Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

Για ολα τα προβληματα η συνταγη ειναι μια : διαλογος . Λογικος, αντικειμενικος και με σεβασμο προς το αλλο μισο.
Με τετοιο διαλογο που προσβλεπει στο "συμφερον" ολων (ανδρα,γυναικας & παιδιων) η λυση θα ειναι σιγουρα σωστη,κι αν ακομη αυτη ειναι ενα διαζυγιο η χωρισμος.Απλα πρεπει να καταλαβουμε οτι αποφασιζοντας να προχωρησουμε σε μια σχεση/γαμο αυτοματα σημαινει οτι το "εγω" αντικαθισταται απο το "εμεις".
Αν το ζητουμενο τωρα ειναι μονο το σεξ, τιποτα πιο απλο στις μερες μας,και κοστιζει πολυ λιγοτερα απο μια σωστη δεσμευση.

Απάντηση: Re: Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

Απλα πρεπει να καταλαβουμε οτι αποφασιζοντας να προχωρησουμε σε μια σχεση/γαμο αυτοματα σημαινει οτι το "εγω" αντικαθισταται απο το "εμεις".

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα .

Re: Απάντηση: Re: Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

Δηλαδή ένας παντρεμένος/η αγαπά και φροντίζει περισσότερο το παιδί του από έναν ανύπαντρο ; Δεν το νομίζω .
Το ίδιο θα πονέσει ο γονέας το παιδί του και στις δύο περιπτώσεις , φυσικά μιλώ πάντα για το ίδιο άτομο , καθώς υπάρχουν χαρακτήρες που είτε έτσι είτε αλλιώς , το αίσθημα ευθύνης δεν το διαθέτουν , η είναι τόσο ατομιστές που δεν υπολογίζουν τίποτε πλην του εαυτού τους . Φυσικά δεν μπορώ να πιστέψω πως τέτοιο άτομο μπορεί να νιώσει αγάπη .

Δεν εννοουσα ποιος αγαπαει περισσοτερο αλλα ποιος ειναι περισσοτερο αποφασισμενος να βοηθησει.
Στις μονογονεικες οικογενειες (εκει που ο γαμος πηγε κατα διαολου) το παιδι ΔΕΝ θα μεγαλωσει σωστα.
Θα στερειται ενα απο τα δυο προτυπα. Ποσο υπευθυνο ειναι αυτο ... δεν γνωριζω.

Μήπως γιατί στον έρωτα / γάμο , ο ένας κάνει πίσω (λάθος φυσικά) μη στενοχωρήσει το ταίρι , αλλά αυτό μη καταλαβαίνοντας την ενόχληση που δημιουργεί στο έτερο ήμισυ , συνεχίζει και το πρόβλημα περνάει από τον βαθμό της σπίθας σε φλόγα η ακόμη χειρότερα σε πυρκαϊά ;

Couldn't agree more .... :SFGSFGSF:

Γιατί αποκλείεις να υπάρξει αγάπη στην απλή συμβίωση ; (αυτή είναι υπεύθυνη για πολλά , ίσως και για τα περισσότερα που συζητάτε)
Και όμως παίζει πρωταρχικό ρόλο , αν βγει από την μέση θα μπουν προβλήματα στην θέση του , τουλάχιστον για τον άντρα τα οποία
θα μεταδώσει που ; Μάντεψε φίλε μου .

H Αγαπη ειναι κατι που χρειαζεται παααααααααααααααααααααααααααρα πολυ χρονο για να εννοηθει και
κατορθωθει. Στις συμβιωσεις (χωρις παιδι), απο την δικη μου μικρη εμπειρια, το Παθος (αρα το Σεξ) κραταει
τα πραγματα σε συνοχη. Μεχρι να ερθει η πραγματικη Αγαπη (η οποια, σε αλλους ερχεται σε 1 χρονο και
σε αλλους σε 30 χρονια). ΔΕΝ ΠΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ. Στο μεσοδιαστημα,
ΤΙ θα στηριξει την προσπαθεια ? Οι βολτιτσες, οι κουβεντουλες και τα μυνηματακια ?

Αυτό δυστυχώς μπορεί να το μάθει κανείς , μόνο όταν κρατήσει στην αγκαλιά του το πρώτο του παιδί .
Το δυστυχώς κολλάει σε αυτούς που δεν είναι πλασμένοι για γονείς .

Συμφωνω !!!!!
Αλλα αν ΔΕΝ εισαι πλασμενος για γονιος και ΚΑΝΕΙΣ το παιδι .... το παιδι δεν ξαναμπαινει στην μητρα.
ΤΟ ΚΑΝΕΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ και πρεπει να πληρωσεις το τιμημα. Γιαυτο καλυτερα να ρισκαρουμε εκει που
ΜΟΝΟ εμεις θα ζημιωθουμε. Λιγοτερες οι τυψεις ... και καλυτερα για το παιδι (θα γεννηθει απο πιο
συνειδητοποιημενους γονεις).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Για ολα τα προβληματα η συνταγη ειναι μια : διαλογος . Λογικος, αντικειμενικος και με σεβασμο προς το αλλο μισο.
Με τετοιο διαλογο που προσβλεπει στο "συμφερον" ολων (ανδρα,γυναικας & παιδιων) η λυση θα ειναι σιγουρα σωστη,κι αν ακομη αυτη ειναι ενα διαζυγιο
η χωρισμος.Απλα πρεπει να καταλαβουμε οτι αποφασιζοντας να προχωρησουμε σε μια σχεση/γαμο αυτοματα σημαινει οτι το "εγω" αντικαθισταται απο το "εμεις".
Αν το ζητουμενο τωρα ειναι μονο το σεξ, τιποτα πιο απλο στις μερες μας,και κοστιζει πολυ λιγοτερα απο μια σωστη δεσμευση.

Ξεκιναω απο το τελος.
Το ζητουμενο, στην αρχη τουλαχιστον (για τον αντρα), ΕΙΝΑΙ το σεξ.
Δεν ξερω πολλους (για την ακριβεια, ουτε εναν) που να αγαπουσε ανιδιοτελως απο την πρωτη στιγμη,
να εδινε ψυχη και πνευμα στην γυναικα που αγαπουσε ...... και να ζητουσε ...... ΤΙΠΟΤΑ, το παραμικρο.
"Αγαπη μου, κανε οτι θελεις .... εγω θα ειμαι εδω, οποτε με χρειαστεις και ... αν με χρειαστεις".
Αυτα μπορει να ισχυουν σε παραλληλα συμπαντα, ΟΧΙ στην αντρικη ψυχοσυνθεση αυτου του συμπαντος.

Και ερχομαι στην αρχη.
Ο διαλογος ειναι ΟΝΤΩΣ η μονη ελπιδα να ορθοποδησει η οποιαδηποτε σχεση.
Ομως, φιλε μου .... ΠΟΙΟΣ ειναι πιο δεινος χειριστης του διαλογου (απο τα γεννοφασκια του) ?
Ο αντρας η η γυναικα ? Μεγαλωσαμε σε κοινωνιες που ο αντρας απαιτειται να εχει ευθυνη
ενω η γυναικα να εχει ευελιξια. Γνωριζεις τι καταλυτικη σημασια εχει αυτο στην εκβαση
ενος (οποιουδηποτε) διαλογου ? Ποιος θα χανει συνεχως και ποιος θα κερδιζει συνεχως ?

Last edited:

Γνωριζεις τι καταλυτικη σημασια εχει αυτο στην εκβαση
ενος (οποιουδηποτε) διαλογου ? Ποιος θα χανει συνεχως και ποιος θα κερδιζει συνεχως ?

Ο αντικειμενικος διαλογος ενας ειναι.
Οπως και ο εγωισμος,ο αλληλοσευασμος και αλλα πολλα.
Αν καποιος δεν μπορει η δεν θελει η δεν τολμα να ειναι μερος μιας σχεσης αλληλοσεβασμου , κατανοησης και συμβιβασμου καλο ειναι να μενει μονος του.Καλο στον εαυτο του και στους αλλους θα κανει.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μεγαλωσαμε σε κοινωνιες που .....

Μεγαλωσαμε σε κοινωνιες που θελουν τον ισχυρο να επιβαλλεται του αδυνατου επισης.
Και?

Ο αντικειμενικος διαλογος ενας ειναι.
Οπως και ο εγωισμος,ο αλληλοσεβασμος και αλλα πολλα.
Αν καποιος δεν μπορει η δεν θελει η δεν τολμα να ειναι μερος μιας σχεσης αλληλοσεβασμου,
κατανοησης και συμβιβασμου καλο ειναι να μενει μονος του. Καλο στον εαυτο του και στους αλλους θα κανει.

Συμφωνω .... και αυτο ακριβως κανω ! Μενω μονος μου !
Παρολο που τολμησα, πολλακις στο παρελθον, τις δημοκρατικοτατες ακροβασιες που συστηνεις ... να τις κανω πραξη.
Αντιληφθηκα σχετικα γρηγορα οτι οι εννοιες εχουν διαφορετικες ερμηνειες, αναλογα με το σε ποια οχθη του ποταμου
βρισκεσαι. Κανεις (και καμια) δεν εννοει τα ιδια πραγματα με τις ιδιες λεξεις. Να μην σου πω οτι ημουν ο μονος που
ειχε παντα μια αμφιβολια ως προς τις ερμηνειες .... δικες του και δικες της. Μια διαθεση διαλλακτικοτητας ...

Μεγαλωσαμε σε κοινωνιες που θελουν τον ισχυρο να επιβαλλεται του αδυνατου επισης.
Και ?

Μιλησες για διαλογο και οχι για ισχυ (και επιβολη).
Αν ειναι να μιλησουμε για ισχυ ... πες μου να ξερω.

Last edited:

Μιλησες για διαλογο και οχι για ισχυ (και επιβολη).
Αν ειναι να μιλησουμε για ισχυ ... πες μου να ξερω.
Απλα για να τονισω οτι επειδη οι κοινωνιες λενε κατι, δεν σημαινει οτι ειναι και το σωστο αρα πρεπει να επαναπαυομαστε και να διαιωνιζουμε αυτα που μας λενε....

Love is a battlefield - Pat Benatar
Love burns - Black Rebel Motorcycle Club
Love bites - Def Leppard
Bleeding love - Leona Lewis
Love is my disease - Alicia Keys
Love is blind - Alicia Keys
Making love out of nothing at all - Air Supply
You give love a bad name - Bon Jovi
Slave to love - Bryan Ferry
Love hurts - Cher
Love kills - Circle Jerks
Better love next time - Dr. Hook
I don't want your love - Duran Duran
Victim of love - Eagles
Love is a stranger - Eurythmics
Love is dangerous - Fleetwood Mac
I'll never trust your love again - Johny Lee Hooker ................

Αυτες οι ιδιες οι κοινωνιες ... εχουν μελλοποιησει το δραμα τους
(και μερικες φορες, με τον λυρικοτερο δυνατο τροπο) γνωριζοντας
ΑΡΙΣΤΑ τι σημαινει Ερωτας και τι Αγαπη. Ουτε που τολμω να διανοηθω
να μπω στις λεπτομερειες αυτου του δραματος ... και να μιλησω ξερα,
παγερα, αδιαφορα για ... εννοιες ! Οταν το ζητουμενο δεν ειναι αυτες.

Αλλα ...

You're nobody till somebody loves you - Michael Buble

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Σχέσεις και προβλήματα ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες ...

το παιδι δεν ξαναμπαινει στην μητρα.
ΤΟ ΚΑΝΕΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ και πρεπει να πληρωσεις το τιμημα. Γιαυτο καλυτερα να ρισκαρουμε εκει που
ΜΟΝΟ εμεις θα ζημιωθουμε.
Λιγοτερες οι τυψεις ... και καλυτερα για το παιδι (θα γεννηθει απο πιο
συνειδητοποιημενους γονεις).

Μα είσαι δεν είσαι γεννημένος για γονέας , πάλι εσύ θα ζημιωθείς με την γέννηση του παιδιού , με την προϋπόθεση όπως προείπα να υπάρχει το αίσθημα ευθύνης .
Απλά εάν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία , αυτά που θα πάρεις από το μεγάλωμά του , θα μετρήσουν πολύ περισσότερο από αυτά που θα χάσεις (διότι θα χάσεις σίγουρα ελευθερία , ανεμελιά , χρήματα κλπ κλπ) . Εάν ανήκεις στην δεύτερη (αλλά υπεύθυνος πάντα) τότε είναι κλαύτα , διότι θα χάσεις ότι και ο πρώτος , αλλά δεν θα μετρήσει τίποτε από τα καλά διότι απλά δεν θα σε αγγίζουν .

Προσωπικά επειδή είμαι αρκετά υπεύθυνο και αγχωτικό άτομο , ήταν η σημαντικότερη απόφαση που πήρα στην ζωή μου . Πραγματικά μπροστά της , ο γάμος και τα επαγγελματικά άλματα , μοιάζουν σαν να επέλεξα αντί να βγω για φαγητό , να μείνω σπίτι και αύριο βλέπουμε .

Χαχαχα .... οχι βρε συ,
εννοουσα το να ρισκαρουμε να ΜΗΝ κανουμε παιδια !
Να μην μεινει τιποτα απο τα γονιδια μας, σ'αυτο τον κοσμο.
Να διελθουμε ως σκιες και να χαθουμε στο διηνεκες του χρονου.

Κατα μια πολυ αφηρημενη αποψη, η φυση εκδικειται τους ΜΗ-γεννητορες, με οση πικρα μπορει,
μεσω ορμονων που στρεφονται εναντιον τους ..... αλλα δεν το χω ψαξει πολυ, οσοι ειναι γιατροι
ισως εχουν κατι εγκυροτερο να προσθεσουν.

Δεν μπορώ να βρω βιντεάκι με τον Ρίζο, που λέει σε μια ταινία όταν του ανακοινώνει η νοσοκόμα πως έχει γιο : Ξαναγέννησα τον πατέρα μου :flipout:

:laugh::laugh::laugh:

Οχι, δεν εννοω συνεχιση των γονιδων μας με τοσο κοντοφθαλμη αντιληψη.
Ισως μια βελτιστοποιηση απο μεταλλαξη στοφας (αφου τα μισα γονιδια ειναι δικα μας).
Οχι μια απλη επαναληψη και αντιγραφη .... -bye-

Last edited:
Δεν υπάρχουν προβλήματα μεταξύ αντρών και γυναικών. Υπάρχουν μονο προβλήματα των γυναικών με άλλες γυναίκες ή με τον εαυτό τους.
Ο άντρας βγαίνει απο την εξίσωση (και αυτό να το θυμάστε κάθε φορά που πέφτετε σε συζήτηση όπου γυναίκες παραπονούνται για την γενικότερη τάση των αντρών) γιατί το 95% των αντρών, απο μωρά, τους μεγαλώνει και τους διαπαιδαγωγεί γυναίκα... :)))

Kαι ομως .... αν τις ρωτησεις, μας θεωρουν κυριο υπαιτιο της δυστυχιας τους.
Η αληθεια μαλλον βρισκεται στην αντιφατικοτητα των απαιτησεων τους :

"τον θελω κυριο του εαυτου του (εννοει σε μια παρεα) αλλα και ιπποτη μαζι μου
(να συμφωνω μαζι της χωρις κιχ)" ....

Και βασιλιας και αυλικος .... ΔΕΝ γινεται !

Για να κανουμε και καποιο αντιλογο (... με τον εαυτο μας, δυστυχως) ...

Οι γυναικες ΔΕΝ μας θεωρουν κυριο υπαιτιο της δυστυχιας τους.
Οχι κυριο υπαιτιο ! Εναν ακομα υπαιτιο, ισως (κοντα σε πολλους αλλους).
Ο κυριος υπαιτιος της γυναικειας δυστυχιας (λες και την σπουδασα) ΕΙΚΑΖΩ οτι ειναι
"γιατι ο κοσμος ειναι τοσο ασπρομαυρος, ακαμπτος, συγκρουσιακος και ανδρικος ??"
Η γυναικεια φυση θελει να ΠΑΙΖΕΙ. Το ξαναγραφω .... ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ !!!!!
Δεν γουσταρει πνιγηρες σοβαροτητες ολη την ωρα (την επιθυμει βεβαια στον αντρα
αλλα μονο οταν παντρευτει και κανει παιδι .... ομως η ιδια ..... Πιπη Φακιδομυτη :p).

Η γυναικα ΔΕΝ θελει να την παιρνεις στα σοβαρα οταν λεει "μου εχεις σπασει τα νευρα, φυγε".
Εννοει "φυγε" εκεινη την στιγμη. Ομως, μεσα σε εναν κοσμο ΑΝΤΡΩΝ οπου σε καθε δουλεια
ισχυουν τα τελεσιγραφα με τον πιο βεβαιο και κατηγορηματικο τροπο .... εμεις, οι GI Joe's,
παιρνουμε τοις μετρητοις καθε διαταγη. Και η καημενουλα, δεν μπορει να καταλαβει μετα ...
γιατι φυγαμε και δεν επιστρεφουμε. Ποιος μας ειπε να φυγουμε :p (βασικα, ουτε εμεις ξερουμε :laugh:)

Η γυναικα "παιζει" ολη την ωρα.
ΟΧΙ με τα συναισθηματα της αλλα με την συμπεριφορα της. Ολη της η συμπεριφορα ειναι ενα παιχνιδι.
Καθε της λεξη ειναι προκληση και οχι τελεσιγραφο. Καθε μορφασμος ειναι διερευνητικη επιθυμια στο
τι εντυπωση προκαλεσε. Καθε θυμος ειναι συναισθηματικο χαβαδακι και οχι .... απαγχονισμος.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, οι αντρες μεγαλωνουμε (αλλα και γαλουχουμαστε παντου) αρκουντως μονολιθικα και ακαμπτα.
ΔΕΝ παιζουμε με την συμπεριφορα μας (γιατι θα χασουμε και την δουλεια μας αλλα και την αξιοπιστια μας).
ΔΕΝ θυμωνουμε παρα μονο οταν ο κομπος εχει φτασει στο χτενι. Η γυναικα ΔΕΝ το αντιλαμβανετε αυτο
γιατι απο μικρη ηλικια την προτρεπουν (σχεδον ολοι) στο (διαρκες) παιχνιδι. Και ετσι οταν φτασουμε να
οργιστουμε, η κακομοιρα νομιζει πως .... προθερμαινομαστε ακομα. Ουσιαστικα, εμεις φτασαμε στα ορια μας.
ΟΧΙ στην αρχη ενος ναζιου που θα καταληξει στο κρεβατι (η στην αγκαλια της). Γιατι ειμαστε τοσο ισοπεδω-
τικα συνεπεις στο τι λεμε και τι πραττουμε. Ο ορμισκος που δεν αφηνει τα νερα του ωκεανου να τον ταραξουν
(οπως εγραφα παραπανω).

Ρολοι, ρολοι, ρολοι, ρολοι .....

Κατα την γνωμη του υπογραφοντα, Η ΚΥΡΙΑ ΠΗΓΗ δυστυχιας ! Σε μας (πρωτιστα) αλλα και σ'αυτες.
Αλλα και πως αλλιως να γινει ? Χωρις σαφη διαχωρισμο ρολων, η κοινωνια μας θα ηταν μια Πολιτεια Ψινακη.
Ολα στον χαβαλε και στο τιμονι κανεις. Κερδισαμε, εμεις οι αντρες, που εχουμε αυτην την μανια με το control ?
Το self-control παντου και παντα ? Την πληρη αντιστοιχηση λογων και εργων ? ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ σε αρτιοτητα και
αποτελεσματικοτητα δομων (τεχνοκρατικων κυριως). Αλλα ... χασαμε εκπληκτικα πολλα σε χαλαροτητα και
ελαφροτητα. Ουτε καν διανοουμαστε χαλαροτητα σε οποιονδηποτε τομεα (μερικοι, ακομα και στο κρεβατι).

Αυτο που μας εξοργιζει στις γυναικες, η αβασταχτη ελαφροτητα του Ειναι τους (εικονικη, οχι ουσιαστικη
γιατι ειναι σοβαροτατες και αποτελεσματικοτατες ως μανες) ειναι το ΤΙΜΗΜΑ που σταξαμε (και σταζουμε,
διαρκως και αδιαλλειπτως) για να ειναι οι κοινωνιες που ζουμε στιβαρα δομημενες, ιεραρχικες, αρτιες και
ελεγχομενες.

Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ "ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ".

Last edited:
Kαι ενα σκιτσακι (να πανε τα φαρμακια κατω) ... :p

funny-relationship.jpg

:laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:

Kαι ομως .... αν τις ρωτησεις, μας θεωρουν κυριο υπαιτιο της δυστυχιας τους.
Η αληθεια μαλλον βρισκεται στην αντιφατικοτητα των απαιτησεων τους :

"τον θελω κυριο του εαυτου του (εννοει σε μια παρεα) αλλα και ιπποτη μαζι μου
(να συμφωνω μαζι της χωρις κιχ)" ....

Και βασιλιας και αυλικος .... ΔΕΝ γινεται !

Δούλα και Κυρά όμως γίνεται? :D

Αν ειναι Κυρα παντου, δηλαδη και στο κρεβατι .... τοτε βρασε Κυριοτητα.
Δεν προκειται να εχεις πληρη Επικαρπεια ΠΟΤΕ .... στον αιωνα τον απαντα !
Τα μπλεξες με Αμαζονα ... καλα ξεμπερδεματα ! -bye-

O ανδροτραφης εργασιακος χωρος ... και η αυτοχειραφετηση της γυναικας (εκει μεσα). :icon15:

Unpleasant resolution.jpg

Και λοιπον ? Θα επιστρεψουμε στην εποχη της πληρους εξαρτησης απο τον "στυλοβατη" αντρα ?
Αν μου πεφτει λογος ... ΟΧΙ ... προσωπικα μου αρεσει να ξερω οτι η γυναικα τα βγαζει περα
μονη της. Ακομα και αν αυτο σημαινει οτι εχει απομακρυνθει φρικτα απο την θηλυκη ψυχη της.
Η φυση της παραμενει θηλυκη ... αλλα μετα απο 50 χρονια αυτοχειραφετησης της σε εναν
ανδροκρατουμενο κοσμο, φοβαμαι τα χειροτερα > η ψυχη της ειναι τουλαχιστον τραβεστι
(και σε ορισμενες ελαχιστες περιπτωσεις, ανδρικη).

Το παρακαναμε με την ανακατανομη ρολων. Η γυναικα επρεπε να εργαζεται σε ΜΗ-επιθετικες
δουλειες, ΜΗ-συγκρουσιακες δουλειες. Την βαλαμε παντου > ας τα λουστουμε τωρα !
Θα διεκδικησει, ως συμπιεσμενο ελατηριο ... την αποσυσπειρωση της στο ΑΠΕΙΡΟ.