Σχετικά με τη λήψη της COSMOTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Aν δεν έχεις κάποιο πρόβλημα(αν δεν βλέπεις κάποιο κανάλι δηλαδή) δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι.

Αν έχεις, απλά πας στις ρυθμίσεις εγκατάστασης και επιλέγεις τον αναμεταδότη ΟΤΕ 2.

Με την εγκατάσταση του ΟΤΕ θελω να αποφύγω την αντικατάσταση του πιάτου που ήταν της Νόβα λόγω της ποιότητας του, σημειώνω οτι ειναι απο τα πρωτα πιάτα που ειχε η νόβα και ειναι αρίστης ποιότητας και επισης 60cm διαμέτρου. Θελω την γνώμη σας? θα μου κάλυπτε την λήψη του ΟΤΕ ?

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Έχω και εγώ OTE TV εδώ και δυο , τρεις μέρες .
Έχω το εξής θέμα (δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί) , όταν ανοίγω τον δέκτη δείχνει για ένα, δυο δευτερόλεπτα εικόνα από το Ote sport 1 HD και μετά μου βγάζει μήνυμα ότι 1 . δεν έχει σήμα 2 . επανεκκινήστε το δέκτη κ.τ.λ
Αν κάνω επανεκκίνηση ξαναγίνεται το ίδιο .
Αν θα αλλάξω κανάλι και πάω στο Ote sport 4 HD επανέρχεται η εικόνα σε αυτό αλλά και στα υπόλοιπα κανάλια .
Από ότι είδα το Ote sport 4 HD είναι σε άλλη συχνότητα , έχει περισσότερο σήμα η συχνότητα και συντονίζεται ο δέκτης καλύτερα ;
Με diseqc είναι η σύνδεση; και μήπως έχεις το technicolor δέκτη;

Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Από twin lnb το καλώδιο πάει κατευθείαν στο δέκτη .
Αν και έχω diseqc στην εγκατάσταση μου , για να μην έχω θέματα σύνδεσα κατευθείαν τον δέκτη με το lnb χωρίς να υπάρχει κάποιος διακόπτης ενδιάμεσα .
Ο δέκτης είναι ο Kaonmedia NS1110 .

Έχω και εγώ OTE TV εδώ και δυο , τρεις μέρες .
Έχω το εξής θέμα (δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί) , όταν ανοίγω τον δέκτη δείχνει για ένα, δυο δευτερόλεπτα εικόνα από το Ote sport 1 HD και μετά μου βγάζει μήνυμα ότι 1 . δεν έχει σήμα 2 . επανεκκινήστε το δέκτη κ.τ.λ
Αν κάνω επανεκκίνηση ξαναγίνεται το ίδιο .
Αν θα αλλάξω κανάλι και πάω στο Ote sport 4 HD επανέρχεται η εικόνα σε αυτό αλλά και στα υπόλοιπα κανάλια .
Από ότι είδα το Ote sport 4 HD είναι σε άλλη συχνότητα , έχει περισσότερο σήμα η συχνότητα και συντονίζεται ο δέκτης καλύτερα ;
Δοκίμασες να αλλάξεις αναμεταδότη;

Εννοείς να πάω σε κανάλια άλλης συχνότητας ;
Όπως γράφω όταν πάω στο Ote sport 4 HD που είναι είναι σε άλλη συχνότητα , έρχεται η εικόνα σε αυτό αλλά και στα άλλα κανάλια .

Εννοώ στις ρυθμίσεις δορυφόρου να επιλέξεις άλλο αναμεταδότη. Ας πούμε ΟΤΕ 2.

Με την εγκατάσταση του ΟΤΕ θελω να αποφύγω την αντικατάσταση του πιάτου που ήταν της Νόβα λόγω της ποιότητας του, σημειώνω οτι ειναι απο τα πρωτα πιάτα που ειχε η νόβα και ειναι αρίστης ποιότητας και επισης 60cm διαμέτρου. Θελω την γνώμη σας? θα μου κάλυπτε την λήψη του ΟΤΕ ?
Πόσα χρόνια έχεις το κάτοπτρο της nova;

Εννοώ στις ρυθμίσεις δορυφόρου να επιλέξεις άλλο αναμεταδότη. Ας πούμε ΟΤΕ 2.
Το είχα δοκιμάσει αυτό .

Τελικά ανέβηκα στην ταράτσα και κέντραρα καλά το lnb .Ανέβασα το σήμα κατά 3 db .
Ξανά κοίταξα μετά την αύξηση του σήματος και συνέχισε να μου το κάνει .

Αργά το βράδυ που το ξανακοίταξα δεν μου το έκανε .
Θα δούμε αν λύθηκε το πρόβλημα .

Παρατηρώ ότι στο μέρος που βρίσκομαι (βόρεια...) ο μόνος τρόπος να πιάσω ποιότητα σήματος 100% στα Otesports με τον παλιό KAON combo είναι να στρίψω το lnb 5-10 μοίρες είτε ορολογιακά είτε ανθορολογιακά. Όταν το κάνω προς την ανθορολογιακή φορά, βλέπω ότι πιάνω και τα δύσκολα Γαλλικά κ Ελβετικά TF1, W9, M6 που με ενδιαφέρουν όμως η ποιότητα στα Otesports ανεβοκατεβαίνει απο το 100 κατευθείαν στο 40 χωρίς όμως να βλέπω κάποιο σπάσιμο παρά τη χαμηλή ένδειξη.

Όταν το στρίψω το ίδιο αλλά κατά την ορολογιακή φορά, βλέπω ότι τα Otesports μένουν καρφωμένα στο 100 όμως τα Γαλλό-Ελβετικά αρχίζουν τα σπασίματα παρόλο που δείχνουν 90% ποιότητα.

Ερώτηση νο.1: Είναι λογικό να πρέπει να γίνει κάποιος συμβιβασμός ποιότητας, δηλαδή να στραφεί το lnb σε μία θέση στην οποία να πίανουν όλα τα κανάλια, ελεύθερα κ συνδρομητικά, με χαμηλότερο του 100% αλλά τουλάχιστον να παρακολουθούνται άνετα;

Ερώτηση νο.2: Μήπως δεν πρέπει να ασχολούμαι με τη βελτίωση των ενδείξεων αλλά μόνο με τα σπασίματα όταν κ όπου αυτά εμφανίζονται; Δηλαδή αν βρώ τη θέση που τα δύσκολα κανάλια δείχνουν, και όσο δεν βλέπω σπασίματα στα otesports να το αφήσω εκεί και ας ανεβοκατεβαίνει η ένδειξη από το 37 στο 100%?

Η ενδείξεις σήματος στους ιδιοκτησιακούς δέκτες των ελληνικών πακέτων είναι μια μαύρη ιστορία. Από την άλλη και το ότι η ένδειξη πρέπει να είναι στο 100% και αυτό είναι ένας μύθος, κανένας δέκτης είτε κάποιου πακέτου είτε από αυτούς τις αγοράς δεν μπορεί να φτάσει σε ενδείξεις 100% κυρίως στην ποιότητα του σήματος και όχι στην ένταση του που εκεί ίσως πιάσει τέτοιες τιμές. Επειδή λοιπόν ο δέκτης του ΟΤΕ στις πληροφορίες σήματος είναι για πλάκα για αυτό όταν στρίβεις το LNB μεγαλώνει το σήμα αλλά αρχίζουν σπασίματα γιατί δεν δίνει σωστές ενδείξεις. Το λογικό λοιπόν είναι να φέρεις κάποιον φίλο η γνωστό που να έχει πεδιόμετρο να σου ρυθμίσει σωστά το δορυφόρο όπως πρέπει, και να μην παίρνεις σοβαρά τις πληροφορίες του KAON.

Μπορεί να ειναι και 15 χρονια!!!
Είναι καιρός για καινούριο λοιπόν.

Παρατηρώ ότι στο μέρος που βρίσκομαι (βόρεια...) ο μόνος τρόπος να πιάσω ποιότητα σήματος 100% στα Otesports με τον παλιό KAON combo είναι να στρίψω το lnb 5-10 μοίρες είτε ορολογιακά είτε ανθορολογιακά.
Το σωστό skew ένα είναι. Πήγαινε εδώ, βάλε την περιοχή σου και θα δεις ποιο είναι το σωστό.

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Η ενδείξεις σήματος στους ιδιοκτησιακούς δέκτες των ελληνικών πακέτων είναι μια μαύρη ιστορία. Από την άλλη και το ότι η ένδειξη πρέπει να είναι στο 100% και αυτό είναι ένας μύθος, κανένας δέκτης είτε κάποιου πακέτου είτε από αυτούς τις αγοράς δεν μπορεί να φτάσει σε ενδείξεις 100% κυρίως στην ποιότητα του σήματος και όχι στην ένταση του που εκεί ίσως πιάσει τέτοιες τιμές. Επειδή λοιπόν ο δέκτης του ΟΤΕ στις πληροφορίες σήματος είναι για πλάκα για αυτό όταν στρίβεις το LNB μεγαλώνει το σήμα αλλά αρχίζουν σπασίματα γιατί δεν δίνει σωστές ενδείξεις. Το λογικό λοιπόν είναι να φέρεις κάποιον φίλο η γνωστό που να έχει πεδιόμετρο να σου ρυθμίσει σωστά το δορυφόρο όπως πρέπει, και να μην παίρνεις σοβαρά τις πληροφορίες του KAON.

Πεδιόμετρο δεν το βλέπω να έρχεται, αφενός γιατί μου αρέσει να το παλεύω μόνος μου κ να πειραματίζομαι βλέποντας τα αποτελέσματα και αφετέρου εδώ που είμαι μόνο επαγγελματία θα μπορούσα να βρω οι οποίοι ζητάνε κ τρελές τιμές το οποίο δεν έχει νόημα από τη στιγμή που η λήψη μου είναι καλή. Με βάση τα λεγόμενα σου καλύτερα να το αφήσω σε μία θέση που δεν έχω σπασίματα πουθενά, άσχετα αν οι ενδείξεις δείχνουν θεωρητικά χαμηλότερες σε σχέση με άλλη θέση.

Το σωστό skew ένα είναι. Πήγαινε εδώ, βάλε την περιοχή σου και θα δεις ποιο είναι το σωστό.

Άρα Σεραφείμ, υπάρχει ένα μοναδικό skew που δίνει τη βέλτιστη λήψη για όλα τα κανάλια του δορυφόρου ασχέτως αν είναι του ίδιου πακέτου ή ελεύθερα; Γιατί εκεί είναι το ζήτημα μου. Προσπαθώντας να πιάσω ορισμένα δύσκολα ελεύθερα, βλέπω ότι μειώνω αυτα του πακέτου, σε ένδειξη τουλάχιστον.

Επίσης, με βάση το site που παρέθεσες πρέπει να στριψω +2.87 μοίρες. Η τιμή αυτή που είναι κοιτάζοντας από το πιάτο προς το lnb κ στρίβοντας ορολογιακά;

Για την 11843 έχω ισχύς 78% και ποιότητα 100%.
Είναι θέμα στόχευσης που είναι έτσι πεσμένη η ισχύς?Σε άλλες συχνότητες το μεγαλύτερο που έχω δει είναι ~85% στην ισχύ.

Σημασία έχει η τιμή της ποιότητας και όχι της ισχύος,αν και με 78% ισχύ σήματος δεν θα έπρεπε καν να προβληματίζεσαι.

Απάντηση: Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Για την 11843 έχω ισχύς 78% και ποιότητα 100%.
Είναι θέμα στόχευσης που είναι έτσι πεσμένη η ισχύς?Σε άλλες συχνότητες το μεγαλύτερο που έχω δει είναι ~85% στην ισχύ.

Μια χαρά είσαι.

Απάντηση: Re: Σχετικά με τη λήψη του OTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.

Σαν νεος και εγω στο ολο θεμα, θελω να βαλω μια ερώτηση..

Πήγα σε δορυφορικό ΟΤΕ (ημουν μεσω ευρυζωνικης). Αγόρασα λοιπόν ενα πιάτο 80αρι, LNB που είχα, 20 μετρα καλώδιο και τον αποκωδικοποιητή του OTE.
Σεταρω λοιπόν το πιάτο στις 203 μοίρες, 43 με 44 μοίρες κλίση (αλφαδιασμενη βαση) και το LNB με στριψιμο στις 5.00 η ωρα (οπως κοιτάει το καλώδιο)

Παω λοιπόν στο μηχανακι να κανει αναζήτηση και δεν παίρνω τιποτα... το ξαναπάτησα, εβαλα OTE 2 στο μενου, τίποτα..
Λέτε να φταίει το LNB ? Με το σετάρισμα μου όπως το περιγραφω, έπρεπε να έχω κάτι σε σήμα?

Καμία άλλη πρόταση? Μενω Νίκαια, Πειραιά

Αν πιστεύεις πως η εγκατάσταση σου είναι εντάξει, δοκίμασε με άλλο δεκτή, φυσικά εμπορίου.
Αυτός του ΟΤΕ δεν είναι ότι πιο αξιόπιστο αν δεν πιάσει καλό ποσοστό ποιότητας και ισχύ σήματος.