Σχετικά με τη λήψη της COSMOTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Ο δέκτης πρέπει να είναι hd για να κατεβάσει τις συχνότητες του πακέτου.

Και μη γράφεις με κεφαλαία γράμματα.

Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Ο δεκτης ειναι του ΟΤΕ. Εχω κατι σπιτια μπροστα που μαλλον ειναι το προβλημα.Απλα δεν καταλαβαινω γιατι ο αναλογικος βλεπει τον δορυφορο ενω ο hd οχι ....

Δεν εχω ελληνικο πληκτρολογιο

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Δηλαδή θέλετε τώρα να μου πείτε ότι στον διαγωνισμό έγιναν δοκιμές σε όλους όσους κατέβηκαν με lnb/πιάτα και δεν κατατέθηκαν απλά οι φάκελοι που μέσα είχαν τις μπροσούρες;
Μωρέ μπραβο....

εχω θεμα σημερα ειχα πολλα σπασιματα στο ΟΤΕ SPORT HD 2 επισης εχω καλο σημα μονο στον αναμεταδοτη OTE 1 στους υπολοιπους κατεβαινει πολυ εχω τον pvr δεκτη

Τι κάτοπτρο έχεις; 80cm είναι ok;
Tο Eutelsat 9A το πιάνω με ένα παλιό δέκτη με 56%. Του ΟΤΕ ούτε που το βλέπει.

85άρι έχω και πιανει μια χαρά τα πάντα...

Με τη σημερινή μπόρα προέκυψε, για μια ακόμη φορά, το πρόβλημα του χασίματος της εικόνας. Στη τηλεόραση δεν έχω συνδεδεμένη κεραία για τα επίγεια παρά μόνο τον δορυφορικό δέκτη ( 'Εχω τον πρώτο δέκτη που έδινε η ΟΤΕtv ) οπότε, Κυριακή με όλους στο σπίτι και δεν υπήρχε κάτι να δουν = με ζάλισαν. Η απορία μου είναι η εξής. Πόση θα πρέπει να είναι η διάμετρος της κεραίας (αυτή που έχω τώρα είναι 60cm) έτσι ώστε να μην έχω απώλεια του σήματος όταν βρέχει ή έστω να χάνω το σήμα όσο το δυνατό πιο δύσκολα μια και για να μη το χάνω καθόλου δε πρέπει να γίνεται με λογικό κόστος.

Last edited by a moderator:

Μιλάς για βροχή ή για πολύ ισχυρή καταιγίδα;

Με σχετικά έντονη βροχή θα έλεγα, αρχίζουν τα σπασίματα της εικόνας. Με κάτι σα τη σημερινή μπόρα χάνονται (μάλλον λογικά) τα πάντα.
Να πω και ότι η εγκατάσταση ή πιο σωστά η επανεγκατάσταση (λόγω μετακόμισης) της κεραίας έγινε τον Απρίλιο από τεχνικό που συνεργάζεται με ΟΤΕ και έβαλα και νέο καλώδιο. Αν και δε πιστεύω ότι φταίει η εγκατάσταση μια και στο προηγούμενο σπίτι με την ίδια κεραία και καλώδιο 3ετίας και βάλε, τα ίδια έκανε.

(Συγνώμη για το λάθος μου να ποστάρω το προηγούμενο ποστ μου σε λάθος θέμα. Ομολογώ ότι δεν έψαξα πριν ποστάρω. )

Σε πολύ ισχυρές καταιγίδες δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Ακόμη και με μεγαλύτερο κάτοπτρο, θα είχες απώλεια της λήψης. Βέβαια πάντα προτείνουμε 80άρι κάτοπτρο για τη λήψη των δύο συνδρομητικών πακέτων αλλά επαναλαμβάνω πως υπάρχουν ορισμένες φορές που πολύ απλά δεν μπορεί να αποφευχθεί η απώλεια της λήψης.

Εγω παντως εχανα το σημα ακομη και με ψιχαλα, 80αρι πιατο. Μαλωνα στο τηλεφωνο με την εξυπηρετηση. Τελικα μου εστειλαν τζαμπα τεχνικο και διορθωσε την στοχευση κ απο τοτε δε χανει σημα σχεδον ποτε

Αυτή είναι άλλη περίπτωση που επίσης συμβαίνει.

ΕΙναι τρομερο παντως στο τηλεφωνο να προσπαθουν να σε πεισουν οτι ειναι λογικο με λιγη βροχη να μην εχεις τηλεοραση

Σε πολύ ισχυρές καταιγίδες δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Ακόμη και με μεγαλύτερο κάτοπτρο, θα είχες απώλεια της λήψης. Βέβαια πάντα προτείνουμε 80άρι κάτοπτρο για τη λήψη των δύο συνδρομητικών πακέτων αλλά επαναλαμβάνω πως υπάρχουν ορισμένες φορές που πολύ απλά δεν μπορεί να αποφευχθεί η απώλεια της λήψης.

Σ' ευχαριστώ για τη βοήθεια.
Οπότε η λύση θα πρέπει να είναι ένα 80άρι κάτοπτρο, γι αυτό κάτι μπορούμε να κάνουμε και να μην έχουμε καταιγίδες, γι αυτό δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα :laugh:
Με την ευκαιρία αλλαγής κατόπτρου καλό δε θα ήταν να αλλάξω και το lnb ;

Ο δεκτης ειναι του ΟΤΕ. Εχω κατι σπιτια μπροστα που μαλλον ειναι το προβλημα.Απλα δεν καταλαβαινω γιατι ο αναλογικος βλεπει τον δορυφορο ενω ο hd οχι ....

Tελικα καταφερα να πιασω σημα αλλα οχι ολα τα καναλια. Στην συχνοτητες 12149 ,12226 , 12264 .. το σημα ειναι μηδεν. Μαλλον θα ειναι η στοχευση . Εχω ενα 80 cm κατόπτρο αλλα το lnb δεν μπορω να το κινησω λοξα. θα παρω ενα 80αρι με κινωμενο lnb καθως νομιζω οι HD δεκτες ειναι πολυ ευαισθητοι....

???? λοξά ???

Το lnb το στρίβεις..... το λεγόμενο skew...

μαλλον μηχανικό πιατο ενοεί...

Καλημέρα σας,

μια ερώτηση γιατι πραγματικά... κατι φταίει! Πρίν 1 χρόνο οταν ήρθα σε αυτο το σπίτι κι εγκατέστησα το εν λόγω 80cm πιάτο για Οτε, δε μπορούσα να βρώ τον δορυφόρο και όταν τον βρήκα... Σημα: ~95 Ποιότητα: ~40, παρ όλα αυτά όμως κανένα σπάσιμο σε καιρό! Κάποια στιγμή αποφάση να το διορθώσω! Απο τότε και μετά Σήμα: ~80-82 Ποιότητα: 100!!! Γύρνα δεξια-αριστερά-πάνω κάτω, δε κατάφερα να κάνω τίποτα! Πλέον με τον παραμικρό καιρό ο Αντ1 εγκαταλείπει και σιγά σιγά ακολουθούν τα υπόλοιπα σε αντίστοιχο καιρικό φαινόμενο, (ήπιο/εντονο). Υπήρχε ένα αυτοκόλλητο στο πανω μέρος του πιάτου και σκέφτηκα μήπως απο τον ήλιο κι επειδή το έπιασα, εγινε "σαγρέ" και δε μπορεί να χρησιμοποιήσει όλο το πιάτο, άλλαξα lnb (μέχρι και slim δοκίμασα)! Κάλυψα το αυτοκόλητο με silotape ωστε να αντικατροπτίζεται το σήμα, τιποτα!!! Εχετε κάποια εμπειρία/γνώση για ποιό λόγο γίνεται αυτο???

Θέμα στόχευσης είναι, δεν είναι απολύτως σωστά κεντραρισμένο το κάτοπτρο. Ο δέκτης του πακέτου δε βοηθάει για να γίνει άριστη στόχευση (οι ενδείξεις σήματος δεν είναι σωστές), ενώ με slim lnb θα έχεις χειρότερα αποτελέσματα απ' ότι με κανονικό. Α, και το αυτοκόλλητο δεν είναι πρόβλημα...

Last edited:

Ναι ..... skew ..... λοιπον