Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Αυτή η συχνότητα γιατί είναι πιο αδύναμη από τις άλλες? Εμένα παιζεί 90 100 τα μεσημερια

Για ενημέρωση, ήρθε σήμερα το μεσημέρι τεχνικός, (πριν από το ξεκίνημα του καθορισμένου ραντεβού τρίωρου εύρους), άνοιξε το δέκτη, ζήτησε να ανέβουμε στην ταράτσα, μετακίνησε ελαφρά το (δικό μου) πιάτο στη νέα συχνότητα (έπιασε 86% που είναι η καλλίτερη, όπως είπε), κατεβήκαμε, έκανε επαναφορά + σάρωση και επανήλθε η προηγούμενη κατάσταση.

Γιατι αλλαξαν συχνοτητα τα καναλια;

Διαβάστε το μήνυμα #640. Κάποια κάτοπτρα ίσως χρειαστούν εκ νέου στόχευση (ιδίως αν μιλάμε για εγκαταστάσεις που έχουν τα χρονάκια τους).

Επίσης να προσθέσω στο σχόλιο του Σεραφείμ που ειναι πολυ σωστό να μην παίρνετε της μετρητοίς τις ενδειξεις σήματος των εργοστασιακών δεκτών των εκάστοτε πακέτων συνδρομητικών υπηρεσιών, αυτές οι ενδείξεις δεν αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα. Οποίοι έχετε αμφιβολίες για την στόχευση των πιάτων σας καλέστε ένα επαγγελματία με πεδιομετρο να σας ρύθμιση τα πιάτα.

Κανενα παιδι στο Ηρακλειο να μου δανεισει ενα πεδιομετρο; Αφησα ολα μου τα συνεργα πισω και ειναι δυσκολο να στοχευσεις στο βουνο..!

IMG_20160718_163201_.jpg

Μη κοιτατε τις ταινιες.. ειναι work in progress ;)

Παιδιά καλησπέρα, σήμερα μετα απο πολύ καιρό ανεβηκα στην ταράτσα να τσεκαρω τον εξοπλισμό, τον έχω περιπου 10 χρονια, καο είδα οτι το κάτοπτρο αρχίζει σιγά σιγά να σκουριάζει, σε κάποια σημεία, αλλά κυρίως οτι στο lnb λείπει το καπάκι, το λευκό που κοιτά προς το πιάτο και εκεί υπάρχει ενα κενό. Δηλαδή το lnb μπροστά έχει ενα άνοιγμα και είναι σαν ενα άδειο κουτάκι. Το σήμα μου είναι στο 100% & 80% αντίστοιχα. Νομίζετε πτο μπορεί να έχω πρόβλημα μς την βροχή, αν μπει μέσα και υπάρξει ηλεκτροπληξία με τα καλώδια ή οτιδήποτε άλλο σχετικό. Βέβαια δεν ξέρω ποσο καιρό ισχύει αυτό καθώς ποτε δεν είχα πρόβλημα με το σήμα και κατα τύχη ανεβηκα στη ταράτσα να δω τι γίνετε. Σας ευχαριστώ

Στάλθηκε από το A0001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

H σκουρια δεν ειναι κατι το σημαντικό. Ωστόσο το lnb μπορει οντως να σου δημιουργησει προβλημα. Παρε ενα, 5 ευρω κανει ενα απλο.

Οκ αλλά πρέπει να φέρω κάποιον ειδικό να μου το τοποθετήσει ή μπορω να πάρω μονο το καπακι και να να το βάλω εγώ?

Στάλθηκε από το A0001 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Oλοκληρο το lnb αντικαθιστας. Εφοσον εχεις ευκολη προσβαση στο κατοπτρο, ειναι 2 λεπτά υποθεση, δε χρειαζεσαι καποιον να στο κανει. Αφου ειναι μονο για νόβα και δεν υπαρχουν ιδιαιτερες απαιτησεις, παρε ενα οποιοδηποτε απο εδω.

Έγινε, ευχαριστώ. Θα μιλήσω και με nova μήπως και μου αλλάξουν τον εξοπλισμό, αφού και τόσο καιρό έχω τον παλαίο και πρόσφατα έκανα και ανανέωση συμβολαίου, χωρίς να πάρω τίποτα...

Λοιπόν παιδιά σε συνέχεια και της προηγούμενης κουβέντας μου, μίλησα με την εταιρεία σχετικά και πριν 4 μέρες περίπου, όχι μόνο μου έκαναν αντικατάσταση του εξωτερικού εξοπλισμού, αλλά μου έβαλαν και κάτοπτρο μεγαλύτερης διαμέτρου!!!

Sent from my iPad using Tapatalk

Σήμερα είδα να εμφανίζονται κάτι παύλες άσπρες στην επάνω δεξιά μεριά της εικόνας στον ALPHA.Δεν ξέρω τι είναι. σε κανένα άλλο κανάλι ούτε στην τηλεόραση.

Σήμερα είδα να εμφανίζονται κάτι παύλες άσπρες στην επάνω δεξιά μεριά της εικόνας στον ALPHA.Δεν ξέρω τι είναι. σε κανένα άλλο κανάλι ούτε στην τηλεόραση.
Τελικά το κάνει στα κανάλια τις ΕΡΤ 1,2,3 όχι όμως στο HD Ant1, mega και alpha. Το εμφανίζει μόνο στο αποκωδικοποιητή τις nova, όχι στα επίγεια μέσω κεραίας, όχι στο media player pc που έχω και αν ρίξω την ανάλυση μέσω του menu του 831 στα 576p τότε εξαφανίζονται. Είχα πρόβλημα με το hdmi καλώδιο και το άλλαξα. Παράγγειλα καινούργιο να δω άμα φταίει αυτό.

Στάλθηκε από το P6000 5.0 01 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τελικά το κάνει στα κανάλια τις ΕΡΤ 1,2,3 όχι όμως στο HD Ant1, mega και alpha. Το εμφανίζει μόνο στο αποκωδικοποιητή τις nova, όχι στα επίγεια μέσω κεραίας, όχι στο media player pc που έχω και αν ρίξω την ανάλυση μέσω του menu του 831 στα 576p τότε εξαφανίζονται. Είχα πρόβλημα με το hdmi καλώδιο και το άλλαξα. Παράγγειλα καινούργιο να δω άμα φταίει αυτό.

Στο παρουσιάζει σε όλες τις θύρες HDMI της τηλεόρασης?

Στο παρουσιάζει σε όλες τις θύρες HDMI της τηλεόρασης?
Δεν τις έχω δοκιμάσει όλες. Στις 2 από τις 3

Κοιτα και το φορμα της οθονης .οταν κανεις επαναφορα το δεκτη εμενα στη philips απο 16:9 παει στο πληρης. Καποια καναλια που δεν εκπεμπουν σε φορμα οθονης 16:9 το κανουν αυτο με τις παυλες

Κοιτα και το φορμα της οθονης .οταν κανεις επαναφορα το δεκτη εμενα στη philips απο 16:9 παει στο πληρης. Καποια καναλια που δεν εκπεμπουν σε φορμα οθονης 16:9 το κανουν αυτο με τις παυλες
εμένα στο ΣΚΑΙ όταν το βάζω στο πλήρης" βγάζει γραμμές πάνω, στο 16:9 δεν βγάζει .

εμένα στο ΣΚΑΙ όταν το βάζω στο πλήρης" βγάζει γραμμές πάνω, στο 16:9 δεν βγάζει .
Και σε εμένα εμφανίζονται οι γραμμές και νομίζω ότι είναι η πληροφορία για το teletext.

Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα,

Συγνώμη που μπαίνω κατευθείαν στο ψητό, αλλά έχω παγώσει 3 ημέρες τώρα στο μπαλκόνι να προσπαθώ να ρυθμίσω το πιάτο. Λοιπόν μέχρι τώρα, μετά από δυνατό αέρα που μου χάλαγε τη ρύθμιση μερικές φορές από μηδέν σήμα (8άρια και 9άρια Νοτιάδες και το σπίτι δίπλα σε νότια παραλία της Ρόδου) μπορούσα πολύ εύκολα να το ξαναφέρω στη θέση του 95+ ακρίβεια/100 ένταση τόσο εύκολα, που είχα φραπέ στο άλλο χέρι που λέει ο λόγος... Πριν 15 ημέρες στα φετινά πρωτοβρόχια μου έκοβε το σήμα και πήρα χαμπάρι ότι είχα πολύ κακή λήψη. Είχα ακρίβεια περίπου 70% και κάτι παραπάνω ένταση... Διάβασα λοιπόν εδώ ότι άλλαξαν οι συχνότητες και ότι ίσως χρειάζεται πάλι ρύθμιση το πιάτο. Ε, δεν μπορώ να το φέρω με τίποτα. Δεν μπορώ να ανεβάσω πάνω από 80/50 (ακρίβεια/ένταση) στην 11823. Και οι άλλες που με ενδιαφέρουν στο Νόβα τα ίδια έχουν, αλλά σε αυτή ρυθμίζω. Και τέλος πάντων με αυτά τα στοιχεία, είχα στο Novacinema1 90/92 αντίστοιχα και τώρα πάλι με 80/85 στην 11823, το NovaCinema1 είναι συνήθως 82/86 και το βράδυ ανεβαίνει 89/91. Είμαι ηλεκτρονικός και μπορεί να μην έχω γνώσεις ειδικά για δορυφορικά αλλά έχω κάνει τους βασικούς ελέγχους και παρότι είμαι 10 μέτρα από το πιάτο, άλλαξα καλώδιο, δοκίμασα ρύθμιση lnb και αλλαγή με νέο, αλλά τίποτα. Τα ελεύθερα κανάλια σε άλλες συχνότητες είναι στο 100 /100. Το πιάτο είναι 80άρι σε τέλεια κατάσταση και η μπούμα δεν έχει χτυπηθεί για να έχει πρόβλημα με την γωνία στόχευσης. Ο δέκτης είναι ο 831 με περασμένο το 81. Έχει σταματήσει το μυαλό μου....Μήπως ρε παιδιά στοχεύω άλλο δορυφόρο στην ίδια ανύψωση; Δοκίμασα στην ίδια ανύψωση, αλλά δεν βρήκα αλλού σήμα με τον προσυντονισμένο δέκτη. Θα μου κατέβαζε εικόνα στη Νόβα αν χτύπαγα άλλο δορυφόρο; Είμαι έτοιμος να κάνω την τελική μικρομετρική ρύθμιση με το σφύξιμο στις βίδες και να το αφήσω να δώ τουλάχιστον συμπεριφορά στην επόμενη βροχή. Δεν με νοιάζουν τα 100άρια. Με νοιάζει να μην έχω πρόβλημα εκτός ακραίων καρικών συνθηκών. Επειδή όμως το σφίξιμο μου τρώει 30-40 λεπτά θέλω μια δεύτερη γνώμη πριν το κάνω.

Ευχαριστώ

Κατα αρχήν να σε καλωσορίσω στο forum μας και να σου ευχηθώ καλή διαμονή. Ξεκινώντας να σου πω οτι η ενδείξεις στους εργοστασιακούς δέκτες των πακέτων γενικότερα ειναι ενδεικτικές και δεν αντιπροσωπεύουν 100% την πραγματικότητα, όπως επίσης το 100% σε ένταση σήματος ειναι γενικά μυθικό. Απο εκεί και πέρα αν βλέπεις τα κανάλια του πακέτου δεν είσαι στοχευμένος σε αλλο δορυφόρο, αν θες ομως να συντονίσεις σωστά το πιάτο χρειάζεσαι πεδιομετρο έστω και ένα φτηνό, με τον δέκτη της Nova δεν θα βρεις άκρη. Γενικά ομως έτσι όπως είσαι σε πρώτη φάση αν δεν έχεις προβλήματα σε κανονικές συνθήκες μην το πειράξεις.