AFam
AVClub Fanatic
- 11 September 2006
- 26,961
Λοιπόοοον, όπως είχα γράψει και στο παρελθόν, έχω πιάτο 1.10m με quad LNB της Sharp 0.1db το οποίο βρίσκεται 3 ορόφους πιο πάνω στην ταράτσα, κι ένα diseqc 2.1 της televes, δομημένη καλωδίωση αμφιβόλου ποιότητας.
Ο δέκτης μου γράφει 53% στάθμη, 90% ακρίβεια (στο novalife), 56% 95% National Geographic HD, 54% 95% Disney XD. Δεν έχω σπασίματα στην εικόνα.
Αποφάσισα λοιπόν κυρίως λόγω απόστασης και αμφίβολης ποιότητας καλωδίου, να δοκιμάσω ένα inline amplifier μετά το diseqc. Το amp είναι 18db, άγνωστη μάρκα (evology λέει), αγορασμένο από πολυκατάστημα).
Το σήμα μου τώρα είναι στην Novalife: στάθμη 0% ακρίβεια 100%, Nat Geo HD 100% 100%, Disney XD 96% 100%. To novalife (και μερικά ακόμα κανάλια) παρόλο που γράφει 0% έως 1% στάθμη, δείχνει κανονικά χωρίς σπασίματα, ενώ τα περισσότερα κανάλια δείχνουν 96-100% στάθμη και 100% ακρίβεια. Τι κάνουμε; Το κρατάμε εκεί που είναι; Το 0% μήπως σημαίνει ότι το σήμα δυνάμωσε τόσο ώστε βγήκε εκτός κλίμακας; Να το αφήσω το amp συνδεμένο;
Ένα τέτοιο είναι περίπου. Χρειάζεται να το στεγανωποιήσω;
View attachment 96298
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.