Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

Συνεχιζεις τα διφορουμενα και κρυπτογραφικα, Ηχολυτικε ...

Μην το κανουμε μαντειο, το νηματακι. Υπαρχει και πιο απλη γλωσσα -bye-

Απλα τα λεω δεν υπαρχει προθεση "κρυπτογραφισης"
Δεν εχασες κανενα φιλο με τον οποιο ενιωθες ομορφα οταν κανατε παρεα?
Δεν περνας ομορφα με ατομα που ειναι εν ζωη?
Εγω βιωσα και τις δυο περιπτωσεις και για μενα ηταν/ειναι ατομα που χαιρομαι που υπηρξαν/υπαρχουν.
Πιο κατανοητο τωρα; :ADFADF1:

Το εχεις παρει στραβα και δεν αντιδρας σωστα. Καταλαβες πολυ λαθος. Θα προσπαθησω να στο εξηγησω :

Θα υπαρχει καποιο προσωπο, (Μανα, αδελφος, κολλητος, δεσπότης,,,,, ηθοποιος), που χαιρεσαι που υπαρχει.

Το "καποιοι" (που παραπανω ειναι σε bold), επευθυνεται - ως παραδειγμα - σε εσενα, μιας και εγραψες οτι δεν θα τα εβαφες μαυρα αν δεν υπηρχαν.

Δεν μπορω να το εξηγησω καλυτερα. -bye-

Εντάξει,αν τα αλλάζουμε τώρα,τότε τι να πώ. Θα κρυβόμαστε πίσω απο το δαχτυλό μας. Ας μην το συνεχίσουμε καλύτερα,δεν έχει νόημα.

Απλα τα λεω δεν υπαρχει προθεση "κρυπτογραφισης"
Δεν εχασες κανενα φιλο με τον οποιο ενιωθες ομορφα οταν κανατε παρεα?
Δεν περνας ομορφα με ατομα που ειναι εν ζωη?
Εγω βιωσα και τις δυο περιπτωσεις και για μενα ηταν/ειναι ατομα που χαιρομαι που υπηρξαν/υπαρχουν.
Πιο κατανοητο τωρα; :ADFADF1:

Για μενα ηταν μαλλον κατανοητο απο την αρχη !
Οι προβληματισμοι του νηματος ομως, ΔΕΝ αφορουν ολα τα ατομα που γεννηθηκαν και μας προσφεραν χαρα/δυστυχια
αλλα αυτα που ερωτευθηκαμε και ευτυχισαμε/δυστηχισαμε διπλα τους. Υπαρχει μια διαφορα ! ....

(Φιλε μου, θελω να μας καταλαβαινουν ΟΛΟΙ ...)

Αληθεια δεν υπαρχει καποιος ανθρωπος που χαιρεσαι ιδιαιτερα που υπαρχει ?

Για μενα ηταν μαλλον κατανοητο απο την αρχη !
Οι προβληματισμοι του νηματος ομως, ΔΕΝ αφορουν ολα τα ατομα που γεννηθηκαν και μας προσφεραν χαρα/δυστυχια
αλλα αυτα που ερωτευθηκαμε και ευτυχισαμε/δυστηχισαμε διπλα τους. Υπαρχει μια διαφορα ! ....

(Φιλε μου, θελω να μας καταλαβαινουν ΟΛΟΙ ...)

Στο πιο πανω αναφερομουν.
Αλλα για να ειμαι και πιο κοντα στο θεμα μας, να περιλαβω στα ατομα αυτα και την γυναικα μου :smile:

Περασαμε και καλες και κακες στιγμες, αλλα τελικα γιναμε καλυτεροι τοσο για τους εαυτους μας οσο και για αλλους.

Μαθαμε οτι μια καλη σχεση μεταξυ ανδρα/γυναικας δεν εχει μονον ωφελος για τους δυο μονον,η αν θελεις δεν ειναι τοσο εγωιστικη ωστε να περιφερεται μονον γυρω απο το ζευγαρι ( παντρεμενοι η μη )

Xαιρομαι που παμε στο ζουμι .....

Τα προβληματα που ειχες με την γυναικα σου,
θα τα ειχες ποτε με καποιον φιλο σου (οποιονδηποτε φιλο σου) ???

Γιατι να μπορουμε να λυνουμε προβληματα με φιλους μας (ακομα και εξαπατησης)
και στον ερωτα/γαμο να ΜΗΝ μπορουμε να προλαβουμε ουτε καν την σπιθα ?

Εντάξει,αν τα αλλάζουμε τώρα,τότε τι να πώ. Θα κρυβόμαστε πίσω απο το δαχτυλό μας. Ας μην το συνεχίσουμε καλύτερα,δεν έχει νόημα.
Δεν αλλαξα τιποτε αγαπητε
Σου εξηγησα αυτο που καταλαβες λαθος.
Δεν το συνεχιζω αλλο, συμφωνω πως δεν εχει νοημα.

Xαιρομαι που παμε στο ζουμι .....

Συνηθως τα προβληματα μεταξυ φιλων και μεταξυ συζυγων δεν ειναι τα ιδια.

Οσον αφορα την αδυναμια μας καποιες φορες να "προλαβουμε την σπιθα" ειναι καθαρα αποψη προσωπικη μου, ωφειλεται στην επιφανειακη αντιμετωπιση καποιων δυσκολιων και στην λανθασμενη απο μερους μας εκτιμηση της σοβαροτητας τους.
Ενας αλλος λογος πιθανον να ειναι η απροθυμια μας να συμβιβαστουμε η να υποχωρησουμε σε θεματα που ισως δεν αντιλαμβανομαστε οτι η αποψη μας πιθανον να ειναι και λαθος.

Υπαρχουν πολλα πιθανα προβληματα σε μια εγγαμη συμβιωση που ποτε δεν θα αντιμετωπισεις με καποιον καλο φιλο,πχ οικονομικα, σχεδιασμος για το μελλον της συμβιωσης,παιδια, γονεις/πεθερικα κλπ.

Μπορεις ομως να παρεις γνωμες απο καλους φιλους που ισως βοηθησουν η να σε κανουν να δεις καποια πραγματα απο αλλη σκοπια.

Re: Απάντηση: Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

Eχεις λιγο αδικο πανω σ'αυτο.
Τωρα προσφατα μου τυχε κατι (οχι σχεση) που με εκανε να αναθεωρησω την αποψη μου
για το καλλιπυγον της 45αρας. Ασχετα αν δεν εγινε τιποτα, η γυναικα που γνωρισα
εχει κανει την αθληση τροπο ζωης (δουλευοντας ταυτοχρονα) ... και καθιζει κατω
πολλες 30αρες. Παρα πολλες !!! Δεν εχει επιλεξει να την βγαζει μονη της, ουτε
ειναι λεσβια. Ειναι ανυπαντρη αλλα δεν φαινεται να πτοειται καθολου.
Σαν να ξεκιναει η ζωη της ΤΩΡΑ. Ενα περιεργο πραγμα ... :hmmmm2:

Συμφωνω ομως οτι οι περισσοτερες 40αρες ειναι ..... γιαγιαδες.

....................................

οι υπογραμμίσεις στο παραπάνω κείμενο δικές μου,
μου θυμίσανε αυτό που άκουσα

"σαραντάρα στα γυμναστήρια = βλέπει π@%τσα με το κυάλι",
ίσως και να έχει μία δόση αλήθειας

Συνηθως τα προβληματα μεταξυ φιλων και μεταξυ συζυγων δεν ειναι τα ιδια.

Οσον αφορα την αδυναμια μας καποιες φορες να "προλαβουμε την σπιθα" ειναι καθαρα αποψη προσωπικη μου, ωφειλεται στην επιφανειακη αντιμετωπιση καποιων δυσκολιων και στην λανθασμενη απο μερους μας εκτιμηση της σοβαροτητας τους.
Ενας αλλος λογος πιθανον να ειναι η απροθυμια μας να συμβιβαστουμε η να υποχωρησουμε σε θεματα που ισως δεν αντιλαμβανομαστε οτι η αποψη μας πιθανον να ειναι και λαθος.

Υπαρχουν πολλα πιθανα προβληματα σε μια εγγαμη συμβιωση που ποτε δεν θα αντιμετωπισεις με καποιον καλο φιλο,πχ οικονομικα, σχεδιασμος για το μελλον της συμβιωσης,παιδια, γονεις/πεθερικα κλπ.

Μπορεις ομως να παρεις γνωμες απο καλους φιλους που ισως βοηθησουν η να σε κανουν να δεις καποια πραγματα απο αλλη σκοπια.

Να πω και εγω την δικη μου "απλοικη" εκτιμηση ? ....

Μηπως επειδη το ΣΕΞ ειναι (πληρως ανελαστικη) ΑΝΑΓΚΗ στον αντρα (οπως η μητροτητα στην γυναικα) και
... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ οταν εισελθουν αναγκες και εξαρτησεις μεσα σε μια σχεση ?

Οπως, κακη ωρα, με την Γερμανια (Μερκελ) και εμας ....
ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ?
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΙΤΩΝ ?
ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ Ο ΧΟΡΗΓΟΣ ?

(γιατι τα πραγματα, ειναι απλα ...... τα κανουμε συνθετα μονο οταν θελουμε να αποφυγουμε μια πολυ οδυνηρη αληθεια !)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

οι υπογραμμίσεις στο παραπάνω κείμενο δικές μου,
μου θυμίσανε αυτό που άκουσα

"σαραντάρα στα γυμναστήρια = βλέπει π@%τσα με το κυάλι",
ίσως και να έχει μία δόση αλήθειας

Μπορει ....
..... δεν συναψα σχεση με την συγκεκριμενη (του παραδειγματος).
Παντως, ο τροπος αθλησης της συγκεκριμενης δεν ειναι τα γυμναστηρια.

Last edited:
Να πω και εγω την δικη μου "απλοικη" εκτιμηση ? ....

Μηπως επειδη το ΣΕΞ ειναι (πληρως ανελαστικη) ΑΝΑΓΚΗ στον αντρα (οπως η μητροτητα στην γυναικα) και
... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ οταν εισελθουν αναγκες και εξαρτησεις μεσα σε μια σχεση ?

Και αυτο. Αναποφευκτα το θεμα σεξ "υποφερει" καποιες φορες αλλα δεν θα το γενικευα.
Οντως καποιες προτεραιοτητες προηγουνται αλλα οχι επι μονιμου βασεως ... χαχαχα

Θα επιμεινω στην αποψη μου οτι το σημαντικοτερο προβλημα της εγγαμης συμβιωσης ηταν και παραμενει το οικονομικο.Και δες πως αυτο επιδεινωνεται στην εποχη μας.Απο αυτο συνηθως ξεκινουν και τα υπολοιπα.

Μια απλη συμβιωση σαφως και "βολευει" υπο τετοιες περιστασεις.

Ναι,
σαφως αναφερομουν στην απλη συμβιωση (σχεση) ενος ζευγους και οχι στον εγγαμο βιο (που δεν εχω γνωρισει).
Στην απλη συμβιωση (χωρις παιδια) ΜΟΝΟ το σεξ υπαρχει. Στον εγγαμο βιο, υπαρχει και η αγαπη για τα παιδια.
Στην δευτερη περιπτωση, το σεξ δεν παιζει πρωταρχικο ρολο. Παιζει η ανατροφη και ευτυχια του παιδιου.

Δεν μπορω να μιλησω για αυτην την περιπτωση. Αλλα ξερεις κατι ? Δεν την λαχταρω κιολας.
Ξερεις (στα εσωψυχα σου) αν εισαι πλασμενος για γονεας ... η αν εισαι πλασμενος για εφηβος.
ΑΝ φορας το λαστιχακι ... κανενα ατυχημα δεν προκειται να επιβληθει της ψυχοσυνθεσης σου.
Παραμενεις πιστος σε αυτο που ΩΦΕΙΛΕΙΣ στον εαυτο σου (..... και οχι σ'αυτο που οριζει η "μοιρα" !)
Ουτε ενα ειναι το μονοπατι, ουτε καθε μονοπατι ειναι για ολους !

Ξερεις (στα εσωψυχα σου) αν εισαι πλασμενος για γονεας ... η αν εισαι πλασμενος για εφηβος.

Και για ποιο λόγο δεν γίνονται και τα δύο αυτά μαζί;

Καλα, σε αυτα τα φορουμ το τι διαβαζεις ειναι αλλο πραμα.

Ειναι η πλυμμηρα των οιστρογονων ..... :p

Γιατι ΗΔΗ ενας εφηβος ειναι πολυ δυσκολο να προφυλαξει τον εαυτο του απο υπερβολες.
ΔΥΟ μαζι (πατερας και γιος) .... ποσο "ευκολοτερο" να ειναι ?

Last edited:

Γιατι μετα τις πρωτες εφηβικες ανησυχιες ερχεται το διαζυγιο.
Και αμεσως μετα γινεται κατ' ουσιαν παυση της γονεικής ιδιότητας
αφου τα παιδια πλεον ζουν με την συζυγο.
(Υπαρχουν εξαιρεσεις)

Kατι ωραιο που διαβασα σημερα .....

Οι Γυναικες ειναι σαν ενας ωκεανος. Απροβλεπτες !!!! Ηρεμες, την μια στιγμη, και τρικυμιωδεις, την αλλη.
Εαν ο αντρας αποφασισει να τις διασχισει, ειτε ως κανω ειτε ως υπερωκεανιο, αργα η γρηγορα, θα τον βουλιαξουν.
Τοτε τι σχεση μπορει να χει μαζι τους ?

ΜΟΝΟ αυτην, ενος προστατευομενου Ορμισκου με Φαρο. Ο φαρος ειναι για να ενημερωνει (εξ αποστασεως) για
την παρουσια του. Οι μικρες χερσονησοι, που προστατευουν τον ορμισκο, για να ενημερωσουν την γυναικα οτι
θα σπαει διαρκως τα μουτρα της, πανω τους. Και ο ορμισκος ο ιδιος, για να της παρεχει την πιθανοτητα να εισελθει
στην "αγκαλια" του, αλλα αφου πρωτα ηρεμισει την "τρικυμια" της και δεχτει να περιορισει (για λιγο) τα συναισθη-
ματικα της σκαμπανεβασματα (κυμματα).

Οταν με το καλο, νιωσει οτι ηρεμισε αρκετα .... τοτε μπορει να εξελθει του ορμισκου και να ξαναενωθει με την
αναρχη, απειθαρχη και απροβλεπτη φυση της.

:p

Απάντηση: Re: Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

Kατι ωραιο που διαβασα σημερα .....

Οι Γυναικες ειναι σαν ενας ωκεανος. Απροβλεπτες !!!! Ηρεμες, την μια στιγμη, και τρικυμιωδεις, την αλλη.
Εαν ο αντρας αποφασισει να τις διασχισει, ειτε ως κανω ειτε ως υπερωκεανιο, αργα η γρηγορα, θα τον βουλιαξουν.

Υπάρχουν και τα πυρηνικά υποβρύχια....

Απάντηση: Re: Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

Ο γαμος ειναι η "δυσκολια" που χρειαζεται να επιβληθει στους γονεις για να μην αφεθει στην τυχη του το παιδι.
Σε μια χαλαρη συμβιωση (οπου ολοι ειναι φιλοι με ολους) το παιδι θα εμενε χωρις πιατο φαι, θερμανση και κρεβατι.

Δηλαδή ένας παντρεμένος/η αγαπά και φροντίζει περισσότερο το παιδί του από έναν ανύπαντρο ; Δεν το νομίζω .
Το ίδιο θα πονέσει ο γονέας το παιδί του και στις δύο περιπτώσεις , φυσικά μιλώ πάντα για το ίδιο άτομο , καθώς υπάρχουν χαρακτήρες που είτε έτσι είτε αλλιώς , το αίσθημα ευθύνης δεν το διαθέτουν , η είναι τόσο ατομιστές που δεν υπολογίζουν τίποτε πλην του εαυτού τους . Φυσικά δεν μπορώ να πιστέψω πως τέτοιο άτομο μπορεί να νιώσει αγάπη .

Μήπως γιατί στον έρωτα / γάμο , ο ένας κάνει πίσω (λάθος φυσικά) μη στενοχωρήσει το ταίρι , αλλά αυτό μη καταλαβαίνοντας την ενόχληση που δημιουργεί στο έτερο ήμισυ , συνεχίζει και το πρόβλημα περνάει από τον βαθμό της σπίθας σε φλόγα η ακόμη χειρότερα σε πυρκαϊά ;

Στην απλη συμβιωση (χωρις παιδια) ΜΟΝΟ το σεξ υπαρχει. Στον εγγαμο βιο, υπαρχει και η αγαπη για τα παιδια.
Στην δευτερη περιπτωση, το σεξ δεν παιζει πρωταρχικο ρολο. Παιζει η ανατροφη και ευτυχια του παιδιου.

Γιατί αποκλείεις να υπάρξει αγάπη στην απλή συμβίωση ; (αυτή είναι υπεύθυνη για πολλά , ίσως και για τα περισσότερα που συζητάτε)
Και όμως παίζει πρωταρχικό ρόλο , αν βγει από την μέση θα μπουν προβλήματα στην θέση του , τουλάχιστον για τον άντρα τα οποία θα μεταδώσει που ; Μάντεψε φίλε μου .

Αυτό δυστυχώς μπορεί να το μάθει κανείς , μόνο όταν κρατήσει στην αγκαλιά του το πρώτο του παιδί . Το δυστυχώς κολλάει σε αυτούς που δεν είναι πλασμένοι για γονείς .