Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Το πιάτο αν ξαναφύγει μπορεί αυτή τη φορά να μην είσαι τόσο τυχερός, να πάρει κανένα κεφάλι και να τρέχεις στα δικαστήρια. Θα προτείνω κι εγώ ότι είπαν και άλλα παιδιά παραπάνω: το πιάτο πρέπει να μπει σε σημείο που θα κόβει τον αέρα κάποιος τοίχος. Το ότι χαλάει την πρόσοψη δε μου λέει κάτι - μιλάμε για ζήτημα ασφάλειας. Αν δε μπορεί να τοποθετηθεί με ασφάλεια στην ταράτσα, τότε ή θα τοποθετηθεί στο πλάι ή δε θα τοποθετηθεί καθόλου. Δε μπορείς να παίζεις ζάρια με το που θα προσγειωθεί την επόμενη φορά το πιάτο. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ξαναφύγει από τη θέση του.

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.

...απλα επιμενει συνεχως στο τι πιατο θα τοποθετησει στην ταρατσα... δεν ειναι θεμα πιατου δυστυχως και αν βαλεις και αλουμινιο που ειναι πιο ελαφρυ ισως φτασει απο τον αερα και σε διπλανο νησι :Banane0:

η να χτισει ενα Γ οπως ειναι και κοντα το αλλο τοιχακι και να το βαψει κατασπρο οπως το σπιτι... λεω τωρα

Ναι υπάρχουν. Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι η λύση. Βέβαια, με τόσες τρύπες αν βάλεις και 3-4 αντηρίδες, ίσως είναι η λύση.

Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.

πρακτικα τι ειναι αυτο η Ισχυς?

Ήρθε ο τεχνικός και ρύθμισε το πιάτο.Σε όσα κανάλια τσέκαρα είμαι σε quality 100% και signal strength 95-96% είναι καλά ή υπάρχει λίγο ακόμα περιθώριο για ελάχιστα έως 98% πχ? Δλδ θα δω κάποια διαφορά στο καλύτερο?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατό

πρακτικα τι ειναι αυτο η Ισχυς?

Είναι το κέρδος της κεραίας. Απ´ότι βρήκα στην ιστοσελίδα της Sab, το gain είναι αντίστοιχο των ίδιων κεραιών χωρίς τρύπες.
Πχ: http://www.sab.com.tr/sab-mesh-dishes-light-grey/387/sab-mesh-satellite-dish-m97-lg 38,9 dB - 39,8dB gain

αλλά φοβάμαι πως απλώς είναι λάθος τα στοιχεία, γιατί είναι επίσης ίδια και η αντοχή στον άνεμο - κάτι που δε θα είχε νόημα αν ίσχυε.
Μόνο κάποιος που έχει τοποθετήσει τέτοιο πιάτο θα μπορούσε να μας πει. Οι μεγάλες mesh κεραίες πάντως θυμάμαι είχαν πολύ χάλια απόδοση σε Ku band. Ήταν αποδοτικές μόνο σε C band.

Πάρε 80άρι gibertini αλουμινίου και θα είσαι μια χαρά.

ειναι ενισχυμενο να αντεχει με τα < κοινα> ανεμους? πιο πολυ γιαυτο το θελω

Διαβάζοντας πιο πίσω, είδα ότι έχεις ξαναρωτήσει. Όπως σωστά αναφέρθηκε, καλό είναι να μη βάλεις το κάτοπτρο στην ταράτσα.

ναι ειμαι σε καλο δρομο ... το εχω δεσει ακομα και να σπασει απο τις 4 βιδες κρατιεται με συρματοσχοινο.
Ωστοσο μου ειπε εδω ο ντοπιος μαστορας που τα ξερει εδω τα "θεματα" αεριδων και εχει αντιμετωπισει παμπολες περιπτωσεις παρομοιες να βαλω Fracarro Penta P85-AL το οποιο ειναι συμφωνα με τα λεγομενα του τουμπανο και ανθεκτικο..
Γιαυτο ρωτησα αν εχει καποιος εμπειρια.. Δεν ξερω ισως παιζει ρολο και που ειναι σαν ρομβος?