Σχετικά με τη λήψη της COSMOTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Για δες το φις πίσω απο το δέκτη ειναι βιδωμενο σωστά, αν ειναι δες το φις στο πιάτο, αν και αυτό ειναι βιδωμενο σωστά ίσως έχεις πρόβλημα στο LNB ασχετα αν σου δείχνει οτι έχει Φούλ σήμα. Πριν όλους τους ελέγχους κλείσε και μια φορά το δέκτη απο πίσω απο το διακόπτη και άνοιξε το πάλι να δεις αν διορθωθεί έτσι.

Απάντηση: Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Ολα τα εκανα, πλην του lnb - αυριο πια. Ευχαριστιες...

Συγνώμη αν κάνω λάθος είμαι άσχετος περιμένω να βάλω οτε TV θέλω να έχω 2 καλώδια ένα στο δωμάτιο και ένα στο σαλόνι για να μπορώ να μεταφέρω τον δεκτή όπου θέλω γίνεται με τον εξοπλισμό που έχω; Υπάρχει το αντίστοιχο pνr στον ΟΤΕ; Πρέπει να ενωθουν 2δέκτες με καλώδιο μεταξύ τους;ποιο είναι πιο καλό και πιο εύκολο και σίγουρο ευχαριστώ

Last edited by a moderator:

Στο πιάτο του ΟΤΕ η το δικό σου που έχεις πρέπει να σου βάλουν ένα twin lnb που βγάζει δυο εξόδους για δυο καλώδια. Το ένα θα πάει στο σαλόνι σου και το άλλο στο άλλο δωμάτιο. Και εσύ το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μεταφέρεις τον Δέκτη.

Last edited:

Στο δικό μου πιάτο έχω 2lnb με δύο εξόδους το καθένα καταλήγουν στο διακλαδοτι και έχει 1 έξοδο εμένα με ενδιαφέρει να μπορώ να βλέπω και στο σαλόνι και στο δωμάτιο χωρίς να ξηλωνο τον δεκτή δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει αυτό ευχαριστώ

Last edited by a moderator:

Χωρίς να μεταφέρεις το δέκτη θα πρέπει να προβείς σε άλλες μεθοδους. Μπορείς ας πούμε να πάρεις ένα HDMI switch και απο αυτό να στείλεις ένα καλώδιο στο σαλόνι και ένα στο δωμάτιο. Άλλη λύση να πάρεις ένα ασύρματο αναμεταδότη εικόνας και ήχου.

Πομπό δεκτή ήχου και εικόνας τις κοnic έχω έλεγα μηπως υπαρχει το αντίστοιχο pνr σαν του nova

Οι πληροφορίες λένε οτι μέχρι τέλος του χρόνου θα ξεκινήσει η υπηρεσία σαν της Nova (Multiroom). Κάνε λίγο υπομονή.

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Σημερα (τωρα δηλ) τα ΟΤΕΣΠΟΡ 5 κ 6 σχεδον δεν ειχαν σημα, ενω ολα τα αλλα ηταν ΟΚ. Σε τι να οφειλεται;

Εγώ που κοίταξα τώρα παίζουν όλα κανονικά. Κάνε ένα restart τον δέκτη μήπως έχει κάνα κόλλημα.

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Μπα...τα ιδια

Με το που ξεκινησε το 2ο ημιχρονο, το σημα στο ERT HD κόπηκε τελείως, ενω ΕΡΤ1, OteCinema, OteSports, Mega, Alpha κτλ. παίζουν ολα στο 86 Ισχυς 100 Ποιότητα.

Τι μπορεί να παίζει; Μηπως θέλει μικροδιόρθωση λόγω της πρόσφατης αλλαγής δορυφόρου;

Κανένα πρόβλημα εγώ χθες στην ΕΡΤ HD.

Καλησπέρα,
επειδή δεν έχω βγάλει άκρη με τους τεχνικούς στο 13888, να ρωτήσω τη γνώμη σας επάνω σε ένα πρόβλημα που έχω εδώ και τρεις ημέρες: Ο δέκτης μου (δορυφορικός PVR) ξαφνικά παρουσιάζει πρόβλημα λήψης στα κανάλια που έχουν FEC 2/3 (ελεύθερα και συνδρομητικά) ενώ παίζει κανονικά όλα τα άλλα. Προφανώς θα καλέσω και τεχνικό, αλλά παίζει να περνά από το μυαλό σας αν είναι πρόβλημα πιάτου ή αποκωδικοποιητή; Εννοείται πως και rebοot έχω κάνει και επαναφορά παραμέτρων έχω κάνει.
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Οι συχνότητες των καναλιών που έχεις θέμα, έχουν καλό σήμα? Το έχεις κοιτάξει πατώντας το κουμπί στο τηλεκοντρόλ, που βρίσκεται κάτω-κάτω δεξιά?

Ναι, το έχω κοιτάξει, όταν δεν παίζουν η ισχύς (αριστερά) είναι στο 30% και η ποιότητα (δεξιά) στο 0%. Την ίδια ακριβώς στιγμή, αν πάω στο IDX ας πούμε, που έχει FEC 3/5 έχω ισχύ 80% και ποιότητα 100%.

Δεν είναι θέμα fec. Απ' ότι καταλαβαίνω λαμβάνεις μόνο τη συχνότητα 11843 που είναι κάθετης πόλωσης και έχεις πρόβλημα με τις υπόλοιπες που είναι οριζόντιας. Επομένως έχει πρόβλημα το lnb και χρειάζεται αλλαγή.

Λαμβάνω άνετα και τα ελεύθερα γαλλικά που νομίζω ότι και αυτά είναι κάθετης. Εύχομαι να είναι το Lnb (παρά το ότι έχει κόστος) γιατί αν ήτα αποκωδικοποιητής θα έχανα ό,τι έχω γραμμένο. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου, φίλε

Κατά 99% είναι το lnb. Το κόστος δεν είναι μεγάλο.

Γιατι υπαρχει προβλημα στα ΟΤΕsport 5 κ 6, ενω τα αλλα ειναι ΟΚ; Οχι τιποτα αλλο μα γκρινιαζει η κυρα που θελει να δει τον ΠΑΣ!