Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.λ.

Με κατακλυσμο δε μου εχει χασει το σημα 80αρι πιατο Δημητρη. Αν εισαι απολυτως σιγουρος για την εγκατασταση (+σταθεροτητα βραχιονα και lnb), ισως μπορεις να παρεις καποιο LNB με ισχυροτερο gain.

Μόλις μου έπεσε η ακρίβεια στα 69%. Παρατηρεί κάνεις κάτι αντιστοιχο;

Αν δεις ότι σου επανέρχεται στο 100%,παρατήρησε αν επαναληφθεί και κυρίως αν συμβαίνει περίπου την ίδια ώρα.Αν είναι έτσι,σιγά σιγά πας για αλλαγή lnb.

Η στοχευση δεν ειναι, ο solo2 βγαζει και εκεινος πεσμενο σημα, καλοριζικο..

Εγώ δεν είπα για την στόχευση.Ο solo παίρνει από το ίδιο lnb,ή έχεις πρόβλημα λήψης γενικότερα σε όλους τους δορυφόρους?Αν είναι έτσι,τότε αλλάζει το πράγμα.Αν μιλάς όμως για λήψη μόνο Hotbird,τότε μάλλον είναι θέμα lnb.

Ειχα αλλαγες γενικα και σκεφτομουν μηπως ηταν η στοχευση. Αλλα τελικα δοκιμασα με ενα παλιο lnb και το σημα επανηλθε.

Καλησπερα στη κοινοτητα του AVCLUB. Δυστυχως η ζωη μου καταστραφηκε απολυτα στην Ελλαδα εχασα τη δουλεια μου και οι νεες που βρισκω ειναι με "μισθους" 500 ευρω και ωραρια είλωτα. Η Γυναικα μου επισης ανεργη και δουλευει περιστασιακα. Βρηκαμε δουλειες στη Γερμανια και φευγουμε οριστικα. Θα ηθελα απλες οδηγιες για το πως θα βλεπω ΝΟΒΑ στη Γερμανια. Θα χρειαστω νεο εξοπλισμο ή κανει αυτος που εχω? Ευχαριστω.

Last edited by a moderator:
Το πρόβλημα δεν είναι ο εξοπλισμός (κάνει αυτός που έχεις ήδη),
αλλά αν σου επιτραπεί να στήσεις τον εξοπλισμό αυτόν αφού η γερμανία είναι κράτος με νόμους !

Αν εκεί που μένεις σου επιτρέπουν να στήσεις πιάτο ή υπάρχει κεντρική εγκατάσταση για τον Hotbird(συνήθως εκεί έχουν για τον Αstra στις 19 μοίρες), ναι μπορείς.
Αλλιώς δυστυχώς όχι.

Απάντηση: Re: Σχετικά με τη λήψη της NOVA: Ποιότητα σήματος, διάμετρος κατόπτρου κ.τ.

Λοιπόοοον, όπως είχα γράψει και στο παρελθόν, έχω πιάτο 1.10m με quad LNB της Sharp 0.1db το οποίο βρίσκεται 3 ορόφους πιο πάνω στην ταράτσα, κι ένα diseqc 2.1 της televes, δομημένη καλωδίωση αμφιβόλου ποιότητας.
Ο δέκτης μου γράφει 53% στάθμη, 90% ακρίβεια (στο novalife), 56% 95% National Geographic HD, 54% 95% Disney XD. Δεν έχω σπασίματα στην εικόνα.

Αποφάσισα λοιπόν κυρίως λόγω απόστασης και αμφίβολης ποιότητας καλωδίου, να δοκιμάσω ένα inline amplifier μετά το diseqc. Το amp είναι 18db, άγνωστη μάρκα (evology λέει), αγορασμένο από πολυκατάστημα).
Το σήμα μου τώρα είναι στην Novalife: στάθμη 0% ακρίβεια 100%, Nat Geo HD 100% 100%, Disney XD 96% 100%. To novalife (και μερικά ακόμα κανάλια) παρόλο που γράφει 0% έως 1% στάθμη, δείχνει κανονικά χωρίς σπασίματα, ενώ τα περισσότερα κανάλια δείχνουν 96-100% στάθμη και 100% ακρίβεια. Τι κάνουμε; Το κρατάμε εκεί που είναι; Το 0% μήπως σημαίνει ότι το σήμα δυνάμωσε τόσο ώστε βγήκε εκτός κλίμακας; Να το αφήσω το amp συνδεμένο;
Ένα τέτοιο είναι περίπου. Χρειάζεται να το στεγανωποιήσω;
View attachment 96298

ισχυει αυτο που λεει το παληκαρι εδω? και εγω εχω περιπου 40 μετρα καλωδιο αγνωστου προελευσης και ποιοτητας με κατι τετοιο εχουμε αυξηση σηματος?(ακριβεια εχω 100%, οχι οτι εχουμε θεμα αλλα λεω) που το βρισκουμε? επισης μπορω να το βαλω κανα δυο μετρα πριν τον δεκτη?

Οκ φίλε, μένω ως έχει δε πειράζω τίποτε προς το παρών

μετα την σημερινη βροχοπτωση-μπορα το σημα χαθηκε για λιγο, τι θελω να πω: κατα την καταιγιδα ανοιγω δεκτη και tv για να δω πως ειμαι απο σημα, βλεπω και στα δυο 0%, κανω ενα ζαπινγκ μπας και γινει τιποτα και μετα απο 2 λεπτα το σημα επανερχετε κανονικα, η ενταση βροχης δεν ειχε μειωθει και ειχα κανονικα σημα, που οφειλετε αυτο? δηλαδη στην αρχη να μην εχω και μετα να εχω και ας εβρεχε ασταματητα? ειναι θεμα ρυθμισης κεραιας, καλωδιου η κατι αλλο?

Καλησπέρα. Γράφω και σε αυτό το νήμα γιατί ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη. Εδώ και καιρό έχω παρατηρήσει ότι τα RT HD και RT DOC HD δεν παίζουν. Κάνουν συνέχεια σπασίματα,πιξελιάσματα και η ακρίβεια και η στάθμη παίζουν συνέχεια και δείχνουν 0% και 80%. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι μέσα από τα πίξελ βλέπω να εμφανίζεται το novacinema1. Θυμάμαι ότι και πιο παλιά είχα πρόβλημα με αυτά τα κανάλια αλλά όχι τόσο έντονο. Ήταν κάποιες λίγες φορές που δεν έπαιζαν! Σε αντίθεση οι SD εκδόσεις παίζουν μια χαρά. Γενικά η ακρίβεια είναι στο 90-100% και η στάθμη από 80-91% σε όλες τις συχνότητες. Το πρόβλημα είναι μόνο σε αυτά τα δύο κανάλια. Έκανα κι επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων πόσες φορές, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Υπάρχει περίπτωση να φταίει το LNB, γιατί λογικά το πιάτο πρέπει να στοχεύει σωστά!

Μάλλον η συχνότητα 12476 δεν είναι από τις αγαπημένες του pace. Αλλά ας μη λησμονούμε ότι ο δέκτης είναι προορισμένος μόνο για τη σωστή λήψη του πακέτου.

Στη συχνότητά. 12597 εχω ακρίβεια. 49-60% αυτη την ώρα. Μάλλον. Πάω για αλλο. Lnb