Σχετικά με τη λήψη της COSMOTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Να κοιτάξεις το καλώδιο της εγκατάστασης σε τι κατάσταση ειναι αν εχει ξεραθεί απο τον ήλιο π.χ. Να δεις στο πιάτο το φις τύπου F που βιδώνει στο lnb αν εχει σκουριάσει και θέλει άλλαγμα, και αν όλα αυτά ειναι σωστά τότε πρέπει να δεις το πιάτο μηπως εχει μετακινήθηκε απο την θέση του.

κακή στόχευση.Πάρε στο 13888 να σου στείλουν τεχνικό.

Αν είναι εδώ και ένα μήνα μπορεί να κουνήθηκε απο αέρα η τίποτα τέτοιο.Αν στην έχει κάνει την εγκατάσταση η COSMOTE δεν θα χρεωθείς.

καλησπέρα είμαι καινούρια εδω και λόγο έλειψης τηλεφώνου την δεδομένη στιγμή θα ήθελα την βοήθεια σας. εχω τον αποκωδικοποιητή με τον σκληρό δίσκο που έγινε υβριδικός όλα οκ. επειδή μετακόμισα από θεσσαλονίκη αθήνα και με όλες τις ετοιμασίες τον είχα ανενεργό 2 μήνες περίπου. έγινε η διακοπή φυσικά, εξοφλήθηκε και ο λογαριασμός και επανασυνδέθηκε. με την βοήθεια ενός φίλου έγινε η εγκατάσταση. έπιασε σήμα κανονικά και μου είπε ότι πρέπει να σταθεροποιήσει το πιάτο εκεί. σήμα μιλάω οτι έβλεπα εγώ από κάτω τις ενδείξεις όχι οτι είχαμε κάποιο ειδικό μηχάνημα στην ταράτσα. όλα καλά λοιπον αλλά κάθε 15 περίπου λεπτά κάνει αναβάθμιση λογισμικού το οποίο δεν φορτώνει καθόλου και λέει οτι δεν ήταν εφικτή. στη συνέχεια με συντονίζει στα κανάλια από τα οποία λείπουν κάποια που βλέπω. νομίζω το κρατικό της ετ, κάποια ξένα ειδησεογραφικά και δεν ξέρω τι άλλο. εχω το full pack. δεν ξέρω γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και δυστυχώς δεν έχω γνώσεις. έχω γιο ανάπηρο που παρακολουθέι και είναι πολύ σπαστικό συνέχεια να γίνεται διακοπή για αναβάθμιση αλλά και να μην έχει όλα τα κανάλια αν κ τα αθλητικά απο ότι καταλαβαίνω τα έχει όλα που παρακολουθεί ο γιος μου. επίσης μου περάσανε δύο λευκά καλώδια ελ ε μπι νομίζω τα λένε αλλά ο φίλος που ανέλαβε την εγκατάσταση δεν ήταν σίγουρος για κάποιες ρυθμίσεις του δορυφόρου στο μενού του αποκωδικοποιητή. πριν έρθω εδώ όλα ήταν οκ δεν ξέρω τι και που φταίει. σας παρακαλώ θα ήθελα να μάθω τι μπορεί να γίνει διότι δυστυχώς δεν θα έχω για αρκετό καιρό την ευκαιρία να καλέσω τον οτε η να έρθει ειδικός να το δει. ευχαριστώ!

Δεν φταις εσυ ούτε η εγκατάσταση, ο δέκτης ειναι το πρόβλημα γιατί δεν μπορεί να πάρει την αναβάθμιση έτσι ώστε να μπορέσει να δει τις νέες συχνότητες που υπάρχουν τα κανάλια που δεν μπορείς να κανεις λήψη.

Να πάρεις τον δέκτη μαζί με το τροφοδοτικό του και το control και να πας σε ένα κατάστημα cosmote η Γερμανός να στον αλλάξουν.

Καλό θα ειναι πρώτα ομως να μιλήσεις με το 13888 να τους πεις οτι έχεις τον παλιό τον PVR και οτι προσπαθεί να πάρει αναβάθμιση χωρίς να τα καταφέρνει με αποτέλεσμα να μην μπορείς να δεις κάποια κανάλια.

Δεν φταις εσυ ούτε η εγκατάσταση, ο δέκτης ειναι το πρόβλημα γιατί δεν μπορεί να πάρει την αναβάθμιση έτσι ώστε να μπορέσει να δει τις νέες συχνότητες που υπάρχουν τα κανάλια που δεν μπορείς να κανεις λήψη.

Να πάρεις τον δέκτη μαζί με το τροφοδοτικό του και το control και να πας σε ένα κατάστημα cosmote η Γερμανός να στον αλλάξουν.

Καλό θα ειναι πρώτα ομως να μιλήσεις με το 13888 να τους πεις οτι έχεις τον παλιό τον PVR και οτι προσπαθεί να πάρει αναβάθμιση χωρίς να τα καταφέρνει με αποτέλεσμα να μην μπορείς να δεις κάποια κανάλια.

σας ευχαριστώ. ελπίζω να είναι αυτή η αιτία. δικαιούμαι δωρεάν τον νέο εξοπλισμό? θα τον δοκιμάσουν εκεί? και αν ναι παίρνω ακριβώς τον ίδιο η έχει βγει κάποια νέα έκδοση? έχω αυτόν με τον σκληρό 4 χρόνια περίπου.

Δικαιούσε δωρεάν αντικατάσταση.

Δεν χρειάζεται να το δοκιμάσουν πάρε τηλέφωνο στο 13888 μίλησε με το τεχνικό τμήμα και πες το πρόβλημα και θα στο βγάλουν για αντικατάσταση.

Ο δέκτης που θα πάρεις ειναι ίδιος με αυτόν που έχεις απλά εχει μεγαλύτερο σκληρό δίσκο 500GB.

ευχαριστω. στις πληροφοριες συστηματος εκει που λεει κατασταση δεκτη1 και 2 και το ενα ειναι συνδεδεμενος ενω το αλλο λεει αποσυνδεδεμενος τι σημαινει αυτο?

κ. Μουστάκα δεν ξρω εχω την εντύπωση οτι κάποια λεπτομέρεια δεν πάει καλα. θα κάνω μια ακάμη προσπάθεια να εξηγήσω αν κ τον τεχνικό δεν τον γλιτώνω. απο Πέμπτη θα δούμε μήπως τηλεφωνικώς κ βοηθηθώ. έχουμε και λέμε λοιπόν: άλλαξα αποκωδικοποιητή μετά απά πολύ προσπάθεια πρέπει να ενημερώσω καθώς ειναι σε έλλειψη οι pvr. μου δώσαν οντως αυτόν που αναφέρατε με τα 500gb που ειναι ηδη υβριδικός. δε ν ασχολήθηκα ακόμα με το modem και το ίντερνετ. το καλό είναι οτι πήρε κανονικά την αναβάθμιση. μετέπειτα και ενώ έδειχνε στο μενου όλα τα κανάλια δεν έπαιζε ξανά αυτά που είχα αναφέρει όπως βουλη, ετ1, wild και ίσως κ άλλα δεν ξέρω. ενώ το σήμα ήταν full γενικά σε αυτά όταν συντονιζόμουν ήταν στο μηδέν. επίσης παρέμεινε το γεγονός όταν θέλω να συνδεθώ σε ορισμένα ενώ κάνω εγγραφή να μην δείχνουν. π.χ έκανα εγγραφή στο σπορτ1 και συντονιζόταν αλλά δεν έδειχνε το νετhd. μόλις πάταγα στοπ στην εγγραφή έμπαινε κανονικά μετα. περίεργο διότι είναι περασμένα 2 λνβ που νομίζω παίζει ρόλο αυτο ενώ πάνω σε όλα αυτα σε αυτο που σας είχα πει στις πληροφορίες συστήματος λέει κατ.δέκτη1 συνδεδεμένος ενω στον 2 λέει αποσυνδεδεμένος. δοκίμασα να αλλάξω μεταξύ τους τα λνβ και τότε έδειχνε το ανάποδο δηλαδή καταστ. δέκτη 2 συνδεδεμένος και στον 1 αποσυνδεδεμένος. μήπως τελικά το ένα λνβ έχει θέμα και ας μου είπε όχι ο φίλος που τα έβαλε? και να παίζει και αυτό ρόλο στο ότι δεν πιάνει κάποια κανάλια συν το πρόβλημα με την εγγραφή? διερωτώμαι απλώς! τέλος μετά από ένα φορμάτ και επανεκκίνηση και ξανά αναζήτηση καναλιών που έκανα φύγαν τελείως από την θέση τους τα κανάλια που δεν είχαν εικόνα. δηλαδή απο το 100 του promo πάει στο 103 της ερτ2 και το ίδιο έχει αφαιρέσει και όποια άλλα δεν λειτουργούσαν. αρα λοιπόν συνοψίζοντας ναι μεν ο προηγούμενος δέκτης που είχα δεν δεχόταν την αναβάθμιση λογισμικού και έμενε στο 0% ενώ αυτός δεν μου τα κάνει αυτά αφού την έκανε έγκυρα μία φορά, αλλά παραμένεουν ίδια τα άλλα προβληματάκια. ποια είναι η εκτίμησή σας η κάτι άλλο να δοκιμάσω?

Τώρα ο προβληματισμός μου ειναι στο θέμα του LNB η της κακής στόχευσης του πιάτου. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι αλλο. Επίσης ένα σοβαρό ενδεχόμενο ειναι να μην εχει σφίξει σωστά τα φις πίσω απο το δέκτη η στο Lnb του πιάτου.

λοιπόν..μαθαίνω και εγώ αφού πειραματίζομαι.καταρχάς έβγαλα το λνβ που είναι στην θέση δύο και το αποτέλεσμα είναι να κάνει εγγραφή και να συντονίζεσαι κανονικά σε άλλο κανάλι. βέβαια μου έβγαλε μήνυμα οτι αυτό ισχίει για τα περισσότερα κανάλια αλλά όχι όλα. άρα λοιπόν συμπέρασμα δικό μου ότι το ένα καλώδιο η εχει πρόβλημα η δεν έχει κουμπωθεί καλά όπως μου είπαν. απο εκεί και πέρα έκανα ξανά τον συντονισμό και επειλέγοντας τον οτε3 ξαναβρεθήκαν στην θέση τους τα κανάλια που είχαν αφαιρεθεί, όπως βουλη,ερτ1, wild ντοκυμαντερ, οτε σπορ 4 και 7 αλλά και άλλα όμως χωρίς να υπάρχει πάλι σήμα σε αυτα κ φυσικά εικόνα κ ήχος μηδέν. και ρωτώ καταρχάς το πρόβλημα με το 1 λνβ μπορεί να έχει σχέση κ με αυτό η έχει σχέση μόνο με τις εγγραφές? υπενθυμίζω οτι όταν ήταν κουμπομένο στην θέση 2 έκανε την εγγραφή αλλά όταν πήγαινα σε κάποια κανάλια δεν έδειχνε ενώ με την αφαίρεση του δείχνουν οκ. και αν δεν ευθύνεται αυτό τότε τι ευθύνεται που δεν πιάνω καθόλου κάποια κανάλια με την ίδια τα περισσότερα συχνότητα η 2 διαφορετικές αν θυμάμαι καλα? αν είναι να ξανακουνίσουμε το πιάτο που πρέπει να συντονιστώ ουτως ώστε όταν πιάσει σήμα καλό κ και κλειδώσει να αφορά αυτό όλα τα κανάλια? και να το αφήσω στο οτε3? πόσο ρόλο παίζει αυτό?

Όταν έχουμε ένα Καλώδιο που κατεβαίνει απο το LNB τότε η σωστή θέση που πρέπει να μπει στον δέκτη μας ειναι στο LNB 1.

όσο αφορά των αναμεταδότη οτι ΟΤΕ επέλεξε τον πρώτο (OTE 1).

Εκεί που σου λέει αριθμό συνδέσεων κανονικά με ένα καλώδιο και πάλι πρέπει να ειναι στο 1 αλλά και στο δυο να ειναι δεν τρέχει και τίποτα.

Πρέπει οπωσδήποτε να έρθει κάποιος τεχνικός που γνωρίζει να δει την εγκατάσταση και τις ρυθμίσεις του δέκτη.

το γράφω κι εδώ που είναι το σωστό θέμα

καλησπέρα ,
σήμερα ήρθε ο τεχνικός και ολοκλήρωσε την εγκατάσταση..
σε πρώτη φάση μας έπιασε η καταιγίδα μόλις συνέδεσε το δέκτη και δεν το σήμα έδειχνε μηδενικό..

λίγο αργότερα αφου ολοκληρώθηκε εχω το λιγότερο 73 % ισχύ και στα περισσότερα πάνω απο 80% ισχύ και 100% ποιότητα.

Μόνο στο nat geo wild έχει 73 ισχύ και 75% ποιότητα .Βέβαια το κοιτάζω σήμερα με την καταιγίδα που ειναι και λίγο περίεργος ο καιρός.
είναι φυσιολογικό;

Εχετε ιδέα εαν πρέπει να τους ξαναφωνάξω να κοιτάξουν το πιάτο;

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη της COSMOTE TV: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρο

Με Gibertini Aluminium Dish OP 125 L έχω ισχύ 92%, ποιότητα 100%

πολύ καλό! αλλά είναι διπλάσιο πιάτο οπότε με το 60άρι νομίζω κι εγώ είμαι καλά απο 73-88%

Συγγνώμη αν η απορία μου δε σχετιζεται με το θεμα, αλλα δεν ηξερα που να αποτανθώ.
Εχω Cosmote tv εδω και χρονια, με κεντρική δορυφορική κεραια και το τελευταίο 6μηνο κάποιες ώρες τις ημερας εχω παρεμβολές στα κανάλια της συχνότητας 12475.50 (cinema2,sport5-6,village cinemas,fox HD κλπ).
Τι μπορεί να συμβαίνει? οι παρεμβολες ειναι διαφορες ώρες πχ δεν είναι μόνο πρωί ή μονο καθημερινες ή ΣΚ πχ