Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

Ρε παίδες τι να λέμε τώρα, το ανθρώπινο θηλυκό είναι το μόνο θηλυκό στον πλανήτη που απορρίπτει το ίδιο, το είδος του. Και εξηγούμαι
Έχετε δει κανένα άλλο θηλυκό στο ζωικό βασίλειο να βάφεται, να κάνει πλαστικές , σιλικόνες, extensions, αποτριχώσεις, botox, και δεν συμμαζεύεται? δράμα η κατάσταση σας λέω

Άλλα εντάξει στο χέρι μας είναι να τις χειριστούμε είτε καλά, είτε κακά με όλες τις παραξενιές τους :laugh:

Αντωνη,
υπαρχει μια βιομηχανια ολοκληρη (να μην πω αυτοκρατορια) που προωθει ΑΠΙΘΑΝΑ και ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ προτυπα
στις γυναικες απο τα γεννοφασκια τους. Και απο οσο γνωριζω, αυτες τις βιομηχανιες τις διοικουν ΑΝΤΡΕΣ.
Η γυναικα το μονο που θελει ειναι να αρεσει. ΕΑΝ εμεις βαζουμε τον πηχυ στα 6.40 μετρα που ουτε ο
Σεργκει Μπουμπκα ΔΕΝ φτανει ... τοτε ποιος φταιει ? Απο την δικη μου, πολυ ταπεινη εμπειρια, οταν
η γυναικα φτασει στα 35 με 40 .... ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ καταλαβαινει οτι δεν χρειαζεται να ακολουθει κανενα
προτυπο. Αλλα ..... μεχρι τοτε (δυστυχως) εχει συσσωρευσει και μια τεραστια απεχθεια (μην πω ΜΙΣΟΣ)
για τα προτυπα. Και ποιος τα εθεσε τα προτυπα ? Η Estee Lauder ? .....

Last edited:
Έλα ντε; Πως το μετράς αυτό; Κάθε σχέση περνάει από προβλήματα. Ο χειρισμός τους είτε τα αυξάνει, είτε τα ελαττώνει. Πότε είναι τα προβλήματα τόσο μεγάλα ώστε να μην έχει νόημα η προσπάθεια μείωσής τους;

Καλή ερώτηση. Πότε; Δεν ξέρω. Αν ξαπλώνεις στο κρεβάτι να κοιμηθείς μαζί της/του και σιχαίνεσαι την ώρα που το κάνεις, κάτι δεν πάει καλά. Υποτίθεται ότι χειρίζεσαι τα προβλήματα για να μειωθούν. Αν αυξηθούν τότε μάλλον τα πράγματα είναι χειρότερα απ' ό,τι μπορείς να φανταστείς. Αν πεις ότι ΟΚ ας το δούμε λίγο ψύχραιμα, ήδη προσπαθείς κάτι πολύ δύσκολο. Εάν παρ' όλα αυτά κάνεις την προσπάθεια και γίνει χειρότερα (που είναι το πιο πιθανό) τότε είσαι πολύ κοντά στο τέλος.

Μερικες φορες (ιδιως στην αρχη) καποιες γυναικες θελουν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να νιωθουν οτι σε χανουν.
Και οταν λεμε σε χανουν να σε παιρνουν τηλ και εσυ να ΜΗΝ απαντας καν.

Για τις γυναικες ειναι ενα παιχνιδι πανω στην κοψη ...
Για τους αντρες, ομως ... ετσι οπως μαθαμε να λειτουργουμε ... ειναι παιχνιδι ?

Αν εισαι διαισθητικος τυπος, καταλαβαινεις οτι "ολημερις το χτιζανε, το βραδυ εγκρεμιζοταν" :laugh:
Και βαζει τα δυνατα της (ακομα και με τσιριδες η μπινελικια). Αν ομως ΔΕΝ εισαι διαισθητικος τυπος
η ολη κατασταση σε μπερδευει και κουραζει επιταχυνομενα. Μετα απο λιγες μερες ... αντε γεια.
Και τοτε (αν εισαι τυχερος) την συναντας στο δρομο .... και ειναι σαν να της εσφαξες την οικογενεια.
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ! :rifle: :twoguns:

Εν κατακλειδι ....
προσπαθεις στα δυσκολα ... η τα αφηνεις για πιο ευκολα ?
Το "ευκολοτερο" ... ικανοποιει 101% ?

Last edited:
Πολύ λεπτό και καλό θέμα άνοιξες sr71b

Για μένα είναι πολύ απλό. Γουστάρουν; Είναι μαζί. Δεν γουστάρουν; Το συντομότερο δυνατόν πάμε γι' άλλα.

Δεν είναι απλό. Για να συνεβρεθούν μαζί κάποια έλξη υπήρχε? στο παρελθόν. Τώρα γιατί χάθηκε? Τι φταίει?
Και το κυριότερο, αν υπάρχουν παιδιά? Και εντάξει να πάμε παρακάτω μετά πάλι τα ίδια? :frown:

Δε χρειάζεται να είσαι διαισθητικός τύπος... Βιολόγος χρειάζεται να είσαι και να κουβαλάς φορητό ορμονομετρο, για να προσπαθεις να τροποποιεις τη συμπεριφορά σου ανάλογα κάθε στιγμή.
Βασικά το πρόβλημα είναι το εξής: για τους άνδρες η επαφή και σχέση με το άλλο φύλλο είναι μία ακόμα βασική ανάγκη προς ικανοποίηση.
Για τις γυναίκες είναι αλλιώς. Η κάθε μια ζει τη δική της "τόλμη και γοητεία", καθώς αισθάνεται τον εαυτό της ως το κέντρο του (μικρού της) κόσμου που λειτουργεί ως οι σαπουνόπερες.
Και ειδικά όταν οι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, αντικαταστήσουν την επίλυση των προβλημάτων που ΔΕΝ έχουν, με το κυνήγι της "επιτυχίας"και καταξίωσης, χάνεται κάθε ελπίδα για απλό έρωτα και αγαπημένο ζευγάρι.

Re: Απάντηση: Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

Βασικά το πρόβλημα είναι το εξής: για τους άνδρες η επαφή και σχέση με το άλλο φύλλο είναι μία ακόμα βασική ανάγκη προς ικανοποίηση.
Για τις γυναίκες είναι αλλιώς. Η κάθε μια ζει τη δική της "τόλμη και γοητεία", καθώς αισθάνεται τον εαυτό της ως το κέντρο του (μικρού της) κόσμου που λειτουργεί ως οι σαπουνόπερες.
Και ειδικά όταν οι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, αντικαταστήσουν την επίλυση των προβλημάτων που ΔΕΝ έχουν, με το κυνήγι της "επιτυχίας"και καταξίωσης, χάνεται κάθε ελπίδα για απλό έρωτα και αγαπημένο ζευγάρι.

:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Δεν είναι απλό. Για να συνεβρεθούν μαζί κάποια έλξη υπήρχε? στο παρελθόν. Τώρα γιατί χάθηκε? Τι φταίει?
Και το κυριότερο, αν υπάρχουν παιδιά? Και εντάξει να πάμε παρακάτω μετά πάλι τα ίδια? :frown:

Η μεγαλύτερη δικαιολογία συντήρησης ενός πεθαμένου γάμου είναι τα παιδιά. Λες και είναι προτιμότερο γι' αυτά να ζουν μέσα σε ένα τέτοιο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από αυτό. Απλώς είναι πιο δύσκολο και σε πιο προχωρημένο στάδιο η αρρώστια. Δεν θυσιάζεις εαυτόν για τα παιδιά. Στην πράξη αυτό που κάνεις είναι χειρότερο για τα ίδια. Αλλά είπαμε, δικαιολογίες ψάχνουμε για να μην ξεβολευτούμε.

Ψάχνεις να βρεις τι φταίει που δεν υπάρχει πια η έλξη; Ξεκινάς με μια παραδοχή. Ότι αυτή δεν υπάρχει.

Last edited:
Απο την αλλη ...
δεν πρεπει να παραβλεψουμε οτι ενα ζευγαρι, μεσα σε ενα σπιτι με παιδια,
ΔΕΝ μπορει να κανει ερωτα ΟΠΟΤΕ θελει. Και χωρις σεξ (ανετο και ανεμποδιστο)
... ολα μαραινονται και σβηνουν.

Αν εννοείς ότι δεν μπορεί να κάνει έρωτα όπως ακριβώς το θέλει θα συμφωνήσω. Από την άλλη όμως η αναμονή μέχρι την κατάλληλη ευκαιρία ίσως και να αυξάνει την ερωτική επιθυμία περισσότερο.

Η μεγαλύτερη δικαιολογία συντήρησης ενός πεθαμένου γάμου είναι τα παιδιά. Λες και είναι προτιμότερο γι' αυτά να ζουν μέσα σε ένα τέτοιο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη υποκρισία από αυτό. Απλώς είναι πιο δύσκολο και σε πιο προχωρημένο στάδιο η αρρώστια. Δεν θυσιάζεις εαυτόν για τα παιδιά. Στην πράξη αυτό που κάνεις είναι χειρότερο για τα ίδια. Αλλά είπαμε, δικαιολογίες ψάχνουμε για να μην ξεβολευτούμε.

Ψάχνεις να βρεις τι φταίει που δεν υπάρχει πια η έλξη; Ξεκινάς με μια παραδοχή. Ότι αυτή δεν υπάρχει.

Να ξεβολευτεί κάποιος από τι? Από τη θαλπωρή του σπιτιού του με τα συν και τα πλην φυσικά και να κάνει μία νέα αρχή?
Για κάποιους μπορεί να τους βγεί καλύτερο, το ξεβόλεμα αν εννοείς αυτό.

Όταν κάνουμε παιδιά, γιατί τα κάνουμε? Από εγωισμό? επειδή έκανε ο κύκλος/φίλοι μας, επειδή έτσι τα έφερε ή ζωή μας, μήπως κατά τύχη η εσκεμμένα? πέρασαν τα χρόνια και πρέπει?
Έχουμε σκεφτεί πως πρέπει να βάλουμε τον εαυτό μας σε δεύτερη μοίρα αφού έχουμε να μεγαλώσουμε παιδιά? Πριν τα κάνουμε δε πρέπει να το σκεφτούμε αυτό?
Δεν είναι καλύτερα να ψάχνουμε να βρούμε πως δημιουργήθηκε η... ''έλξη'' γιατί αν είναι άρπα κόλα σχέση δε θα έχει αποτέλεσμα.
Πως ξεκινάς έχει να κάνει, όχι πάντα.

Μια γυναικεία άποψη, καμιά γυναίκα στο φόρουμ? :date:

Να ξεβολευτεί κάποιος από τι? Από τη θαλπωρή του σπιτιού του με τα συν και τα πλην φυσικά και να κάνει μία νέα αρχή?
Για κάποιους μπορεί να τους βγεί καλύτερο, το ξεβόλεμα αν εννοείς αυτό.

Όταν κάνουμε παιδιά, γιατί τα κάνουμε? Από εγωισμό? επειδή έκανε ο κύκλος/φίλοι μας, επειδή έτσι τα έφερε ή ζωή μας, μήπως κατά τύχη η εσκεμμένα? πέρασαν τα χρόνια και πρέπει?
Έχουμε σκεφτεί πως πρέπει να βάλουμε τον εαυτό μας σε δεύτερη μοίρα αφού έχουμε να μεγαλώσουμε παιδιά? Πριν τα κάνουμε δε πρέπει να το σκεφτούμε αυτό?
Δεν είναι καλύτερα να ψάχνουμε να βρούμε πως δημιουργήθηκε η... ''έλξη'' γιατί αν είναι άρπα κόλα σχέση δε θα έχει αποτέλεσμα.
Πως ξεκινάς έχει να κάνει, όχι πάντα.

Ναι και αυτό εννοώ μεταξύ άλλων. Δεν βλέπω να διαφωνούμε σε αυτά που λες.

Το ξεβόλεμα έχει να κάνει με το έλαμωρετώρακαλάείμαστε. Θα ρίχνουμε και κανένα εκτός γάμου και θα είμαστε μια χαρα. Ωραία οικογένεια και ωραίος γάμος για να μεγαλώσουν παιδιά μέσα σε αυτό.
Υποκρισία μέχρις εσχάτων.

Αν εννοείς ότι δεν μπορεί να κάνει έρωτα όπως ακριβώς το θέλει θα συμφωνήσω.

Δεν ειναι μονο το ΠΩΣ .... ειναι και το ΠΟΤΕ !
Ειναι που ειναι δυσκολο να ερθουν σε (ταυτοχρονη σεξουαλικη) διαθεση οι δυο γονεις,
με τα παιδια μεσα στο σπιτι ... οι πιθανοτητες να ολοκληρωσουν την διαθεση τους
απλα μηδενιζεται. Τα παιδια ειναι συνεχως σε προτεραιοτητα. Τουλαχιστον για την μανα.
Δεν γινεται να εχει το μυαλο της σ'αυτα και να ταυτοχρονα να χαλαρωνει για ενα γρηγορο
(η λιγο πιο αργο).

Ελπιζω να γινομαι κατανοητος .... :p

απολυτα κατανοητος Μανο...μακαρι να μπορουσε στο νημα να υπηρχε συμμετοχη και γυναικων....ειχαμε παλια δυο τρεις συμφορουμιτισες και μαλιστα η μια ηταν και διαχειρίστρια στην εκτος...

Και εγω ελευθερο πουλι ειμαι ... και ετσι παραμενω εδω και δεκαετιες !

(Απο μια αλλη αποψη, επειδη μπαινω συνεχεια στην θεση του αλλου ... δεν ειμαι και τοσο ελευθερος :p
Παντως, δεν ειμαι για γαμο. Απ'εξω .... και αγαπημενα !)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

...μακαρι να μπορουσε στο νημα να υπηρχε συμμετοχη και γυναικων....ειχαμε παλια δυο τρεις συμφορουμιτισες και μαλιστα η μια ηταν και διαχειρίστρια στην εκτος...

ΑΝ υπηρχε συμμετοχη γυναικων το νημα ... δεν θα ημασταν τοσο πολιτισμενοι, χαλαροι και με κατανοηση.
Δεν υπαρχει πολιτισμος (ουτε δημοκρατια-ισονομια-ισοπολιτεια) στο ποιος εχει το πανω χερι στον ερωτα
αλλα και στην σχεση. Και υπαρχουν τοσοι αφανεις τροποι για να εχει ΕΚΕΙΝΗ το πανω χερι. Το μονο που
χρειαζεται ειναι μια αδυναμια και την ειλικιρινεια σου. Ομως, υπαρχουν και αρκετοι απο μας (οχι η πλειοψηφια)
που εχουν επισης το πανω χερι, σε εντελως ανασφαλεις γυναικες. Κυριως πανω σε 20αρες (γιατι οι 40αρες
ειναι μια πολυ διαφορετικη ιστορια ... δεν μασανε τιποτα !!!).

ΓΝΩΡΙΖΩ ... οτι μονο την αποψη των αντρων θα διαβασω εδω μεσα.
Δεν ειναι λιγο !

Last edited:
Και εγω ελευθερο πουλι ειμαι ... και ετσι παραμενω εδω και δεκαετιες !

(Απο μια αλλη αποψη, επειδη μπαινω συνεχεια στην θεση του αλλου ... δεν ειμαι και τοσο ελευθερος :p
Παντως, δεν ειμαι για γαμο. Απ'εξω .... και αγαπημενα !)

Όταν λέω ελεύθερο πουλί δεν εννοώ μοναχικό πουλί. Εγώ μόνος μου δεν μπορώ καθόλου, ούτε μπορώ να με φανταστώ έτσι.

Η φάση είναι να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται και να είσαι ενήμερος με τον εαυτό σου συνεχώς. Εάν σου ταιριάζει κάτι τότε προχωράς. Εμένα απλώς δεν είναι το cup of tea μου.

Τι γνώμη έχετε για την πολυσυντροφικότητα; Polyamory νομίζω λέγεται. Λύνει αρκετά θέματα έτσι;

Ενα τεραστιο προβλημα στις γυναικες ειναι οτι θελουν συνεχεια
να τις πηγαινεις ταξιδια, διακοπες, εξοδους, βολτες κλπ.
Δεν σε αφηνουν ενα λεπτο στην ησυχια σου βρε παιδι μου. Δεν μιλω μονο προσωπικα.
Βλεπω και τους φιλους, συνεργατες κλπ. Ολοι το ιδιο προβλημα εχουν απλως αλλοι το λενε με αλλα
λογια και αλλοι δεν θελουν να το παραδεχθουν. (κανουν τη παπια)

Όταν λέω ελεύθερο πουλί δεν εννοώ μοναχικό πουλί. Εγώ μόνος μου δεν μπορώ καθόλου, ούτε μπορώ να με φανταστώ έτσι.

Και εγω ... το ιδιο εννοω.
Απλα δεν τρελλαινομαι αν μεσολαβησουν καποια χρονικα διαστηματα απο σχεση σε σχεση.

Τι γνώμη έχετε για την πολυσυντροφικότητα; Polyamory νομίζω λέγεται. Λύνει αρκετά θέματα έτσι;

Πολυγαμικοτητα η πολυσυντροφικοτητα ? (το τελευταιο ... πρωτη φορα το ακουω ! :p

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ενα τεραστιο προβλημα στις γυναικες ειναι οτι θελουν συνεχεια
να τις πηγαινεις ταξιδια, διακοπες, εξοδους, βολτες κλπ.

Δυστυχως (η ευτυχως) οι γυναικες ειναι πιο multitask στο θεμα Κοινωνικοτητα, οποτε και
αντεχουν περισσοτερα μεσα-εξω και πηγαινε-ελα. Εμεις ειμαστε πιο singletask αλλα αυτο
δεν σημαινει οτι ειμαστε ακοινωνητοι. Υπαρχουν και γυναικες που ειναι σπιτογατες αλλα
σιγουρα ειναι η εξαιρεση. Παντως, ενα ταξιδακι το εξαμηνο (η δυο βολτες την εβδομαδα)
δεν νομιζω να κουραζει τοσο. Η μιλαω μονο για μενα ? ....

Last edited:
Και εγω ... το ιδιο εννοω.

Πολυγαμικοτητα η πολυσυντροφικοτητα ? (το τελευταιο ... πρωτη φορα το ακουω ! :p

Πολυσυντροφικότητα, το να διατηρεί κανείς σταθερές ερωτικές σχέσεις με περισσότερα άτομα από ένα, με την γνώση και συναίνεση όλων των παρτενέρ. Αλλιώς φαντάζομαι οι μουσουλμάνοι το έχουν λύσει και θρησκευτικώς το θέμα (εν μέρει καθώς αφορά το ένα φύλο).