Σχετικά με τα πικ-άπ της REGA...

Re: Αντιπροσωπος REGA?

Τα πικάπ Rega μάλλον δεν τα γνωρίζεις... στις τιμές τους δεν υπάρχουν πληθώρα προϊόντων που να παίζουν καλύτερα ούτε κατά διάνοια να έχουν καλύτερους βραχίονες... θα έλεγα δεν υπάρχουν προϊόντα ούτε μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού...

Αλλά αν κάνω λάθος ενημέρωσε μας ποια πληθώρα πικάπ είναι ισότιμα ή καλύτερα από τα Rega...

Δε διαβάζεις ακριβώς τι γράφω. Η αγορά των πικάπ είναι φθίνουσα και προσωπικά πιστεύω ότι δεν αξίζει πια να ξοδέψει κανείς πολλά χρήματα ειδικά αν έχει λίγους δίσκους και έχουν μείνει λίγοι πια κατασκευαστές πικαπ στην αγορά. Τα σοβαρά αναλογικά συστήματα ήδη κοστίζουν πάρα πολύ και συνεχώς ακριβαίνουν με αποτέλεσμα να απευθύνονται σε λίγους και πλούσιους.

Κι εγώ σκεφτόμουν να αλλάξω το πλατό-βραχίονα που έχω με κάτι πιο καλό αλλά δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο και τα έξοδα.

Όχι δεν τα ξέρω τα rega αλλά θα ήθελα να ακούσω κάποιο ή το RP8 ή τo P9. Δεν θα μιλήσω για το πως παίζουν. Υπάρχουν όμως ανταγωνιστικά πικαπ: Vpi traveler, kuzma stabi S , project 6 perspex, goldenote valore

Κουβαλάνε όμως τις βρετανικές ιδορρυθμιες και παραξενιές. Αθωράκιστα μοτέρ που εισάγουν βόμβο σε κάποιες κεφαλές (grado), ή που "τρέχουν" περισσότερο. Γυάλινο πλατό που δε με εμπνέει προσωπικά. Το ότι κάνουν tweaks στους βραχίονες rega (γεμίζοντας τους ακόμη και με τρύπες) δεν το θεωρώ και το καλύτερο για τη σχεδίασή τους. Και το site τους δεν το ενημερώνουν.

Τώρα με το naiad και το IOS phono είναι κάπως δύσκολο να μιλάμε μόνο για προσιτές τιμές.

η REGA δεν θα μεινει χωρις αντιπροσωπεια για πολυ. ειναι απο τα πιο hot ονοματα στην αγορα και αποτελει το καλυτερο ισως value for money στα εισαγωγικα πλατο

αυτο βλεπω και γω. εδικα οι σειρες RP3 RP6 πρεπει να ειναι πολυ καλο value for money. αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι οτι ειναι hot και στα μηχανακια προενισχυτες,ενισχυτες κτλπ

στα 40 παντως χρονια της REGA αντιπροσωπος δεν .........αυτο παλι μονο στην ελλαδα ,την χωρα ανεκδοτο μπορουσε να συμβει.

Last edited:

Όποιος θέλει ντε και καλά rega πικαπ παραγγέλνει ένα από ιντερνετομάγαζο και ειδικά με προεγκατεστημένη την κεφαλή με τις 3 βίδες και δεν χρειάζεται ούτε ρυθμίσεις ούτε τίποτα.

Σε μισή ωρίτσα το έχει στήσει και παίζει τους δίσκους του. Όμως αν χρειαστεί service δεν ξέρω που θα το πάει.

Στη χαμηλή κατηγορία τιμής δε χρειάζεται καν να προβεί σε ακροάσεις ειδικά αν είναι το πρώτο του πικάπ.

Απάντηση: Αντιπροσωπος REGA?

Tι service να θέλει ένα πικάπ;
Εύκολη υπόθεση,με ή χωρίς αντιπρόσωπο,στο Ελλαδιστάν της ανάπτυξης!
Πάντως στα λεφτά τους τα REGA είναι μονόδρομος.

Δε διαβάζεις ακριβώς τι γράφω. Η αγορά των πικάπ είναι φθίνουσα και προσωπικά πιστεύω ότι δεν αξίζει πια να ξοδέψει κανείς πολλά χρήματα ειδικά αν έχει λίγους δίσκους και έχουν μείνει λίγοι πια κατασκευαστές πικαπ στην αγορά. Τα σοβαρά αναλογικά συστήματα ήδη κοστίζουν πάρα πολύ και συνεχώς ακριβαίνουν με αποτέλεσμα να απευθύνονται σε λίγους και πλούσιους.

Κι εγώ σκεφτόμουν να αλλάξω το πλατό-βραχίονα που έχω με κάτι πιο καλό αλλά δε νομίζω ότι αξίζει τον κόπο και τα έξοδα.

Όχι δεν τα ξέρω τα rega αλλά θα ήθελα να ακούσω κάποιο ή το RP8 ή τo P9. Δεν θα μιλήσω για το πως παίζουν. Υπάρχουν όμως ανταγωνιστικά πικαπ: Vpi traveler, kuzma stabi S , project 6 perspex, goldenote valore

Κουβαλάνε όμως τις βρετανικές ιδορρυθμιες και παραξενιές. Αθωράκιστα μοτέρ που εισάγουν βόμβο σε κάποιες κεφαλές (grado), ή που "τρέχουν" περισσότερο. Γυάλινο πλατό που δε με εμπνέει προσωπικά. Το ότι κάνουν tweaks στους βραχίονες rega (γεμίζοντας τους ακόμη και με τρύπες) δεν το θεωρώ και το καλύτερο για τη σχεδίασή τους. Και το site τους δεν το ενημερώνουν.

Τώρα με το naiad και το IOS phono είναι κάπως δύσκολο να μιλάμε μόνο για προσιτές τιμές.

Όπως ακριβώς είπα, στα δάχτυλα ενός χεριού αν μιλάμε για κατηγορία P9... και βγάλε το goldenote δεν φτουράει, όπως και το VPI με τον απαίσιο unipivot... στην μεσαία κατηγορία δεν πιάνονται αυτά τα πικάπ... εγώ το λέω εκ πείρας και τον βραχίονα μου τον ρεζέρβα, τον Rega RB900 πρόσφατα ανακαλωδιωμένο... δεν τον αλλάζω με τίποτε...

Αν μιλάμε για μικρή κατηγορία είναι μονόδρομος το P3 διότι έχει τον ΚΑΛΥΤΕΡΟ βραχίονα μακράν σε αυτή την κατηγορία.

Τα Rega έχουν γράψει ιστορία πιο μεγάλη και σπoυδαία από τα Project... και είναι σημεία αναφοράς.

Αυτά τα έχω διαπιστωμένα από τις πολλές και σοβαρές ακροάσεις που έχω κάνει όπως και το γεγονός ότι ήμουν κάτοχος Planar2, Planar3, RB300 και RΒ900... σε διάφορα πικάπ... (τον RB900 τον έχω πάνω σε Oracle Delphi)...

Τα πικάπ δεν χρειάζονται σέρβις αντιπροσωπείας...

Οι πωλήσεις πικάπ είναι σε ΑΝΩΔΙΚΗ πορεία και όχι σε φθίνουσα που υποστηρίζεις...

Τώρα ότι διαβάζει κανείς, καλά είναι,... αλλά το διάβασμα έχει και τα μειονεκτήματα του, διότι διαβάζεις αλλουνού απόψεις και τις μεταφέρεις χωρίς κατιδιάν άποψη...

Δεν μπορώ να δεχτώ ότι το Rega είναι άλλο ένα προϊόν... είναι ΤΟ προϊόν αναφοράς, και δεν τα λέω μόνο εγώ αυτά...

Last edited:

Δε διαβάζεις ακριβώς τι γράφω. Η αγορά των πικάπ είναι φθίνουσα και προσωπικά πιστεύω ότι δεν αξίζει πια να ξοδέψει κανείς πολλά χρήματα ειδικά αν έχει λίγους δίσκους και έχουν μείνει λίγοι πια κατασκευαστές πικαπ στην αγορά.

Ειχα αποφυγει να σχολιασω αλλα νομιζω πως το εχεις ξαναγραψει αυτο. εαν εχεις καποια στοιχεια που το επιβεβαιωνουν μπορεις να τα αναρτησεις ? γιατι εγω εχω την ακριβως αντιθετη αποψη και ειναι κριμα αυτοι που μας διαβαζουν να σχηματιζουν γνωμη πανω σε εικασιες.

Συμφωνα με τους New York Times οι year over year πωλησεις των πλατο ανεβηκαν κατα 50%. http://www.nytimes.com/2012/04/19/t...ntables-without-obsessing-over-them.html?_r=0

Record sales have climbed for five years. Now turntable sales are growing. They were up 50 percent in January over January last year.

Την ιδια εικονα φωτογραφιζει και η USA Today http://www.usatoday.com/story/life/2012/11/24/vinyl-growth-brings-need-for-turntables/1724627/

Γενικοτερα, καθε φορα που καποιος ρωτα για να μαθει πληροφοριες για πικαπ δεν ειναι καπως κουραστικο να του λες οτι το πικαπ ειναι για ακριβα γουστα και γενικα φθινει οποτε καλυτερα να παρει ψηφιακο? Καλως η κακως καποιοι ενδιαφερονται ακομα.

Πλάκα πλάκα, το καλύτερο vfm που είχα ποτέ μου ήταν το P5 μου. Το σκέφτομαι πολλές φορές, αν κάνω κανένα βήμα προς το αναλογικό, να πάω σε ναυαρχίδα rega.

Αντιπρόσωπος θα βρεθεί. Είναι λίγο δύσκολο να αντικαταστήσει κανείς το Ζωδιάτη (κι όσο σκέφτομαι τι τιμές θα βάλει όποιος βρεθεί...).

Δε θα μπω σε αντιπαράθεση με κανέναν και μαλιστα με φανατικούς. Δικαίωμα σας να υποστηρίζετε την αποψή σας. Αν θεωρείτε αναντικατάστατα τα rega με γειά σας και χαρά σας. Καλές αγορές.

Το πικαπ δεν είναι μόνο ο βραχίονας.

Και δεν κατακρίνω κανεναν που θέλει να αγοράσει πικαπ πόσο μάλιστα να τον αποτρέψω από την αγορά και να τον στρέψω στα ψηφιακά.

Όμως η άποψή μου παραμένει. Το πικαπ σαν τεχνολογία έχει προ πολλού φτάσει στο απόγειό του και δεν μπορεί να εξελιχθεί άλλο προς το καλύτερο. Σε γενικές γραμμές όλοι έχουν ήδη μια ικανοποιητική συσκευή που κάνει τη δουλειά της και με το παραπάνω, άρα ποιος ο λόγος να την αλλάξουν?

Απλά υπάρχει ακόμη κέρδος και γι' αυτό διατηρειται ακόμα η παραγωγή πικαπ και δίσκων. Έχω βαρεθεί τις επανεκδόσεις σε βινυλιο των ίδιων έργων κάθε τόσο με αύξουσα τιμή. Όπως π.χ. αυτή των doors σε 200gr vinyl 45 rpm και μάλιστα 2 βινύλια για το κάθε album, από την analogue productions και η άλλη από την rhino το 2008. Πόσες φορές θα μας πουλήσουν ακόμα το ίδιο έργο δήθεν ως συλλεκτικό?

Και όχι άλλα digitally remastered βινύλια. ΕΛΕΟC.

Ειχα αποφυγει να σχολιασω αλλα νομιζω πως το εχεις ξαναγραψει αυτο. εαν εχεις καποια στοιχεια που το επιβεβαιωνουν μπορεις να τα αναρτησεις ? γιατι εγω εχω την ακριβως αντιθετη αποψη και ειναι κριμα αυτοι που μας διαβαζουν να σχηματιζουν γνωμη πανω σε εικασιες.

Συμφωνα με τους New York Times οι year over year πωλησεις των πλατο ανεβηκαν κατα 50%. http://www.nytimes.com/2012/04/19/t...ntables-without-obsessing-over-them.html?_r=0

Record sales have climbed for five years. Now turntable sales are growing. They were up 50 percent in January over January last year.

Την ιδια εικονα φωτογραφιζει και η USA Today http://www.usatoday.com/story/life/2012/11/24/vinyl-growth-brings-need-for-turntables/1724627/

Γενικοτερα, καθε φορα που καποιος ρωτα για να μαθει πληροφοριες για πικαπ δεν ειναι καπως κουραστικο να του λες οτι το πικαπ ειναι για ακριβα γουστα και γενικα φθινει οποτε καλυτερα να παρει ψηφιακο? Καλως η κακως καποιοι ενδιαφερονται ακομα.

κι εγώ βρήκα αυτό http://www.billboard.com/biz/articl...own-in-2012-but-digital-shows-a-healthy-boost

τι σημαίνει δηλαδή?

Η USA today? καλά, μένω έτη φωτός μακριά της. Ειδικά η σύγκριση που κάνουν μεταξύ βινυλίου και MP3 είναι εντελώς άκαιρη. Audiophiles που κουραστηκαν ν' ακούν MP3 ? Τρελό γέλιο.

Με αδικείς. Και πληροφορίες του έδωσα και μακάρι να μπορούσα να βρω και το review του πικαπ που ζητησε.

Κι εγώ έχω πικαπ κι από μικρό παιδί άκουγα δίσκους κι ακόμα ακούω. Αλλά δεν είμαι φανατικός του βινυλίου όπως και κάθε άλλου φορμά.

Απολαμβάνω τη μουσική μου ασχέτως μέσου. Αλλά δεν μου αρέσει να μου περιορίζει τις επιλογές το ίδιο το φορμά. Το μονο που αξιζει και πραγματικά απολαμβάνω στο πικαπ είναι οι δίσκοι μου των δεκαετιών 60-70 αντε και μέχρι το 1984.

Ό
Τα πικάπ δεν χρειάζονται σέρβις αντιπροσωπείας...

ΛΑΘΟΣ.

1. Ατυχήματα μπορεί να συμβούν π.χ. να καταστρέψει κάποιος το cantilever ή να κοπεί καλωδιάκι του βραχίονα ή κάτι αλλο. Ποιος θα στο φτιάξει?

2. Χρειάστηκες αλλαγή κεφαλής. Αν μπορείς και διαθέτεις τον απαιτούμενο εξοπλισμό-εργαλεία και πιάνουν τα χέρια σου έχει καλώς. Την αλλάζεις και τη ρυθμίζεις μόνος σου.

Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου και δεν έχεις τα εργαλεία (γα τη σωστή τοποθέτηση αλλά και ρύθμιση της κεφαλής) είσαι αναγκασμένος να πας στον αντιπρόσωπο.

Μπορεί ο καθένας να έχει fozgometer ή το azimuth optimizer της clearaudio για τη ρύθμιση του αζιμουθίου?

Ο καθένας πρέπει να απολαμβάνει τους δίσκους του.

Άρα η σωστή υποστήριξη και το after sales service είναι απαραίτητα ειδικά στα αναλογικά συστήματα. Εκεί είναι που γέρνει η πλάστιγγα υπερ του Χ ή Υ κατασκευαστή αλλά και του καταστήματος που

εμπορεύεται το αντίστοιχο Χ ή Υ προϊόν

Δυστυχώς βλέπω αρνητισμό προς το βινύλιο... ο οποίος είναι προσωπικός και δεν μπορεί να το γενικεύεις...

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου φανατικό... δεν ξέρω αν αυτό αναφέρεται σε μένα ή γενικά... απλά έχω κάποιες γνώσεις τις οποίες μοιράζομαι... τώρα αν δεν τις δέχεται κάποιος μεγειά του με χαρά του.

Σέρβις πικάπ δεν είναι η αλλαγή κεφαλής, και η ρύθμιση της... αυτό μπορεί να γίνει σε ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ κατάστημα πουλάει πικάπ, με την ανάλογη χρέωση.

Τα μηχανήματα που αναφέρεις δεν ξέρω γιατί... εγώ ρυθμίζω κεφάλες με καλούς προτράκτορες, ηλεκτρονική ζυγαριά και αλφαδάκια... σύντομα και με φτηνό μικροσκόπιο USB από αυτά που πουλάνε με το κιλό στο e-bay... είναι απόλυτα αρκετά αυτά...

Στην συλλογή μου υπάρχουν δίσκοι που κοστίζουν και εκατοντάδες ευρώ, και έχω και τουλάχιστον μία κεφαλή του χιλιάρικου... δεν θα τα διακινδύνευα αυτά αν ο μονόδρομος ήταν το fosometer ή το άλλο μαραφέτι της clearaudio...

Να σου πω για το Fosgometer... το μηχάνημα αυτό προσπαθεί να ελέγξει μια γεωμετρική παράμετρο... ηλεκτρονικά... αυτό παιδιά δεν γίνεται παρά μόνο αν οι κεφαλή που ρυθμίζετε έχει ΑΠΟΛΥΤΑ την ίδια έξοδο σε κάθε κανάλι... πράγμα σπάνιο... οπότε άνθρακας ο θησαυρός αν μιλάμε για το απαύγασμα τεχνικής ρύθμισης και τελειότητας... αζιμούθιο καλύτερα με μεγέθυνση και μόνο οπτικά... πόσα παραδείγματα με το Fosgometer που μετράει ακριβώς και η κεφαλή έχει πολλές μοίρες κλίση...

Σέρβις ένα πικάπ χρειάζεται μόνο για αλλαγή ιμάντα (πράγμα τόσο εύκολο που δεν το σχολιάζω), και αλλαγή λαδιών πηγαδιού. Επίσης σε περίπτωση βλάβης συνήθως ΜΟΝΟ του κουμπιού On/Off...

To Linn Sondek μου χρειάστηκε ακριβώς μόνο αυτά, σε μια 10ετία... (Τα Rega μου δεν χρειάστηκαν τίποτε ούτε αλλαγή ιμάντα).

Τις απαντήσεις αυτές δεν τις δίνω για να μπω σε αντιπαράθεση... τις δίνω γιατί πρέπει να τις δώσω επειδή εδώ διαβάζουν άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τα θέματα αυτά για να ενημερώνονται.

Κατά τα άλλα αγαπητέ Quevedo, δεν έχω πρόβλημα σε ότι λες αφού αυτό είμαι που βιώνεις εσύ προσωπικά με το θέμα βινύλιο, και πικάπ... αλλά έχω ένσταση με το να τα παρουσιάζεις σαν γενικές αλήθειες, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο κάποιους να ξεκινάνε ή να συνεχίζουν που έχουν όρεξη με το βινύλιο...

Ο καθένας κάνει τις επιλογές του κι αυτες έχουν και θετικά και αρνητικά κι αυτό επειδή κανένα φορμά δεν είναι τέλειο και ιδανικό. Εκφράζω την άποψή μου και μόνο κι αυτό με βάση τις εμπειρίες μου και

τις γνώσεις μου. Το λαθος μου είναι ότι επανέλαβα πολλές φορές τα ίδια με αποτέλεσμα να κουράσω και συγνώμη γι' αυτό. Δεν θα έχω κανένα όφελος αν ασχοληθούν με το βινύλιο και 100 άτομα

παραπάνω ή το παρατήσουν άλλα 100.

Έχετε κάθε δικαίωμα να διαφωνείτε με τις απόψεις μου, όπως κι εγώ με τις δικές σας. (π.χ. για το τι είναι service πικαπ και τι κανει το fozgometer).

Αν οι απόψεις μου αντιβαίνουν στους κανόνες του φορουμ και προσβάλλουν (τους χρήστες βινυλίου) ας επιληφθούν οι διαχειριστές.

Πίστευα ότι η συζήτηση θα βοηθούσε να βγουν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα αλλά αυτό δεν συνέβη και μαλλον κακώς που επεκτάθηκα τόσο πολύ γιατί βγήκα εκτός θέματος.

Να είστε καλά και καλές βινυλιακές ακροάσεις να έχουμε.

Last edited:

Σε τι διαφωνείς επάνω στο Fosgometer? και σε τι στο σέρβις?

To fozgometer δεν δουλευει παρα μονο σε θεωρητικο επιπεδο. και εξηγω:

πρωτα απ ολα πρεπει να γινει calibration της συσκευης. σχεδον κανεις δεν το κανει. εδω οι οδηγιες http://www.osageaudio.com/images/Mu...gometer_Testing_and_Calibration_Procedure.pdf

παρολαυτα, για να αποδωσει πρεπει η κεφαλη να ειναι 100% πανομιοτυπη στα ρευματα εξοδου μεταξυ δεξιου και αριστερου καναλιου. με ακριβεια μV. το οποιο ειναι παρα πολυ σπανιο ακομα και σε ακριβες κεφαλες.

οταν η συσκευη μετραει το channel separation στην ουσια σου λεει ποσο να στριψεις το αζιμουθιο βαση της ηλεκτρικης μετρησης. οποτε ειναι πολυ πιθανο να βρεθει ο χρηστης με μια βελονα που παταει στραβα πανω στα αυλακια και συγκεκριμενα με κλιση προς την μερια με την χαμηλοτερη εξοδο.

ελπιζω να εγινα κατανοητος

Άν και οφ τόπικ επιτρέψτε μου να πώ οτι είστε λίγο υπερβολικοί η αλλιώς υπερβολικά αυστηροί με το Fozgometer.

To έχω δύο χρόνια, έχω ρυθμίσει πολλές κεφαλές με αυτό (όχι μόνο δικές μου) και ποτέ δεν παρατήρησα κάποιο από τα προβλήματα που αναφέρετε.

Πέρα από το ότι δεν είναι το μόνο αξεσουάρ που βοηθάει να ρυθμιστεί το αζιμούθιο με ηλεκτρικό τρόπο και οτι με ηλέκτρικό τρόπο με ένα απλό βολτόμετρο και αρκετή υπομονή υπάρχει τρόπος το αζιμούθιο να ρυθμιστεί επακριβώς και ο ίδιος ο κατασκευαστής αναφέρει οτι πρέπει να καλιμπραριστεί πρώτα (μια αστεία εύκολη διαδικασία).

Επίσης αναφέρει ρητά στις οδηγίες οτι ρυθμίζουμε χωρίς να είμαστε υπερβολικοί το ένα κανάλι να ταιριάζει απόλυτα με το άλλο σαν ένδειξη. Συγκεκριμένα λέει οτι ή ένδειξη πρέπει να είναι είτε ιδανικά το ίδιο για κάθε κανάλι ή όσο πιό κοντά κάτι που καλύπτει την διαφορά της χωρητικότητας από το ένα κανάλι στο άλλο σαν πρακτική (μιλάμε για μικρές αποκλίσεις και όχι άλλα αντι άλλων).

Ίσως να μην είναι το πιό ακριβές στην αγορά αλλα μόνο άχρηστο δεν είναι και κάνει δουλειά σίγουρα καλύτερη απο το γυμνό μάτι..

Οι όποιες ηλεκτρικές ...μικροατέλιες.. των κεφαλών δεν νομίζω ότι αφήνουν περιθώρια να ρυθμιστεί το αζιμούθιο τους με το οποιδήποτε βοήθημα τόσο λάθος ώστε να είναι θεόστραβες, αν συμβαίνει αυτό κάποιον λάκο έχει η φάβα.

Ον τόπικ τώρα θα συμφωνήσω ότι τα ρέγκα παρ' όλες τις ιδιοτροπίες τους είναι όντως απο τα καλύτερα αν όχι τα καλύτερα οικονομικά πικάπ αν και το αναφοράς μου προσιτό προσωπικά είναι το Michell Technodec με Rega βραχίονα και εκείνο.

Με τα χρόνια φυσικά και την άνθηση της αγοράς του βινυλίου την τελευταία δεκαετία έχει προκύψει πλέον σοβαρότατος και υπολογίσιμος ανταγωνισμός. Δεν θα ξεχάσω ποτέ πάντως πρίν απο δώδεκα χρόνια που μου έπεσαν τα αυτιά όταν άκουσα το Planar 25 στον Ζωδιάτη να κάνει σκόνη το Pro-Ject Perspective που είχα τότε και ας ήταν μια φλύδα μπροστά στο Pro -Ject, μικρό στο μάτι αλλά....
Σίγουρα αξίζει στην Rega ένας καλός αντιπρόσωπος και ελπίζω να βρεθεί σύντομα.

Σχετικά με το βινύλιο αν και εραστής του θα συμφωνήσω με τον Quevedo του οποίου τις απόψεις δεν τις βρίσκω υπερβολικές. Αν και ακόμα σε μια σχετική άνθηση η αγορά του βινυλίου έχει αρχίσει να παρουσιάζει στρεβλώσεις, σημάδια κόπωσης και φουσκώματος που δεν προοιωνίζουν και ότι καλύτερο μεσοπρόθεσμα στο μέλλον..

Ναί αν δεν πληρώσει κάποιος πολύ ακριβά είναι σοβαρά εκτεθειμένος να αγοράσει μια ευπαρουσίαστη πατάτα στην αγορά των καινούριων δίσκων/επανεκδόσεων. Έχω μερικούς δίσκους και εγώ που το Mp3 Download που συμπεριλαμβάνουν ακούγεται καλύτερα. Ακόμα και να πληρώσει κινδυνεύει να την πατήσει. Εγώ ξύπνησα εγκαίρως και έχω πλέον χαλαρώσει χωρίς να εγκαταλείψω το σπόρ που αγαπώ και που λυπάμαι να το βλέπω να ευτελίζεται σε κάποιο είδος φιλοτελισμού.

Τέλος πιστεύω και εγώ ότι τεχνολογικά η αναπαραγωγή του μαύρου λαχταριστού δίσκου έχει απλά φτάσει στα όρια της αλλα ας μην ξεφύγω κι' άλλο.

οσα εγραψα ισχυουν για ολα τα παραπλησια οργανα τυπου fozgometer. δυστυχως οι διαφορες αναμεσα στα καναλια των κεφαλων δεν ειναι τοσο μικρες, ειδικα στις χαμηλες σειρες.

δεν λεω οτι ειναι εντελως αχρηστο, αλλα εαν βασιζεσαι πανω του αποκλειστικα ισως να σε παραπλανησει αρκετα.

Οι απόψεις σου quevedo δεν προσβάλλουν, ο τρόπος σου είναι που προσβάλλει.
Όταν βλέπεις ότι περισσότεροι διαφωνούν μαζί σου παρά συμφωνούν, είσαι περισσότερο αδιάλλακτος και αποκαλείς τους άλλους φανατικούς, κάτι δεν πάει καλά.

Έχε και λίγο πιο ανοιχτό μυαλό και αναθεώρησε ένα-δυο πράγματα.

Οι απόψεις σου quevedo δεν προσβάλλουν, ο τρόπος σου είναι που προσβάλλει.
Όταν βλέπεις ότι περισσότεροι διαφωνούν μαζί σου παρά συμφωνούν, είσαι περισσότερο αδιάλλακτος και αποκαλείς τους άλλους φανατικούς, κάτι δεν πάει καλά.

Έχε και λίγο πιο ανοιχτό μυαλό και αναθεώρησε ένα-δυο πράγματα.

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές και ζητώ συγνώμη από τους Chris 1967 και DR Pan K.