Σχετικά με τη λήψη της COSMOTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Καλημέρα Σεραφείμ. Εγκρίνω κι επαυξάνω σ' αυτό που λες!☺

θέλω να ρωτησω αν και πιθανόν κάπου στο παρελθόν θα έχει απαντηθεί. Εχουμε κοινοχρηστο κάτοπτρο 1,20 στην ταράτσα και με διακλαδωτή έχουμε πάρει παροχή όλοι οι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας. Το κατοπτρο βλέπει hotbird. Μπορω εκεί να βάλω 2ο lnb και με το ίδιο καλώδιο που κατεβαίνει στο όροφο να βλέπω OTE TV ? ή πρέπει να κατεβάσω άλλο καλώδιο απο πάνω.

όταν λες διακλαδωτή εννοείς διακόπτη multiswitch; (και είσοδο από quad LNB)

Γεια σας παιδιά.
Εχω κανει την εγκατάσταση μονος μου με ενα wave 80 και ενώ βλέπω κανονικά όλα τα καναλια, ξαφνικά χανετται το σημα και βγαινει η ταμπελα οτι δεν εχω σημα κλπ.
Το περίεργο ειναι ότι αν το κλεισω για 5-10 λεπτά τότε ανοιγει κανονικά και δειχνει μια χαρά.
την ώρα που λεει ότι δεν εχει σημα, αν παω στον xtrend και πατήσω καποιο καναλι απο τα του οτε, το σημα λεει 13,5dB AGC 68% BER 0

Μιλησα με το 13888 και μου ειπε η κοπελα να πατησω τον αναμεταδοτη 2 απο τον 1 που ειμαι, αλλα εχει δεν δειχνει τιποτα σαν σημα και γιαυτήν φταιει η σκοπευση.
Μου τον εχουν αλλαξει μια φορά.

Καμια ιδέα;

Πρέπει να κάνεις καλύτερη στόχευση για το συγκεκριμένο lnb (9Α μοίρες). Θα πρέπει να έχεις σήμα και να κλειδώνει στον αναμεταδότη 2 αλλιώς αν είναι οριακό ή καθόλου έχεις θέματα με τη στόχευση φίλε μου. Μπορείς να πάρεις το 13888 και να σου δώσουν από εκεί ενδεικτικές συχνότητες να κάνεις setup με το πεδιόμετρο.
Αν δεν έχεις σήμα στον ΟΤΕ2 δεν μπορείς να δεις μερικά κανάλια π.χ Βουλή,Αnt1 κ.α. Αν κλειδώσει και εκεί είσαι κομπλέ.
Επλίζω να βοήθησα.

μα τα βλέπω αυτά!!!

Όταν δεν έχεις σήμα, δεν έχεις πουθενά ή σε συγκεκριμένα κανάλια? Μου κάνει εντύπωση να ΜΗΝ έχεις σήμα στον ΟΤΕ2 και να βλέπεις Βουλή πάντως.... Αν πάει κι έρχεται όποτε να'ναι ή με το παραμικρό στον ΟΤΕ2 είναι οριακό το σήμα σου.

εχω σε όλα τα καναλια!!!
πχ στον Αντ1 που μου ειπες ο xtrend διχνει συνεχεια 13.89 dB - 13.60, BER σταθερά 0, ACG 66 - 67%

Φίλε μου άσε τον xtrend στην άκρη. Μπορεί να έχει (που πιθανά έχει) πιο ευαίσθητο tuner. Στου ΟΤΕ έχεις σήμα στη Βουλή, Αnt1? Π.χ. βάλε Mega και πάτα "+" στην επιλογή των καναλίων και πάνε Ant1. Τι από τα 2 παίζει? Και τα 2 κανάλια? Κανένα από τα δύο? Μόνο το Mega?

ant1.jpgmega.jpg

Η πρώτη ειναι ant1 απο και η αλλη απο mega και τώρα τα βλέπω ολα μια χαρά.
Ειμαι σιγουρος πως σε λιγο θα σταματησει παλι

Πιο παραστατικός...πεθαίνεις...! :) Ωραίος! :)

Ωραία. Άρα κατά πάσα πιθανότητα αφού έχεις μια χαρά σήμα, αλλά παροδικά, μπορώ να σου προτείνω να κάνεις 2-3 πράγματα.

1) Κάνε αναβάθμιση τον δέκτη.
Τον κλείνεις από πίσω (αν έχεις PVR τον βγάζεις από το ρεύμα), τον ανοίγεις και όταν θα δεις ταυτόχρονα τα 3 led να ανάβουν μπροστά στην οθόνη του αποκωδικοποιητή, πατάς BACK-2-4-8-5. Ξεκινάει να κάνει αναβάθμιση και τον αφήνεις να τελειώσει και να κάνει reboot. Πιθανά μπορεί να επιλυθεί αν είναι κάτι software.

2) Όταν σου βγάζει το μήνυμα πως δεν έχει σήμα, δες γενικά αν δεν έχεις σε όλα τα κανάλια (απίθανο βάση του μηνύματος στο πρώτο post) ή μόνο σε Βουλή,Ant1 κ.α. Εννοείται το ελέγχεις στον ΟΤΕTV και όχι στον Xtrend.

3) Αν το έχεις με diseqc, αν γίνεται, απομόνωσέ το και κατέβασε μόνο το lnb 9A με καλώδιο απευθείας στον αποκωδικοποιητή του ΟΤΕ. Έτσι θα δεις αν φταίει κάτι στην εγκατάσταση με το wave.

Σε πρώτη φάση αυτά θα έκανα αν ήμουν στη θέση σου.

Ελπίζω να σε βοήθησα. Σε λίγο την κάνω να πάω να δω μπασκετάκι (Άρης - ΠΑΟΚ , ΠΑΟΚ γαρ...). Μετά το ματς Ελπίζω να μην έχεις ποστάρει και να είναι όλα κομπλέ. :)

Στην μπάλα κάνει και σε άλλους πιξελιάσματα συχνά ή μόνο σε μένα; Και είναι η ιδέα μου ή σε σχέση με παλιότερα τα hd κανάλια έχουν καταντήσει σε ποιότητα εικόνα χειρότερα από τη nova?

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Δεν έχεις την αποκλειστικότητα! :flipout:
Γενικό το φαινόμενο και δυστυχώς σήμερα είναι πολύ έντονο.

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Εχω κανει την εγκατάσταση μονος μου με ενα wave 80 και ενώ βλέπω κανονικά όλα τα καναλια, ξαφνικά χανετται το σημα και βγαινει η ταμπελα οτι δεν εχω σημα κλπ. Το περίεργο ειναι ότι αν το κλεισω για 5-10 λεπτά τότε ανοιγει κανονικά και δειχνει μια χαρά.
Κάνε έναν έλεγχο στις συνδέσεις σου, αν είναι όλα στη θέση τους, αν είναι ok τα βύσματα (ειδικά το καλώδιο που φεύγει από το lnb και καταλήγει στον kaon). Επίσης, αν χρησιμοποιείς twin lnb, κάνε τράμπα τα καλώδια να δεις τι γίνεται.

εκανα την αναβάθμιση του δέκτη και τώρα δειχνει σχετικά οκ.
οντως τωρα δειχνει και στον αναμεταδότη 2 και απο εκει τα βλεπω τώρα.

Ωραίος φίλε μου! Μια χαρά. Ελπίζω να μην σου ξανακάνει "νερά". Καλό σου μεσημέρι!

Μια ερωτηση
Εγκατεστησα το πιατο κι εχω ισχυς σηματος 100%
Με ποιο κανάλι να κάνω ψιλο-ρυθμισεις για να ειμαι οκ σε ολα? Αν βαλω τα ελληνικά με ber χαμηλό εχω υψηλό ber σε καποια άλλα πχ fox
Eχω επιλέξει αναμεταδοτη 2 αν παιζει ρολο

1) Κάνε αναβάθμιση τον δέκτη.
Τον κλείνεις από πίσω (αν έχεις PVR τον βγάζεις από το ρεύμα), τον ανοίγεις και όταν θα δεις ταυτόχρονα τα 3 led να ανάβουν μπροστά στην οθόνη του αποκωδικοποιητή, πατάς BACK-2-4-8-5. Ξεκινάει να κάνει αναβάθμιση και τον αφήνεις να τελειώσει και να κάνει reboot. Πιθανά μπορεί να επιλυθεί αν είναι κάτι software.

Δεν κανει μονος του αναβαθμιση ο δεκτης; Πρεπει να το κανει κανεις ετσι; Εγω θυμαμαι τουλαχιστον δυο φορες που αναβαθμιστηκε ο δεκτης με γικη του πρωτοβουλια ;) χωρις να κανω εγω κατι...

Απάντηση: Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Δεν κανει μονος του αναβαθμιση ο δεκτης; Πρεπει να το κανει κανεις ετσι; Εγω θυμαμαι τουλαχιστον δυο φορες που αναβαθμιστηκε ο δεκτης με γικη του πρωτοβουλια ;) χωρις να κανω εγω κατι...

Δεν είναι ανάβαθμιση με νέο fw.
Απλά περνάς ξανά το fw που ειναι αποθηκευμένο στο δέκτη (reflash)

Παντως στον δικό μου δέκτη ο κωδικός είναι 2465 κι οχι 2485