εντονα.
Οταν τωρα προχωρησει η ηλικια,αυτα συνηθως μπορει να αλλαξουν,και ετσι ο ανδρας να μη θελει πια για σοβαρη σχεση και γυναικα της ζωης του μια εμφανισιακα εντυπωσιακη και σεξυ γυναικα,αλλα μια κοπελα που να εμπνεει εμπιστοσυνη,να ειναι σοβαρη για οικογενεια,να του αρεσει μεν σε εναν καλο βαθμο και εμφανισιακα και σαν ερωτικη επαφη,αλλα οχι με τον τροπο οπως οταν ηταν μικροτερος.
Και η γυναικα αναλογα,οταν ερθει σε μια φαση σοβαρη,μπορει να ξεφυγει απο αυτο που περιεγραψα παραπανω,και να βρει εναν αντρα ισως και πιο ηρεμο,το σεξ να ειναι απλα οκ,αλλα να ειναι σοβαρος και πιστος,να ειναι εργατικος και να μπορει να στηριξει την επιλογη της οικογενειας.

Τωρα θα πρεπει να βγω αλλα θα επανελθω παλι στο νημα γιατι ειναι ενδιαφερον,και μη ξεχναμε οτι οι σχεσεις οι ερωτικες ειναι κατι μαγικο,γι'αυτο υπαρχουμε και συνεχιζουμε στον κοσμο...

Re: Απάντηση: Re: Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

Ε, τι να κάνουμε, δεν είναι οτι δεν καταλαβαίνω, είναι οτι σε 5 λεπτά είπες 2 διαφορετικά πράγματα... Αποφάσισε επιτέλους...

Από πότε είναι διαφορετικό αυτό; Δεν είναι εγώ ν' αποφασίσω, αλλά εσύ να καταλαβαίνεις τι γράφει ο άλλος. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Όταν αρχίζεις να σκέφτεσαι το εγώ και όχι το εμείς, έχεις ήδη τελειώσει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Υποψιαζομαι οτι ... η διχογνωμια μας πηγαζει απο εντελως διαφορετικες βιωματικες διαδρομες.
Δεν υπεκφευγω. Εξακολουθω να πιστευω οτι οι ρολοι αλλαξαν και η πραγματικη ισχυρογνωμοσυνη
ειναι απο την πλευρα των γυναικων. Απλα ειναι σε αλλο επιπεδο. Πιο εξυπνο και παρασκηνιακο.
Ομως η δικη σου εμπειρια απαγορευει να συμφωνησεις μαζι μου. Δεν μπορω να κανω τιποτα αλλο
... απο το να σεβαστω την εμπειρια σου.

Εμεις, εννοω ΕΓΩ .... και μερικοι ακομα στην ηλικια μου.
Γιατι, να σαι σιγουρος ... οτι υπαρχουν και μερικοι που συμφωνουν μαζι μου.
ΟΧΙ επειδη ειναι γεροντοπαληκαροι και αρτηριοσκληρωτικοι (οπως ηδη υποψιαζεσαι) αλλα γιατι
... εζησαν τα ιδια πραγματα.

Εγώ πάλι νομίζω ότι όλο αυτό είναι στο πλαίσιο που προσπαθούμε να ρίξουμε το βάρος της ευθύνης μας στον άλλον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε μια σχέση...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Τα υπόλοιπα αφορούν τα μικρότερα και ασήμαντα πράγματα. Και τους δικηγόρους :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

Από πότε είναι διαφορετικό αυτό; Δεν είναι εγώ ν' αποφασίσω, αλλά εσύ να καταλαβαίνεις τι γράφει ο άλλος. Όταν αρχίζεις να σκέφτεσαι το εγώ και όχι το εμείς, έχεις ήδη τελειώσει...

Α, όχι, δεν ξαναρχίζω απο την αρχή, τα ίδια και τα ίδια...Υπάρχουν άλλα πράγματα που δηλητηριάζουν ή διαλύουν μια σχέση, ευκολότερα ή γρηγορότερα απο το "εγώ πάνω απο το εμείς"... Αλλωστε, ο καθένας μόνος του, το "εμείς" το βλέπει υποκειμενικά, φιλτραρισμένο αναγκαστικά πάντα μέσα απο το "εγώ"...Αν θέλεις το καταλαβαίνεις αλλιώς όχι...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες

Α, όχι, δεν ξαναρχίζω απο την αρχή, τα ίδια και τα ίδια...Υπάρχουν άλλα πράγματα που δηλητηριάζουν ή διαλύουν μια σχέση, ευκολότερα ή γρηγορότερα απο το "εγώ πάνω απο το εμείς"... Αλλωστε, ο καθένας μόνος του, το "εμείς" το βλέπει υποκειμενικά, φιλτραρισμένο αναγκαστικά πάντα μέσα απο το "εγώ"...Αν θέλεις το καταλαβαίνεις αλλιώς όχι...

Δηλαδή, υπάρχουν και άλλα πράγματα αλλά αυτά περνάνε από το υποκειμενικό εγώ, άρα πάλι το ίδιο λέμε.

Τίποτε, τίποτε. Απέχετε από το να με πείσετε. :o

Re: Απάντηση: Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

Οταν τωρα προχωρησει η ηλικια,αυτα συνηθως μπορει να αλλαξουν,και ετσι ο ανδρας να μη θελει πια για σοβαρη σχεση και γυναικα της ζωης του μια εμφανισιακα εντυπωσιακη και σεξυ γυναικα,αλλα μια κοπελα που να εμπνεει εμπιστοσυνη,να ειναι σοβαρη για οικογενεια,να του αρεσει μεν σε εναν καλο βαθμο και εμφανισιακα και σαν ερωτικη επαφη,αλλα οχι με τον τροπο οπως οταν ηταν μικροτερος.

Αυτό δεν νομίζω ότι ισχύει. Και ο πιό επιτυχημένος 60άρης, την πιο όμορφη 20άρα θα διαλέξει. Αν του κάτσει δηλαδή.