Σχετικά με αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου...

BIOS

AVClub Fanatic
19 June 2006
15,781
Σε λίγο πρόκειται να πάω να δω ένα μεταχειρισμένο Αvensis Sol 1.8 του 2004 με 43000 Km... Το δίνει ένας ιδιώτης 15500 Ε και ίσως με παζάρι (στο οποίο δεν είμαι καθόλου καλός) να κατεβούμε στα 15000... Το πρόβλημά μου ομως, δεν είναι αυτό, αλλά το τι γίνεται μετά σε περίπτωση που συμφωνήσουμε...
Ξέρω ότι θα πρέπει να πάω (πρωινή ώρα) σε μιά τράπεζα να βγάλω ένα παράβολο... Πως το ζητάω ? Σε οποιαδήποτε τράπεζα? Και μετά?
Ποιά είναι η σωστή διαδικασία? Πρέπει να πάμε μαζί στο υπουργείο? Κάποιοι μου είπαν ότι και τα ΚΕΠ (κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών) μπορούν να αναλάβουν την διαδικσία... Να τα εμπιστευτώ?
Και το βασικότερο !!... Σε ποιά φάση της διαδικασίας του δίνω τα χρήματα έτσι ώστε να μη φύγει ξαφνικά με τα χρήματά μου κάνοντας τον κινέζο πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία (δεν ξέρεις που πέφτεις καμμιά φορά...), αλλά και αυτός από την πλευρά του να είναι εξασφαλισμένος ότι θα του δώσω τα χρήματα κατά την μεταβίβαση ???
Οι συμβουλές σας πολύτιμες !!!

Για την χαρτουρα δεν ξέρω αλλά για το χρήμα εγώ το έδωσα χέρι με χέρι με τα κλειδιά του αυτοκινήτου μέσα στο ίδιο το αυτοκίνητο...

Α!... Και τί έξοδα μεταβίβασης να υπολογίζω περίπου?

To ΚΕΠ τα κάνει όλα και δωρεάν.Φυσικά όχι την ίδια ημέρα που το κάνει ο διαμεσολαβητής των 50 .
Υπολόγισε μία εβδομάδα περίπου για να εκδοθεί η νέα άδεια στο όνομά σου.
Ότι κίνδυνο έχεις εσύ που θα δώσεις τα χρήματα,τον ίδιο έχει και ο πωλητής που καλείται να δώσει το αυτοκίνητό του (αναφέρομαι στον συντονισμό της "ανταλλαγής").
Συνήθως,ανταλλάσσετε υπεύθυνες δηλώσεις με θεώρηση του γνήσιου της υπογραφής από το ΚΕΠ ή την αστυνομία.
Αφού πάρει τα χρήματα,λογικά θα πρέπει να υπογράψει στο χώρο που προβλέπει η παλαιά άδεια για τα στοιχεία του νέου κατόχου και θα σου παραδώσει το αυτοκίνητο.
Υπάρχει βέβαια το "θεματάκι" της ασφάλισης του αυτοκινήτου το διάστημα που μεσολαβεί για να μεταβιβασθεί η άδεια που για να λυθεί απαιτεί καλή πίστη και από τους δυό σας.

Γι´αυτό,δίνεις τα 50 στον διαμεσολαβητή.
Στο μεταβιβάζει την ίδια ημέρα και είναι όλοι ευχαριστημένοι.

Ευχαριστώ Σωκράτη !... Δηλαδή δεν είναι απαραίτητη η μετάβαση στο υπουργείο...

Νομίζω ότι μπορώ να σε βοηθήσω
Εφόσον έχεις πεισθεί ότι δεν χρωστάει σε εφορία Τέλη Κυκλοφορίας( ζητάς να δείς τις πρωτότυπες αποδείξεις - αποκόμματα) και η κυριότητα στην άδεια δεν έχει παρακράτηση ( σφραγίδα με την οποία δεν έχει "ξεχρεώσει", το αυτοκίνητο είτε από μάνδρα, είτε από τράπεζα ).
Πάρε το τηλέφωνο της Υπηρεσίας Συγκοινωνιών που σε βολεύει ( είναι πιο κοντά στο σπίτι σου ), ζήτησε να συνδεθείς με το τμήμα νέων αδειών, ώστε να δώσουν το ποσό που πρέπει να καταθέσεις σε κάποια τράπεζα που συνεργάζονται, όσο αφορά τα τέλη μεταβίβασης για τα συγκεκριμένα κυβικά του αυτοκίντου.
Στην συνέχεια με πληρωμένο αυτό το ποσό και με την πρωτότυπη άδεια του αυτοκινήτου + τις ταυτότητές σας, πηγαίνετε στο Υπουργείο, αφού γίνει η απαράιτητη ταυτοποίηση ταυτότητων παραδίδεις την πρωτότυπη άδεια συμπληρωμένη με τα δικά σου στοιχεία.
Σου δίνουν μια προσωρινή ( ξέχασα να πώ ότι θέλει επίσης μια πολύ καλή φωτοτυπία από την άδεια του αυτοκινήτου ), άδεια με την οποία θα μπορείς να οδηγείς για διάστημα 3 ημερών, μέχρι που θα έχει εκδοθεί η νέα.
Αυτό συνήθως το κάνουν για να μην τους ζαλίζουν πολύ επειδή "κουράζονται ", η άδεια από πείρα είναι έτοιμη αυθημερών.
Αφού όλα πάνε καλά, μέχρι εδώ, καλό είναι να υπογράψετε δύο δηλώσεις του άρθρου 8 , σε αστυνομία περί γνησίου υπογραφής ότι :
σε ότι αφορά εσένα ...αγόρασα ο υπ'αρίθμ αυτοκίνητο, με αριθμό κυκλοφορίας, αριθμό πλαισίου, αριθμό κινητήρα, χρώματος, ημερομηνίας 1ης άδειας, από αύτόν που στο πουλάει πλήρη στοιχεία, Ονοματ/νυμο, διεύθυνση κατοικίας, αριθ.ταυτότητας, ΑΦΜ, έναντι του ποσού που έχει από πρίν συμφωνήσει.
Αντίστοιχα ο άλλος θα γράψει όλα όσα σου είπα, αλλάζοντας το αγόρασα με το επώλησα.
Η δήλωση αυτη εμπεριέχει ένα στοιχείο το οποίο θα χρειαστεί να "προσκομμίσεις" στην Φορ. Δήλωση, από την οποία θα προκύπτει η αγορά μεταχειρισμένου οχήματος.
Αντε να πούμε καλορίζικο!!!

Εκi, ήσουν κατατοπιστικότατος !! Πολύτιμες πληροφορίες γιά μένα που είμαι άσχετος με το αντικείμενο !

Σε κανα δύωρο επιστρέφω !...

Πάντως γνωστός μου πήρε προχτές, saab 9-3 2000, μοντέλο 2004, 18000

τσιμπημένο μου φαίνεται το Αβένσις.

Εκi, ήσουν κατατοπιστικότατος !! Πολύτιμες πληροφορίες γιά μένα που είμαι άσχετος με το αντικείμενο !

Σε κανα δύωρο επιστρέφω !...

Αυτή είναι η πραγματική αξία και δυναμική του κλάμπ, να αλληλοσυμπληρώνονται τα μέλη.
Στέλνω επίσης και την δήλωση σε ηλεκτρονική μορφή, χρήσιμη είναι για όλους, είτε πουλάμε είτε όχι αυτοκίνητο
View attachment Ypeythinh-Dilosi.pdf

Για την χαρτουρα δεν ξέρω αλλά για το χρήμα εγώ το έδωσα χέρι με χέρι με τα κλειδιά του αυτοκινήτου μέσα στο ίδιο το αυτοκίνητο...

Να πως κλείνονται τα τρελά τα ντίλια...:2thumb22sup:

Στέργιο, διαφωνώ, σε ότι αφορά τουλάχιστον τα Αβένσις, η επαγγελαμτική μου ιδιότητα σε πολλές φορές με βοήθησε στην αποτροπή - αγορά Αβένσις για εταιρική χρήση.
Ολα τα άλλα τα Τογιότα, είναι άλλη ιστορία.

Πάντως γνωστός μου πήρε προχτές, saab 9-3 2000, μοντέλο 2004, 18000

τσιμπημένο μου φαίνεται το Αβένσις.

Δημήτρη,

Δεν ξέρουμε γιατί το εν λόγω Saab, πήγε τόσο, καμμία φορά γίνονται κάτι μαϊμουδιές..... ο Θεός να σε φιλάει από τους αυτοκινητάδες -bye-