Τελος σε οτι εχει να κανει με blu ray/HD απεικονιση ποια ειναι κλαυτερη απο τις 2 ? (ΑΤΙ 5830 η GTX460)
To κυκλωμα επιταχυνσης της αποκωδικοποιησης H.264 αλλά και το κυκλωμα εξοδου απεικονισης (HDMI) ειναι το ιδιο, απο την φθηνοτερη ΑΤΙ καρτα γραφικων στην ακριβοτερη.
Οποτε δεν υπαρχει και νοημα να παρεις μια ακριβη αν δεν παιζεις παιχνιδια.
Αυτο που παιζει ρολο ειναι η γενια της καρτας.
Η σειρα της. Π.χ η 3450 δεν εχει HDMI, η 4350 εχει. Η 5450 εχει καποια διαφορά στα φορμά ηχου που περναει (μου διαφευγει αυτη την στιγμη μιας και μου ειναι αδιαφορο).
Επισης η γενια της καρτας καθοριζει ποια εκδοση UVD (επιταχυνση σε βιντεο) υποστηριζει.
Εγω εχω και HD3450 (παθητικη ψυξη) και HD4350 (παθητικη και αυτη).
Και με τις δυο εχω 0% χρηση επεξεργαστη σε δυσκολα mkv εφοσον χρησιμοποιησω καταλληλο προγραμμα με καταλληλο αποκωδικοποιητη.
Τωρα αν κανεις συμπιεση (transcoding για την ακριβεια) και χρησιμοποιεις προγραμμα που αξιοποιει το ATI stream ή το nvidia CUDA τοτε εκει παιζει ρολο το αν θα ειναι ισχυρη η καρτα.
Αλλά νομιζω πως το transcoding εχει πεθανει στις μερες μας... (οι δισκοι κοστιζουν λιγοτερο απο το κοστος καρτας, επεξεργαστη και σπατηλησης χρονου, ασε που χωρις transcoding παντα εχεις την καλυτερη ποιοτητα εικονας)
Επιπλεον σε htpc η καρτα παιζει τεραστιο ρολο οσο αφορά τον θορυβο αλλά και την καταναλωση. Οσο μεγαλυτερη η καταναλωση τοσο πιο γρηγορα γυριζει ο ανεμιστηρας του τροφοδοτικου (εφοσον εχει αισθητηρα για την αυξομειωση στροφων για καλυτερη διαχειριση θορυβου).
Γλιτωνεις και απο την ΔΕΗ.
Επιπροσθετα οσο πιο πολυ θερμοτητα αποβαλλει η καρτα γραφικων (προσοχη θερμοτητα, οχι θερμοκρασια) τοσο πιο γρηγορα γυριζει ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη (εφοσον εχει αισθητηρα για την αυξομειωση στροφων για καλυτερη διαχειριση θορυβου).
Με λιγα λογια αν δεν παιζεις παιχνιδια παρε μια ATI, το φθηνοτερο μοντελο, με παθητικη ψυξη, και μνημη αδιαφορο. Σειρα 4 ή 5.