Σχετικά με τη λήψη της COSMOTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Σεραφείμ δεν έχω πρόβλημα με την κεραία σίγουρα για αυτό έγραψα στις απορίες.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει κάθε μέρα εδώ και 5-6 μέρες 2 το μεσημέρι και για 45-50 λεπτά δεν παίζει κανένα κανάλι και μετά επανέρχονται όλα κανονικά. Τι να πω?Θα το παρακολουθησω.

Μηπως εκεινη την ωρα υπαρχουν τιποτα παρεμβολες απο καπου;Ειναι η μονη λογικη εξηγηση που μπορω να σκεφτω

παιδιά σήμερα ενώ γενικά το επίπεδο σήματος είναι στο 237 ξαφνικά έπεσε στο 229 χωρίς να κουνηθεί τίποτα στο πιάτο πάνω που είδα.δεν μου το έχει ξανακάνει και μου φάνηκε περίεργο.

Τέλεια ετοιμάζομαι για άμεση παραγγελία μόλις διατεθεί.
Επιτέλους θα δω ταινία από το otecinema και nba όποτε με βολεύει.
Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα για όσους έχουμε μειωμένη τιμή.
Το 4ευρω πρέπει να είναι ανεξάρτητο όλων αυτών.
Το καλύτερο μέχρι στιγμής είναι ότι δεν χρειάζεται 2 καλώδιο.
Θα σουτάρω όμως το παράκεντρο lnb για να έχω σίγουρα καλύτερο σήμα στον ΟΤΕ γιατί είμαι οριακά στις βροχές.

Μπορείς σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις τι είναι αυτό το παράκεντρο lnb?
Ρωτάω επειδή όταν βρέχει πολλές φορές έχω πρόβλημα και χάνει τελείως το σήμα απο τον δορυφόρο. Υπάρχει κάποια λύση?

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Το σήμα χάνεται σε ισχυρές καταιγίδες, είναι φυσιολογικό. Αν γίνεται το ίδιο και σε "κανονική" βροχή, το κάτοπτρο χρειάζεται καλύτερη στόχευση.

12149 και 12379 βραδυ δεν παιζουν σχεδον ποτε!!!Στις αλλες εχω φουλ σημα και σε αυτους τις 2 σε βροχες και βραδυ χανονται!!! Πολυ ευαισθητο δορυφορο εχετε εκει στον OTE tV ελεος!!!

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Η 12380 όντως έχει μια πτώση τις βραδινές ώρες αλλά σαφώς όχι τέτοια που να δικαιολογεί μη λήψη. Έχεις θέμα εγκατάστασης.

Σεραφείμ δεν έχω πρόβλημα με την κεραία σίγουρα για αυτό έγραψα στις απορίες.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει κάθε μέρα εδώ και 5-6 μέρες 2 το μεσημέρι και για 45-50 λεπτά δεν παίζει κανένα κανάλι και μετά επανέρχονται όλα κανονικά. Τι να πω?Θα το παρακολουθησω.

Υπάρχει παρεμβολή από έξαρση στη δραστηριότητα των ηλιακών κυλίδων, συμβαίνει 2 φορές το χρόνο, και αυτό τον καιρό εάν θυμάμαι καλά είναι στο pick του γύρω στο μεσημέρι.
Δεν ξέρω εάν αυτό εξηγεί το black-out αλλά σίγουρα συμβάλλει.

Σήμερα με τη βροχή έχει θέμα πάντως.

Είχα και εγώ αρκετές φορές πρόβλημα! Πότε δεν είχα σήμα με βροχές πότε δεν είχα σήμα, συνήθως τέτοια εποχή, και επανερχόταν μόνο του όντως λόγο παρεμβολών. Με τα πολλά ψιλοκεντράρισα λίγο καλύτερα το πιάτο και από 231 πήγε 237 ισχύς σήματος με BER 200E7!! Τα προβήματα μειώθηκαν αλλά δεν εξαφανίστηκαν! Έτσι αποφάσισα και φώναξα έναν φίλο, εγκαταστάτη δορυφορικών κεραιών, με πεδιόμετρο! Το μέτρησε και μου είπε οτι το κεντράρισμα είναι άψογο, η τύχη του πρωτάρη που λέμε, και καλό είναι να πάμε σε αλλαγή LNB! Πράγματι αλλάξαμε LNB το σήμα εκτιξεύτηκε στο 249-251 και το BER στο 3!!!!! Τα προβλήματα εξαφανίστηκαν! Χθές έβρεχε όχι απλά καρέκλες αλλά και τραπέζια μαζί! Για όποιους γνωρίζουν η ραγδαιότητα βροχής έφτασε στα 350mm/hr!!! Δηλαδή 350 τόνους νερό ανα ώρα ανα στρέμμα! Μιλάμε για θύελα! Και όμως όχι απλά δεν έχασα σήμα αλλά δεν είχα και σπασίματα!!!!!!!! Συμπέρασμα! Φωνάζουμε κάποιον ειδικό που του έχουμε και εμπιστοσύνη και ελέγχει τα πάντα!

Last edited:

Καλό είναι να χρησιμοποιείτε άλλο lnb και όχι το sharp που δίνει ο ΟΤΕ...

Τόσο χάλια είναι Σεραφείμ;

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Έχεις κάποιες μετρήσεις που εμπεριστατόνουν τη δήλωση σου ή απλά δεν τα πας τα Sharp ?????
Δεν βλέπω ιδιαίτερα παράπονα από τους 70Κ-80Κ χρήστες του ΟΤΕ ΤV που τα έχουν βάλει

Last edited:

Πόσοι από τους 70 - 80κ συνδρομητές γνωρίζουν τι ειναι το lnb και πόσοι από αυτούς γνωρίζουν ότι αυτο που έχουν ειναι Sharp? ( Τουρκικής προελεύσεως αν δεν απατώμαι!)

Έχεις κάποιες μετρήσεις που εμπεριστατόνουν τη δήλωση σου ή απλά δεν τα πας τα Sharp ?????
Δεν βλέπω ιδιαίτερα παράπονα από τους 70Κ-80Κ χρήστες του ΟΤΕ ΤV που τα έχουν βάλει
Δηλαδή νομίζεις ότι γράφω έτσι για πλάκα, επειδή "απλά δεν πάω τα sharp"; Ok, μια χαρά lnb είναι.

Δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τι είναι το LNB για να διαμαρτυρηθεις όταν έχεις προβλήματα με την εικόνα σου.....και είμαι σίγουρος ότι τουλάχιστον 5Κ γνωρίζουν τι εστί LNB.
Γενικά θεωρώ οτιδήποτε λέγεται/γράφεται θα πρέπει να είναι εμπεριστατομένο, στο βαθμό που είναι δυνατόν, διαφορετικά θα αρχίσουμε να μιλάμε με αφορισμούς και η αξιοπιστία του καθενός θα τελεί υπό αμφισβήτηση.

Last edited:

γιατί θα πρέπει να το γνωρίζουν απο τι στιγμή που δεν έχουν πρόβλημα?

Αυτό που λέω είναι ότι εάν όντως υπήρχε πρόβλημα με τα SHARP LNBs, πολλοί συνρομητές θα είχαν παράπονα, πράγμα που δεν συμβαίνει.

Όποιος έχει πρόβλημα με τις βροχές καλό είναι να μας λέει και το μέγεθος του κατόπτρου που χρησιμοποιεί. Αν είναι κανένα ταψάκι των 60 cm απόλυτα λογικό είναι να χάνει το σήμα εύκολα.