Σχετικά με τη λήψη της COSMOTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

OTE 2 ... το OTE 1 παντα δινει ακυρο

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.Ο αναμεταδότης ΟΤΕ 1 εμφανίζει πανίσχυρο σήμα.

Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.Ο αναμεταδότης ΟΤΕ 1 εμφανίζει πανίσχυρο σήμα.

Οταν μιλησα με τον οτε για να τους ρωτησω γιατι στον 4 εχω φουλ σημα
και στα υπολοιπα μηδεν μου ειπαν οτι πλεον ο βασικος αναμεταδοτης ειναι
ο οτε 2 και μα συνδεθω εκει.

Επίσης ξέχασα να αναφέρω ότι έχω διπλό μάτι κάτι τέτοιο http://www.k73.gr/assets/images/040...k_LNB_GT_Sat_6__40mm__0.2dB_K73.GR_normal.JPG
(όπως κοιτάει το μάτι το πιάτο δηλαδή μέσα, το ένα μάτι είναι στερεωμένεο στη βάση και το άλλο προς τα αριστερά. Χωρίς να καταλαβαίνω το λόγο απο το μάτι βγαίνει 1 θύρα
για καλώδιο που δεν στέκει αφου είναι 2 μάτια). Αναρωτιέμαι άν αλλάξω θέση στα μάτια και βάλω το άλλο στη βάση θα έχω κάποια διαφορά ?

Last edited by a moderator:

Χωρίς να καταλαβαίνω το λόγο απο το μάτι βγαίνει 1 θύρα για καλώδιο που δεν στέκει αφου είναι 2 μάτια). Αναρωτιέμαι άν αλλάξω θέση στα μάτια και βάλω το άλλο στη βάση θα έχω κάποια διαφορά ?
Αν καταλαβα καλά εχεις twin monoblock lnb με 2 θυρες; Η δευτερη θυρα ειναι για δευτερο δεκτη. Αν ειναι μονο μια θυρα, ειναι single monoblock lnb. To diseq ειναι ενσωματωμένο και δεν χρειάζονται τόσοι εξοδοι όσα ειναι και τα lnb. O αριθμός των εξόδων καθορίζεται μόνο απο τον αριθμό των δεκτών με τους οποιους θελεις να χρησιμοποιησεις το lnb. Και όχι, δεν θα αλλαξει κατι αν κανεις αυτο που λες. Το μονο που θα αλλάξει, ειναι πως θα χασεις τον ενα δορυφορο που κοιταει παρακεντρα και θα πας στον συμμετρικό. Αλήθεια, εχεις βαλει τις σωστες ρυθμισεις για diseq στον Kaon μιας που εχεις monoblock;

Αν καταλαβα καλά εχεις twin monoblock lnb με 2 θυρες; Η δευτερη θυρα ειναι για δευτερο δεκτη. Αν ειναι μονο μια θυρα, ειναι single monoblock lnb. To diseq ειναι ενσωματωμένο και δεν χρειάζονται τόσοι εξοδοι όσα ειναι και τα lnb. O αριθμός των εξόδων καθορίζεται μόνο απο τον αριθμό των δεκτών με τους οποιους θελεις να χρησιμοποιησεις το lnb. Και όχι, δεν θα αλλαξει κατι αν κανεις αυτο που λες. Το μονο που θα αλλάξει, ειναι πως θα χασεις τον ενα δορυφορο που κοιταει παρακεντρα και θα πας στον συμμετρικό. Αλήθεια, εχεις βαλει τις σωστες ρυθμισεις για diseq στον Kaon μιας που εχεις monoblock;

εχω βάλει :
Αριθμός lnb=1
Είσοδος Diseqc= A
δορυφόρο= Eutelsat 9A
Τύπος lnb= Universal

στο εύρος συχνοτήτων δεν ξέρω τι να βάλω

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Τελικά έχεις δει εικόνα από το πακέτο ή όχι;

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Τελικά έχεις δει εικόνα από το πακέτο ή όχι;

Όχι. Το μόνο που βλέπω είναι πολύ καλό σήμα στον αμανεταδότη ΟΤΕ 4, ΟΤΕ 8.
Στον Tecview κατεβάζει τα Sisal και έχει καλό σήμα.
Αυτα είναι τα αποτελέσματα.

εχω βάλει :
Αριθμός lnb=1
Είσοδος Diseqc= A
δορυφόρο= Eutelsat 9A
Τύπος lnb= Universal

στο εύρος συχνοτήτων δεν ξέρω τι να βάλω
Δεν το πειράζεις το εύρος συχνοτήτων.
Για βάλε "αριθμό lnb": 2 και "είσοδο DiSEqC": B (τα άλλα ως έχουν).

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Δεν το πειράζεις το εύρος συχνοτήτων.
Για βάλε "αριθμό lnb": 2 και "είσοδο DiSEqC": B (τα άλλα ως έχουν).

Μου βγάζει ένα παράθυρο που δεν γράφει τίποτα και μου έχει μόνο να πατήσω ΟΚ και δεν προχωράει στους αναμεταδώτες.

Όταν τα βάζεις "αριθμό lnb": 1 και "είσοδο DiSEqC": A, τι γίνεται αμέσως μετά;

Όταν τα βάζεις "αριθμό lnb": 1 και "είσοδο DiSEqC": A, τι γίνεται αμέσως μετά;

Προχωράει να επιλέξω αναμεταδότη.
Όπως έχω γράψει στο δέκτη έχει γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων. (Δεν ξέρω αν παίζει ρόλο)

Ωραία. Έχεις σήμα; Ξεκινάμε από τον ΟΤΕ1.

Ωραία. Έχεις σήμα; Ξεκινάμε από τον ΟΤΕ1.

Ούτε στον ΟΤΕ 1,2,3. Βρίσκω μόνο στον ΟΤΕ 4 και 8.
Όταν μπώ στον ΟΤΕ 4 κλειδώνει το σήμα αλλά δεν προχωράει.

Στον ΟΤΕ4 και 8 λοιπόν πατάς "επιλογή" και βλέπεις κλείδωμα σήματος. Μετά πατάς "επιστροφή" και τι γίνεται;

Με βγαζει στις ρυθμισεις να επιλεξω παλι αριθμο lnb disecq και δορυφορο..

Για βάλε "αριθμό lnb": 1 και "είσοδο DiSEqC": B ή "αριθμό lnb": 2 και "είσοδο DiSEqC": A. Δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω. Είναι πολύ πιθανό να παίζει ρόλο που το lnb είναι monoblock. Αν υπάρχει κάποιος κάτοχος του πακέτου με monoblock lnb, θα βοηθούσε πολύ. Προσωπικά θα δοκίμαζα με ένα κανονικό lnb πάντως.

Αυτο ειχα στο μυαλο μου να κανω. Ευτυχως εχω ενα σε μια αλλη εγκατασταση οποτε θα το δοκιμασω και θα ενημερωσω.

Έκανα την αλλαγή σήμερα και μόλις έβαλα το απλό lnb τσούπ παίξανε. Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γτ να φταίει το lnb που είχα πάνω.
Βέβαια το σήμα μου δεν ξέρω κατα πόσο είναι καλό. Ισχύς σήματος είναι 78-80% και ποιότητα 100%.
Με μικρορυθμίσεις θα βελτιωθεί ή να μην το ρισκάρω ?

Έχετε κάποιο καλό lnb να μου προτείνεται για 80άρι πιάτο ?
Ένα τέτοιο για παράδειγμα ? http://www.msselectronics.gr/en/esh...cs/3669-lnb-single-sharp-universal/itemid-182

Last edited:

Καλησπερα, εχω προβλημα με το σημα, δεν εχω σημα..
Αυτο που δοκιμασα:
Κλεινω τον δεκτη απο πισω, βγαζω το καλωδιο της κεραιας, το ξαναβαζω, ανοιγω τον δεκτη και εχω σημα για μερικα δευτερολεπτα και μετα μηδενιζει...
Στην ρυθμιση του αναμεταδοτη ειναι επιλεγμενο το ΟΤΕ1 και δεν μπορω να επιλεξω το ΟΤΕ2.
Καμια ιδεα? (ειναι και ΣΚ)