Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Ακριβώς Κωστή!

Ομολογώ πάντως,ότι είναι η πρώτη φορά που μου συνέβη να έχει κοπεί το σήμα στη NOVA και να μην έχει κοπεί του ΟΤΕ.Τουλάχιστον την ώρα που είδα ότι είχε κοπεί στο αφιέρωμα του Bowie,ο άλλος αποκωδικοποιητής είχε σήμα κανονικά.Και μάλιστα,με ηρεμήσατε τώρα που είπατε ότι χάθηκε το σήμα,γιατί είχα αρχίσει να κάνω άσχημες σκέψεις!!!

Κι εγώ προς στιγμήν νόμιζα ότι κόπηκε το καλώδιο γιατί είχε πολλούς αέρηδες εδώ. Δοκίμασα άλλα κανάλια εκτός nova και τότε κατάλαβα...

Εγώ δεν είχα συνολική διακοπή, αλλά πολλές μικρο-διακοπές. Σπαστικό...

To σπαστικο δεν ηταν τοσο οι διακοπες, όσο η γκρινια της συζυγου απο το αλλο δωματιο-"Γιατι δε παιζει η τηλεοοοοοραση;;" :bang:

εγω ηθελα να ρωτησω , μηπως καποιες φορες φταιει και το uplink απο NOVA η δεν εχουν θεματα εκει; Μου εκανε εντυπωση γιατι πχ λογω κακοκαιριας το σημα απο 80-75% ξαφνικα εκοβε με παγωμα της εικονας και τετραγωνακια. Σε αλλες κακοκαιριες επεφτε αρκετα αλλα δεν εκοβε

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.
Έχω δορυφορικό πιάτο με 2 lnb (hotbird-astra) τα οποία καταλήγουν σε ένα καλώδιο που έχω συνδέσει στην tv (έχει ενσωματωμένο δορυφορικό δέκτη).
Σε περίπτωση που βάλω nova τι αλλαγές πρέπει να κάνω στην εγκατάσταση μου?
Ευχαριστώ

Μενού ---> Ρυθμίσεις ---> Τεχνικές Ρυθμίσεις ---> Εγκατάσταση ---> Ρυθμίσεις Diseqc ---> DiSEqC 1.0 ---> mini A (ή mini B), εξαρτάται που το έχεις συνδεδεμένο τον Hotbird. Συνήθως οι τεχνικοί βάζουν Α=Astra, B=hotBird. Εγώ έχω 4πλο switch με 4 δορυφόρους. και το έχω στη ρύθμιση "2 από 4".

ok ευχαριστώ πολύ για την απάντηση
οπότε ξεχνάμε τους 2 δορυφόρους που έβλεπα απευθείας από τον δέκτη της tv......

Twin lnb που κοιταει στον 13Ε με δευτερο καλωδιο που παει στον pace. Διαφορετικα ενας συμβιβασμος με ενα καλωδιο, βαζεις διακοπτη προτεραιοτητας με την τηλεοραση σαν slave και να βγαζεις απο το ρευμα τον pace οταν θελεις να δεις κατι απο astra ή ελευθερο του hotbird.

ξερει κανεις αν ο τεχνικος που μας κανει την εγκατασταση μπορει να μας βαλει και δευτερο lnb για δευτερο δεκτη στον αστρα 19?? αν το εχει κανει κανεις ξερει και τιμες επιπλεον??

Νομίζω ότι μετά από συνεννόηση το κάνει και σίγουρα έχει έχτρα χρέωση. Τώρα από τιμές δεν ξέρω αλλά αν σου πει μέχρι 30 ευρώ εφόσον η υπόλοιπη εγκατάσταση είναι δωρεάν μου φαίνεται λογική τιμή.

καλησπερα , με 30 ευρω εως 40 ευρω στο φτιαχνει οποιοςδηποτε τεχνικος δεν ειναι του ειναι δυσκολο οποτε μην ανησυχεις .

Καλησπερα, εχω ενα προβλημα με καποια καναλια σε συγκεκριμενες συχνοτητες πχ στην 12169 MHz...
Την προηγουμενη βδομαδα φυσουσε αρκετα αλλα τα παραπανω καναλια επιαναν κανονικα, οταν σταματησε ο αερας ξαφνικα δεν επιαναν...
Υπαρχει βεβαια μια πτωση στις σταθμες των καναλιων αλλα ηθελα να ρωτησω σχετικα με τις συχνοτητες φταιει το πιατο ή το lnb?
Λογικα θα εχει φυγει και λιγο το πιατο απ τη θεση του...

Με δυνατό αέρα, το πρόβλημα είναι στο πιάτο. Λογικά κουνήθηκε

Τσέκαρα τώρα πριν σου γράψω, και έχω στάθμη 80 και ακρίβεια 100 στην 12169

πατεντα σε αλλο δορυφορικο πιατο ωστε να ειναι πιο στιβαρο και σταθερο απο τον μαστορα της σιφνου

Attachments

• image-6302403a334bd7ec07be77e1ad1cf6e64d2bbf3f692c2b728dce50f84281fc4b-V.jpg
    image-6302403a334bd7ec07be77e1ad1cf6e64d2bbf3f692c2b728dce50f84281fc4b-V.jpg
    219.9 KB · Views: 200
Χαχαχα! Σωστός!!! Όμως ο τεχνικός που είχε τοποθετήσει παλαιότερα τη βάση έπρεπε να την είχε κάθετα κι όχι υπό γωνία ανύψωσης!