Χωρίς να θέλω να προσβάλω κανένα αμάξι, τα σουηδικά (volvo ,saab) δεν έχουν καλή μεταπωλητική αξία.Αντιθέτως τα vw,bmw και mercedes έχουν καλύτερη...
edit... στα 15200 συμφωνήσαμε...
Εγώ πάντως στο www.mobile.de βλέπω κάτι VW SHARAN 1.9 TDI του 2003-4 με 40.000χλμ. στα 15.000-17.000 ευρώ και ετοιμάζομαι.... Ξέρεις κανείς μήπως την αξιοπιστία στα μεσαία μεγάλα βαν (π.χ. SHARAN, T5, ESPΑCE, 807κλπ.)?
Εγώ πάντως στο www.mobile.de βλέπω κάτι VW SHARAN 1.9 TDI του 2003-4 με 40.000χλμ. στα 15.000-17.000 ευρώ και ετοιμάζομαι.... Ξέρεις κανείς μήπως την αξιοπιστία στα μεσαία μεγάλα βαν (π.χ. SHARAN, T5, ESPΑCE, 807κλπ.)?
Από δασμούς τι παίζει όμως;
Back...
Νεότερα : Τελικά συμφωνήσαμε στα 15700... Το αυτοκίνητο είναι σε υπεράριστη κατάσταση... Πήγα με φίλο φαναρτζή και τον είδα που κοίταζε διάφορα σημεία...
Θόλους, πορτπαγκάζ κάτω από το δάπεδο, τραβούσε τα λάστιχα από τις πόρτες, όσο εγώ μιλούσα με τον ιδιοκτήτη (συνομήλικος)...Στο τέλος ο φίλος μου έκλεισε το μάτι και μπροστά στον άλλο αρκέστηκε στο λακωνικό "καλό είναι"... Το αμάξωμα έχει μικρογρατζουνίτσες που ενθουσίασαν τον δικό μου και ο κινητήρας φυσιολογικά άπλυτος (αν δεν είχε γρατζουνιές κι ο κινητήρας έλαμπε, θα ήταν ύποπτο μου είπε, αν και θα καταλάβαινε το πιθανό νέο βάψιμο).
Πάντως δεν ξέρω α το έλαβαν υπόψιν οι προηγούμενοι συνομιλητές, πρόκειται για το 1800 Sol κι όχι γιά το 1600... Ψάχνοντας την αγορά των μεταχειρισμένων το τελευταίο δίμηνο, είδα ότι γενικά, τα 1800 κρατάνε κάπως ψηλά την αξία μεταπώλησής τους σε σχέση με τα 2000 γιατί έχουν πολύ μεγαλύτερο αγοραστικό κοινο... 1600 και 1800 έχουν τα ίδια τέλη κυκλοφορίας (τα 2000 έχουν υπερδιπλάσια τέλη), την ίδια περίπου κατανάλωση (που βαίνει υπέρ του 1800 όσο βαρύτερο είναι το αυτοκίνητο), και απόσο ξέρω έχουν ελάχιστη διαφορά στα ασφάλιστρα, σε τέτοιο βαθμό ώστε όταν η διαφορά τιμής είναι μικρή, δεν έχει νόημα να πάει κανείς στα 1600 (γιά το ίδιο αυτοκίνητο πάντα)... Δεν είναι τυχαίο ότι γενικά τα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού χάνουν πολύ πιό γρήγορα την μισή αξία τους σε σχέση με τα μικρού κυβισμού... Δείτε πχ. αρχική τιμή των Mercedes, BMW σε σχέση με Polo,yaris,daihatsu και τις τιμές τους μετά από 5 έτη...
Βλάση τον νου σου……έχεις μια τάση να σου «μένουν» τα αμάξια !
![]()
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.